Cum decurge operatia cezariana?
Raspunsuri - Pagina 3
CameliaH spune:
Dana draga,
Ma bucur ca ne intalnim pe forumul asta. Sa speram ca apucam si noi sa ne vedem pana nasti, sau poate dupa aia.
Stai linistita, operatia o sa fie bine!
Sa-ti zic despre mine ca nu stiu daca mai tii minte. Am avut anestezie generala si m-am ridicat din pat in aceeasi zi. Operatia a fost la 4,30 dimineata si la ora 150 eu mergeam deja. Vroiau sa ma mai tina in pat, dar ca sa nu-mi mai puna sonda m-am dat jos. Nu am luat calmante, si m-am refacut foarte repede. Cu cat te misti mai repede dupa operatie cu atat mai bine.
Hai ca te pup si ne mai "vedem" pe aici,
Camelia
Toate bune!
Kehleyr spune:
Buna Camelia,
Si eu ma bucur sa te vad Nu stiam ca tu ai facut cu anestezie generala, dar de fapt cred ca era logic pentru ca stiu ca ai nascut inainte de termen. Probabil ca si eu o sa incerc sa ma misc cat mai repede dupa operatie -- cel putin acum inainte incerc sa fiu viteaza, nu stiu daca o sa pot sa imi pastrez intentiile bune si pana atunci.
Daca vrei sa imi scrii adresa mea este dana_titirca@yahoo.com.
Te pup pe tine si pe fete
buburuza spune:
Fetelor,
mie mi-au facut anestezie generala si am avut dureri groaznice de cap timp de 5 saptamani. Vi s-a intamplat asa ceva?
Multumesc.
lala spune:
quote:
Originally posted by buburuza
Fetelor,
mie mi-au facut anestezie generala si am avut dureri groaznice de cap timp de 5 saptamani. Vi s-a intamplat asa ceva?
Multumesc.
nu am avut absolut nimic
dana d spune:
Draga "tiza" nu te speria, nu e asa grea ca nasterea normala, practic nu prea te doare nimic decat taietura ca orice operatie, cateva zile dupa. Sonda urinara se poate pune dupa ce te anesteziaza asa ca nu o mai simti decat ca o jena cand te mai foiesti in pat. Pe mine m-a suparat cel mai mult ca nu ma puteam misca si a trebuit sa stau aproape 24 de ore in aceeasi pozitie incomoda intinsa pe spate de ma durea spatele. Poate ai citit ca sonda mi-am scos-o singura, nu afost greu, am tras de furtunel. Mai rau a fost ca mi-era teama ca ma vor certa dar nu au spus nimic. Eu m-am sculat cu mare frica, sunt cam fricoasa de fel. Au venit de mai multe ori sa ma roage sa ma scol si am refuzat. Felicitari curajoaselor. Pana la urma m-au ajutat si am reusit. Prima data e mai greu ca simti ca te sufoci si mai e si durerea... pe urma iti dai drumul la mers.
Simtiti "ceva" in gat din cauza intubatiei, la orice anestezie generala se face intubatie pentru a te ajuta sa respiri artificial. Eu atunci nu am stiut ca am patit asa ceva desi m-am trezit ragusita si fara glas. Ati vazut "Spitalul de urgenta"? Mie mi s-a parut o manevra foarte neplacuta, din cauza asta as vrea acum alt fel de anestezie dar, se pare ca tot asta e cea mai buna. Nu m-a durut capul deloc.
Bafta, Dana d (ca sa evitam comfuziile)
Saso spune:
hop si eu in club!
marti.. e la noi marele eveniment!
ce sa zic.. despre anestezii... m-am interesat.. dr meu zice ca la generala, substanta ajunge prin placenta cam in max 2 minute si la cel mic.. si ca el nu vrea sa se intimple asta ca va fi si el ametit si ca trebuie facut primul consult cu testul apgar(sau asa ceva)...si ca e stres pt el.. ca trebe sa-l scoata in 2 minute afara! Asa ca am ajuns la concluzia ca tipul are dreptate(am mai avut o operatie cu anestez generala in trecut..)deci eu voi opta pt anestezia de la briu in jos! Cu toate ca... fac pe mine cind vad ace.. asa ca i-am zis de pe acum .. sa nu cumva sa se intimple sa vad vre-un ac! va doresc succes la toate..
sper ca pe cind ma intorc acasa sa va pot povesti numai lucruri bune!
Pupici!
karol spune:
Si eu am nascut prin cezariana dar am avut anestezie generala.M-au luat durerile la 2 noaptea, m-am imbracat frumusel si am plecat spre spital.In drum mi-am sunat medicul care in 30 min a venit de acasa si in cca 45 min am intrat in operatie.Am adormit frumusel, m-au taiat au scos pe bebita si dupa ce pe mine m-au inchis mi s-a facut o injectie care m-a trezit.Tot timpul imi era frica ca n-o sa ma mai trezesc din anestezie dar dr meu mi-a zis ca o sa ma trezeasca imediat dupa operatie.Dupa 4 ore mi-am scos sonda ca n-o mai suportam si asta e.Primele 4-5zile sunt chinuitoare dar apoi incepe sa-ti treaca durerea.Si uite asa eu sunt o mamica fericita si sanatoasa.
Succes
pisi_ella spune:
Mai fetelor, miopia este ceva serios si nu se recomanda nasterea naturala. Bine, nu vorbesc de miopia mica, sub -2. Eu am -2,50 la ochiul stang si -4,50 la dreptu'.Si doctorul ginecolog, si oftalmologul mi-au recomandat cezariana. Bineinteles ca sunt cazuri cand totul decurge normal chiar daca nasti natural, dar e bine sa nu risti. Iti pot creste dioptriile sau, in cel mai rau caz, am auzit ca poti face dezlipire de retina. Cam asta e cu miopia.
Caloianu Ana-Maria
adita spune:
Pe mine m-au operat de urgenta (se dezlipise placenta) si am avut taietura verticala si anestezie generala. Copilul a avut nota 9, mi-au spus ca din cauza anesteziei avea o culoare mai ciudata. N-am avut probleme nici cu dureri de cap, nici de operatie, nici la datul jos din pat. In acelasi salon a fost o fata operata de acelasi doctor ca si mine, dar la ea era o cezariana programata, au taiat-o orizontal si nu i-au pus sonda pentru urina. Oricum, ea se vaita ca o doare foarte tare operatia. Nu stiu daca depinde de felul taieturii sau de constitutia fiecareia. Mi-a parut rau ca n-am simtit cum e sa nasti, sa-ti vezi copilul cum vine pe lume. M-am trezit in salon si imi spunea cineva ca am un baietel, dar mi-a venit destul de greu sa ma obisnuiesc cu ideea.
Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste
pisi_ella spune:
Dragele mele, acum, pe ultima suta de metri, parca imi pare rau ca nu o sa nasc normal...Simt ca cezariana e ceva impotriva naturii; in prezent ma dor tare oasele bazinului, parca s-ar dilata sau s-ar desface pentru a-i face loc micii fiinte sa iasa...Asa si e, de fapt. Insa eu voi fi taiata pe burta...Am auzit multe povesti despre nasterea naturala, unele frumoase, altele urate. Totusi, mai multe au fost alea frumoase. Mai ales anestezia peridurala te ajuta mult, suporti mult mai usor durerile. Si chiar fara anestezie, majoritatea spun ca e o experienta de neinlocuit, ceva ce nu poate fi descris in cuvinte...O vecina de-a mea mi-a zis: "Cand am nascut, l-am vazut pe Dumnezeu"...
Din pacate, e cam riscant pentru ochii mei sa nasc normal. Doar la ochi ma gandesc acum, altfel nu mi-ar fi frica de nasterea normala. Mai demult mi-era groaza, de ce sa nu recunosc. Insa, dupa ce toata sarcina am citit si m-am documentat, acum vad altfel lucrurile...
Le-as sfatui pe fetele si femeile care n-au probleme cu sanatatea sa nasca normal, sa nu faca cezariana "la cerere". Voi ce parere aveti? Stiu ca se pot scrie pagini intregi la subiectul asta, poate ca este chiar prea "tocit", insa as vrea sa stiu, in doua cuvinte, parerea voastra...Va pup!