Laptele la un an si jumatate...
Am incercat sa-i schimb Simonei laptele Milumil cu Darling si l-a vomitat tot iar ieri i-a fost rau de nu a mancat nimic toata ziua.A mai patit cineva asa ceva?Noi ne-am intors la Milumil si cred ca o sa-i dau mai departe!Oare la Dorna reactioneaza la fel?
Va pup,
Gabi si Simonica.
Raspunsuri
teo1970 spune:
Draga Gabi,
nu pot sa cred ca inca ii mai dai lu' Simonica sa lapte Milumil la 1 an 1/2. Matei (2 ani) si Ioan (1 an) au papat si ei tot Milumil, dar pina pe la 10-11-12 luni, cind am inceput sa-l amestec cu lapte Dorna (la inceput), scazind treptat cantitatea de lapte praf, pina cind nu le-am mai dat deloc. Apoi am renuntat la Dorna, pt. ca mi se parea prea scump (cumparam cam 2 cutii pe zi, cu ce mai consumam si noi in casa) si pt. ca am considerat ca are prea multi conservanti (are un termen de garantie totusi prea mare ca sa fie natural cum zic ei!).Am trecut deci la laptele de la punga, din cel cu mai putine grasimi. Dureaza destul de putin s-o obisnuiesti cu laptele de vaca, dar, repet, in amestec la inceput!
Gindeste-te si tu, nu e vorba de bani (ca Milumil este scump), dar este totusi marisoara, ar trebui sa manince tot felul de chestii, este deja o domnisoara , Milumil e lapte pentru .
In ceea ce priveste caria, ii dati cumva sa manince dulciuri sau cum?
Nici copiii mei nu vor sa se spele pe dointi, adica , ma rog, vor dar fara pasta si totusi nu au carii. Dar nici nu maninca dulciuri, decit f. f. rar.
(Matei, Ioan si Simonica)
danielac spune:
De ce esti asa de mirata?
Diana a papat Bebelac pana la un an si aproape 5 luni. Acum de 2 saptamani papa lapte de vaca. Eu i l-am dat direct si fara nici un indulcitor, ii place la nebunie si papa mai mult decat pe cel praf.
Gabi, de ce nu incerci si tu cu lapte de vaca, chiar si cel de la punga pasteurizat e foarte bun. Combina la inceput cu Milumil si vezi daca vrea.
Dana si Diana-Maria http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
teo1970 spune:
quote:
Originally posted by danielac
De ce esti asa de mirata?
Diana a papat Bebelac pana la un an si aproape 5 luni. Acum de 2 saptamani papa lapte de vaca. Eu i l-am dat direct si fara nici un indulcitor, ii place la nebunie si papa mai mult decat pe cel praf.
Gabi, de ce nu incerci si tu cu lapte de vaca, chiar si cel de la punga pasteurizat e foarte bun. Combina la inceput cu Milumil si vezi daca vrea.
Dana si Diana-Maria http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
Nu am vrut sa va atac, pur si simplu mi se pare totusi prea mult, adica un lapte pe care i-l dau de la 4 luni sa i-l mai dau si la 1 an si 4 luni, intelegi?
Ma gindesc copiii aia de la tara ca nici nu vad in viata lor Bebelac sau Milumil si sunt f. sanatosi!
Cred ca la peste 1 an un bb ar trebui sa manince o gramada de chestii!
Va pup,
Teodora
Raluca spune:
Simona, hai sa-ti zic ....noi avem 1 an si trei luni, nu prea mancam bine asa ca ieri ne-am dus la control la o somitate medicala din cluj-pdiatru, normal.
Primul lucru ce mi l-a indicat a fost sa o trec pe lapte de vaca, grasime 2,5-3, pana acum eu ii dadeanm NAN, trecerea mi-a zis sa o faca stfel...2 zile sa-i dau lapte de vaca doar cu gris, cereale, biscuiti, banane, etc..si abia dupa 2 zile sa-i dau sa bea direct laptele de vaca.Am intrebat daca n-ar fi mai indicat laptele proaf, cel normal, mi-a sarit in cap si a zis un NU categoric, fara altwe explicatii!
Asa ca si noi incercam de azi introducerea laptelui de vaca, sper sa nu avem probleme mari!
THEO 1970-----laptele LA DORNA, are termen de valabilitate mare datorita procedeului de pasteurizare UHT....NU CONTINE CONSERVANTI!!!!- asta ti-o spun sigur, am fost si am vazut ce inseaman o astfel de tehnologie asa ca eu auna am mai amre incredere in astfel de lapte decat in cel de la pungi...
Raluca si Ilinca (1 an si 3 luni)
Raluca spune:
Scuze Gabi, din graba m-am adresat domnisoarei, ei da' lasa ca de fapt pe ea o intereaza cum e cu lapticu'....
teo1970 spune:
quote:
Originally posted by Raluca
Scuze Gabi, din graba m-am adresat domnisoarei, ei da' lasa ca de fapt pe ea o intereaza cum e cu lapticu'....
ai dreptate raluca, dar totusi, cit de pasteurizat poate sa fie laptele ala ca sa tina citeva luni sau cit are, ma rog, termen de garantie.
Oricum, discutia este asa, fara rost, Dorna sau lapte la punga, bebeii trebuie obisnuiti si cu alt fel de lapte decit cel praf de inceput. N-or sa manince doar toata viata numai chestii naturale, fara E-uri s.a.m.d. (daca mai exista asa ceva!)
Raluca spune:
mai Theo eu am inteles ca ai renuntat la Laptele La dorna ptr ca citez "Apoi am renuntat la Dorna, ...si pt. ca am considerat ca are prea multi conservanti"de aceea am facut completarea referitoare la modalitatea de pasteurizare a acestui lapte dar vorba ta, citez din nou "discutia este asa, fara rost, Dorna sau lapte la punga, bebeii trebuie obisnuiti si cu alt fel de lapte decit cel praf de inceput. N-or sa manince doar toata viata [size=5]numai chestii naturale, fara E-uri s.a.m.d.[/size=5] (daca mai exista asa ceva!)"
fiecare e liber sa hotarasca ce e mai bun ptr. el si bebele lui....
coryna spune:
Eu i-am dat lapte PARMALAT PRIMA CRESTERE, ca am zis ca are nu stiu ce vitamine si fier, dar am facut trecerea treptata, am inlocuit 30 ml de milumil cu 30 ml de parmalat si asa mai departe, intr-o saptamina facusem trecerea. Si mie mi-a recomandat medicul tot lapte praf Darling, dar nu pot eu sa-l suport, asa ca ... Am vazut in schimb un lapte praf pentru copiii mai maricei -REGILAIT-, incearca si cu asta treptat, nu dintr-o data si da-ne de veste.
teo1970 spune:
Oricum, trecerea de la Milumil (un lapte special pt. bb) direct la Darling (pe care nu-l suporta neori nici adultii) e total neinspirata! Mi se pare normal ca saraca Simonica l-a varsat