sarcina, bebele si animalele

sarcina, bebele si animalele | Autor: mormelvio

Link direct la acest mesaj

Fetelor, stiu ca multe dintre voi aveti prin casa cate un animalut drag voua si familiei voastre. Noi avem un catel pe care-l iubim enorm si de care nu ne ne-am putea dezlipi in veci. E jucaria noastra vie, e deocamdata singurul sufletel care ne umple casa.
Credeti ca e posibil ca sarcina care nu vine sa fie influentata de prezenta acestor animalute pe langa noi?? Cu atat mai mult dupa ce ramanem insarcinate exista anumite riscuri pe care ni le asumam din aceasta cauza?? Cum o sa fie cu un bebe mic in casa si un catel???
Atept sa-mi spuneti voi cum ati procedat, pt ca eu nu vreau nici in ruptul capului sa raman fara catel, iar soacramea imi spune intruna ca numai catelul e de vina ca au nu fac bebe..
Pupici.
Mihaela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexia28 spune:

Daaaa, cunosc, si soacra mea imi spune ca nu ne trebuia caine, ca ce o sa facem cand vine bebe. Dar uite ca bebele intarzie si cauza in nici un caz nu este cainele. El este bucuria noastra si nici prin cap nu-mi trece sa ma despart de el. Cand va veni bebele va fi problema cu parul prin casa, trebuie tinuta o curatenie foarte stricta...o alta problemuta ar fi gelozia cainelui, pt ca el era in centrul atentiei pana atunci si de exemplu al nostru este foarte gelos dar in schimb iubeste foarte mult copii si eu cred ca se vor intelege foarte bine....numai bebele sa vina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mormelvio spune:

A mea catelusa e un caniche negru mediu. In mod normal daca o tundem corespunzator, atunci nu lasa par prin casa. Si in plus, sotul meu a terminat medicina veterinara. Si el iubeste animalele la fel de mult ca mine, dar eu recunosc ca sunt nebuna dupa ele, in general dupa toate animalele, nu numai dupa al meu. Pe al meu il iubesc...De multe ori sotul spune ca iubesc mai mult cainele decat pe el...si nu greseste cu mult...Dar si reciproca e valabila, asa ca suntem chit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

Mormelvio eu am motan acasa si de pe acum ma gindesc ce masuri de precautie sa iau cu el cind voi fi insarcinata, de catel eu iti pot spune doar unde sa cauti - Arian de la Clinica Virtuala Desprecopii.com si anume ginecologie - a vorbit despre cum sa avem grija de catelusii care-i avem in casa pe parcursul sarcini si ulterior cind se naste bebele - eu am citit toate mesajele de la inceput, precis pe ce pagina este anume acesta nu stiu, dar stiu ca nu mai mult de 15 deoarce nu am ajuns eu mai departe - sa cauti acolo el a vorbit foarte frumos atit despre grija fata de catei cit si dragostea fata de ei - el are ciine acasa, in schimb despre motani , nu prea ii tolereaza - cauta si sper sa gasesti

Aliona

Mergi la inceput

alionushca: multumesc, o sa caut si acolo.
Poate problema nu e catelul...ci soacra..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

Eehehei daca n-as sti eu cu ce se maninca astfel de mincare - da azi tac, ca e saptamina mare, da dupa cred ca mi se dezleaga limba

Aici daca nu e ciinele de vina apare ceva fii sigura, na ca am fost putin rautacioasa

Aliona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IULIABRAILA spune:

EU AM MOTAN, IL DEPARAZITEZ INTERN SI EXTERN, NU SCHIMB EU NISIPUL, NU IL MAI PUP PE BOTIC TOT TIMPUL CA INAINTE si sper sa fie bine.
daca vrem si una si alta, cele doua trebuie sa se impace intre ele, asa cum am dori noi. TEORETIC. ce ne facem ca practica ne omoara?
dar am vazut atitia bb cu catei si pisicute pe linga ei, incit merita sa incercam.
IULIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Doctorul spune ca prezenta animalelor poate produce toxoplasmoza care duce la infertilitate sau in cazul unei sarcini la pierderea ei. Desi de cand ma stiu am avut prin preajma fel de fel de animalute nu am avut niciodata vreun fel de problema, dar am o prietena care a facut toxoplasmoza si nu are nici un animalut prin casa...

Oricum e bine ca macar gravidutzele sa evite contactul direct cvu ele pt mai multa siguranta

violeta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubuleana spune:

toxoplasma nu se ia numai de la animale ci si din carne, legume nespalate corespunzator, etc

bubuleana

Mergi la inceput

alionushca: stai sa treaca saptamana mare...si apoi sa te tii...soacra latra...noi muscam...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusy spune:

Corekt,Bubuleana!Noua ne-a spus chiar medicul chestia asta.Si ne-a mai spus ca daca animalul e hranit cu mancare speciala(crochete,plicuri,conserve pt.animale)riscul sa aiba toxoplasmoza e aproape inexistent.Eu am avut de mica pisica in casa,acum am un motan de 1 an,de rasa,de care nu m-as desparti in ruptul capului(m-am atasat f.tare de el,il consider membru al familiei...si cum te poti desparti de un membru al familiei????).Mi-am facut analiza la toxo si e negativa....oricum daca e sa fiu gravi,o sa se ocupe sotul meu de el(schimbat tavita,periat etc.).

Nusy

Mergi la inceput