Simptome de sarcina! - 13

Simptome de sarcina! - 13 | Autor: bubuleana

Link direct la acest mesaj

12 semne ca ai ramas insarcinata

Se spune ca fiecare femeie isi da seama atunci cand este insarcinata, ca exista un al 6-lea simt pe care femeile care urmeaza sa devina mame il au. Daca totusi tu nu te numeri printre norocoasele care isi dau seama daca sunt sau nu insarcinate, dar ai totusi o banuiala ca ai putea fi, cum faci sa iti dai seama, inainte de a apela la un test de sarcina sau la ajutorul unui medic ginecolog? Ei bine, corpul tau te ajuta si de aceasta data, dandu-ti cateva semne ca ai ramas insarcinata.

1. Lipsa sau intarzierea menstrelor
Multe femei fac greseala sa considere ca, in cazul in care mestrele nu au intarziat sa apara, nu exista nici o posibilitate sa fi ramas insarcinate. Acest lucru este deseori eronat. Este foarte posibil sa fii insarcinata si menstrele sa se instaleze in mod normal pentru inca 2 sau 3 luni, observandu-se insa o sangerare mult mai discreta.

2. Sani durerosi sau mariti
Acesta este unul dintre cele mai clare semne ca ai ramas insarcinata. In cazul in care observi o modificare vizibila a sanilor, mai mare decat cea dinainte menstrelor, iar daca acest simptom este insotit si de dureri la nivelul sanilor, inseamna ca esti insarcinata. Multe femei confunda modificarea aceasta cu cea dinaintea menstrelor. Pentru a-ti da seama daca este vorba despre o modificare asociata menstrelor sau despre o modificare asociata unei sarcini, trebuie sa iti cunosti foarte bine corpul.

3. Urinare frecventa
In primele doua semestre de sarcina, urinarea frecventa este un simptom foarte des intalnit. Acesta lucru se datoreaza pe de-o parte presiunii fatului, iar pe de alta parte secretiei hormonului hCG.

4. Mameloane mai intens colorate
De obicei, atunci cand ramai insarcinata, pielea din jurul mameloanelor devine mai intunecata. Acesta poate fi insa si un semn de dezechilibru hormonal sau semn ramas de la o sarcina anterioara. Daca aceasta intunecare a mameloanelor este asociata si cu o marire a lor, acesta poate fi un semn clar de sarcina in stadiu primar.

5. Senzatie de foame constanta si nejustificata
Chiar daca esti genul de persoana care intotdeauna simte nevoia sa ciuguleasca ceva, asta nu inseamna ca o foame absolut nejustificata si o senzatie de pofta de mancare mult mai accentuata ca de obicei nu poate fi un semn de sarcina. Nu trebuie sa te bazezi pe acest semn ca fiind definitoriu, deoarece foamea nejustificata poate fi pe fond nervos de asemenea. Totusi, in momentul in care acest simptom este insotit si de alte simptomuri specifice, ar trebui sa intri la idei. Mamicile observa in cele 9 luni in care sunt insarcinate ca devin mult mia pofticioase si, de asemenea, ca unele feluri de mancare pe care inainte la adorau, nu le mai plac deloc.

6. Senzatie de oboseala sau de somnolenta
Nu ma refer aici la o simpla oboseala, ci la o oboseala pronuntata si complet nejutificata. Aceasta oboseala se datoreaza nivelului ridicat al hormonului numit progesteron. Acest nivel ridicat te poate face sa te simti la fel de obosita ca si cum ai alergat la maraton.

7. Senzatie de balonare Senzatia de balonare asociata sarcinii persista cateva zile si in plus este asociata si de constipatie. Acest simptom nu este definitoriu, decat daca il observati in asociere si cu alte simptome. Poate fi doar o problema digestiva.

8. Greata sau voma Greturile si varsaturile se instaleaza indeosebi in timpul diminetii, dar asta nu inseamna ca te ocolesc nici in timpul zilei.

9. Modificarea mirosului
Daca observi ca incepi sa te atraga mirosuri ciudate, sau mirosuri care pana acum iti displaceau, acesta este un semn foarte probabil ca ai ramas insarcinata. Exemple de astfel de mirosuri ciudate ar putea fi cele de benzina sau de crema de ghete. Femeile insarcinata declara de obicei ca nu mai pot suporta gustul de cafea sau ceai si ca simt in permanenta un gust metalic in gura.

10. Linia verticala de sub ombilic inchisa la culoare Linia verticala trasata intre ombilic si pubis devine mai inchisa la culoare, atunci cand ramai insarcinata, chiar la doua-trei saptamani dupa. Acest simptom se poate datora insa si unui dezechilibru hormonal, in cazuri foarte rare insa.

11. Mameloane moi, uneori chiar retrase
In caz de sarcina, mameloanele devin din ce in ce mai moi si mai sensibile la atingere. Senzatia este similara cu cea dinaintea menstrelor.

12. Temperatura corporala bazala ridicata
In cazul in care iti verifici temperatura corporala bazala periodic si observi un nivel foarte ridicat al acesteia, nivel care se mentine timp de mai mult de 18 zile, atunci acesta este un semn sigur de sarcina. Modificarea aceasta de temperatura se datoreza tot eliberarii hormonului hCG.

Daca aceste semne sunt prezente si in cazul tau si ai in continuare motive de ingrijorare este bine sa te duci degraba la farmicie pentru a-ti cumpara un test de sarcina. Testul de sarcina este cea mai simpla metoda de a afla daca ai sau nu motive de ingrijorare.

Despre testele de sarcina - discutii pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=14204&SearchTerms=simptome,test,pozitiv

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13541&SearchTerms=simptome,test,pozitiv

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=34910&SearchTerms=simptome,test,pozitiv

Un link foarte interesant despre primele zile ale embrionului:
http://www.primulpas.ro.org/decizie/primele12.html

Hai ca 13 e cu noroc ()
La cat mai multe simptome!!!!
Sariti fetelor!

bubuleana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubuleana spune:

Melu meu: ce "rochie" verde ti-ai tras! yummy!!! mi se face pofta de "verzisori" cand te vad

bubuleana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia1 spune:

Buna fetelor!Dupa cum v-am spus eu am facut inseminare lunea trecuta si nu am mai avut rabdare sa astept rezultatul.Am dat azi repede fuguta la farmacie si mi-am cumparat un test de sarcina clear blue,l-am facut cum am ajuns acasa si a iesit negativ.nu stiu ce sa mai spun.Sa fie prea devreme de test sau asta sa fie rezultatul?Mai astept pana duminica si voi face un altul si sper ca de data asta sa fie pozitiv.Va pupic si sa auzim numai de bine!

Mergi la inceput

lucia: draguta, te inteleg ca nu mai ai rabdare dar intr-adevar e prea devreme, clear blue se pozitiveaza de-abia din prima zi de intarziere a rushilor sau macar daca l-ai fi facut cu urina de dimineata... mai ai rabdare sa treaca macar 15 zile de la inseminare pana la urmatoru test si fa-l cu urina de dimineata ca e mult mai concludent
iti tin pumnii sa fie cu ochisori!!!

bubuleana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melutzica spune:

bubu meu ,ma bucur ca-ti place;m-a dus la nimereala ,ca habar nu aveam cum va iesi,da,nu arata asa rau nu???
Tu cum mai esti?ceva simptome?te-ai mai linistit un pic acum?io te pup dulce de tot si sper sa o comiti luna asta

http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/mela_oros/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

Sa speram ca acest nou capitol 13 ne va purta noroc!
Sa vedem cat mai multe simptomatice si sa auzim numai de II!
Celor care sarbatoresc Pastele in acest week-end
le doresc Paste fericit alaturi de cei dragi!

Mcrissa

Mergi la inceput

melu meu: iti sta foarte bine! imi place
si io sper sa o comiti si tu luna asta, mai ales daca l-ai tinut pe sot numai cu telina
Eu sunt in Z21, iti dai seama ca sperante am (ca in fiecare luna), desi dr. mi-a spus ca am endometrul gros in Z17 si ca o sa-mi vina menstra; pe de alta parte incepe sa-si arate coltii nerabdarea si curiozitatea: si luna asta voi fi dezamagita? sau tocmai luna asta cu Pastele voi avea marea surpriza??!! si tot asa...
simptome nu prea am: adica mi-e somn tot timpul dar asta tine de vreo saptamana, ma trezesc tarziu, mi-e somn si dupa amiaza si seara ma culc devreme ... dar o fi de la primavara asta frumoasa!
in rest mai am niste dureri usoare prin burtika (asa ca la ciclu dar nu intense) si secretie cam multicica... dar si astea tin de vreo saptamana...

tu ai idee cand se poate face testul de sange cel mai devreme?? ca io nu stiu daca o sa rezist pana in Z29 sa smulg petalele trandafirilor: vin rushii .. nu vin rushii... vin rushii... nu vin rushii...

bubuleana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

bubu iti tin pumnii ca sa vina cu cel mai frumos cadou din viata ta!
Eu zic sa mai astepti putin cu testul, ca e prea devreme.
-ic si multa multa bafta!
Eu sunt in Z 5, voi fii la ovulatie chiar in noaptea de Inviere.
Sper sa fie cu noroc!
melu mi-ai dat idei cu telina asta.
imi doresc din tot sufletul sa aiba efect la voi si sa stii ca de azi m-am hotarat sa gatesc si eu cu multa telina.
Nu ca ar avea nevoie sotul meu, dar asa preventiv

Mcrissa

Mergi la inceput

bubule,pt a fi cat mai concludent si testul de sange se face tot dupa prima zi de intarziere a menstrei;daca il faci mai repede ai mari sanse sa iasa fals negativ;asa ca,pana una alta hai sa smulgem imperuna petalele trandafirilor...vine..nu vine...vine ..nuuuuuuuu vineeeeee
Si apropo de telina;intradevar ca am gatit mult cu telina luna asta;si i-am dat la sotzu si un complex de vitamine cu seleniu vit.A,C,E si ce sa-ti spun,ca tot la orizontala m-a tinut luna asta,parca daduse strecheea in el;acum sincera sa fiu nici nu ma gandesc asa tare daca am ramas sau nu...cum o vrea Doamne Doamne

Mergi la inceput

mcrissa;sa stii ca telina e chiar fffff buna;al meu nu o prea adora,dar am facut multe supe de legume cu multa telina ,iar pe astea le papa fara discutii mai ales ca i-am zis ca is super bune pt gigei,si cuminte cum e a papat tot.daca si sotul tau are probleme cu gigeii,nu ezita sa-i dai telina si si vitamine in special seleniu,vitam,C si E

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihailescu teodora spune:

Buna scumpicelor!
V-am urmarit cu sufletul la ura si am fost mereu aproape de voi,doar ca nu prea am timp sa scriu de cite ori simt nevoia sa o fac.Deh,scirbiciul asta!
Felicitari Pamelutei pt burtica,sa fie cu noroc!
Cred ca Bubuleana isi aduce putin aminte de mine:sunt cea care nu stia sa-si mai calculeze ovulatia pt.ca in februarie nu am avut ciclu deloc si nu stiam ce si cum.Doar ca i-am urmat sfatul(iti multumesc bubuleana ca m-ai incurajat sa nu pierd timpul si sa ma comport ca si cum as fi avut ciclu normal).
Se pare ca a fost cu noroc luna asta.Sper,stiti cum e,speranta moare ultima!
Simptome CRED ca am.De dumininica(z 21)ma dor sinii de mor,plus ca sunt rosii si fiebinti,nici nu pot dormi pe burta noaptea.SOMN:eu sunt o tipa OK dpdv al somnului :nu dorm niciodata dupaamiaza,ma trezesc super usor,doar ca acum dorm pe mine la birou.
A,si sinii ma si maninca ingrozitor,iar sutienul sta sa explodeze.
Inca nu fac test,dar ceva din interior imi spune ca sunt insarcinata.
E prima luna cind incerc sa ramin gravida,ar fi frumos sa fie cu noroc si sa-mi aduca mos craciun un BB mic.
Am avut ovulatia pe 03.04.2006.Cu toate simptomele,inclusiv mucusul cevical,TB.M-am monitorizat atent.
Sa fac un test acum?
Nu e prea devreme?
Sunt in ziua 25.Sa mai astept pina simbata?
Simt ca mor de curiozitate!
Va pup pe toate si sa auzim de burtici!
Teo

Mergi la inceput