menopauza precoce

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CoanaChirita spune:

Buna tuturor. Ma numesc Gabri si va urmaresc din surdina de ceva timp...tocmai ma pregateam sa deschid un subiect despre menopauza respectiv despre ovodonare dar se pare ca nu sunt singura cu astfel de probleme. Deci sa va spun pe scurt povestea mea de aspiranta. Am inceput acum trei ani si jumatate sa ne dorim un copil, aveam pe atunci 25 de ani si eram deja casatorita de doi ani. Am renuntat la anticonceptionale si dupa cateva luni am inceput sa avem raporturi libere dar mai ales...lipsite de orice stres si ingrijorari...eh..ce vremuri nu ne imaginam noi ce ne asteapta...In fine dupa un an si cateva luni hotaram sa facem niste analize, eu hormonale iar sotul meu o spermiograma. Din analizele mele totul ok, sotului i s-a diagnosticat o astenospermie dar nu atat de grava incat sa impiedice conceptia pe cale naturala. Bun mai trece un an eu intre timp am inceput sa am doua trei cicluri pe an tot mai lungi dar stiti cum e, m-am gandit ca-mi induc eu aceste stari din cauza ca-mi doream mult un copil, m-am gandit ca o fi din cauza stresului sau a schimbarilor de anotimp....eh situatia s-a agravat din noiembrie anul trecut. De atunci am avut doar un ciclu slab cantitativ, foarte diferit de ceea ce aveam eu de obicem. Am hotarat sa ne programam la un centru specializat de aici din Torino. Zis si facut: la prima vizita doctorita foarte draguta imi explica ca probabil sunt putin cam slabuta, ca nu ma alimentez bine(mancam carne doar de vreo doua ori pe saptamana) si ca este necesar ca eu sa ma ingras vreo doua trei kilograme-ea suspecta o amenoree temporara(va puteti imagina mirarea mea mai ales ca eu nu sunt foarte slaba respectiv 54kg/1.67cm) Sotului ii da sa repete spermiograma mie imi cere sa fac o serie de analize in ziua a treia a ciclului indus cu dufaston, cele preconceptionale si alte hormonale. Eu eram foarte linistita doar le facusem cu doi ani inainte si nu avusesem nimic. Ei bine, a doua vizita a fost pentru mine inceputul cosmarului....toate analizele erau ok in afara de FHS si estradiol(pe aceste valori nu le controlasem niciodata). Fsh este foarte marit , am chiar o valoare de postmenopauza iar doctorita mi-a explicat cu calm ca acest lucru inseamma ca mi-am terminat rezerva ovariana si deci am o menopauza precoce; prin urmare sansele ca eu sa pot avea un copil pe cale naturala sunt de 0.01%. Am plans mult dar acum ne-am sters lacrimile si ne-am hotarat sa actionam si sa nu ne lasam prada disperarii. Am hotarat sa facem cerere de adoptie si eu intre timp ma interesesz de ovodonare bineinteles in Romania...pt ca aici in Italia ultima lege interzice recursul la acest procedeu...ah voi incerca cu aceasta doctorita singurul lucru care se poate face in acest caz, respectiv trei luni de anticonceptionale dupa care o stimulare puternica pentru a "trezi" ovarele mele cele lenese. Va dati seama regretele ca am lasat sa treaca timpul fara sa fac nimic....in fine nu are rost sa ma uit in trecut ci trebuie sa privesc spre viitor. A propos de viitor daca careva dintre voi are informatii despre unde si daca se face ovodonare la Cluj mi-ar face o mare favoare...O calda imbratisare tuturor, Gabri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Gabri ,suntem in aceeasi "oala " doar ca eu am fost diagnosticata la 30 de ani .La fel si la mine ,taoate analizele ok ,in afara de un fsh cat casa si estradiol mic .

Dj_mama ,faptul ca Amaliei ii vine cm regulat cu hormoni ,nu inseamna ca va si ovula ,nu are nici o legatura .Si mie imi vine cm regulat cu hormoni si cu toate aste asta e dg. Hormonii sunt doar tratament de substitutie ca sa nu experimentam efectele neplacute ale menopauzei prea devreme (risc mai mare de osteoporoza ,boli cardiovasculare ,samd).Iar stimularea ovariana se face in fct de valorile fsh ,iar la valori mari nu va face nimeni stimulare .

Din pacate asta e realitatea care o traiesc pe pielea mea ,si asta e ,din pacate ma pricep la domeniul asta fiindca m-am lovit de el.
De aceea e foarte important de vazut daca diagnosticul e corect .

Tsh nu e acelasi lucru cu fsh
Primul e hormon de stimulare tiroidiana ,al doilea e foliculostimulant.Si da ,tiroda poate avea implicatii in infertilitate.

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Gabri ,de chestia asta cu anticonceptionalele mi s-a zis si mie .Eu nu am facut-o ,pentru ca atunci cand mi-au fost recomandate initial ,cu ceva ani in urma ,pentru un chist ovarian ,aveam bine merci cm regulat .Dupa aceea ,dupa ce am rezolvat cu chistul le-am luat pt scopul lor principal de anticonceptie (mare tampenie am facut ca nu m-am trezit mai devreme ).Cand le-am oprit am avut surpriza sa nu mai am cm o luna ,2 trei ,pana am depasit 6 luni de amenoree si am intrat la idei si am inceput sa umblu pe la doctori .Si asta a fost diagnosticul ,din pacate .Si am fost la o gramada de dr care mi-au zis toti acelasi lucru.

Asa ca am ales adoptia si nu-mi pare rau deloc ,dar tot as vrea un puiut facut de noi ,pentru ca am un sot deosebit si care iubeste foarte mult copii si tare mi-ar placea sa-i fac bucuria asta .
Asa ca nu am depus armele de tot ,am mai facut tratamente naturiste ,am incercat si homeopatic da nu l-am putut tine ,in fine mai sper inca .Daca o veni bebe e bine venit si acum si la 45 de ani daca e sa se intample.

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dj_mama spune:

Gabri si Briantis m-au impresionat mult povestile voastre nu triste ci deprimante dar ce poti face decat sa lupti mai departe??? Asta fac si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amaliaro spune:

fetele ia sa vedeti voi ca Amalia in curind o sa va anunte ca este presimnt eu ca de data asta totul este ok

amalia marzelos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CoanaChirita spune:

Dragele mele, multumesc de primirea calduroasa...
Briantis, ce mult se aseamana povestile noastre; si eu am luat anticonceptionale vreo 3 ani jumate tocmai pentru a nu avea o sarcina nedorita..imi era frica sa nu raman deoarece aveam alte planuri in viata. In plus eu eram (vorbesc la trecut)si adepta planningului..vai scriu aceste randuri si mi se pare ca viata este o eterna ironie...la inceput cand ne doream un copil eu eram convinsa ca conceptia si implicit viata sunt de natura divina, apoi dupa vreo doi ani, incet incet a incoltit in mine ideea de a recurge la insamantare adica la medici, in sfarsit cand m-am hotarat si eram chiar entuziasmata, doctorita mi-a spus ca trebuie sa sper intr-un MIRACOL....adica tot in ceva ce scapa puterii noastre de actiune...
Tot asa sunt si eu ca tine Briantis cu FSH foarte mare si estradiol mic.
Amaliaro eu iti doresc din suflet sa se indeplineasca dorinta ta cat mai repede pana nu devii pe deplin constienta de ceea ce inseamna acest diagnostic..este greu sa treci peste problemele fizice pe care le implica, sa nu mai vorbim de starile emotionale...
DJ_mama daca ai probleme cu tiroida, da poti avea dereglari de ciclu..

Mie oricum mi s-a spus ca aceasta este cea mai temibila cauza de infertilitate pentru ca pur si simplu nu are rezolvare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dj_mama spune:

AMALIARO nu ne mai fierbe
spune daca ai facut FSH si cum a iesit ... sau sa mai avem rabdare
SA FII OPTIMISTA

Gabri daca suntem la capitolul "valea plangerii" eu iti spun ca ramaneam gravi una-doua pana sa ne casatorim (am stat 5 ani impreuna pana sa infaptuim, eram studenti la camin etc) apoi la fel ca ba n-am casa, ba n-am una si alta si nu voiam alt copil; cand le-am avut, am pierdut sarcina iar acum m-am trezit ca sunt cam prea varstnica; prezenta mea aici este un gest disperat sa repar greselile trecutului; Imi frang mainile pt toate aceste greseli pe care la vremea aceea nu credeam deloc ca voi ajunge sa le regret

Mergi la inceput

Gabri ,tu faci tratament de substitutie ? Ce iei?

La fiv cu ovodonare ne-am gandit si noi ,dar am inteles ca de fapt exista multe cereri si trebuie sa astepti mult pt ca nu sunt prea multe donatoare .Mai e si aspectul financiar si nu stiu daca nu ar fi mai bine sa cheltuim acesti bani pt a creste un bebe decat sa-i dam pe un vis (cu doar 20 -30 la suta sanse de reusita ) .Noi inclinam mai mult spre a 2a adoptie ,dar fiecare stie ce e mai bine pentru el .

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriene spune:

Bravo tie Amaliero.....pastreaza-ti zimbetul pe fata si intreaba-l pe doctor sau mergi sa cauti online despre Clomid sau Clomifen. Atentie ca trebuie prescris de doctor, neaparat. Mai este Mastodynon picaturi care este homeopat adica natural si cica regleaza CM si stimuleaza hormonii. Acesta se gaseste la farmaciile Homeopate in orice oras. Poate ca tu ai dereglare hormonala si nu menopauza precoce!

http://www.ivftampabay.com/treatments/clomid_cycles.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dasha spune:

Amalia , CoanaChirita , imi pare rau sa aud ca va confruntati cu astfel de probleme ,pentru ca stiu ca nu e simplu avand in vedere ca si eu sunt in aceeasi oala. Nu vreau sa spulber iluziile nimanui dar sunt de acord cu Briantis ,din pacate sansele sunt foarte mici.Eu fac tratament de substituie de 3 ani dupa ce in prealabil am luat anticonceptionale si minunea nu s-a intamplat.
Dar cred ca daca Domnul vrea sa avem copilasul mult dorit il vom avea oricum ( fie ca facem FIV cu ovocitedonate sau ca adoptam). Asa ca trebuie sa mergem inainte.

Va pup pe toate.

Never say never!

Mergi la inceput