Bebelusi de martie-aprilie 2005 (93)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

gegea,ce frumos ne povestesti depsre Daria cea carliontata;cand o mai vedem?
Cu picioarele...si eu imi pusesem problema acum vreo luna jumatate,dar intre timp,pe masura ce slabea grasimita si se intarea musculatura,s-au indreptat minunat.Cred ca asa se va intampla si la Daria.
Cu pomello am uitat sa va povestesc eu ieri:am luat si eu pentru prima data,ca nu ma dau in vant dupa grefe,dar asta e o varianta dulce.Dupa ce am curatat la el de mi-a venit acru,l-am blenduit[pentru mine]ca sa-l pot consuma mai placut.Bine ca nu i-am adaugat zahar,cum fac de obicei,ca omuletul mi-a ochit paharul si el,care e extreeeem de rar pofticios,a inceput sa-mi ceara.I-am dat asa,din paharul urias de cristal in care-l pusesem,gandindu-ma ca numai ce va simti gustul va renunta.Surpriza:nu numai ca n-a varsat deloc pe el[bine,are si state vechi de bautor din cani,pahare etc,cam vreo 5 luni],dar i-a si placut.Asa ca am strecurat vreo 20ml de suc si i i-am adaugat in papa de dimineata,la mar,gris si lapte.A papat tot.Cu scaunele n-a mai avut modificari[stiti ca va spuneam eu ca mai aman citricele,caci in perioada in care i-am dat,acum vreo 1,5 luni,facea cate 3-4 scaune moi/zi de la ele],dar dupa-amiaza a fost groaznic de marait.Nu as putea sa pun pe seama d-lui pomello neaparat,el face asa de ceva zile,probabil de la dinti si oboseala acumulata.
A,si cu unghiutele,asta e situatia la noi de cand l-am nascut,daca gasesti o solutie te rog sa ne-o impartasesti.
adriana,bairam de bairam!
Parca-l si vad pe Cezar cum mergeAlexut doar usor de tot mai ridica manutele,dar cand ii vad poponeata aia dolofana cum se misca hotarat e tremura,mor de dragul lui,si nu numai eu
Transmite-le te rog si Biei si mamicii ei pupici de la noi!Sa ne povestesti cum a decurs intalnirea!
caramella,felicitari Aliciei vorbarete si mergarete!

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10722;39/st/20060425/e/1st+Birthday/dt/-4/k/e5e9/event.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Va multumim tuturor pt urarile pentru ziua Irinei!

Si cu intarziere (mea culpa), va multumesc si pentru raspunsurile referitor la problema cu "nu"... Piticul e la fel de incapatanata, am ceva de lucru....

Pt fetele din Bucuresti, am o intrebare: stiti vreo firma care face mobila pe comanda, de calitate?
Suntem nitel in pom, din cauza ca n-avem bucatarie si dormitor nu ne putem muta. Cu dormitorul mai rezolv, pana la urma il iau de-a gata, dar cu bucataria e mai dificil... Tocmai am vb cu unii de la o firma, care se pare ca lucreaza bine, si le-am cerut unul din modelele de la Mobexpert. Ieri ne-au zis pretul si mi-a picat fata: 41 mil! Mi se pare exagerat....nici n-am de unde sa dau banii astia, si mi se pare si prea mult.
Asa ca daca stiti pe cineva, pls help!!

Ocrainic - La Multi Ani pt David, sa creasca mare si sanatos!!
Si eu sunt disperata sa scap de degetel, si cred ca o sa pun un subiect si la "parintii intreaba...", pt ca atunci cand va veni Andreea nu va fi momentul de dezvat, ar trebui rezolvat inainte...

Va mai intreb ceva, pe fetele cu cezariana: cat de tragic e in primele zile? Depinzi de cineva pt toaleta, ingrijit copil etc?
Nu vreau sa ma streseze nimeni, vreau sa stau linistita cu fetita, dar va intreb ca sa stiu daca ma voi putea descurca fara ajutor, in cazul in care fac cezariana.

Multumesc!

Irina, piticul meu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

adriana, eu tortul l-am comandat la Ana in Dorobanti. Au acolo un catalog, dar cuprinde doar torturi obisnuite pe care se pun diferite chestii gen jucarii din plastic. De masinuta stiam de la nepotelul meu si asa am comandat-o. Dar poti intreba daca fac si alte chestii. In schimb, la gust e super. Masinuta a fost facuta cu crema de visine si imbracata in martipan.

andira, eu dupa cezariana m-am refacut imediat. A doua zi tre' sa astept ora 15 in pat sa ma duca o infirmiera la copil, dar eu la 9 dimineata deja eram la el, bine ca m-a ajutat Bogdan. N-am avut nevoie de ajutor la toaleta, la alaptat. M-am ridicat toata ziua din pat si am mers, asa m-am refacut imediat. A treia zi deja mergeam bine, doar cand ma ridicam din pat era un pic mai greu. Nu m-a dururt operatia, n-am avut nici un fel de problema. Dar acum depinde de la organism la organism.

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

gegea, eu i-am dat de cateva ori pomelo lui Rares. Si ce i-a mai placut!! Eu pap mult gref rosu, iar el vine si baga guritza in fruct, se stamba si pleaca. Si apoi iar vine! Cand i-am dat pomelo intai s-a strambat, din obisnuinta, apoi a papat foarte incantat. Rares nu are probleme de la citrice, eu i-am dat dupa 8 luni, dar acum papa zilnic portocala si gref. Pomelo am descoperit doar de cateva saptamani, nici eu nu mai mancasem, drept urmare i-am si uitat denumirea si l-am trimis pe Bogdan la piata sa-mi cumpere"pimole", iar el a ajuns si a cerut primole, de l-a trimis vanzatoarea de la taraba de fructe la chiosc, ca ea nu tine ciocolata
Cat despre picioruse curbate, Rares are picioarele drepte dar a fost mereu un slabanog inalt. In schimb, avem niste amici care au o fetitza si spun ei ca ar avea picioarele curbate(eu nu-mi dau seama, de la pampers oricum toti merg cracanati), dar pediatru le-a spus sa nu-si faca griji ca e ceva normal si trecator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

andira,pe mine m-au dus la cateva ore dupa operatie la salon cu copilul,din cauza infectiei din maternitate,altfel ma duceau a doua zi.Din cauza asta cand m-au transferat pe targa aproape am lesinat;daca te transfera a doua zi dimineata e ok,pentru ca eu a doua zi deja m-am ridicat in picioare.Nu pot sa ma laud ca andruzza ca nu m-a durut,de fapt operatia nu ma durea decat in anumite pozitii(de exemplu daca dormeam pe o parte),dar ma durea uterul de la medicamentele pe care mi le administrau ca sa se contracte,sa nu fac atonii,hemoragii etc.Asa ca intai imi bagam doza de epidurala,apoi imi faceau Oxiton/Ergomet.La toaleta tot a doua zi m-am dus,cu infirmiera ca asa e regulamentul,dar mai rau ma incurca decat sa ma ajute,asa ca am trimis-o la plimbare.Cu copilul probabil ma descurcam si singura,dar intotdeauna e mult mai usor daca te ajuta cineva,asa ca faceau cu schimbul mama si Marius.Probabil/sigur conteaza experienta anterioara:daca ai mai avut un copil,operatii,nasteri etc.si toleranta individuala la durere si efort.Dupa cele prin care ai trecut la nasterea normala,cred ca cezariana ti se va parea floare la ureche,dar raman la parerea mea:nu vad de ce sa te suprasoliciti in acele momente delicate,daca ai ajutor.Menajeaza-te,ca ai nevoie!
andruzza,ai fost mortala cu"pimelo'.Sunt tot felul de fructe exotice care au invadat piata,ca stau si ma uit ca mata in calendar la sectorul"fructe"Ce conteaza ce mananca mama!Daca tu mananci atatea fructe,normal ca si Rares e fructofag;si mie imi plac mult,dar nu consum constant cantitati mari,mai ales daca apare ceva junkfood in zonaconstat ca vointa mea are gauri ca svaiterul

Meniu,ca iar am tras chiulul:
-10(ca daca l-am tot barfit atat,saracutul,azi noapte a dormit mult-visatele 11 ore,asa ca s-a trezit tarziu) - 150 lapte praf,1/2 felie mare paine cu unt,"soldatei"
-12- o sa-i dea mama,ca eu trebuie sa fugaresc putin pentru ziua lui,inclusiv pentru tort- 8 cereale cu lapte,mar,lamaie[singura dintre citrice care nu-l deranjeaza]
-15-supa legume,pateu pe paine;asa a papat si ieri si a fost foarte incantat.Ii plac soldateii de pe farfurioarele lui,pe care acum le cunoaste,ca pana acum a sevit doar castronele
-19-20 -iaurt la greu,am inceput sa cumpar iaurturi mari,de 400g, din care consuma 2/3
-22- 100 lapte praf+ aprox 100 tzitzi

Voiam sa va povestesc cum bea laptele"brutherschaft"[sper ca am scris corect,fetele din Germania].Ii torn din biberon in paharelul de tuica al lui taica-sau,ii place mult ca e mic si bea usor din el[80 ml,daca nu e ras];apoi inchid biberonul[="abeba",in traducerea lui]si i-l dau,iar eu tin paharul.Da noroc cu mine,adica ciocneste biberonul de paharul de care trebuie sa ma tin bine.Apoi el bea "labe"sau"abe"[iar traducere],iar mie imi indeasa biberonul in gura.Daca nu sug de mama-focului la el,nici Alex nu bea din paharel.Si uite asa sug eu un capacel de plastic pana da el peste cap 2-3 tzoiuri

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10722;39/st/20060425/e/1st+Birthday/dt/-4/k/e5e9/event.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

mamacita, sa sti ca de ceva vreme tot vreau sa te intreb din ce bea samuraiul laptele. M-am amuzat copios!
Si Radu adora paharu de tuica a lu ta-su!

andira, la mine cezariana nu a fost chiar floare la ureche cum povesteste andruzza. Cat am stat in spital a fost greu, cu dureri, cum zice mamacita , can imi facea oxitocina aia ma urcam pe pereti de la contractii. Pe noi ne-a tinut 5 zile in spital, asha e regula la Bv la cezariana. Ma refaceam vizibil de la zi la zi. Pot sa-ti spun doar ca in ziua cand am iesit era f bine, ma mai miscam eu greu, dar cu ajutor de la sot, nu exagerat m-am descurcat singura f bine!
Dar as repeta cu placere experientza inca o data , am uitat demult partile grele!

Ce e interesant, am avut un furuncul mare in clasa 11-a si l-am incizat, si cand se schima vremea ma mai doare chiar si acum.
Pe cand operatia de cezariana nici macar nu mai stiu unde e, nu o mai simt!

Eu si Raducu (22.04.2005)
Poze cu noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71116#1518073" target="_blank">Doua fetite-surori au nevoie de noi!

Mergi la inceput

mamacita, m-ai dat pe spate cu paharelul pentru tuicaDa, sunt multe fructe exotice acum pe piata, eu pomelo asta nu stiam de ea. Am vrut sa-i cumpar pepene galben cand am vazut fructele astea si mi-a explicat vanzatoarea cum e pomelo asta

ligia, super fain ca nu se mai vede operatia. La mine e urata rau, visinie la culoare si s evede din elicopter :( Tot sper ca nu va ramane asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

andira nici la mine n-a fost kiar asa de grea refacerea, cel mai greu a fost a 2 a zi dimi cand m-am dat jos din pat pt prima data dupa operatie,atunci m-a ajutat o infirmiera, dupa asta nu m-a mai ajutat nimeni, singurica ma dadeam jos singurica ma cocotzam in pat , zic cocotzat pt ca era asa de inalt patul meu ca era o adevarata aventura sa ma dau jos si sa ma urc , eu insa l-am pus pe sot sa-mi aduca un fular luuung de acasa si uite asa ma ridicam altfel cam greu singurica, in rest n-am avut probleme, primele 2-3 zile mergi mai greu dar o sa vezi ca iti revii repede, eu cand am ajuns acasa eram deja refacuta si il ridicam singura pe cezar , acum n-am nici cea mai mica problema cu operatia, nu ma doare nici nu mai stiu pe unde e

prin iulie -august sau cand o vrea Dumnezeu ne-am hotarat sa incercam sa-i facem un fratzior sau o surioara lui cezar ,oare e prea devreme sau e ok cu cezariana? sau ar trebui sa mai astept

Adriana si bb Cezarica 23 Aprilie 2005

Cezar,minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

am mai pus niste pozici

Adriana si bb Cezarica 23 Aprilie 2005

Cezar,minunea mea

Mergi la inceput

adriana, cei mai multi dr. ginecologi recomanda 2 ani intre cezariene. Eu cand eram gravida am intalnit la usa dr.(Puia) o tipa gravida in 35 de saptamani. Mi-a povestit ca mai avea un copil mic acasa, ca a ramas la 3 luni gravida dupa nastere-cezariana si nici nu gandea sa nu-l faca. I-a zis dr. si el i-a zis ca e in regula, ca daca vrea sa fie mai catolica decat papa tre' sa astepte 2 ani de la prima cezariana, daca nu, sa aiba incredere si va fi ok. Cel mai bine ar fi sa vorbesti cu dr. ta. Oricum, succes la bb2

Mergi la inceput