Am primit un curcan, ce fac ???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns osna spune:

quote:
Originally posted by akella

Aripi de curcan marinate

Ingrediente: 4 aripi de curcan (a cca 350 g), 1 lamaie, 1 catel usturoi, 1 fir rozmarin, 8 lg. vin rosu, 8 lg. ulei, 2 foi dafin, sare, piper, verdeata, cateva masline negre

Carnea se spala si se sterge. Lamaia se spala si se taie felii, iar usturoiul se taie in doua.
Intr-o punga, se pune vinul, uleiul, usturoiul, lamaia, foile de dafin si aripile de curcan. Se inchide bine punga si se lasa carnea la marinat, la rece, timp de 24 de ore. Se agita de mai multe ori.
Se scoate carnea din punga, se sterge si se prajeste 20 de minute pe gratar sau intr-o tigaie, cu putin ulei. Din cand in cand, se unge carnea cu marinata. Se adauga sare si piper. Se orneaza cu felii de lamaie proaspata, verdeata si masline negre.




pot sa folosesc reteta asta de marinata si la pulpe de pui?curcan n-am dar am 6 pulpe la congelator.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Osna
io bag juma` de curcan cu pulpe cu tot

(sa va zic ca mi-a adus taica`miu si carne de caprioara dar asta chiar o dau)


Daria & Giulia (2004 08 16)
Haideti la bazar sa-l ajutam pe ALEX !
Supercopiii iulie/august 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

draga osna, poti folosi reteta asta si la pui daca doresti. Dar, daca ai putintica rabdare, o sa-mi caut marinatele speciale pentru pui, bune de te lingi pe degete...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Dariooooo nu da carnea de caprioara, fa-o fripturaaaaaa!!! ca e dementiala! "trateaz-o" ca si cum ar fi de vitel, asculta la mine, e excelenta, suculenta si frageda! asta nu se rateaza!
sau daca nu vrei da-mi-o mie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Marinate pentru carnea de pasare

1. Pieptul sau copanele se pot plonja intr-un amestec de suc de lamaie, ulei (masline), si verdeata. Bucatile se intorc pe toate partile.

2. Pentru gratar, carnea se poate unge cu un sos Barbecue, pe baza de boia sau chili, rafinat, dupa gust, cu miere sau vin rosu.

3. Pentru frigarui, pieptul se taie cubulete, se asambleaza frigaruile si se lasa cca 30 de minute intr-un amestec de sos de soia si sos picant (Tabasco).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Am primit si eu de Craciun o pulpa de caprioara si, nestiind cum s-o pregatesc, am facut-o ca pe carnea de oaie. Adica asa (o sa-ti explic toata tehnologia): carnea de oaie este deosebit de gustoasa daca este preparata in asa fel incat sa se fragezeasca si sa piarda mirosul specific. Pentru aceasta, se spala in mai multe ape, incepand cu apa rece si apoi din ce in ce mai calda. Ultima apa trebuie sa fie clocotita si se toarna peste carnea asezata intr-o strecuratoare. De asemenea, se folosesc condimente cu miros mai puternic si ierburi aromate in cantitate mai mare (cimbru si busuioc mai ales). Carnea de berbec se recomanda a se marina o zi sau chiar doua in urmatorul sos: 2 cepe taiate solzi, 1 pahar ulei, 1 pahar apa, 1 ceasca otet, sare, piper, dafin, 1 crenguta cimbru. Ceapa se pune impreuna cu carnea intr-un castron de lut, se clocoteste apa, otetul si uleiul amestecate cu aromele. Se lasa sa se raceasca si se toarna in castron. Se da la rece. Piperul nu se foloseste intreg si nici pisat, ci doar spart in jumatati sau sferturi ca sa poata parfuma fara sa condimenteze prea tare.
Oricum, daca ma scotocesc mai bine, am pe undeva si o reteta cu carne de caprioara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Caprioara de iarna

Ingrediente: 1 muschi de caprioara (cca 1,7 kg), piper, 6 felii bacon, 400 ml supa (instant), 500 ml vin alb, 8 boabe piper negru, 1 baton scortisoara, 6 pere, 125 curmale uscate, struguri murati, 1 borcan iutari (370 ml), 250 g smantana

Se preincalzeste cuptorul (250°). Se spala muschiul, se sterge, se pipereaza si se acopera cu felii de bacon. Se prajeste la cuptor cca 10 minute. Apoi se reduce temperatura cuptorului (200°) si se indeparteaza grasimea. Se toarna supa si se mai coace 30 de minute.
Se fierbe vinul cu piper si scortisoara. Se curata perele, se taie jumatati pe lung si se fierb in vin 5 minute. Se scot si zeama se da in fiert. Se golesc curmalele de samburi si se maruntesc. Se fierb in zeama 5 minute. Se adauga boabele de strugure murate si se umplu perele.
Se scoate muschiul din cuptor si se pastreaza la cald. Se paseaza sosul, se adauga smantana, ciupercile scurse, sare si piper. Sosul se serveste separat, alaturi de friptura si perele umplute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Roxanaz - daca erai prin apropiere, ti-o dadeam cu draga inima
Nu as putea sa o gust pe biata Bambi Am pus-o intr-o saramura dupa cartile de gatit si sta in frigider ... dar o dau ca mi-e mila de ea .
Akella - am scos la imprimanta si aplic marinate la curcan, pui si miel


Daria & Giulia (2004 08 16)
Haideti la bazar sa-l ajutam pe ALEX !
Supercopiii iulie/august 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

quote:
Originally posted by mamagiuliei


Nu as putea sa o gust pe biata Bambi Am pus-o intr-o saramura dupa cartile de gatit si sta in frigider ... dar o dau ca mi-e mila de ea .



Dario potoleste-te maica ca nu e Bambi, e un var indepartat care era si cam rautacios! mananca-l si da-i si Giuliei ca e buuunaaaaa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Friptura de curcan

1 curcan, 100 g unt, sare, piper boabe, 4-5 mere intregi, 1 lingura de coniac
Pasarea se spala bine, se sareaza pe dinauntru si pe dinafara. Se lasa sa stea o ora cu sarea pe ea, dupa care se pune intr-o tava cu o cana de apa si uns cu unt cald. Merele se curata de coaja, se taie felii groase si se introduc in interiorul curcanului. Se potriveste focul si se frige o ora, dupa care se adauga sare, piper boabe si o lingura de coniac, cu care se stropeste curcanul cand se intoarce. Este gata cand a capatat o culoare aurie. Se serveste cu garnitura de legume si salata de sezon.

Mergi la inceput