Fumatul-o problema mare?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ENYA spune:

Dragele mele,
Fumez de la 22 ani, la inceput erau citeva tigari/zi, apoi - cam de la 30 ani, ajunsesem la 1 pachet, chiar si mai mult.La 37 ani am reusit sa renunt la fumat cu ajutorul unor picaturi.Asta se intimpla in 1999, cu 3 luni inainte sa ramin insarcinata.A fost un motiv in plus ptr mine sa rezist tentatiei (care poate aparea chiar dupa multe luni!) de a ma reapuca de acest obicei.Acum deja nu mai era vorba numai de mine, eram doi, eu si puiul meu.NU AM FUMAT pe toata perioada sarcinii.Din pacate, odata cu reluarea serviciului (avea Vladi 9 luni), incet, incet, am ajuns iar la un pachet pe zi.DAR : in casa nu fumez niciodata, deci nici macar in week-end.Cind ies la plimbare cu cel mic, in parc, sigur ca fumez 1-2.NU insa in casa.Macar atita lucru pot sa fac ptr el.
Va pup si va doresc numai bine.

Amalia si Vladi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_b spune:

Si eu eram fumatoare inraita, fumam un pachet jumate pe zi si recunosc ca-mi face mare placere sa fumez. Dar acum 2 ani jumate cind m-am hotarit ca vreau un copil, de cite ori vroiam sa fumez o tigara, ma gindeam ca tot fumul ala ar ajunge la un nasuc mic si curat si ca bb in loc sa miroasa a laptic, miroase a tutun (desi nu eram insarcinata si inca nu am bb). Puah! M-am lasat instantaneu de fumat, desi din cind in cind, cind mai dispare bb din capul meu, taaare pofta imi mai e de o tigara ...
Am cunoscut femei care au fumat in timpul sarcinii si in timpul alaptarii si au bb-i sanatosi si frumosi. Dar stiind ca la fumatoare exista riscuri pt. bb, de unde stiti ca si bb-ii vostrii vor fi OK? De ce riscati sanatatea bb-ilor vostrii ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gianina spune:

si eu am fumat inainte sa raman insarcinata . Din in ziua cand am facut testul si am vazut ca este pozitiv mi-a fost frica sa mai fumez. Mi-a fost greu prima saptamana dar acum sunt tare mandra de mine .
Numai bine va doresc!!

gianina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebi spune:

Am fumat 1 pachet/zi in primele doua luni ( nu stiam ca sunt insarcinata!!!), apoi am schimbat tigarile cu ultralights max 10tigari/zi, iar catalina a avut 4.100 la nastere si nu are nici o pb.

Doctorii mi-au spus ca poate va raci mai usor ( ceea ce nu s-a intamplat) sau poate va fi subponderala. Altii mi-au confirmat ca important este sa te hranesti bine ( calitativ, nu cantitativ) si ca tutunul n-ar dauna....

Aaaaa, am uitat, imparte greutatea ta la 10 si vei obtine nr maxim de tigari pe care le poti fuma ca sa nu afecteze.

CATALINA ( 7 LUNI -AZI!) si o mamica fericita

"Don't look back in anger!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Draga bebelusha,
In rezumat, daca poti sa le lasi, lasa-le, daca nu, redu-le. In orice caz, nu-ti mai fa o mie si una de ginduri - sau, daca n-ai incotro, fa-le pozitive.
Cit despre fumat in timpul alaptarii, daca nu poti sa le lasi, incearca sa le "pozitionezi" imediat dupa alaptat, ca sa aiba timp sa se mai "duca" pina la alaptatul urmator.
Toate bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusha28 spune:

Va multumesc pentru sfaturi! O sa incerc macar dupa ce nasc sa ma las de tot!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

BUNA!eu fumez de la 16 ani ,acum am 22 si un bebe de 4 luni..am fumat tot timpul sarcinii cel putin la inceput,pe ultima suta de metri cu facultatea..sesiune,licenta..chiar multisor....in ultimele luni mai putin,adica vreo 7.8 si baiatul meu a avut la nastere 4.300 kg,din prima zi si.,a tinut capul,,acum are 10 kg!! si deosebit de istet..suntem norocosi:)
doctorul a zis ca n.are nimic cateva tigari..am ramas foarte surprinsa..iar moasa a zis ca ar putea doar sa nu fie prea greu copilu...acum ce sa zic..am zis ca daca mai fac un bebe nu mai fumez..vorba cu ulciorul:) dar nu stiu daca ma pot lasa..am fumat si in timpul alaptatului...mai mult bineinteles dar totul e ok.depinde de la femeie la femeie..stii tu una poate doar sa miroase tigara si sa aiba probleme,alta ca turcul si n.are nimic..
multa bafta si tie,sa ai parte de aceeasi bafta ca mine sau mai mult de se poate.

anca cu marc in brate:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns issabbella spune:

Din pacate si eu intru in categoria mamelor fumatoare....nici nu am avut curaj sa va spun pana acum ...mie mi s-a spus ca placenta functioneaza ca un filtru si deci bebele isi ia ce vrea deci nu si tigara...iar pe langa asta cunosc copii ale caror mame au fumat in timpul sarcinii iar copiii nu au nici un fel de probleme...
Eu nu zic ca nu e daunator dar mai stiu ca tutunul il avem deja in tesuturi si deci degeaba ne lasam de fumat pe perioada sarcinii ca el tot are contact cu el..
Acum nu zic ca puteti sa fumati sau ca nu puteti sa fumati , fiecare mama isi asuma riscul daca vrea ...eu mi l-am asumat si sper ca bebelusa mea o sa fie sanatoasa....insa va mai spun ceva.....stiu sigur ca bebeului ii este mult mai nociv fumatul in timpul alaptarii...fiindca in timpul alaptarii el primeste tot tutunul pe care noi il inhalam...deci in timpul alaptarii trebuie sa avem mai multa grija...
Asta este parearea mea....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simanoro spune:

Sunt si eu o graviduta fumatoare. Sarcina mea e gemelara, merge foarte bine, pana in prezent. Sper sa fie bine pana la final. Fumez cam 15 - 20 de tigari pe zi.

Of, mi-am luat o piatra de pe inima c-am spus-o!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Am mai postat aceasta metoda si nu stiu daca e indicata pentru doamnele cu bebici in burtica.Dar e foarte eficace.

Metoda cu rezultate
Se ia o zi din viata ta cind te duci pina la farmacie si cumperi un pachet de Nicorette(plasturi de 10 mg am cumparat eu-pentru cineva care fumeaza unu doua pachete pe zi).Iti vezi de ale tale probleme pe ziua respectiva si iti mai aprinzi o tigara la o cafea cu o prietena .
Partial ai sa uiti ca ai cumparat.Seara cind faci tu un bilant al zilei te gindesti ca ar fi minunat sa te lasi o saptamina de fumat.Doar una.Si te gindesti..sa incep de miine???Poate da poate nu, dar important e sa incepi.De cind nu ai mai citit o carte cu sufletul la gura?E timpul sa gasesti una doua ca sa uiti ca iti pui acel plasture in fiecare dimineata si ca bei cafeaua fara tigara.Parca iti vine sa aprinzi una dar cu tot cu plasture faci supradoza si doar nu vrei sa mergi la spital pentru o tigara nu?Parca nici nu l-ai scoate ca e cam scump una si a doua ca vrei si tu un pic de vointa acolo..
Incearca sa ocololesti prietenii fumatori si aminteste-ti de cei care nu fumeaza si ca parca nu i-ai vazut de mult.Ai putea sa te duci la gym sau la inot sau orice sport care nu prea ai avut timp de el.Ce-ar fi sa sortezi toate hainele pentru primavara si vara si sa pui deoparte pe cele din iarna??Dar despre o maniciura si o pedichiura ce ai zice?Le meriti ca ai rezistat atat timp fara tigara!Ce-ar fi daca ai face o programare si la cosmeticiana ca sa-ti curete fata si pielea ce a respirat atat nicotina ani de zile?Un masaj ar fi asa de relaxant mai ales acum cind esti atat de incordata fara tigara..Parca ti-ar trebui doua saptamini sa faci ce am scris eu aici.
Cind aproape se termina saptamina te duci din nou la farmacie si cumperi plasturi cu nicotina de 5mg.Asa ..doar in caz ca ai mai vrea o saptamina fara tigara ca parca ultima zi n-a mai fost asa de rea..
Eu stiu ca poti reusi si te incurajez din tot sufletul.
Eu m-am lasat de fumat acum 8 luni si nu vreau tigara ,nu ma tenteaza,si sint tare multumita ca am reusit.Am invatat sa inot in saptamina in care m-am lasat, mi-am facut curat luna in casa ,am citit o carte,am fost la cafea si la masa doar la prieteni nefumatori mi-am rearanjat parul ,maniciura ,pedichiura iar sotul meu mi-a facut masaj si m-a sustinut tot timpul.

Joanna

Mergi la inceput