Laptele la un an si jumatate...
Raspunsuri - Pagina 2
coryna spune:
Draga Teo, am o nelamurire in ceea ce priveste recomandarea privind laptele cu continut mai scazut de grasimi, caci stiam ca la copii se da lapte un pic mai gras, care ajuta la mielinizarea creierului, nu neaparat de 3.5%, dar un 2.8% zic ca e potrivit, tie cine ti-a zis ca sa-i dai lapte fara grasimi?
teo1970 spune:
quote:
Originally posted by coryna
Draga Teo, am o nelamurire in ceea ce priveste recomandarea privind laptele cu continut mai scazut de grasimi, caci stiam ca la copii se da lapte un pic mai gras, care ajuta la mielinizarea creierului, nu neaparat de 3.5%, dar un 2.8% zic ca e potrivit, tie cine ti-a zis ca sa-i dai lapte fara grasimi?
Draga Corina,
eu am facut medicina dar nu practic, asa ca nu pot spune ca sunt medic.
am 2 copii (la interval de 1 an si 8 zile), m-am inspirat din dr. Spock pe care l-am interpretat intr-o maniera personala.
nu mi-a spus nimeni ce fel de lapte sa le dau bebeilor, am facut pur si simplu cum m-a taiat capul. daca noi mincam cit mai putine grasimi, m-am gindit ca si pt. ei e mai bine asa. nu tin cont de nici un fel de mielinizari sau nemielinizari, prea multa carte /medicina in cresterea copiilor uneori strica! pe mine (generatia noastra, in general) nu m-a crescut mama cu atitea strictetzuri si am crescut bine!
Sincer, cred ca poti sa-i dai ce lapte vrei si sa faci asa cum crezi tu de cuviinta! Lu' bb nu i se va intimpla nimic, va creste frumos si sanatos oricum!( nu cred ca avea sistemul nervos mai putin mielinizat daca maninca lapte mai slab!
coryna spune:
Teo,
Ai dreptate cind spui ca puii nostri nu cresc "dupa carte", dar intrucit al meu e mai puturos, adica nu vorbeste la 1 an si 7 luni, ma agat si eu de orice "chestie", doar , doar, s-o mai "destepta" nitel.
teo1970 spune:
quote:
Originally posted by coryna
Teo,
Ai dreptate cind spui ca puii nostri nu cresc "dupa carte", dar intrucit al meu e mai puturos, adica nu vorbeste la 1 an si 7 luni, ma agat si eu de orice "chestie", doar , doar, s-o mai "destepta" nitel.
draga corina,
intotdeauna ai sa gasesti un puturos si mai mare!
al meu (cel mare) are 2 ani si nu vorbeste deloc (doar ma-ma, ta-ta si alte silabutze!) nu-mi fac probleme, caci taica-su a vorbit pe la 3 ani, iar bunica-su cred ca si mai tirziu!
oricum, cel mai important este ca copilul SA INTELEAGA ce-i spui, isi va da drumul mai tirziu si la vorbit! (si atunci nu-i vom mai putea opri)unii spun ca, vezi-doamne, copii care vorbesc mai tirziu sunt mai inteligenti!
pupici,
teodora
tinatache spune:
Gabi, inainte de a pleca din tara o dr. in care am mare incredere ne-a spus ca e posibil ca, pe la 10 luni, cand o sa dea de gustul mancarii pt adulti, sa nu mai accepte laptele praf. In conditiile astea putem sa o trecem fara grija la lapte pasteurizat, pt ca deja isi ia din mancarea normala tot ce trebuie pt crestere.
Eu sunt pt laptele mai gras, acuma depinde si cum arata copilul, dar cred ca poti opta pt produsele mai slabe acolo unde chiar ca ingrasa tare: iaurturi, smantana etc. Deja am "comandat" la buni sa aiba Dorna din cel cu 3,5 % cand ajungem in Ro. Andra are 1 an si aproape 2 luni, papa cu f mare placere laptele dulce si cred ca nu ar fi nici o problema sa o treci si pe Simonica la laptic de vaca. Parerea mea [;-)]
Va pup si sanatate multa!
Un Paste Fericit!
Cristina
adi69 spune:
Am citit cu mare interes discutiile voastre.Si fetita meacatalina de 1 an si o luna,mananca inca Milumil,si abia incep sa-i dai lapte dulce.i eu am inceput tot cu Dorna,de ala mai gras,fetita mea nu e prea grasuta,din care i-am facut pana acum cu gris sai i-am pus in pireutul de cartofi.Asi putea sa-i dau si sa-l bea de-acum?
Adriana si Catalina(1an si 1 luna )
A!
Si ar mai fi o intrebare...Cand pot scapa de biberon?
ioana spune:
Si eu i-am dat pana la 1 an si 6 luni lapte praf, apoi am trecut, la recomandarea medicului pediatru, pe lapte Dorna degresat. Degresat a spus, degresat ii dau, si pare sa-i placa. Oricum mai mananca si branza si iaurt zilnic, astfel incat sa-si completeze capitolul lactate. Toate cele bune!
teo1970 spune:
quote:
Originally posted by adi69
Am citit cu mare interes discutiile voastre.Si fetita meacatalina de 1 an si o luna,mananca inca Milumil,si abia incep sa-i dai lapte dulce.i eu am inceput tot cu Dorna,de ala mai gras,fetita mea nu e prea grasuta,din care i-am facut pana acum cu gris sai i-am pus in pireutul de cartofi.Asi putea sa-i dau si sa-l bea de-acum?
Adriana si Catalina(1an si 1 luna )
A!
Si ar mai fi o intrebare...Cand pot scapa de biberon?
draga adi,
bb cel mic al meu are 1 an si 1 sapt. De la 8-9 luni i-am scos treptat laptele praf Milumil si i-am dat lapte de vaca. Acum bea numai lapte de vaca si nu mai folosim biberonul, pt. ca incercam sa bem numai din canita (apa, suc etc.). Pina acum vreo luna ii dadeam numai seara biberon mare (de 250 ml.) cu Knorr puiut si lapte. Acum am renuntat la el si mincam numai cu lingurita si nu avem nici un fel de problema.
va pup,
teo, mama lu' matei si ioan
Alina spune:
Poti sa-i dai linistita Milumil 3(cel dupa 8 luni),pe cutie scrie ca se poate folosi pina dupa 3 ani.
Alina
Alina spune:
Theo,nu te mira,pe cutiile de Milumil 3 scrie ca se folosesc pina dupa 3 ani.
Pediatra noastra spune ca sint copii care il prefera...de ex,fetita mea bea doar Aptamil 3.Am incercat sa-i dau lapte de vaca(3,7%)si nu e prea incintata,voi mai incerca ca doar nu o sa bea toata viata Aptamil 3.
Alina