Am primit un curcan, ce fac ???
Raspunsuri - Pagina 3

Carmen_Marieta spune:
RACITURA DE CURCAN
2 tacamuri de pui, 1 tacam de curcan, zarzavat de supa, sare, 1/2 curcan, usturoi
Se spala tacamurile si se pun la fiert in multa apa rece. Se inlatura spuma de mai multe ori si dupa o ora de fierbere se puna sare si se continua fierberea. In supa se pune sa fiarba zarzavat curatat si spalat, atunci cand carnea a fiert bine. Se ia de pe foc cand carnea se desprinde de pe os. Carnea de pe aripi se pastreaza intr-o farfurie, iar gaturile se pastreaza intregi. Supa in care au fiert se strecoara si se pune iar la fiert, cu jumatatea de curcan. Se fierbe descoperit pana cand carnea se desprinde de pe oase. Se scot bucatile de carne, se pun in farfurii adanci si se acopera cu supa in care au fiert, sarata si usturoiata dupa gust. Farfuriile se pot orna cu felii de morcov fiert. Se pune la rece si se serveste a doua zi, ca aperitiv.


Carmen_Marieta spune:
Mincare de curcan cu ciuperci
2,500 kg carne de curcan, 1 kg ciuperci fierte, 100 ml ulei, 200 g unt, 100 g faina, 100 g ceapa, sare, piper, dupa gust.
Preparare: bucatile de carne de curcan se spala si se inabusa intr-un vas cu ulei cu putina supa. Se adauga apa pentru fierbere, cit sa acopere carnea. Ceapa curatata, spalata, taiata marunt se pune la fiert cu sare, in vasul cu carne. Se fierbe carnea pina cind este bine patrunsa. Faina cernuta se desface in putina supa si se toarna in vasul cu carne. Ciupercile se scurg, se taie lamele si se soteaza in tigaie, in 1/2 din cantitatea de unt, apoi se adauga in vasul cu carne. Se continua fierberea (inabusit) pina ce scade lichidul, fornindu-se un sos. Se adauga restul de unt, se potriveste gustul de sare si piper. Se serveste portia de curcan cu ciupercile si sosul corespunzator.
