Cuplurile de homosexuali si copiii

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

irina, nu te supara pe mine, dar ar trebui sa fii ceva mai toleranta...

sunt lucruri pe care nu le intelegem/putem accepta, dar care nu sunt obligatoriu gresite...

PS- tu chiar crezi ca fetitei adoptate de mihai i-ar fi mai bine in orfelinat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Porumbita, ai grija ce intrebari pui ca s-ar putea sa te surprinda urât raspunsul. S-ar putea, de exemplu, sa ti se spuna ca fetitei adoptate de Mihai i-ar fi mai bine, mult mai bine, intr-o manastire...de exemplu, la Tanacu.

Si nu te astepta la prea multe de la o persoana care a mers pâna in pânzele albe cu toate baticele si tamâia din dotare ca sa apere si justifice crima de la Tanacu. Sunt convinsa ca si acum crede ca fata aceea a murit pt ca asa a vrut Dumnezeu

Evident ca opinia mea nu va deranja pe nimeni, mai ales ca e plin de tolerantza pe forum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Sybille
Pentru ca discutia cu Tanacu o tin minte foarte bine si eu, m-a socat; asa cum apoi m-a socat opinia publicata a unui foarte cunoscut preot ortodox roman din US si in a carui biserica eu una de atunci nu am mai calcat.
De ce trebuie sa judecam intotdeauna dupa tipar? cat de bine intelegem la urma urmei tiparul asta, daca nu putem sa-l adaptam la viata reala?
Eu am avut ani de zile un prieten care a fost adoptat, i-am cunoscut bine familia. Pot spune din asta ca nu exista gest de mai mare generozitate umana si deci mai pe placul lui Dumnezeu decat sa adopti un copil. Oare nu merita macar beneficiul indoielii, prezumtia de nevinovatie care li se acorda pana si celor mai odiosi criminali?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by Mihai33

Irina, eu nu voi intra intr-o polemica cu tine pe tema homosexualitatii finca nu asta era subiectul discutiei si fiinca o potentiala polemica nu isi are rostul, punctele de vedere sunt , se pare, ireconciliabile.
Cind afirm ca homosexualitatea este innascuta nu vorbesc din teorii ci din experienta personala, stiu exact ce am trait si asta nu poate fi combatut de nici o teorie. Nu prea inteleg cum e cu pacatul si cu "patima de ocara" dar il voi ruga pe partenerul meu sa imi explice fiinca are un doctorat in istoria religiilor si poate e familiarizat cu terminologia. Nu cred insa ca a iubi si a vrea sa fii iubit poate fi considerat pacat in ochii cuiva:)Cu stima, Mihai

Mihai,asa e,polemicile nu-si au rostul.Fiecare va lupta in partea lui pentru ceea ce crede ca e corect si adevarat.Nu e nevoie de doctorat in istoria religiilor ca sa citesti Sfanta Scriptura.Sodoma si Gomora,cap. 1 din Epistola catre Romani sunt referinte cunoscute la subiect.In rest,numai bine.Inchei participarea mea la acest subiect cu vorbele parintelui Bartolomeu Anania:"toleranta trebuie sa functioneze pana in clipa cand incepe abuzul ! Din momentul in care celalalt abuzeaza de toleranta mea, aceasta inceteaza si trebuie sa inceteze."P.S.Sibylle,unui copil ii este intotdeauna foarte bine intr-o familie formata dintr-o mama si dintr-un tata.Ma indoiesc ca -au terminat familiile adoptatoare din Romania,asa ca trebuie sa ne incredintam copiilor cuplurilor homosexuale.De fapt,Mihai nu a infiat impreuna cu partenerul sau,fiindca ma indoiesc ca i-ar fi dat cineva copilul.
Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Din sentinta irevocabila despre constitutionalitatea legii aprobate in Florida,care declara ca nici un homosexual rezident in statul Florida nu poate fi considerat un potential parinte adoptiv:"Dovezile stabilesc ca accesul la modelele feminine si masculine are o semnificatie esentiala pentru dezvoltarea unui copil[...]Dovezile arata ca pe masura ce familia a deviat de la modelul traditional(adica o mama si un tata care se ocupa de cresterea copiilor),copilul expus acestui mediu alternativ este din ce in ce mai predispus la handicap emotional si disfunctii psihologice.Relatiile homosexuale nu furnizeaza atat un personaj matern,cat si unul patern...Asadar statul hotaraste ca interesele copilului nu pot fi deservite intr-un mediu care elimina sursa primara a modelelor heterosexuale,in contextul in care o cantitate covarsitoare de dovezi demonstreaza ca,pentru o dezvoltare sanatoasa,copiii au nevoie atat de un model masculin,cat si de unul feminin."Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

Mihai33 ai tot respectul si simpatia mea. Sa stii ca mi-e rusine ca om , ca cetatean roman, ca femeie , de mentalitatea sucita si NECRESTINEASCA a Irinei C. Irina ! un crestin adevarat e TOLERANT.

Michelle

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by michelle7

Mihai33 ai tot respectul si simpatia mea. Sa stii ca mi-e rusine ca om , ca cetatean roman, ca femeie , de mentalitatea sucita si NECRESTINEASCA a Irinei C. Irina ! un crestin adevarat e TOLERANT.Michelle
Nu trebuie sa-mi cer voie sa gandesc diferit,si nici scuze nu trebuie sa-mi cer.Daca tu accepti homosexualitatea ca fiind normala,accepti casatoriile,infierile,etc. ca drepturi pentru homosexuali,te priveste personal.Eu nu sustin toate acestea si nu sunt de acord cu ele,sunt impotriva si am dreptul(inca) sa ma exprim.
Daca cele de mai sus sunt argumentele tale in discutie,trebuie sa-ti spun ca nu m-ai convins.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Irina vad ca esti foarte religioasa. AM inteles, asta e parerea ta dar tine-o te rog pt. tine. Eu nu sint de acord cu ea si nu ma convingi cind aduci argumente puerile din biblie pt. ca nu ai unele logice.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by adrienne12

Irina vad ca esti foarte religioasa. AM inteles, asta e parerea ta dar tine-o te rog pt. tine. Eu nu sint de acord cu ea si nu ma convingi cind aduci argumente puerile din biblie pt. ca nu ai unele logice.
Nici nu caut sa conving pe cineva,ci mi-am prezentat punctul meu de vedere.De ce sa-mi tin eu parerea mea pentru mine,de ce sa nu-ti tii tu parerea ta,pentru tine?Care e logica aici?Cine e pentru primeste floricele,e tolerant,open-mind,etc.,cine e contra sa taca,fiindca deranjeaza "armonia"?Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Irina, dar tu nu vezi ca parerile tale se limiteaza la ce-ti spune biblia si duhovnicul? Ca nu au nimic tolerant in ele ? De ce pt tine o crima a fost ok, doar pt ca a fost facuta de un preot in numele Domnului ?... de ce e mai grav pt tine faptul ca o fetita e crescuta de doi oamneni a caror viata sexuala n-ar trebui sa te intereseze ?

Lasa putin Biblia deoparte si gândeste-te : daca fetitza lui Mihai ar fi colega de gradi cu fetitza ta si ar fi prietene, ce ai face ? Le-ai desparti ? Ai duce-o pe Ilinca la popa sa o descânte, sa scoata pe diavolul din ea ? Ai face scandal la scoala ?

Mergi la inceput