Fumatul-o problema mare?

Fumatul-o problema mare? | Autor: bebelusha28

Link direct la acest mesaj

Fetelor,vroiam sa stiu daca printre voi exista si persoane fumatoare,care in timpul sarcinii nu au renuntat de tot la tigari. Eu fumez tigari ultralights intr-un numar de pana la 5 pe zi. Acum am inceput sa-mi fac o mie si unu de ganduri ca poate am afectat cumva copilul .Este dezvoltat foarte bine chiar un pic mai mare decat nr real de saptamani de sarcina.Ce probleme poate avea la nastere? Mai voiam,sa va intreb daca in timpul alaptatului mai poti fuma macar una-doua pe zi.Stiu ca in principiu nu e bine sa fumezi dar e una din placerile la care nu prea pot renunta,mai ales ca si sotul meu fumeaza.
Va pupacim si multa sanatate!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anny spune:

Nu sunt fumatoare, dar stiu mamici care au fumat si care din fericire n-au afectat bebelusul. Oricum.....e clar ca ii dauneaza. Poate reusesti totusi sa renunti....E posibil sa apara probleme ceva mai tarziu.
Despre alaptat nu stiu ce sa-ti zic. Dar poate iti spun fetele.

Daca nu te gandesti la tine (ca si tie iti face rau), macar gandeste-te la copil. Nu poti sti ce se va intampla.

Multa sanatate tie si lui bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

draga bebelusha,

eu fumez de la 17-18 ani, acum am ceva peste 30, si am fumat pe tot parcursul ambelor sarcini.

medicul mi-a zis ca pot fuma pina la 5 tigari/zi, dar eu fumam cred si un pachet.

nu zic ca e bine ce-am facut si nu recomand, dar din fericire bb nu au avut nimic.
mama mea a fumat si ea, la fel si pe-aici pe la birou am avut mai multe gravidutze fumatoare.
nu cred ca mai mult de o greutate a bebeului mai mica la nastere poate sa apara ceva mai grav.
mai rau va fi daca vei alapta ca o sa simta bb tot fumul.

totusi, daca poti sa te lasi ar fi mai bine!

pupici,
teodora

mult succes, am inteles ca vei naste la municipal. Good choice!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mir76u spune:

Si eu sunt insarcinata in 7 luni si fumez cam un pachet pe zi. Nu imi este teama ca micutul meu va avea probleme. Am intrebat medicul despre asta si a spus ca nu il va afecta decit la capitolul greutate( va fi mai mica). Prefer sa nasc un copil de maxim 3 kg decit sa am un balaur urias. Are timp sa creasca si sa ii prinda pe cei dolofani la nastere.
Sora mea a nascut in ianuarie o fetita de 3.300 si a fumat pe toata perioada sarcinii. Acum are aproape 4 luni si are 7.200, s-a dezvoltat foarte bine si e sanatoasa tun. Daca stai cu frica in sin si te stresezi ca fumezi, s-ar putea sa aiba probleme. Fii optimista si gindeste pozitiv, bb al tau nu va avea necazuri din cauza fumatului tau! Eu sint alaturi de tine, cu toate ca restul mamicilor care vor citi mesajul meu ma vor condamna. Poate imi scrii , m-as bucura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenutza spune:

Nu inteleg de ce va incurajati una pe alta sa continuati sa fumati, cand este clar ca nu-i face bine copilului. Si eu fumam inainte de sarcina, recunosc ca am mai fumat si in sarcina ( acum sint in luna a 7-a) dar maxim 10 tigari cu totul ( nu pe zi)..si numai dupa luna a 4-a cind mi-au trecut greturile, si cand stiam ca bb era deja format.
Oricum eu ma simt vinovata ca le-am fumat si pe alea..
Este adevarat, fumatul ingusteaza vasele de singe, care ajung la bb si din cauza asta, nehranindu-se suficient e posibil sa aiba o greutate redusa la sarcina. In plus copii ai caror mame au fumat in sarcina sint mai predispusi la consumul de tot felul de droguri.
Eu nu vreau sa va sperii, efecte pot aparea si mai tarziu...este la fel de adevarat ca sa poate sa nu apara nimic..insa cine ar risca pe sanatatea unui copil inca nenascut?

Eu va sfatuiesc din tot sufletul sa renuntati...nu este un lucru atat de mare pe care sa il faceti ptr. copilul vostru.

Iar in perioada de alaptare mi se pare si mai periculos sa fumezi, atata vreme cat se presupune ca prin lapte ar trebui sa ii transmiti toti anticorpii necesari dezvoltarii optime....iar tu ii vei transmite nicotina.

Va doresc bafta in renuntare rapida!

carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

O sa va spun numai cum poate fumatul sa va afecteze bebelusii.
Riscurile incep chiar inainte de sarcina: scaderea fertilitatii (fertilitate de 8% la o femeie care fumeaza cotidian 20 de tigari, fata de 22% la o femeie nefumatoare) si risc crescut de sarcina extrauterina.

Atunci cind mama fumeaza, fumeaza si bebe. El absoarbe nicotina prin placenta..
Studiile au demonstrat ca pentru "bebelusii tabac" riscurile sunt extrem de importante:

1. Risc de avort spontan

Numarul de avorturi spontane sunt multiplicate cu 3 in cazul unei mame fumatoare.
Fumatul pasiv, de asemenea, este foarte periculos (ai grija ca niciodata sa nu ramii alaturi de un fumator si sa aerisesti bine camerele in care a fumat careva)

2. Risc de nastere prematura

Riscul unei nasteri premature este de 2 ori mai mare in cazul unor membrane intacte.
Riscul rupturii premature a membranelor este multiplicat cu 3 inainte de saptamina 32-a de sarcina.

3. O greutate la nastere foarte mica si retard de dezvoltare

Greutatea medie a unui bebe cu o mama fumatoare este cam cu 300 de grame mai mica decit a unui bebe cu o mama nefumatoare.
In plus, intirzierea de crestere intrauterina este de 3 ori mai des intilnita la mamele fumatoare.

4. Un risc foarte crescut de complicatii la nastere

5. O diminuare a sistemului imunitar, mai ales contra infectiilor

6. Risc de perturbari ale dezvoltarii cerebrale, o inteligenta scazuta

Copiii cu mame care au fumat in timpul sarcinii au rezultate proaste la scoala.

Ca sa nu mai vorbim si de... riscul de moarte subita... Anul trecut s-a descoperit ca adevarata cauza a mortii subite a bebelusilor (in primul an de viata) este tot... fumatul.
Ai vazut articolul asta?

http://www.desprecopii.com/newsitem.asp?ID=605

Va doresc un bebei sanatosi!

Si va mai dau un link:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=6347

Vedeti ce mai spun si alte mame sau copii care au avut de suferit din cauza mamelor lor fumatoare...
Daca vreti sa va asumati toate aceste riscuri pentru copilasii vostri, spor la fumat!

@+...
Otilia & La Adelita , 9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Si va mai citez aici ce a spus o mamica fumatoare, dar care a avut vointa sa se lase de fumat pentru , mie mi-a placut foarte mult cum gindeste si o consider demna de tot respectul, este o adevarata MAMA:

Am fumat ENORM incepind de la 16-17 ani si nu m-am oprit nici macar o zi, simteam ca mor de cite ori voiam sa ma las dar cu toate astea eram intr-o continua incercare de a ma lasa, mereu spuneam "de miine", "incepind cu luna urmatoare", "de la 1 ianuarie" si... fumam in continuare, dar cind am banuit ca sunt insarcinata.... am realizat cit de periculos poate fi pt bebe si mi-am si imaginat cum sta bebe cu tigara in gurita lui mica si trage cu nesat si cu nesimtire si cum ii miroase gurita a tutun in loc sa miroase a laptic... mi s-a facut greata ... Eu pur si simplu NU INTELEG cum de exista opinia ca fumul asta nenorocit de tigara cu nicotina lui cu tot, ne afecteaza organismul dar in mod misterios se opreste brusc instantaneu in fata placentei doar pt ca ii este mila de bebe si nu vrea sa-l afecteze.... De cite ori imi venea sa fumez imi imaginam bebelusul meu drag cu tigara-n gura si-mi trecea pe loc. NIMIC pe lumea asta nu e mai important ca bebelusa mea iubita, cum as putea spune ca nu sunt in stare sa ma las de fumat PENTRU EA? pentru ea mut muntii din loc... ai vazut filmul "La vita e bella" cu Roberto Begnini? cam astfel de parinte mi-as dori sa fiu, cel putin am datoria sa incerc si am inceput prin a avea grija de sanatatea ei... cum as putea sa risc sanatatea propiului meu copil????

Doina&Carlita-iubita

@+...
Otilia & La Adelita , 9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudya spune:

Si eu sunt o fumatoare.Ininte de sarcina fumam si cate un pachet pe zi.In ziua cand am descoperit pe test cele 2 liniute,am intepenit cu tigara intre degete si am stins-o ,uitandu-ma in jurul meu,parca sa nu ma vada cineva.Pur si simplu in clipa aceea m-am simtit vinovata.
Nu am mai fumat de atunci ...si iaca nu mi-a mai trebuit,caci mereu in mintea mea imi spun ca nu o sa fiu toata viata insarcinata,si am eu timp sa mai fumez dupa.Cred ca totul este psihic.Am incercat sa ma las si alta data, dar spuneam ca nu reusesc.Acum cum am reusit?Am o motivatie mult prea puternica:sanatatea bebelusului meu!Acum el depinde de mine!!!
Nu vreau sa condamn pe nimeni.Nu am nici un drept.Fiecare face ce crede.V-am spus doar cazul meu.
Mi-e dor sa mai fumez si abia astept ziua aceea,cand am sa fiu linistita ca pot sa o fac fara sa il afectez si pe bebe.
Sanatate si aveti grija de voi si de bebei!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moto spune:

SI EU AM FOST O FUMATOARE INRAITA ,INRAITA TOATA LUME SPUNEA CA NU O SA LE LAS NICIODATA SI UITE CA LE-AM LASAT INAINTE CU 3 LUNI SA RAMAN SI SA STII CA A MERITAT TOTI NERVII SI CRIZELE DE ATUNCI AM UN BB SANATOS SI FARA PROBLEME ...EU TE SFATUIESC SA LE REDUCI CEL PUTIN DACA NU LE POTI LASA 3 MAXIM ,LA FEL SI CAND VEI ALAPTA SANATATE CA-I MAI BUNA DECAT TOATE....DELIA SI BB-UL SEBASTIAN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TORIA spune:

Stiu ca nu e bine si eu fumez si in perioada cand am fost gravida le-am redus pana la 5 pe zi si aici doctorul iti spune ca daca nu te poti lasa ,sa fumezi dar sa nu faci abuz pentru ca corpul tau are nicotina in singe si ca sa ai singele curat ei zic ca iti trebuie 7 ani,am 2 copii frumosi si sanatosi fetita a avut 3,650 la nastere si baiatul 3,790,numai in perioada cind alaptezi nu e bine pentru ca laptele are gust de fum rece asa zice prietena mea eu pe fetita am alaptato 3 luni pe baiat deloc.Cine poate sa renunte e foarte bine.Toate cele bune va doresc voua si bebelusilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Nu am fumat cu un an inainte de a ramane insarcinata si nici in sarcina...am inteles ca nu e bine nici sa te lasi brusc de fumat in timpul sarcinii pt ca si asta face rau...Sunt impotriva fumatului pt ca face rau si bb-lului din burtica si mai tarziu copilului.Eu am mai fumat inca 10 luni dupa ce Simona a implinit 3 luni si apoi m-am lasat iarasi pt ca simteam ca o afum dupa ce fumam o tigara si nu o puteam pupa asa cum imi doream...Din Noiembrie numai fumez si sper sa numai fumez niciodata!Trebuie sa va lasati de fumat inainte de sarcina...

Va pup,

Gabi si Simonica.

PS:Am fumat 10 ani inainte de a ma lasa de fumat!PUTINA VOINTA SI ORICE ESTE POSIBIL PT BEBELUSUL TAU!

Mergi la inceput