Imbunatatirea relatiei - metode

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns She spune:

quote:
Originally posted by Elise

quote:
Originally posted by She

quote:
Originally posted by stefany_p

sex...oricand, oriunde, oricum...

Mi-ai luat vorba din gura:)
As mai pune momentele rare de tacere cind te uiti fix unul la altul cu un zimbet timp pe mutra!!

poate totusi vrei sa-i mai ceri cite un pahar de apa din cand in cand, asa ca ma gindesc... n-ar fi o idee buna sa le aiba si cu exprimarea articulata?

Elise

Spune-mi, tie cele doua cuvinte:"Momentele rare" ce anume iti spun?

Agresivitatea iti da mai mare durere de cap (in viata) decit reusita logicii si pasiunea ce o posezi, gindeste-te la asta un pic..

O secunda ca cea descrisa de mine nu exista pt ca este vorba despre un barbat agramat, incult sau nearticulat Elise. Sint convinsa ca tu doar provoci dar ca undeva intelegi sau poate chiar simti unele lucruri.
Stii..cind o femeie devine "mama" sotului, ma intreb unde si care mai este rolul unei sotii? fac parte din categoria celor ce doresc sa fie femeia cuiva, nimic altceva.Iar de rolul "nevasta" cuiva am fugit de cind ma stiu copila..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

She, nu era vorba de agresivitate aici... nici pe departe!
Cred ca ma cunosti prea bine ca sa iti inchipui asta.

Era o reactie la ideea ca sexul "si atit" e suficient intr-o casnicie.
In casnicie.
Nu intr-o relatie.
Ca asa si o relatie de o noapte tot relatie e.

Elise

Mergi la inceput

quote:

She, nu era vorba de agresivitate aici... nici pe departe!
Cred ca ma cunosti prea bine ca sa iti inchipui asta.

Era o reactie la ideea ca sexul "si atit" e suficient intr-o casnicie.
In casnicie.
Nu intr-o relatie.
Ca asa si o relatie de o noapte tot relatie e.

Elise

Nu, nu te cunosc, poate ca mai mult simt sau intuiesc.

Sexul da..raspund la fel.Fiecare isi are liantul(o fi corect?) sau punctul de sprijin.Asta este unul din ale mele. Si, cum am explicat mai devreme, sex nu ai neaparat cu un agramat sau incult. Exista si barbati care corespund intelectual si care au acelasi liant..(treaba cu petecul..)

NU, nu este "sex si atit". fara apa nu pot trai Elise..credeam ca este de la sine inteles...

Mergi la inceput

pai cred ca e un subiect de aprofundat - da' nu pe topicu' asta....
Dp meu de vedere, sexul e un liant si atit.

Exact cum ar fi faptul ca mincam la acelasi restaurant.
Sau lucram in acelasi loc.
Constituie o legatura (mai puternica sau mai putin puternica) intre 2 oameni, da' nu-i face sa devina un cuplu, cu atit mai putin o familie.

Nu stiu in ce masura intuiesti asta, dar eu sint una dintre femeile care isi propun ca vreodata, la un moment dat, sa invete sa gateasca.... si totusi sint "nevasta cuiva"

Elise

Mergi la inceput

quote:

pai cred ca e un subiect de aprofundat - da' nu pe topicu' asta....
Dp meu de vedere, sexul e un liant si atit.

Exact cum ar fi faptul ca mincam la acelasi restaurant.
Sau lucram in acelasi loc.
Constituie o legatura (mai puternica sau mai putin puternica) intre 2 oameni, da' nu-i face sa devina un cuplu, cu atit mai putin o familie.

Nu stiu in ce masura intuiesti asta, dar eu sint una dintre femeile care isi propun ca vreodata, la un moment dat, sa invete sa gateasca.... si totusi sint "nevasta cuiva"

Elise

Pt mine raspunsul cu sexul este exact la topic, indiferent de pareri, este un raspuns al meu si nici nu vad ce ar putea fi aprofundat.
Aici nu se discuta din cite am inteles eu, ce anume ii face pe doi oameni sa DEVINA un cuplu cum zici tu, ci care ar fi metodele de imbunatarile ale unui cuplu deja existent.
Iar raspunsul meu este..al meu! Pt ca pe mine nu ma tine sexul, dar fara el nu exista cuplul.

Si in legatura cu "nevasta" cuiva sau nu, ghilimelele au un rol.
Crezi ca poti accepta ca pt mine sexul este una din metode de a imbunatati o relatie? daca da, iti multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

As vrea pe cat se poate sa nu discutam "metoda asta e buna, cealalta nu", ci sa avem de unde alege, anumite metode care consideram noi sa ni s-ar potrivi sau ne-ar ajuta. E clar ca nu le putem avea pe toate, sau ca prarerile sunt impartite.
Multumesc pt intelegere

Flavia (sotie si mamica fericita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

Ca tot veni vorba de , copiez aici ce scrisesem mai demult, un "plan" pt o seara romantica:

"Dupa cum savuram pe indelete o cina delicioasa, tot asa avem nevoie si de momente speciale in care sa ne bucuram de relatia noastra de dragoste. "Cina speciala" combina mancaruri alese cu o intalnire speciala de dragoste. Cu aceasta ocazie veti trece prin diferite spatii ale casei voastre si va veti bucura de deliciile culinare pregatite din timp si de momentele de intimitate. Iata in continuare cateva sugestii:

1. Pregatirea.
Cu cateva zile inainte trimite sotului tau o invitatie ("Iubitule, esti invitat sa petreci cu mine o seara romantica, te asteapta specialitati.")
In urmatoarele zile intretine-i curiozitatea. Scrie-i un bilet sau un e-mail spunand: "Abia astept sa vina seara respectiva". Pune-i bomboana lui preferata in geanta impreuna cu un bilet "daca ti se pare ca asta e dulce, stai sa vezi ce te asteapta" Daca ai curajul, pune-i un obiect intim in geanta cu un bilet "numar orele..."
Foloseste-ti imaginatia pentru a-l face sa arda de nerabdare.

2. Planificarea si desfasurarea "actiunii"
Imbraca-te provocator, apoi bucura-te de o aventura de dragoste cu cinci feluri. Iata cateva sugestii; alege ceva care v-ar face la amandoi placere.
- Bauturi: condu-l in primul spatiu al casei unde il servesti cu bautura preferata. Da-i un bilet pe care ai scris: "Sunt permise doar atingeri de la gat in sus". In timp ce savureaza bautura, maseaza-i tamplele, saruta-l fin lasand placerea sa va invaluie.
- Aperitive: Treceti in a doua camera unde ii vei servi aperitivele preferate. Da-i un bilet care spune: "Atingerile sunt permise doar de la genunchi in jos". Masati-va unul altuia picioarele.
- Salata: Condu-l pe sotul tau in locatia urmatoare unde ii vei servi o salata impreuna cu un bilet: "Mangaierile sunt permise de la bust in sus". Dezbraca-i camasa si maseaza-i zonele tensionate de la gat. Nu fi surprinsa daca ramai fara bluza.
- Felul principal: Treci intr-un alt spatiu si serveste-i "specialitati", dandu-i un bilet pe care scrie: "Orice este permis, mai putin contactul sexual". Pregateste atmosfera din timp cu muzica si lumanari parfumate.
- Desertul: Condu-l in cel mai romantic loc din casa. Nu mai e nevoie de biletel. Tu esti desertul!"

Enjoy

Flavia (sotie si mamica fericita)

Mergi la inceput

Eu asa vad lucrurile cu "imbunatatirea"

1 - intai are loc procesul de selectie - sentimentele, sexul si imaginatia (fanteziile, "planurile", "fluturii" samd) sint MOTIVELE pentru care e "el" si nu altul.
Deci astea justifica selectia.

2 - Urmeaza construirea - si mentinerea - unei relatii.
Incepe cladirea unui cuplu, in care cei 2 trebe sa comunice, sa se inteleaga, sa faca diverse compromisuri, sa-si adapteze stilul de viatza unul altuia - proces ce "doare", spre deosebire de prima parte, cea fun.

Deci cred ca imbunatatirea trebuie sa aiba loc acest al doilea segment, care de obicei creaza frustrari.

A fi cu un om caruia trebuie sa-i imbunatatesti dragostea ca sentiment si manifestare e o alegere proasta si o viata trista.

Desigur, e parerea mea.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Apropo de dormitul separat... Al meu sot n-are nici o problema... Si-nca se simte tare bine...

Mergi la inceput

Tocmai am terminat o carticica:11 Minute, Cohelo.Buna, merge, mai ales a doua parte.

A dori sa schimbi, (apropo de spontaneitatea de care vorbeai undeva Elise) citeodata ceva in cuplu, sa faci o zi sa fie cumva altfel, sau sa rezolvi o problema in viata ta de cuplu nu prea are treaba cu imbunatatirea IUBIRII in sine, caci ca si manifestare, cam asta de multe ori , manifestarea in sine, este de multe ori o dovada de iubire.
daca nu ne dorim sa imbunatatim ceva ce ar putea fi mai placut, nu ar mai exista perechi care imbatrinesc de mina.Asa cum la prima abatare de la "regula de aur" sint oameni care sar ca arsi si dispar din tablou si nu lupta niciodata pt casnicia lor. Tu din are grup faci parte totusi Elise?Doresti sa-ti imbunatatesti viata de cuplu sau consideri ca ai o viata trista si ca ai facut o alegere proasta?

Am citit undeva, nu mai stiu unde, cam asta:cele mai mari rele ale lumii provin din ideea ca detinem adevarul absolut.

Mergi la inceput