Help! - Nu pot dormi noaptea.
Raspunsuri - Pagina 2
pisi-pis spune:
Gandacel, te rooogggg, spune numele pastilutei minune, ca ma tortureaza 'otzul de un an de zile...
pisi-pis spune:
quote:
Originally posted by Gandacel
Exista niste pastilute care regleaza echilibrul somn/veche, prin niste mecanisme hormonale. Nu iti spun cum se cheama, ca sa nu il iei cu usurinta. Apoi te mai poate ajuta un extraveral inainte de culcare, timp de un flacon!
Acum, banuiesc ca e vorba de melatonina, dar de ce zici sa nu le iei cu usurinta, ca dupa cate stiu se vand si pe la magazine naturiste pe post de supliment alimentar. De ce este de preferat un extraveral?
Gandacel spune:
Pisi-pis, despre el vorbeam!
Este o pastiluta care da dependenta. Organismul se leneveste si nu mai produce singurel hormonii respectivi, ca are ajutor! De asta nu sunt de acord cu el si am vazut ca luau si femeile insarcinate, ceea ce nu as recomanda... Daca nu e vorba de un dezechilibru hormonal, e pacat sa intervenim noi ca sa "reglam". I-a fost prescris mamei mele, in timpul tratamentului pentru cancer, care i-a dat peste cap organismul si avea nevoie de acest ajutor, mai natural decat somniferele puternice.
Extraveralul este un sedativ usor, cred ca asa scrie si pe el. E 100% din plante. Iti da somnolenta, sau macar te linisteste, te relaxeaza putin si nu creeaza dependenta. La mine a functionat si numai Vitamina B6, care actioneaza asupra tesuturilor moi, insa depinde acum de gradul de stres al fiecaruia. Dar... hormonal?! Acum, na, fiecare face cum crede.
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)
mandyksch spune:
Na, de astea nu prea vreau. Mie mi-a recomandat medicul de familie Extraveral cand eram insarcinata dar nu am vrut sa iau. Sper sa se regleze cumva lucrurile de la sine.
A, si mai tin minte cand eram in faculta in sesiune luam Antistress parca de la Europharm. Erau cu multe vitamine si contineau parca si ceva valeriana dar nu mai tin minte exact.
Mandy si Krisztián (23.10.2005)
pisi-pis spune:
Gandacel, multumesc. Nu stiam ca da depemdenta, daca e asa, atunci chiar nu vreau! Ma gandeam ca din contra, ar stimula productia noastra de melatonina, nu neaparat sa o inlocuiasa. Asa e cu sistemul hormonal nu te joci. Medicul i-a prescris sotului meu valeriana, dar cu pastiluta cu tot, se trezeste tot la 4 dimineata.
Gandacel spune:
Revin: e de la stres! Degeaba incarcam organismul cu tot soiul de chimicale. Si vitaminele sintetizate tot chimicale sunt. Exista perioade in care e absolut necesar sa-i dam corpului o mana de ajutor, insa in rest, raman la parerea ca trebuie sa invatam sa gestionam stresul. Concret. Nu sa-l constientizam, ca nu facem altceva decat sa ne stresam mai rau. Exista destule tehnici, ramane ca fiecare sa gaseasca pe cea potrivita si sa o aplice! Eu am gasit niste lucruri interesante pe Internetul asta pe care ne petrecem atat timp... Intre care si anumite cursuri care (unele!!!) ajuta la modul real. De data asta, pisi-pis, nu-ti mai spun nimic mai mult, pentru ca ce mi se potriveste mie, nu ti se potriveste tie si pentru ca altii mai destepti ca mine au spus "cand elevul e pregatit, profesorul apare"... Deci, cauta si vei gasi, cand vei fi pregatita!
Sa fiti sanatoase si sa dormiti bine!
P.S. Intre timp, niste plimbari in aer liber, neaparat fara un scop precis si fara liste de cumparaturi, nu ar strica...
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)