Copilasi dragalasi nov-dec 04 (119)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Noi avem vesti bunicele, Ana dupa 12 ore de la supozitor Novocalmin avea 38.1 iar pe seara nu i-am mai dat nimic de febra, am ajuns la 2 supozitoare pe zi si antibioticul, Nurofenul l-am scos. Dar se pare ca urmez eu, stranut mai mereu, muci din greu si au inceput sa mi se umfle ganglionii de la gat . Ma tratez si eu cu ce mai am prin casa de la otita din luna a 9-a de sarcina. sunt in cea mai mare dilema, daca sa plecam sau nu 1 zi in provincie, va dati seama ca doresc sa-mi vad parintii dar totusi maine trebuie sa ajung si eu la doctor si uite asa mai am doar sambata la dispozitie cand cred ca se va calca lumea in picioare la microbuz.
Dutzi, am fost la doctor imediat ce a inceput febra, dar vad ca a fost destul de rezistenta de abia dupa 3 zile de antibiotic a inceput sa se vada efectul.
Onitza, eu zic ca maine ne dai vesti bune, este a treia zi de antibiotic si la voi asa ca trebuie sa treaca febra definitiv de data aceasta. Hai ca nu te prinde Pastele pe baricade !
Bobita, voi sunteti eroi prin ce ati trecut, multumesc lui Dumnezeu ca nu am ajuns la spital, deci pana la urma se poate si mai grav. Multa sanatate!
Andreea, nici mie nu-mi arde deloc de pregatiri, bravo tie chiar ca te-ai scos, drum bun si Paste fericit!

Otilia si Ana Maria (18.12.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Hai ca mai apuc sa mai postez si eu. Marti seara m-am trezit ca alex mi-a facut o eruptie pe corp precedata de o febra nu prea mare (38.1). Totul s-a intamplat in 2-3 ore: febra si eruptia.
Nu are alte simptome: rosu in gat, nas infundat, diaree, voma, asa cum se obisnuieste la bolile copilariei.
Ca de asta mi-era teama. Si mai mult mi-a fost teama pt. mine pt. ca steam ca trebuei sa ma feresc sa contactez boli ale copilariei cat sunt insarcianta pt. ca prezinta riscuri mari pt. bebe. Ori eu am stat bot in bot cu alexutz' toata ziua.
Am fost ieri la medic si mi-a zis ca n-are nimic. Dar nici nu se apropiase de el sa-l verifice in gat, urechi, sa-i verifice ganglionii... nimic. Asa ca am ramas sceptica la ce mi-a zis nenea. Si dimineata imi trimite barbate-miu mesaj ca alex e mai rau ca ieri si ca eruptia a devenit mai rosie si mai mari bubitele...Am venit urgent acasa si m-am dus la alt medic unde-a stat pe-ndelete cu mine de vorba. In final se pare ca are o infectie virala (de fapt toate bolile copilariei sunt tot infectii virale), dar nu seamana cu nimic din cele cunoscute: rubeola, rujeola, varsat de vant etc.
I-a recoltat proba din gurita sa vedem daca are streptococ in gat si daca e cumva scarlatina – singura boala la care se administreaza tratament (antibiotic), restu lse lasa sa treaca de la sine. Si in final m-a dumirit dr. asta ca singura boala care ar fi periculoasa pt. mine ar fi rubella, dar eu sunt imuna la ea (nu stiu care-i varinata ro), asa ca m-am calmat.
Sudamina sau toxiinfectie alimentara nu e sigur ca nu ar fi trebuit sa dezvolte si febra in paralel. Plus ca eruptia e pe tot corpul: de la degetelele de la picioare pan ape frunte. Si totu le uniform (la toxiinfectiea alimentara concetratia e mai mare pe burta, eventual spate, la fel si la sudamina).

Cu un oarecare stres acolo tot stau, dar m-am mai calmat. Ma speriasem rau pt. bebe, n upt alex, ca stia mca lu ialex ma idevreme sau mai tarziu ii va trece eruptia, indiferent de este, oala a copilariei sau nu. Dar mi-era teama pt. bebe din burtica sa nu cumva sa fie daunator pt. el.

.......in 15+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Cici, din acelasi motiv de kk am renuntat si eu la chilotei, desi incepusem sa-i dau prin toamna anul trecut. E mai simplu de curatat cand e cu pampersi regular, desi cand e vorba de pus pe olita e mai simplu sa tragi doar chiloteii in jos sau sus decat sa desfaci pampersul.
Stai ca acu’ dup ace-a scris bits, mi-am adus aminte ca se pot despica sip e laterale… asa-i…

Cici, ce ma bucur ca incerci s-o dezveti pe alexia de laptic noaptea. O sa vezi cand va dormi toata noaptea ca o sa fi si tu alt om.

De balustrade la Ikea nu stiu daca gasesti sau nu, n-am idee. Dar la Toys R Us gasesti sigur. Sau la Walmart. Oriunde au lucruri pt. copii. Intra la categoria safety products. Cele mai ieftine sunt 30$, deci nu-i mare lucru.
Ori ii iei un patut de-asta: http://www.netkidswear.com/babyaviator.html daca stii ca doarme mai ordonat si nu se foieste in tot patul (alex e cand la un capat cand la altul, decin u ma pot baza pe patut de-asta.
Uite-aici un patut interesant, dar pare mai mult de baieti: http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B00078W36Y/qid=1145567319/sr=1-21/ref=sr_1_21/002-3636787-2511257?v=glance&s=toys

Uite-asa arata. Se numesc bed guard sau bed rail: http://www.totsroom.com/226.html
sau asa http://www.wards.com/wards/prod_display1.asp?Product=38934&partner=16&clktru=1
sau asa : http://store.babycenter.com/product/safety_baby_care/safety/sleep_safety/8691;jsessionid=DTAV5FSREE1F0CUAQMMSHPQ?stage=
sau asa: http://store.babycenter.com/product/safety_baby_care/safety/sleep_safety/7289;jsessionid=DTAV5FSREE1F0CUAQMMSHPQ?stage=

.......in 15+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Buna dimineata!Offf..ce de puiuti bolnaviori!
Onitza,Paxela,Ana,Monica,Bobita,sanatate multa...si poate va lasa D-zeu sa va bucurati si voi de sarbatori
Otilia,multumesc!sa aveti si voi parte de sarbatori fericite,fara necazuri,febra..si alte neplaceri!Pupam Ana bucalata,blonda si cuminte!
Ionela..mai si eu incep sa o regasesc pe Mariuca in ceea ce povestesti tu despre Arisa!Cred ca o sa ne tot impartasim impresii despre nebuniile fetelor noastre...Mariuca nu e deloc "iubareata",nu ma lasa sa o tin de mana ca sa nu mai zic ce urat face daca incerc sa o iau in brate sa o alint si ea nu are chef...adica mai tot timpul.E clar,trebuie sa-mi fac un baiat,poate el o sa ma iubeasca mai mult.
In parc fata mea nu prea se joaca cu alti copii..alearga de una singura,se da in leagan,se catara..cam atat.In schimb le striga mereu pe prietenele ei(Ale,Bia,Denisa..)..bineinteles pe limba ei,adica Aia,Bia si Didi.Aseara chiar a inceput sa urle cand ne-am despartit de Ale..dar urat de tot,parca cine stie ce se intampla.Asa ca am hotarat sa ma mut eu la Aissa..sau ea la mine
Plus ca de dimineata a inceput sa ridice piloyta in pat sa-l caute pe Sebi acolo unde stia ea ca ar trebui sa fie..si striga "tati..tati..".cred ca-i e tare dor de el,daca-l vede asa rar
Hai ca m-am intins la vorba
Pupici si sper azi sa fie mai multa liniste,sa mai vorbim

POZE
Martie 2006
Andreea si Mariuca(7.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

Imi pare rau ca au mai aparut puiuti bolnaviori!.... Paul, Ana Amina... sanatate, sa va faceti bine repede...

noi venim cu vestile fara gips Ne-am pastrat TOATE progresele facute cu gips... se comporta la fel si are o energie ceva de speriat... da eu ma bucur... Deci nu a avut nici un regres, ci chiar progrese... Se pare ca a avut dreptate dr ortoped...

Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
ianuarie 2006,februarie 2006, motz, martie 06 aprilie 06
a adormit singurel
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Felis,bravoooooo!Bine ca ati scapat de griji.Pupici la Mihaita cel viteaz
Try,sanatate multa la puiut si tie.

POZE
Martie 2006
Andreea si Mariuca(7.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Apar si eu pe aici dupa multa vreme si citesc numai de copilasi bolnaviori.Ce naiba se intampla?Imi pare tare rau de problemele pe care le aveti.Dar vor trece toate,nu-i asa?

Noi suntem...asa si asa.Dupa bronsiolitele alea Radu a ramas cu "wheezing recurent",in traducere respiratia e ca o gafaiala permanenta care se accentueaza la efort.E destul de nasol.Am fost la 4 medici pana acum.Evident ca fiecare a avut alta parere si ne-a dat alt tratament.Am decis sa mergem pe mana dr Suciu si acum facem aerosoli,am cumparat Babyhaler,un aparat pt facut aerosoli acasa.La inceput a fost foarte greu ca Radu urla si se zbatea de nu puteam sa-l tinem,dar acum s-a mai obisnuit.Trebuie sa facem tratamentul asta o luna si sa mergem iar sa-l vada dr.Problema e ca-l facem deja de 15 zile si nu se vede absolut nici un efect.

Altfel Radu e vioi (chiar prea vioi uneori),vrea numai afara,joaca fotbal cu mingea si cu orice se rostogoleste (portocale,mere,cutii cu crema),numara pana la 10,repeta dupa noi o gramada de cuvinte si chiar invatam prima noastra poezie :"catelus cu parul cret" adica eu ii spun
catelus cu parul...
si el zice:chetz
eu:fura rata din...
el:cotetz
eu:si se jura ca nu...
el:fua
eu:si l-am prins cu rata-n...
el:gua
dupa care rade incantat si se aplauda singur

Va dorim si noi un Paste fericit si linistit,sa va bucurati in familie de aceasta mare Sarbatoare si nu in ultimul rand sanatate la toti puiutii.

Jasmine si Radu (26.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

ufff ce nervi am!!!
am scris un mesaj luuuung de tot si din greseala am inchis fereastra cu totul. acu nici nu mai stiu ce am vrut sa zic asa ca am sa va spun doar ca le urez sanatate multa tuturor copilasilor bolnaviori: paul, amina, silviu, alex (monica) sa va faceti repede bine puiutilor .
si multe felicitari pentru voinicelul mihai (felis)...si multe pupicuri si sa ai tot mai multe realizari
si nu mai stiu ce voiam...

a uite noi plecam duminica la bunici si vom sta acolo o vreme ca sa pot sa-i mai scot si eu la aer ca mi-e teama deja sa nu fie prea sensibili din cauza ca-i tin asa mult in casa...

asa ca pana cand ne vom mai auzi va dorim un PASTE FERICIT tuturor, sa petreceti cat mai bine, sa papati drob si ciorbitza de miel , noi ne vom gandi la toti prietenii nostri atunci cand vom ciocni un ousor

si ca sa nu ne uitati am mai facut ieri cateva pozici ....

iar AICI e baiatul mamei fara bubitze!!! atat sunt de fericita ca nu mai are nimic pe fata, sper nici sa nu-i mai apara vreodata

Adriana & Bianca si Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_du spune:

Pariez ca ne-ati uitat de tot? Normal, daca postez din an in ...Pasti ...... Vine Pastele, ca atare m-am "trezit " si eu. Chiar daca nu postez, de citit va citesc, si constat cu tristete ca adunam o gramada de bolnavori ..... Off, le doresc insanatosire grabnica tuturor, si sper ca in curand sa ciesc despre toti ca sint iar voinicei-nazdravanei.
Despre noi ..... numai de bine ...... 4 masele in acelasi timp, la ultima numai un singur colt, cu celelalte ne si se delecteaza de vreo saptamana .... Nu vorbeste decat prima silaba din diverse cuvinte, in rest bebeluseasca avansata. Nu sta locului deloc, de pe masa sare pe canapea, alearga in toata casa, afara vrea numai pe unde are chef, cand are chef, cat are chef ... Ne plac bordurile foarte inalte si "tepte" (adica scarile) WOW, astea sint 2 silabe !
Faza cute a-la-Bianca : se juca linistita pe covor, cand mi se nazare sa o intreb :"Bia, tu esti fetita sau baietel?" "Ba" imi raspunde linistita. Taica-su, de pe canapea, complet siderat "Bia? Esti fetita, sau baietel?" "Ba" ii raspunde si lui la fel de sigura pe ea. "Cum mami?!?!" eu, in culmea apoplexiei "Nu esti tu fetita lui mami?" "BA BA BA !!" a racnit Bia la noi, ceva de genul "sint baiat, intelegeti o data si lasati-ma in pace!"
Am reusit si eu sa depun abia luna trecuta dosarul ala pt cele 3 mil, dar nu am primit banii. Am sunat azi la directia de protectie sociala, unde am avut placerea sa constat ca fetele sint "la o actiune". "Actiune" as in "cumparaturi pt Pasti", probabil, dar era de asteptat. O sa mai sun pe miercuri, sa vedem ce s-a intamplat cu dosarul meu, sper ca e ok ....
Dragelor, va urez tuturor un paste fericit si linistit, sa mancati mult (dar nu prea mult, ca ..... ), sa va distrati pe cat se poate, si ...... sper sa reusesc sa ma mai bag in seama inainte de Craciun.
Va pup cu mult drag pe toate.

Ioana si Bianca pui (22. dec. 2004)

Admirati-ne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

buna fetelor, eu abia acum am reusit sa termin cozonaceii si pasca, de azi dim muncesc la ele...arata bine sper sa fie si bune
felisbravo!!!, ma bucur pentru mihaitza
alex al meu a dat putin si in raguseala, am fost si i-am luat siropel de tuse si speram sa scapam repejor fara febra sau alte complicatii...de ce mi-a fost frica nu ams capat9adica de sarbatori sa fie unul di ei bolnavior)...dar cine stie...pana maine seara mai este timp si poate scapam
va pup pe toate

monica

Mergi la inceput