Al doilea copil?
Buna fetelor!
As vrea sa va rog, sa cititi si sa judecati ceea ce voi scrie eu mai jos. Acest gind a cam devenit obsesie si, momentan, nu-i gasesc rezolvare:
Deci: am 34-35 ani(in septembrie).
Am un baietel nascut in octombrie 2003la virsta de 32 ani. Sarcina foarte usoara, copil sanatos.Mentionez ca eu fac parte din categoria(foarte restrinsa, probabil) a fetelor care nu se simt bine in postura de gravida. Pur si simplu nu mi-a placut aceasta ipostaza.
Locuim cu mama mea(care ma si ajuta, desi nu este nici ea tocmai sanatoasa-64 ani, reumatism), in 3 camere.
Problema mea este: Am sentimentul ca baietelul meu ar fi din start complexat daca nu va avea un fratior sau o surioara. Eu nu am avut frati si, in adolescenta si la 30 ani cind mi-a murit tata, am simtit nevoia sa mai am un frate sau o sora.In rest nu am simtit lipsa.
Sincer, la virsta asta cam trebuie sa ma grabesc, cred ca mai am maxim 2-3 ani sa mai fac copii(sa nu fiu babaciune, nu?)Dar...nu ard de nerabdare sa cresc iar un bebe(cu toate greutatile pe care le implica asta). Sotul meu imi spune ca are nevoie de timp si energie sa puna pe picioare afacerea si prin urmare nu ma va mai ajuta cu prea multe, imi mai zice ca nu avem loc, ca si asa copilul nostru nu va avea camera lui...Pe de alta parte, si mie mi-ar place sa ma ocup si de mine, sa continui niste cursuri de engleza, sa merg in vacante pe unde nu am mers pina acum...Dar in acelasi timp am senzatia ca Nicolas ar fi pe viitor complexat si nefericit daca nu ar avea un frate sau o sora.
Sint foarte confuza, nu stiu ce decizie sa iau????
Astept...sa va dati si voi cu parerea...mamici cu 2 copilasi dar si mamici cu un singur copilas.Multumesc!!!
poze cu Nicolas
Raspunsuri
adameasca spune:
Theiuta, in primul rand, ma bucur ca aud ceva despre voi, ca ai disparut din gasca noastra de mamici!
In al doilea rand, nu ai de unde sa stii sigur ca Nicolas se va simti ca tine, complexat adica, daca nu mai are un fratior sau o surioara. Eu sunt singura la parinti si am suferit ca nu am avut o companie alaturi. Dar asa a fost sa fie. Faptul ca imi doresc al doilea copil, care e acum pe drum, nu are legatura doar cu impresiile mele din copilarie. Nu am luat decizia de bebe2 doar ca sa aiba Luk un frate sau o sora. Si asta a fost un motiv, dar nu singurul.
daca stai sa sucesti situatia pe toate partile, sa analizezi problemele legate de spatiu, probleme profesionale, etc nu ai sa gasesti aproape niciodata momentul potrivit pentru al doilea copil.
Pentru ca nu cred ca ti-au intrat zilele in sac din pct de vedere fizic, adica mai ai timp de facut copii, ca tocmai batrana nu esti , mai asteptati si voi vreun an si vedeti cum se aseaza lucrurile in acest rastimp... Ca multe lucruri se pot schimba intr-un an...
Pup si sa va ajute Dzeu sa luati cea mai potrivita decizie pentru voi!
_
Ileana, mama de LUCA(2 octombrie 2003)
www.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=54498" target="_blank">Jurnal
poze cu burtica
Theiuta spune:
Ehehei Adamesca draga mea, prompta ca intotdeauna "feciorico"!
Marturisec ca ma simt foarte rusinata ca nu am mai tinut pasul cu voi la scrisdar sotul meu lucreaza la calc.90% din timp si eu, acasa, nu prea mai am loc. Noroc cu serviciul la care m-am intors din oct 2005.
Exact asa am gindit si noi...sa mai lasam 1 ani si sa vedem.
Ma bucur muuult ca vei mai avea un bebeSa fiti sanatosi cu toti!!!!
poze cu Nicolas
tinatache spune:
quote:
Initial creeata de Theiuta
Mentionez ca eu fac parte din categoria(foarte restrinsa, probabil) a fetelor care nu se simt bine in postura de gravida. Pur si simplu nu mi-a placut aceasta ipostaza.
iaca si eu fac parte din categoria asta, prima sarcina am savurat-o dar a doua a fost un cosmar. Numai cand ma gandesc ca as putea ramane insarcinata din greseala mi se strange pielea pe mine. In rest nu stiu ce sfat sa-ti dau, al doilea copil e o decizie prea personala... faceti si voi cum va spune inima... inca esti tanara, mai ai timp:)
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
ancamironiuc spune:
DAGA THEIUTA,
nu esti singura cu aceasta frica iar la mine situatia este mult mai simpla. Cu varsta no problem, am 10 ani mai putin, cu spatiul no problem, cu sarcina la fel si totusi imi este frica! Mi-as fi dorit sa am doi copii (la mai mult nu fac fata!) pentru ca stiu cat de frumos este insa nu as fi vrut sa fie diferenta prea mare de varsta intre ei. Am un copil adorabil (mai sunt si obiectiva rau de tot), nebunatic din cand in cand insa ma gandesc cu teama la un al doilea. Cred ca tu esti singura care poate sa hotarasca daca mai doreste sau nu un copil insa pentru puiul tau va fi ceva minunat!! Cat despre faptul ca nu te simti bine in postura de gravida, poti sa ma incluzi in club. Nu m-a deranjat de loc sarcina si nici burtica, ba chiar mi-a placut insa...nu suportam oamenii care puneau mana pe burta mea (desi eram mandra de ea) si nu am vrut sub nici o forma sa fac poze!!!!!!
ANCA si EMA
ANCA si EMA
Theiuta spune:
Da, da, chiar asa...ce obsesie pe unii sa-ti puna mina pe burta!Eu ma uitam tare cis.Si nici eu nu prea am vrut sa fac poze(crazy).
Multumesc fetelor.
Eu credeam ca dau numai peste mamici eroine. Daca si draguta de ancamironiuc gindeste la fel la cei 24 de anisori ai ei...
poze cu Nicolas
mira_m spune:
Si eu am un curaj de bebe 2 de numa'-numa'. Eu las sa mai treaca timpul, macar vreo doi ani sa nu ma chinui cu amandoi.
Fetelor dar de ce nu v-ati facut poze cu burtik?
Don't talk unless you can improve the silence!
Mami & minunea mea ( mai 2004)
mamica dulce spune:
theiutza,nu stiu daca ai vazut ,dar acum vreo luna ? am deschis eu un subiect,un singur copil sau cam asa ceva.
EU am adorat perioada de sarcina-toata,nu mi-a fost rau,am dat si licenta in luna a cincea-no problem.Am un copil adorabil,are 3 ani jumate si,desi sotzul isi doreste bb2,desi imi sticlesc si mie ochii cand vad o fetita frumoasa,spun pas.Tu spui ca mai ai 2-3 ani,eu mai am vreo 12-13 ,dar in fond e aceeasi situatie,nu vreau copii la diferenta foarte mare de varsta,peste 10 ani sau mai bine.Intre mine si sora mea sunt 14 si o iubesc,ma bucur ca exista,normal,dar relatia dintre noi e practic nula,eu fiind plecata de acasa de cand avea ea 5 ani.Si,la fel ca tine,vreau sa fac ceva si pentru mine,am devenit mama imediat dupa facultate,m-am mutat in alta tara si pregatirea mea aici e nula,nu stiu sa fac nimic,E trist si egoist poate,copilului meu i-ar trebui un frate sau o sora,dar nu ma simt in stare acum sa o iau de la capat,acum cand a crescut,cand ne intelegem,cand,cand.EU am avantajul...daca se intampla sa fie intr-un ceas bun,oricand ar fi asta,tu trebuie sa te hotarasti repejor :)
sa ne spui daca ajungi la o concluzie:)
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
mamica dulce spune:
theiutza,nu stiu daca ai vazut ,dar acum vreo luna ? am deschis eu un subiect,un singur copil sau cam asa ceva.
EU am adorat perioada de sarcina-toata,nu mi-a fost rau,am dat si licenta in luna a cincea-no problem.Am un copil adorabil,are 3 ani jumate si,desi sotzul isi doreste bb2,desi imi sticlesc si mie ochii cand vad o fetita frumoasa,spun pas.Tu spui ca mai ai 2-3 ani,eu mai am vreo 12-13 ,dar in fond e aceeasi situatie,nu vreau copii la diferenta foarte mare de varsta,peste 10 ani sau mai bine.Intre mine si sora mea sunt 14 si o iubesc,ma bucur ca exista,normal,dar relatia dintre noi e practic nula,eu fiind plecata de acasa de cand avea ea 5 ani.Si,la fel ca tine,vreau sa fac ceva si pentru mine,am devenit mama imediat dupa facultate,m-am mutat in alta tara si pregatirea mea aici e nula,nu stiu sa fac nimic,E trist si egoist poate,copilului meu i-ar trebui un frate sau o sora,dar nu ma simt in stare acum sa o iau de la capat,acum cand a crescut,cand ne intelegem,cand,cand.EU am avantajul...daca se intampla sa fie intr-un ceas bun,oricand ar fi asta,tu trebuie sa te hotarasti repejor :)
sa ne spui daca ajungi la o concluzie:)
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
sinzi_ana spune:
Nici eu nu mai am ganduri de bebe2...
Desi copilul meu e sufletul meu si il iubesc enorm...mi-a rapit multe din ce as fi putut sa realizez daca nu as fi ramans insarcinata (din intamplare)...
Asa cum spune si Mamica Dulce...e randul meu...
Si mai am o problema...suna tare aiurea...dar asa simt acum...
Imi iubesc copilul asa mult..incat...nu as vrea sa impart dragostea pentru el cu un alt bebe...
Desi ma topesc dupa fiecare bebelus pe care il vad, si inca mai pierd jumate de zi printre hainutele de bebelusi...
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David
David
RaluD spune:
Daca nu te simti in stare, eu zic sa nu te chinui cu bb2.
Fiecare avem structura noastra si asta e foarte bine. Si fiecare familie e diferita.
Nu stiu daca ai motive sa crezi ca Nicolas se va simti singur, poate ca nu va fi asa, sunt copii unici care se simt foarte bine in aceasta postura si frati care se bat si se dusmanesc... dupa cum sunt si frati care nu-si pot inchipui viata unul fara altul (cazul meu cu sora mea).
Eu am doua fetite si sa stii ca grijile, stresul, etc, cresc, dar nu se inmultesc cu 2. Cumva, al doilea e mai usor de crescut. Deci nu asta e problema.
Bine, eu am noroc ca Inutza e foarte cuminte, sanatoasa si zambareata.
Emi e geloasa, dar o si iubeste, o alinta, o si bate si ii ia jucariile, la care aia mica se pune pe urlat. Dar cand o intreb pe Emi "vrei s-o dam pe Ina, uite Matei mai vrea o surioara" (Matei e amicul ei cel mai bun), Emi imi raspunde "nu, NICIODATA. Matei aie suiioaia iui, Ina e A MEA". Cuvintele scrise cu litere mari sunt subliniate de ea cand vorbeste.
Bineinteles ca o apuca apa, papa, kk, pipi, cand o hranesc pe sora-sa, dar o rog sa astepte si se rezolva cu calm.
Si cumva, ma simt cu adevarat mama doar dupa ce am avut-o pe Ina. Inainte, eram o gasca compusa din mine, tati si Emi, kestie care era mai nasoala, pentru ca Emi nu putea face aceleasi kestii ca restul gastii si se iveau disensiuni. Al doilea plod te "implineste" cumva.
Asta e la noi, in caz ca nu vrei sa faci bb2 pt ca ti-e teama.
Daca nu vrei pentru ca nu te trage ata, e mai bine sa nu-l faci, si asa o sa fiti fericiti.
Spui "Eu nu am avut frati si, in adolescenta si la 30 ani cind mi-a murit tata, am simtit nevoia sa mai am un frate sau o sora.In rest nu am simtit lipsa." Poate Nicolas va fi ca tine si n-o sa simta lipsa unui fratior.
si sper sa iei cea mai buna decizie pt tine si familia ta,
Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina