Bebelusi de iulie-august 2005 (97)
Raspunsuri - Pagina 14
Simonaci79 spune:
Oana- felicitari pt dimensiunile Evei!!!! Zicei tu ca sunt cam la fel bebeii nostri, vad ca Eva e mai inaltuta. Cu greutatea va prindem din urma cat de cat, Mario are 11.150kg la 8luni si jum dar la inaltime are numai 77.5 (desi nu sunt sigura pt ca ultimele 2 dati nu a mai vrut sa stea la masurat si pace!!! Trage de picioare de zici ca-l taie!!!!!) Pupici fetitei maricele, desi dupa cum opapa, e deja domnisoara in toata regula!!!!
Adriana- multumesc mult! S-or gasi si la noi? O sa caut! Insa la noi nu cred ca trece cu ceva asa usor, pt ca e rau, nici nu vaputeti imagina! As vrea sa fac o poza dar este atat de urat ca nci nu-mi vine!!! Imi vine sa ma dau cu capul de pereti, insa nu e vina mea, desi asa ma simt, insa in per in care a facut prima data chiar il schimbam mult mai des si il spalam si dupa pipi!!! Nici nu stiu ce mi-a venit, cred ca aveam o presimtire si ca sa nu ma simt cu musca pe caciula! O sa incerc, as incerca orice numai sa treaca!!!!!
Vali- felicitari pt baietelul care aplauda si se plimba prin casa! Dupa cum spunea si Mona- la noi sunt la moda interdictiile, si premergatorul e una din ele!!!! Ca noi aproape toate am dfost puse in el!!!! Felicitaript baiatul mare si distractie placuta maine, sa-ti traiasca nasii si sora!!!!
Cu Mario...cred ca ii va fi mai bine asa1 Dac tatal lui il iubeste va veni sa-l vada, daca nu, imi confirma odata in plus ca am luat cea mai buna decizie!!!! Iar barbat va avea in casa, pe tata! Asa ca sper eu ca va fi mai bine! Cel putin sper sa fiu mai linistita sa ma pot bucura si eu in voie de minunea pe care mi-a dat-o Dumnezeu!!!! Pupici multi pt tine si David! (Iar cu funduletul, ma mai duc la control luni si daca tot nu trece in 2 zile fug la dermatolog!)
Simona mamica lui
Mario 22.07.2005
Poze Mario Gabriel
Oana C spune:
Simona,
bagam mai multa formula (desi am citit ca ar trebui si mai multa, dar nu ii dau mai mult de necesarul ei) pentru ca mesele ei solide sint intre 60-150g (cind maninca 150g inseamna ca a mincat mult) si ce mai prinde de la noi, mincare solida, dar atunci nu e masa completa.
Plus ca apa abia a inceput sa o accepte, pina acum nu vroia deloc, bea maxim 45ml/zi apa, asa ca trebuia sa ii dau formula (mai ales ca ea are si reflux vezicouretral si trebuie sa bea lichide o gramada)
De-asta am spus ca o sa ma apuc sa ii dau de mincare din mincarea noastra, nu-i mai cumpar borcanele, ca si asa nu ii mai plac. Cel putin o sa imi fac o idee cam cit maninca.
Oricum, cu luatul in greutate nu imi fac probleme, chiar daca ar lua si 10g
E bine ca a mai incetinit luarea in greutate, dar la inaltime continua. Deja poarta imbracaminte 18-24 luni (pantaloni, rochite, fustite de 24 luni; bluzite 18 si 24 luni).
Aaaaaaa, si de citeva zile a inceput sa ne dispere, ca nu mai doarme aproape deloc ziua (azi a dormit de 2 ori cite 30 min)
Se ridica in genunchi, fundulet sau in picioare si incepe sa ne strige; daca nu mergem la ea, face scandal si incepe sa urle; daca o asezam inapoi la dormit, in citeva secunde e iar in fund sau in picioare ... si tot asa, pina nu mai putem de nervi, iar ea de oboseala.
Mai nou, se trezeste si noaptea de vreo 2-3 ori si tot asa, in picioare sau in fund/genunchi si incepe sa ne strige/urle. Si stie sa se aseze inapoi, pt ca s-a asezat de citeva ori, cind s-a convins ca nu mergem la ea. 
Oana si
Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
Simonaci79 spune:
Am si eu un mesaj scris de iri, dat nu a mai mers forumul, asaa ca l-am salvat. Acum o merge????
Svety- felicitari pt plimbaretul guraliv!!!!! Si ai grija cu bucatele de salata! Si Mario mi s-a inecat rau cu lapte de 2 ori de am crezut ca moare! E tare nasol!!!! Pupici!
Diana- multumim mult de tot! Si distractie palcuta maine (azi!)
Ella- pai iata-ma! Tu unde esti??? Ai fugit!!!!! Tare dragalasa cred ca e Paula cand mangaie monitorul! Si Iulia care "nu stie unde i-a fost capul!" Pupici la fete si tie!!!!!
Si pana vine Ella (daca mai vine
) sa urez si eu bebeii nascuti pe 16!
Multe luni inainte, noroc, sanatate si fericre pt:
SARA [MONAI]
ANDREI-TUDOR [lulu75]
Va doresc numai bine, bucurie si realizari!!!!!

Joker si Diana- SPOR LA INVATAT! (desi Diana, tu nu cred ca mai stai sa inveti in noaptea asta daca ai musafiri....)
Diana- nu ne-ai pov ce a maifacut superbebelusa de nora mea azi, la cele 9 lunisoare ale ei! Astepam povesti!
Va pup si eu acum ca vad ca Ella nu se mai arata! Noapte buna si linistita tuturor!!!!!!
Si La multi ani tuturor celor care au nume de flori!!!!!!! Numai bine va doresc!!!!!
Simona mamica lui
Mario 22.07.2005
Poze Mario Gabriel
Simonaci79 spune:
Oana- Sa stii ca si Mario doarme la fel! De 3 ori pe zi cate 20 min!!!!! Asa o fi de la varsta asta..... Si de imbracat, eu am ajuns la performanta cu hainute pt 36 luni dar cred ca erau masurile aiurea ca ii e fixa rau!!!! Imp e sa fie sanatosi si fericiti, cau au ei timp sa slabeasca, desi nici Eva nu-mi mai pare dolofana, a slabit mult (s-a lungit). Pupici si sa va treaca repede si voua ganglionii, ca inteleg ca numai aia mai sunt! Sanatate!
Simona mamica lui
Mario 22.07.2005
Poze Mario Gabriel
Oana C spune:
Ce mai face nou Eva: cind o asez pe masuta de schimbat diaper incepe sa urle si sa se zvircoleasca, zici ca arde masa sub ea; de fapt se zvircoleste la schimbat oriunde ar fi; nu stiu ce-o mai fi si asta.
Acum sa mai spun si ceva bun despre ea:
- stie cum face vaca si pisica - Muuuuuu - Iaaaauuuu (asa spune ea)
- ca are vreo 3 carticele cu animalute, sunete de animalute si animalute plusate
- se uita dupa pisicile pe care le avem (2) cind o intreb unde sint (pe numele lor)
- bate din palme cind ii spun "clap your hands!" si atunci cind se bucura (mai tot timpul)
- stie de Fluffy (un ursulet pufos si alb, preferatul ei) si se uita dupa el, il cauta, cind il ascund si o intreb unde e
- face bye-bye si hi
- zimbeste cind ii spun "cheese", ca sa rida cind ii fac poze ![]()
- cind plinge de-adevaratelea spune "mama"
- cind vrea sa se joace spune "dada" sau "dai" (de la daddy)
- daca ii las jucarii linga ea si carticele, atunci cind aude cuvintul "book" se uita si ridica o carte
- ii place sa citim carti si da singura paginile, dezveleste singurica imaginile din carti si pune minuta pe imaginea respectiva cind o intreb unde este ... (mama, monkey, ball, ...)
- cind se joaca cu jucariile mai "Avansate" stie sa le foloseasca corect
- cind ne jucam cu cuburile, daca ii pun un cub jos, ea aseaza altul deasupra
- stie cum sa dea drumul la mobilul de la patut si cum sa il inchida
- cind vede copii, striga "eeeeiiii! eeeeiiiii!", ca sa se uite la ea sau sa vina la ea
- "cinta" lalalaaaaa si "danseaza" (da din minute si isi misca corpul) cind aude muzica
- apasa si ea pe butoanele de la telecomanda si mai da drumul la tv; sau butoanele de la telefon si il mai inchide cind eu vb ![]()
- stie ca la tastatura se scrie (asta a invatat-o demult)
si are citeva pagini "scrise"
si salvate
- plus ceea ce fac multi copilasi de aici (se ridica singurica in fundulet, genunchi, picioare; merge cind o tinem de minute - de cind i-am cumparat premergatorul!!!)
Si altele, nu le mai scriu, ca oricum toti copilasii de aici le fac.
In schimb, nu merge de-a busilea sau singurica in picioare, dar mai are timp pt asa ceva. 
Dintii 9 si 10 (sus) sint f aproape sa iasa.
Oana si
Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
Oana C spune:
Nu stiu ce a avut Eva, ca bubite nu a avut multe si nici nu o deranjau, nu s-a scarpinat ...
Poate, cine stie, asa cum a spus si pediatrul, a avut o infectie cu un virus, dar nu a fost rubeola sau roseola (aici, la rujeola se spune measels, si nu a avut nici de-asta). Poate a fost doar o reactie la caldura, mai ales ca ea ia si antibiotice preventiv, pt refux vezicouretral, ca sa nu faca infectie urinara.
Dar, totusi, de ce i s-au marit glandele? Tot de la infectia cu virus "necunoscut"?
Anis, am vazut pozele cu Ingrid, cind a avut rubeola; Eva a avut f putine pete din acelea, rosii, nu asa de multe.
Oricum, in citeva luni o sa ii facem vaccinul pt rujeola, rubeola si oreion, asa ca sper sa nu mai fie probleme de genul acesta.
Oana si
Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
Oana C spune:
E 1am, iar eu si sotul
ca bufnite inconstiente si iresponsabile
stam pe calculatoare, in loc sa mergem la culcare (ca Eva doarme de pe la 8:30pm).
Gata, am plecat.
Oana si
Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
Oana C spune:
Cred ca fiica-mea se ridica in fund inainte de a se trezi.
Tocmai ce spuneam ca doarme de la 8:30pm, cind a inceput sa maraie. Am fost la ea, statea in fund, cu ochii inchisi, abia ii deschidea putin; am asezat-o pe spate si a adormit in aceeasi secunda 
Acum chiar ca merg la culcare.
Oana si
Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
brianamica spune:
Scriu repede si promit sa recuperez tot ce am pierdut aici.
Ana este si bine si rau.
E mai bine ca i-a revenit pofta de joaca.
Este rau petnru ca NU MANACA, mai face febra (nu mare dar face) iar sub ureche i-a aparut o galma tare .
Luam Cefalexin si Panadol in continuare.
Insa nu stiu ce sa ii mai dau sa manaca. Cred ca o doare gatul ca nu vrea mai nimic,nu lapte, nu ceai, nu supa.. cam nimic. Parca e o vrabiuta. Bea 50 ml lapte dupa care nu mai vrea nimic. De dimineata pana acum a mancat 40 ml lapte si 3 lingurite de banana (care era preferata ei)
Aseara mi-a facut si diaree (apa), insa banuiesc eu ca a fost de la mandarina (i-am facut suc si a baut vreo 60 ml).
Ieri noapte s-a trezit la 23.00 (ca atunci cand facea antibiotic injectabil), s-a culcat la 1, apoi s-a trezi la 3 si la 5 dimineata.
Sunt zombi de oboseala si am de lucru ca la nebuni.
Acum doarme .
Brianamica mamica de 2 fete cucuiete
brianamica spune:
Anis, i-am facut supa de loboda dupa reteta ta !
Ii place dar nu a prea putut sa manace. Tare as vrea si eu reteta de branzica din iaurt.
Azi i-am facut la fel (loboda). SI daca mai ai retete... noi le asteptam cu interes. Nici mie nu imi place sa gatesc dar , stau ff prost si cu imaginatia 
Brianamica mamica de 2 fete cucuiete