Imbunatatirea relatiei - metode
Raspunsuri - Pagina 4
Elise spune:
quote:
Originally posted by She
A dori sa schimbi, (apropo de spontaneitatea de care vorbeai undeva Elise) citeodata ceva in cuplu, sa faci o zi sa fie cumva altfel, sau sa rezolvi o problema in viata ta de cuplu nu prea are treaba cu imbunatatirea IUBIRII in sine, caci ca si manifestare, cam asta de multe ori , manifestarea in sine, este de multe ori o dovada de iubire.
daca nu ne dorim sa imbunatatim ceva ce ar putea fi mai placut, nu ar mai exista perechi care imbatrinesc de mina.Asa cum la prima abatare de la "regula de aur" sint oameni care sar ca arsi si dispar din tablou si nu lupta niciodata pt casnicia lor. Tu din are grup faci parte totusi Elise?Doresti sa-ti imbunatatesti viata de cuplu sau consideri ca ai o viata trista si ca ai facut o alegere proasta?
Am citit undeva, nu mai stiu unde, cam asta:cele mai mari rele ale lumii provin din ideea ca detinem adevarul absolut.
She,
eu consider ca am facut cea mai buna alegere posibila, ceea ce justifica eforturile de creare/gestionare si imbunatatire a relatiei in rest.
Elise
She spune:
quote:
Originally posted by Elisequote:
Originally posted by She
A dori sa schimbi, (apropo de spontaneitatea de care vorbeai undeva Elise) citeodata ceva in cuplu, sa faci o zi sa fie cumva altfel, sau sa rezolvi o problema in viata ta de cuplu nu prea are treaba cu imbunatatirea IUBIRII in sine, caci ca si manifestare, cam asta de multe ori , manifestarea in sine, este de multe ori o dovada de iubire.
daca nu ne dorim sa imbunatatim ceva ce ar putea fi mai placut, nu ar mai exista perechi care imbatrinesc de mina.Asa cum la prima abatare de la "regula de aur" sint oameni care sar ca arsi si dispar din tablou si nu lupta niciodata pt casnicia lor. Tu din are grup faci parte totusi Elise?Doresti sa-ti imbunatatesti viata de cuplu sau consideri ca ai o viata trista si ca ai facut o alegere proasta?
Am citit undeva, nu mai stiu unde, cam asta:cele mai mari rele ale lumii provin din ideea ca detinem adevarul absolut.
She,
eu consider ca am facut cea mai buna alegere posibila, ceea ce justifica eforturile de creare/gestionare si imbunatatire a relatiei in rest.
Elise
Excelent! Cred ca asta fac si multe alte cupluri, si nu inseamna ca se traieste nici in tristete si nici ca au facut alegeri proaste. Si nici ca se lupta cu modificarea catre mai bine a sentimentului de dragoste. Si mai inseamna ca sintem la subiect:)
Elise spune:
She, ciudate postarile astea ale noastre, in mod paradoxal avem aceeasi opinie da' puncte de vedere contradictorii...
Ca sa fiu sigura ca ai inteles ce am spus (astept roshiile....
) - eu consider ca intr-o relatie trebuie imbunatatit ORICE in afara de sentimente si sex, pentru ca amindoua definesc dragostea - dpdv fizic sau afectiv.
Daca aceste 2 kestii n-ar fi in top, nu as mai imbunatazi nimic.
I-as spune adio si un praz verde.
Si nu maine.
Azi.
Pentru ca n-ar fi omul care sa merite sa ma straduiesc sa ma adaptez vietii in familie.
Elise
impreuna spune:
Deci concluzia ar fi ca tot gasim noi ceva de imbunatatit pe ici, pe colo ![]()
Flavia (sotie si mamica fericita)
Elise spune:
quote:
Originally posted by impreuna
Deci concluzia ar fi ca tot gasim noi ceva de imbunatatit pe ici, pe colo
Flavia (sotie si mamica fericita)
Dupa parerea lui femeia e femeie si trebuie sa stea in banca ei - si m-a nimerit pe mine exact ca nuca in perete.
Inca n-am gasit solutia de gestionare a acestei situatzii....
Elise
IEPU spune:
Apropos de gestionarea conflictelor:
Eu si al meu sot planuiam renovarile din casa. Si eu ma ambalasem si insistam pe o idee, nici nu mai stiu acuma ce vroiam, dar atunci insistam cu indarjire. El avea alta parere si mi-o explicase dar eu nu si nu... ca e mai bine cum zic eu.
Si stiti ce mi-a zis? Cu cel mai bland ton din lume...
"-Daca vrei sa facem mereu cum zici tu trebuie numai sa-mi spui, si eu nu o sa mai expun si ideile mele..."
Stiti cum a fost? Direct la tinta! Parca mi-a turnat o cana cu apa in cap. Nu, in mod sigur nu vroiam sa facem numai cum zic eu. "A la long" ar fi fost chiar rau pentru relatia noastra. Nu vreau sa fiu eu seful. Ma simt mai bine sa stiu ca langa mine este cineva mai puternic, pe care ma pot baza.
Lumea zice ca un cuplu se mai si cearta.
Eu zic ca exista mereu un moment si un cuvant care pot dezamorsa o discutie inainte ca ea sa devina lupta.
E si asta o metoda de a imbunatati o relatie. Certurile, nu...
Magda, mami de Horia (20ian1997) si Matei (3oct2005)
She spune:
quote:
Originally posted by Elise
She, ciudate postarile astea ale noastre, in mod paradoxal avem aceeasi opinie da' puncte de vedere contradictorii...
Ca sa fiu sigura ca ai inteles ce am spus (astept roshiile....) - eu consider ca intr-o relatie trebuie imbunatatit ORICE in afara de sentimente si sex, pentru ca amindoua definesc dragostea - dpdv fizic sau afectiv.
Daca aceste 2 kestii n-ar fi in top, nu as mai imbunatazi nimic.
I-as spune adio si un praz verde.
Si nu maine.
Azi.
Pentru ca n-ar fi omul care sa merite sa ma straduiesc sa ma adaptez vietii in familie.
Elise
sa inteleg ca daca ai o problema de cuplu, si de ex...partenerul nu raspunde unei cerinte si tu doresti sa faci ceva pt asta, te gindesti automat ca de fapt il manipulezi si lupti sa modifici DRAGOSTEA dintre voi?sau de fapt urmaresti sa il faci sa inteleaga ca a iubi cere dovezi ca sa nu incepi sa te intrebi:ma iubeste? nu ma iubeste?Ca de fapt a iubi inseamna sa asculti, printre altele, la nevoile celuilalt.
oamenii iubesc in fel si chip, multe despartiri nu au avut loc din lipsa de dragoste, ci din felul in care a fost aratata sau , ca NU a fost demonstrata nicicum, dar sentimentul exista!!!
Nu iubirea ca si CUVINT si teorie ne face sa luptam Elise, ci felul in care o manifestam.
Putem spune ca un barbat care isi inseala sotia nu o iubeste?Eu nu spun asta neaparat.Putem spune ca o femeie care nu este gospodina nu isi iubeste sotul?iarasi raspund:nu! Deci incercarile , metodele de care se discuta aici nu sint metode sa fac sau nu pe cineva sa ma uibeasca sau sa fac pe el sa se culce cu mine! Cuplul exista deja, si cuplul se iubeste! Si daca eu sau altcineva doreste sau simte nevoia unei vieti sexuale mai active, nu inseamna ca de fapt se lupta cu el ca sa o iubeasca mai mult.daca tu preferi sa maninci la restaurant si sotul acasa, nu inseamna ca tu te lupti sa il faci sa te iubeasca pt ca il convingi ca nu-ti place sa gatesti.Sau??
Spui ca daca aceste doua chestii nu ar fi in TOP,adio si-un praz verde.Imganineaza-ti ca multe cupluri au in TOP si sexul si sentimentul iubirii.
Cred ca plecam de la idei separate de fapt.Tu ai mereu gindul unei perechi cu probleme.Eu am in gind perechea fericita.
banuiesc ca si la tine, deja ai spus-o, sexul este PRIMORDIAL pe linie cu iubirea. Si ca o relatie fericita pt tine este una de dragoste si sexuala. Si ca indiferent de probleme, atita timp cit il iubesti, nu afecteaza sexul.Ai si scris asta undeva.Unele femei s-au mirat.Eu NU!
Si acum intelegi poate de ce nu m-am mirat.
She spune:
Elise, nu-mi permite timpul. Aici ai scris tu. Citeste-le, sint o dovada a manifestarii iubirii.Si ar mai fi.
Dupa tine, acestea sint metode de imbunatatire a relatiei sau tu de fapt nu traiesti in iubire si ai uitat sa zici:"adio si un praz verde" conform propriei logici?
parerea mea?Tu cauti, si tu, ca noi toti oamenii de rind, metode de imbunatarile ale unei iubiri ce EXISTA! Si asta nu trebuie sa te sperie deloc.Atita timp cit este CONVINSA ca esti iubita, ai toate atuurile in mina! ESTI? Sau doresti sa fi convinsa intr-un anume FEL?
Incearca sa gasesti un balans intre sentimente si logica.Altfel vei fi singura care intelege ce vrei sa transmiti, cel de linga tine(vorbind la modul general) nu are nici o sansa.O structura a gindirii care sa aiba legatura cu principiile tale caci nu merge sa le schimbi dupa citeva saptamini.
Dar eu am reusit sa inteleg.Culmea.Nu stiu daca fiind de acelasi sex sau...SAU!
Cu mult drag am facut efortul, stii asta, nu?
Acum, da, e deprimat.
Nu e bine, dar e normal: trecem amindoi printr-o perioada dificila.
Nu mi se pare alarmant ca e deprimat, ci abordarea: ne distanteaza in loc sa ne apropie problema asta. Daca nu-mi joc rolul de a-i spulbera toate problemele inseamna, implicit, ca sint inamicul, nu partenerul lui.
Treaba asta, cu abordarea, ma face din nou sa-i pun sub semnul intrebarii sentimentele fata de mine, nu psihicul.
I-am spus ca datorita lui devin si mai nefericita decit sint si mi-a zis "si eu sint".
Adica...daca si el e nefericit, ce conteaza ca sint si eu, si in mare parte datorita lui...
O ia prea personal, ii pasa prea putin ce simt eu, vede numai problema din ograda lui si are pretentia sa-i obojesc eu ranile.
Dar cu mine ce sa intimpla?
Pe mine cine ma ajuta?
N-ar fi normal sa o faca el, fiind barbatu-meu?
De ce ma vede pe mine "donatorul", in relatia noastra?
Eu sa fiu nevasta perfecta in fata lui si sa caut sa fiu inteleasa in alta parte, de altcineva?
Sau care ar fi solutia daca, pentru el, de cite ori nu e totul roz, nu exista noi?
Exista doar "el" si restul lumii care trebuie sa-l menajeze si sa-i panseze orgoliul?
Elise
la originea relatiei noastre a fost o dragoste mare...si atit.
Dupa parerea mea, era mai flexibil, ii pasa mai mult ce mi se intimpla si asculta mai mult ce vreau sa ii spun.
Nu o mai face.
Si nu pentru ca s-ar fi saturat.
Nu s-a saturat, chiar asta mi-a aruncat in fata cind eu am vrut sa ne despartim: ca el ma iubeste si nu s-a saturat.
De fapt, nu cred ca ma iubeste.
Cred ca are nevoie de mine.
De obicei eu sint optimista in familie.
Dupa citeva zile a venit inlacrimat sa isi ia florile.
I-am spus sa nu plinga in fata mea, ca nu ma impresioneaza - daca ma impresioneaza ceva, e sa-l vad barbat, nu leguma.
I-am tinut chiar ditamai prelegerea pe tema asta, in living - in timp ce prietenii lui care urmau sa il ajute cu ...florile se plictiseau cu gratie in alta camera.
A zis ca da... sigur... e dispus sa se schimbe, am iubeste, o sa faca tot posibilul etc.
Drept urmare, a doua zi s-a infiintat la usa fresh si bine merci cu un buchet mare de flori si o invitatie la dinner.
Adica... si-a insusit oarecum morala.
A durat exact pina a revenit acasa.
Aseara i-am spus ca regret ca s-a intors.
Si ar face bine sa se duca de unde a venit, eventual ne mai vedem din cind in cind.
Dar nu ia in seama.
E ca si cum tot ce spun spun in sinea mea, el n-aude, nu vede, isi vede senin de viata si de obiceiuri in continuare.
Acum, daca saream mai serios la gitul lui poate reuseam sa-l impachetez din nou.
Dar nici sa stam tot timpul pe drumuri ca nomazii nu e o solutie - ia bagaje, adu bagaje....
Nici sa ne despartim definitiv nu vreau, nici el nu vrea.
Ce vreau e sa gasesc o solutie sa rezolvam lucrurile si sa ii schimb nesimtirea, indolenta si egoismul asta.
bogdan_ant spune:
she sa stii ca sunt linga tine 100% pentru ca eu trec prin aceeasi situatie numai ca privita de pe cealalta parte a baricadei, daca pot spune asa, si in relatia noastra a fost iubire la inceput cel putin eu asa am simtit,dar ea e foarte egoista ea e centrul universului toate lucrurile trebuie sa graviteze in jurul ei, nu are incredere in nimeni inclusiv in mine desi nu i-am dat nici un motiv sa o faca, incearca sa faca ea totul,sa stie ea totul, sa controleze ea totul desi de multe ori greseste jignind oamenii de langa ea prin neincrederea ei, nu sunt toti prosti si numai ea cu sclipire de geniu, i-am demonstrat de mai multe ori ca a gresit in deciziile pe care le-a luat si daca mi-ar fi spus si mie si am fi discutat problema impreuna am fi gasit o solutie mai buna, dar degeaba toate vorbele au fost in vant, ea are nevoie de cineva sa o adore sa-i faca statuie si sa nu iasa din cuvantul ei, ei bine asa ceva nu se prea poate intr-o casnicie, cel putin asa cred eu,
She spune:
quote:
Originally posted by bogdan_ant
she sa stii ca sunt linga tine 100% pentru ca eu trec prin aceeasi situatie numai ca privita de pe cealalta parte a baricadei, daca pot spune asa, si in relatia noastra a fost iubire la inceput cel putin eu asa am simtit,dar ea e foarte egoista ea e centrul universului toate lucrurile trebuie sa graviteze in jurul ei, nu are incredere in nimeni inclusiv in mine desi nu i-am dat nici un motiv sa o faca, incearca sa faca ea totul,sa stie ea totul, sa controleze ea totul desi de multe ori greseste jignind oamenii de langa ea prin neincrederea ei, nu sunt toti prosti si numai ea cu sclipire de geniu, i-am demonstrat de mai multe ori ca a gresit in deciziile pe care le-a luat si daca mi-ar fi spus si mie si am fi discutat problema impreuna am fi gasit o solutie mai buna, dar degeaba toate vorbele au fost in vant, ea are nevoie de cineva sa o adore sa-i faca statuie si sa nu iasa din cuvantul ei, ei bine asa ceva nu se prea poate intr-o casnicie, cel putin asa cred eu,
Imi pare rau sa-ti stric weekendul, dar tot ce ai descris tu aici este caracteristic feminin!TOATE femeile isi doresc sa fie buricul pamintului.Toate.Diferenta este felul in care si-o doresc sau cum ajung acolo. Deci ma indoiesc ca vei gasi vre-o femeie altfel, in afara de mama ta. Faptul ac ea nu are incredere in oameni,nu ar trebui sa te supere atit de tare, mai sint si altii si traiesc bine merci.cei care se supara pe sotia ta ca nu le acorda inmcredere, asa, la prima strigare as spune ca nu demonstreaza ca i-o merita.Increderea se merita si se cistiga, nu intorci spatele si pleci imbufnat ci demonstrezi de ce esti de incredere.
Ca are nevoie de cineva sa o adore, cum am zis, toate femile ne dorim asta.Dar ca nu doreste sa-i iesi din cuvint, eh..asta e mai putin bine.
Cred ca sotia ta, numai din ce scrii aici, este cit se poate de normala si seamana foarte mult cu alte femei.
PS Ce este scris cu bleo in postingul meu este un citat.Nu eu am scris-o.Nu eu eram in situatia aceea ci Elise.