Ciuperci Pleurotus

Ciuperci Pleurotus | Autor: amalisimona

Link direct la acest mesaj

Am cumparat un kg de ciuperci pleurotus cu intentia initiala de a le fierbe cu otet. Ma gandesc acum sa le gatesc, dar nu stiu cum. Am cautat retete, dar cu pleurotus nu am gasit mare lucru. Am gatit foarte mult cu champgnion si ghebe, reteta clasica de la ciuperci cu smantana. Cred ca ar iesi la fel de buna si cu astea, dar m-ar interesa si alte posibilitati de preparare a lor.

Simona 36+ sapt si Sorina 12 Noiembrie 2004

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nora2005 spune:

Buna!

Eu consum frevent pleurotus.Sunt excelente. Daca vrei sa le consumi asa, marinate, te sfatuiesc sa le fierbi cu putin "secretul gustului", iar dupa ce le scoti, stoarce pe ele lamaie. Obtii acelasi gust, dar mult mai fain si mai sanatos. Eu le folosesc in loc de...carne (pe care nu o mai consum de 7 ani )deci, cu garnitura de cartofi natur, orez, spanac, stevie, fasole. Practic, inlocuieste carnea, asa cum am mai spus. Sunt foarte bune si le apreciez foarte mult. Cind le fac doar asa, marinate, pun lamaie, putin patrunjel si ulei de masline si le servesc cu rosii si masline. Eu nu am retete clasice, improvizez

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amalisimona spune:

Merci mult Nora. Asa e, ciupercile pot inlocui cu succes carnea. Am facut "friptura" si schnitzele din ciuperci champignion, dar nu din pleurotus care lasa prea multa apa. Noi consumam frecvent pleurotus "murate", sotul meu fiind innebunit dupa ele "preparate" asa. Voi incerca si improvizatiile tale .

Haideti fetele , scrieti cum gatiti voi ciupercile astea!!!

Simona 36+ sapt si Sorina 12 Noiembrie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea_soarelui spune:

Taman am facut un platou de pleurotus pane, ies super bune. Precum snitelele. Si noi tot pe post de carnita le folosim si mere de numa. Le mai fac fierte cu mujdei si putin otet de mere cu miere si piper. Numai bine va dorim si multa, multa sanatate.

Dana si Ioana Amazoana (24.09.2003)

http://community.webshots
.com/user/floarea_soarelui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina A spune:

buna seara, ma bag si eu in dialogul vostru - de unde cumparati voi acest "model" de ciuperci pentru ca eu de fiecare data cand le-am vazut (la Piata Sudului) mi s-au parut vechi, vinete si neapetisante.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Incearca-n Billa; au mai tot timpul.

Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)

Creatii culinare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amalisimona spune:

Eu le cumpar de obicei de la Selgros sau Metro. Am gasit si la Carrefour, dar mai rar. Sunt ambalate in tavite de cate jumatate de kg si arata foarte bine.

Simona 36+ sapt si Sorina 12 Noiembrie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

eu le prepar "pane", adica shnitzele sau la cuptor, in punga sau in vas cu capac...ies inabushite...super...si noi cumparam frecvent din billa

Eliza 22+si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe

"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra28 spune:

Deja salivez!!!!

Snitele, la capac cu ulei, sare si piper, la tava cu ulei, sare si piper, taiate si facute compozitie pentru placinta,......maaama ce bune sunt!!!!!

Eu le cumpar din Piata progresul sau de la Sellgros sau Metro.

DELICIOASE!!!!!


Andra, mami de Alexandru (27 ianuarie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amalisimona spune:

Fetele, va multumesc pentru idei . Am gatit ieri, jumatate de kg - pane, iar cealalta jumatate - la capac inabusite in ulei cu diverse mirodenii. Partea proasta e ca sunt prea bune si au fost halite repede .

Simona 36+ sapt si Sorina 12 Noiembrie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

cum le faceti pane, va rog? date prin faina si apoi prin ou? sau oul + faina batute?

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput