fetita mea are cosmar in fiecare noapte..ajutor!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iubitoiu spune:

am chemat si preotul acasa , a facut slujba..tot tacamul..mi-a dat ulei sfintit..o ung seara...
Raluca..daca doarme cu noi...crizele sunt mai rare intradevar ..nu apuca nici pas sa zica..ca o iau de manuta si se linisteste.....Piciul mananca 2-3 banene pe zi..care contin K ..sa fie agitata din cauza asta...pai ea mananca si 2 porto, un mar, gref..credeti ca este agitata de la fructe???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Hop si eu cu un sfat!
Verifica si daca doarme suficient (exista un tabel cu orele de somn pe varste). Lipsa de somn pe termen lung genereaza pe langa altele si spaime nocturne care sunt diferite de cosmar si pot fi confundate adesea cu el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Intreb si eu, pt ca nu cunosc. Nu exista o varsta la care copilul are mai multe cosmaruri? Nu exista o asemenea faza in dezvoltarea creierului. Eu imi aduc aminte perfect de cosmarurile din copilaria timpurie si visam cu lupul din scufita rosie, cu scarile rulante din magazinul Unirea (visam oameni cazand intre scari), masina de tocat carne, si le mai interziceam si alor mei sa mearga la cumparaturi fara mine sau sa toace carne. Deci ma influentau lucruri aparent inofensive din viata de zi cu zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Se pare ca exista o virsta la car copiii fac acest cosmaruri. Am uitat, parca pe la trei ani. Si fiul meu de pe atunci nu mai vrea sa doarma singur.
Nu crec ca fetita ta are acele spaime nocturne, spui ca se linisteste cind mergi la ea.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

asta noapte...iar..pe la ora 2 tipa ..mami..tatii..am luat-o in pat cu noi si a dormit ca un pisoi pana dimineata...cred ca pana la urma voi cere sfatul unui psiholog..daca pitica mea face lucrul asta tocmai pentru a ajunge in pat cu noi??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Bb meu (22 de luni) doarme cu noi de când avea 14 luni (patunci a început gradi :-( si au început urletele noapte... pâna atunci dormea singura în patutulei, în camera ei). Patul nostru e mare (2mx2m) si tati îsi super-adora printesa asa ca el este cel care a venit cu ideea de a o re-loca pe micuta în "family bad". Daca scânnceste sau geme usurel în timpul noptii, daca ne striga sau chiar se ridica în fundulet sa ne caute - imediat ce-i spun "mami si tati sunt aici cu tine" adoarme tun. Nu are voie la TV decât la BabyEinstein, Teletubbies, Dora the Explorer, Strawberry-Shortcake si mai nou Spirit, Bambi - adica Disney clasic. A mai prins ea ceva cu Tom & Jerry si i-a placut. In nici un caz NU ne uitam noi la TV pâna eu nu se culca pt ca este foarte curioasa si se zgâieste ca pisoiul la acvariu. Asa ca filmele si telejurnalul le vizionam - daca nu picam rupti de oboseala - dupa ce piticuta adoarme. Sunt copilasi hiper-sensibli care fac micute fobii... odata cu trecerea timpului acestea trec si ele... si apar altele :-) A noastra ba ne spune ca o sperie copaci si tufisurile s atunci aminventat un mini-cântecel "pomisor-tufisor - draga-draga pomisor" pe care-l cânt la cererea ei... Culmea este ca atunci când uita ca se "sperie de ei"... îi jumuleste calma de frunze :-)
Fructele nu agita copii... cel putin nu pe a mea. Bb meu nu vrea legume sub nici o forma - asa ca manânca la fructe crude dn greu. In plus papa lapte cu cereale, iaut, kefir, brânzica, pâine cu unt si carne de pasare. Nu este "agitata" ci doar energetica... Dar o alearga tati la fotbal si mini-jogging (fug unul dupa altul de zici ca-s catelandrii :-)).
O sugestie: tine-o cât mai mult în brate si "povestiti"... încearca sa o descosi - asa cum poti - ce-i în capsorul ei, ce-i provoaca temeri, mici spaime. Iar pâna trec "cosmarurile" dormi cu ea. Convinge-ti sotul ca dragostea ta pt el nu se schimba defel daca pt câtva timp o sa dormi cu micuta.
Multa sanatate!
P.S. Felictari pt credinta ta puternica în Dumnezeu! Am convingerea ca Sfânta Fecioara Maria este o MAMA universala care ne protejeaza si ne vegheaza copilasi în orice moment al vietii lor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sileriki spune:

Nu o mai lasa sa se uite la Scobby si in general pe Cartoon , nu ai Minimax pe la tine ? sunt mult mai frumoase desene , dormi cateva zile cu ea in pat arata mai multa afectiune ca de obicei , si vei vedea ca ii va trece , si noi am trecut prin asa ceva , va doresc toate cele bune

evi , Eric 14.06.2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Inventeaza o poveste cu care sa o ajuti sa se descarce de ceea ce o sperie. Ai putea sa-i sugerezi prin povestea inventata ca ceea ce o sperie pe ea va disparea daca ea va infatisa in desene frica respectiva. Fetita mea cea mare a avut citeva luni de cosmaruri intre 2 ani jumate si 3. Si pentru ca ei ii placea mult sa deseneze, intr-o seara i-am spus o poveste cu un baietel care in fiecare noapte avea cite un vis urit si intotdeauna se trezea speriat si tipa. Intr-o seara, mama lui i-a spus ca va sta linga el cit va dormi si va fi atenta ca sa vada cind vine visul cel urit si ca vorbi cu el si il va ruga sa nu-i mai sperie copilasul. Si baietelul s-a culcat, iar cind s-a trezit speriat si a tipat, mama, care era linga el asa cum ii promisese i-a spus ca nu a vazut nimic, dar parca ca a auzit pe cineva spunind ca trebuie sa deseneze a doua zi tot ce „vede“ in timpul somnului si atunci va visa numai lucruri frumoase. Si incepind de a doua zi, baietelul a inceput sa deseneze tot ce vedea, apoi a inceput sa deseneze ce ar fi vrut sa vada si uite asa a scapat de visele urite. A doua zi dimineata, dupa ce se trezise noaptea de doua ori tipind si plingind, s-a sculat si primul lucru pe care l-a facut a fost sa ia o foaie de hirtie si sa deseneze. A facut un cerc mare cu negru, apoi in mijloc a facut cu gri un fel de plasa de paianjen, iar in centru a facut o bulina mare albastra, pe care a inconjurat-o de mai multe ori cu o culoare neagra. Am intrebat-o ce e (nici Agata nu vorbea foarte mult la acea virsta) si a dat din umeri si a spus ca nu stie, dar asta vede si de asta plinge. Si inca vreo citeva zile cind ii spuneam ca ar putea desena ce a vazut in vis, desena ceva asemanator: cercuri negre si gri, cu niste linii ca o plasa pe unde raminea loc alb si cite o bulina mare neagra, albastra sau gri. Desi nu reprezenta nimic pentru mine acele mizgalituri – as fi dat orice sa interpretez in vreun fel acele desene – erau destul de infricosatoare acele desene pentru ca atunci cind le facea folosea numai culori inchise si apasa foarte tare cu carioca pe hirtie cind facea cercurile, liniile sau bulinele. Dupa vreo saptamina, timp in care numai asta desena, i-am propus sa desenam ce ar vrea sa vada in vis si cu culorile ei preferate. Primul desen am fost noi: tati cu albastru, mami cu rosu deschis si ea cu rosu inchis – facut de ea. Apoi mi-a cerut mie sa-i fac flori si pasari, copaci, o casa... Si vreo doua saptamini nu a mai facut nimic altceva, a colorat si desenat, numai cu culori frumoase tot felul de mizgalituri, dar care pentru ea reprezentau printese, flori, animale, case, cer, soare... Nu stiu daca din cauza asta i-au trecut cosmarurile, dar experienta a fost foarte interesanta si pentru mine si pentru ea. Si a ramas cu acest obicei, de cite ori o supara ceva sau capata vreo frica, o pune intr-un desen. Nu are talent la desen, sint desene simple, de copil de 5 ani, dar pentru mine sint superbe pentru ca asa o cunosc cel mai bine: dupa ceea ce reprezinta desenele ei si dupa culorile pe care le foloseste.

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3

Mergi la inceput

multumesc tuturor pentru sfaturi,
Stie cineva unde gasesc in romania desene teletubbies?(stiu ca nu aici trebuie postata aceasta intrebare....)
va pup , Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Nelia - excelenta idee! Si ame deseneaza f mult - orice. Eu nu am "evaluat" talentul ei la desen - ca nu ma pricep - dar sunt f multumita ca "lucreaza" de zor cu multa placere la desenele ei.
Iubitoiu - NU arunca bani pe Teletubbies DVDs sau Video Casete. Micuta ta este prea mare deja pt Teletubbies - se va plictisi f repede. Mai bine vezi daca gasesti povesti clasice ale lui Disney, Dora The Explorer sau Strwberry-Shortcake. Sigur o sa-i placa asa ceva. Micuta mea se plicti la Teletubbies dupa 5 min si atunci trebuie sa schimb pe programul cu Dora.

Mergi la inceput