help indemnizatie !

help indemnizatie ! | Autor: voicu_bebi

Link direct la acest mesaj

eu sunt momentan studenta si voi fi la anul in an terminal m-ar interesa daca eu voi da licenta si o voi lua voi beneficia de indemnizatie fara sa mai cotizez la casa de asigurari?
o alta nelamurire ar fi daca ca mama care nu a lucrat pana acum as putea primi de la stat vreun ban,ca eu am auzit de la o mamica care nu a lucrat pana acum vreodata si a primit ca un fel de indemnizatie de 3.400.000 lei pe luna pana a implinit copilul 2 ani,este adevarat se pot primi acesti bani chiar daca mama nu a lucrat pana acum? va ro urgent un raspuns.

ziua nuntii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tino spune:

vei primi conform art. 4 aliniatul 4 lit. j) din HG nr. 1825/2005 care reprezinta Normele de aplicare ale OG 148/2005.

despre cealalta chestiune pe care o pui in discutie, eu personal nu am auzit despre asa ceva.
dreptul de a primi indemnizatie se naste conditionat de stagiul de cotizare (12 luni),cu exceptia celor aratate la art. 4 din HG1825/2005. deci numaidaca persoana respectiva se incadreaza in exceptiile prevazute de lege poate beneficia altfel nu vad cum.

nastere usoara!
sarbatori fericite!

mamitza lui Papitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Initial creeata de voicu_bebi

eu sunt momentan studenta si voi fi la anul in an terminal m-ar interesa daca eu voi da licenta si o voi lua voi beneficia de indemnizatie fara sa mai cotizez la casa de asigurari?

Depinde cand nasti. Trebuie sa fi absolvit deja. Si trebuie ca intre momentul finalizarii cursurilor si data nasterii sa ai tot perioada de stagiu.

Mergi la inceput