Copilasi de martie - aprilie 2005 (96)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

ligia,ptiu,ptiu,mie ,cu insomniacul meu,mi se pare ca povestesti mituri...

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonela spune:

Buna seara!

Am revenit si eu un pic pe aici, la ora asta tirzie din noapte, ca am avut musafiri, vechi prieteni pe care nu i-am mai vazut de mai bine de 1 an...Apropo, vi s-a intimplat ca de cind aveti copilasi sa va "ocoleasca" prietenii? Ma refer la cele care aveti prieteni (familii) fara copii? La noi e ciudat ca se intimpla asa si ma intreb de ce oare? Hai ca pina la 3-4 luni inteleg, n-ai unde sa iesi cu copilul si esti obosita, extenuata, fara chef de vizite, plinsete, colici, etc. - cel putin asa a fost la noi...Dar dupa aia, de ce oare cred ei ca nu mai putem merge nicaieri, nu putem sa ne continuam viata (aproximativ) la fel ca inainte? Noi am fost o sapt., la munte cu Andrada cind avea doar 4 luni si mergem in parc, la restaurant (no smoking area), in parc, in vizite, fara probleme...
In fine, sa trecem peste...

Am vazut multe discutii pe teme precum mincarea si somnul la bebeii nostri. Ligia 13 esti chiar norocoasa sa ai parte de atita liniste, atita somnic ziua...Eu de-asta nu intru mai des decit o data pe zi pe forum (chiar va invidiez pe cele care reusiti sa o faceti de mai multe ori!) pentru ca nu pot decit atunci cind doarme Andrada! Iar cind doarme mai maninc si eu, fac un dus, citesc o revista, citeva pagini dintr-o carte daca apuc, mai uit la stiri sau la un film, pe linga faptul ca pregatesc papa pentru puiut sau altele alea, stiti si voi cum e.

Noi cu mincarea stam bine, nu ne plingem, Doamne ajuta! Avem doar 9,400 kg la 1 an, dar pentru o fetita (74 cm) si avind in vedere ce micuta a fost la nastere (2,5 kg) eu zic ca e bine! Trebuie sa mergem si noi saptamina viitoare la control si la vaccinul de 1 an, dar eu zic ca e ok! V-am mai scris ca Andrada maninca destul de bine si de diversificat, asa ca n-as vrea sa ma repet. Miere nu i-am dat inca, doar piine cu unt si gem, dar probabil o sa incerc in curind,pentru ca sotul meu insista ca e foarte buna si sanatoasa, etc.

De dormit Andrada doarme cind si cit vrea ea ,normal. Adica intr-o zi o ora, in alta zi (de exemplu alaltaieri) 4 ore la amiaza!! In general, insa, se trezeste pe la 8.30-9, doarme intre 12-2 si apoi intre 5-6. Seara la ora 9 mergem sa facem nani, dupa ce ne bem lapticul, of course. E bine, doarme bine noaptea, nu se mai trezeste ca pe vremuri de 5-6 ori pe noapte, dar noi nu mai dormim cu ea in camera de mult timp. Atunci cind dormeam ma trezeam eu la orice scincet al ei si era mai rau, asa las usa deschisa la dormitor si doar cind intr-adevar e vreo problema si are nevoie de mine ma duc la ea, cind o aud ca plinge.
Iar in legatura cu lapticul, noi bem in continuare Novalac 3, dar probabil doar inca vreo 2-3 luni dupa care ne gindim s-o trecem pe lapte de vaca pasteurizat.

Gata, ca pic de somn. Va pup si va doresc o duminica insorita!

Simona si Andrada (28.04.2005)

http://community.webshots.com/user/Simonela28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Rrox, pai Mariuca e nazdravana rau. Sa-si revina repede.

Cenia, Mihai se trezeste in jur de 7 cu mare veselie, dar noi il luam si-l punem intre noi in pat si mai doarme intre 40 min si 1,5 ore (uneori tinut de manuta, alteori cu un pic de ceai, alteori cu nimic).
Mihai acum a inceput sa doarma doar o data pe zi daca-l incurajam, adica pe la 13, cand venim de la plimbare motaie in carucior, dar nu-l lasam sa doarma (nu-l chinuim, daca are activitate uita de somn, incepe sa functioneze tot mai des). Programul lui este asa:
- ora 5.30-6 : un pic de ceai
- scularea definitiva la ora 8-8.30, 120-135 ml lapte cu cereale + 1/2 banana + 30-50 ml lapte in canita
- ora 10.30 : suc fructe 100ml
- ora 13.30 : legume cu carnita, supica, toate cu paine daca arata dulapul in cate tinem painea
- ora 15 - 17 : somn (inainte dormea 2 x 1,5 ore, acum doar 2)
- ora 18-18.30 : gris cu lapte si mar ras sau mamaliga cu branza si iaurt sau iaurt cu 3 biscuiti sau mar ras cu biscuiti si cu/fara branza sau papanasi
- ora 22 : 300 ml lapte cu cereale
- ora 22-22.30 : somn (daca il culcam mai tarziu, trezirile raman la fel, deci se face un minus la ore de somn)

Mamacita, habar n-am avut ca banana se da fara samburi.

Maine incercam sa-i dam lui Mihai din ciorbita noastra si sa mancam toti la masa. Sper sa reusim si sa scapam de jucarioare (asta mai e singura masa cu auxiliare)

Caramella, eu intotdeauna am zis ca Mihai e un cumintel; dar eu cred ca toti sunt cumintei. Tantrum-uri eu zic ca nu are, doar maraielile de rogoare. Are si Mihai momentele lui mai rele, de ex ieri imi venea sa-l bat ca iarasi isi baga degetele pe gat (dupa o pauza de 3 sapt). Mihai daca e satul, odihnit si are activitate (dar nu solitara), este de-a dreptul fermecator. Mie mi se pare usor de crescut.

Azi am botezat-o pe Ioana, finuta de care v-am povestit. A fost cuminte si fermecatoare, nu a plans decat la imbracat, iar in apa sfintita i-a placut tare mult. La petrecerea de-acasa l-am luat si pe Mihai seara, a fost vedeta, s-a jucat cu toata lumea, dar il tragea ata tot la Ioana.

Pupici si o noapte fara treziri.

Dana si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Salut din nou. iar bintuim pe aici
in prima zi cind am incercat sa il tin treaz, nu am reusit. facea scandal, a dormit aproape o ora ; e ora 15 si nu are nici cea mai vaga idee ca i-ar fi somn. e foarte agitat. il mai domoleam cu o plimbare dar ploua si e urit afara.
am fost la bunici si e un salbatic. in lift s-a speriat si a inceput sa plinga, nu vrea la nimeni plinge imediat, ce sa mai zic: salbatic, salbatic. iesim in oras destul de des....dar daca e taran.... nu stie decit de ciini, pisici si alte asemenea.nici bunicii nu vin sa il vada cu lunile! asa ca... de ce ar socializa bietul copil cind nici nu ii cunoaste!!!?
inca o intrebare: ce fel de suc de fructe ii dati? cumparat sau facut acasa? daca faceti ,din ce, cite fructe si cit? ii faceam asta vara suc de fructe dar numai cite o portie pe zi( nu mai stiu cit consuma, oricum f f putin.
merci anticipat anticipat pentru raspunsuri
cu somnul nu cedez incercam pina reusim sa ajungem l aun singur somn pe zi. mi-am spus ca se va regla singur cu somnul dar vad ca nu imi iese.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/david_americanu/album?.dir=5b84re2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/david_americanu/my_photos

Mergi la inceput

mamacita: demult nu ii mai curat banana de simburii din mijloc.
am considerat ca e baiat mare

http://pg.photos.yahoo.com/ph/david_americanu/album?.dir=5b84re2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/david_americanu/my_photos

Mergi la inceput

Roxx: noi am acceptat biberonul abia pe la 11 luni, cind l-am intarcat fortat in spital. Din aceasta cauza imi este mila sa il dezvat de biberon, desi bea cu placere si din canita cu cioc(e cioc moale din cauciuc, nu din plastic ca la firma "primii pasi")dar din canita bea ceai, apa sau suc Teddy, lapte nu! ma gindeam ca nu i-ar fi indeajuns 150 ml cit are canita si de asta nu am incercat cu ea ci am mers pe biberon. o amica povestea cum la 3 ani spunea copilul:"mama!te rog, in seara asta ultimul biberon"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

Azi am vrut sa mergem la Zoo,dar vremea ne-a schimbat planurile,lasam pe saptamana viitoare!
Ieri ne-a vizitat bunica(mama mea) si Matei se uita la ea cu niste ochi...nu o cunostea,nici macar cand il striga nu reactiona,si de obicei raspunde la orice necunoscut,iar la plecare nu a vrut sa ii faca pa sau sa ii zica macar(ca uneori zi "pa" si nu mai face si din mana).are el ceva cu mama desi nu este femeie rea cerd ca o simte el in vreun fel ca altfel nu imi explic...
Cenia si Matei striga dupa toti cainii si vrea sa joace cu ei...Eu cred ca mai bine ii faci in casa decat sa ii cumperi.Eu ii faceam spre exemplu dintr-un morcov si un mar si completam cu putin apa,cam cat mi se parea mie bine ca e k.succes la invatatul cu un singur somnel pe zi.
maine mergem si noi la vaccin.numai cand ma gandesc ca o sa faca febra si o sa fie apatic...

Mamacita noi nu i-am curatat niciodata banana de samburi,deci..
RRox multa sanatate Mariucai si sa nu mai patesca vreun accident.Cum a fost la expozitia de pisici? si pe noi ne tentase dar am renuntat pentru Zoo..

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Am deschis www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75230" target="_blank"> 97

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput