ce prajituri faceti de Paste?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

April,multam de reteta,am salvat-o.

Natalia,l-am ornat de nevoie,caci o bucatica de bezea s-a lipit de hartia cu care am protejat sa nu se arda prea tare deasupra.Cu cateva feliute de jeleu sub forma de felii portocala si lamaie...

Adriana
papa-bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Adi69 superb tortul ou rosu .. sigur a facut super impresie mudafirilor ... daca o sa avem vreodata musafiri de Paste o sa il fac si eu .. ca sa le "rup gura" . Eu am facut un amarit de cozonac si o pasca si ne luptam cu ele si acum, oricum pina simbata tb sa le terminam ca vreau sa incerc si alta reteta de pasca ... asta ca sa sarbatorim si pastele romanesc cum se cuvine. In 2 ( cum suntem noi ) cred ca intram in coma diabetica daca mai faceam si tort , nu merita efortul... Insa e o idee demna de retinut !!!

Cristina

una.. alta...


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Cristina, uite o idee - cam ce poti face cu cozonacul care ti-a ramas de la Pasti:

Budinca de cozonac

Ingrediente: 140 g cozonac vechi, 2 lg. alune, 1 lg. stafide, 2 lg. coaja de citrice glasata si tocata, 2 oua, 1 lingurita zahar vanilinat, 70 g zahar, 125 ml lapte, 4 lg. lichior de portocale, 2 galbenusuri, 125 ml vin alb

Se taie cuburi cozonacul, se toaca alunele. Se amesteca intr-un castron cu stafide si coaja de citrice glasata.
Se preincalzeste cuptorul (160°). Se aseaza o tava de friptura pe nivelul inferior din cuptor si se umple cu apa.
Se separa ouale. Se bat 2 galbenusuri cu zahar vanilinat si 30 g zahar tos; se toarna lapte si lichior si se inglobeaza. Se toarna aceasta compozitie peste amestecul de cozonac si se lasa sa se patrunda cca 15 minute. Se amesteca apoi si se inglobeaza albusurile batute.
Se unge cu ulei o forma termorezistenta (1 l) si se presara inauntru pesmet. Se toarna budinca si se niveleaza; se acopera cu folie de aluminiu si se aseaza in bain-marie in tava pregatita la cuptor. Se coace 60 de minute.
Zabaione: se bat in bain-marie, intr-un vas de metal, 2 galbenusuri cu 40 g zahar si vin alb.
Budinca se rastoarna pe un platou si se orneaza cu fructe confiate. Se toarna de jur imprejur zabaione. Se presara fistic si zahar pudra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Akella multumesc mult de sfat .. oricum il dam gata si asa pina simbata, il mincam dimineata la cafea .
Hai sa iti vind si eu un pont, in zabaione in loc de vinul alb si dulce poti sa pui sampanie dulce . Eu am facut anul asta dupa revelion cu restul ramas in sticla un zabaione foarte bun... La Craciun am facut risotto cu restul de sampanie ( vin spumant de fapt )... Dar pina la revelionul viitor nu ma mai prinde nimeni la facut zabaione ( chiar daca sotului meu ii place mult )pt ca am facut varice stind in picioare linga aragaz si mestecind in crema de oua la bain marie ... e prea chinuitor ...

Cristina

una.. alta...


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

fetelor ,in frisca pot pune colorant alimentar?
are vre-un gust colorantul asta alimentar?
eu fac un tort cu mere si crema de zahar ars si ma gandeam sa-l fac in forma de ou si sa-l decorez cu frisca rosie
sunt dusa cu capul sau ar fi o idee?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana1971 spune:

Adi 69,

Ce bine arata tortul ou rosu!

Ma gandesc sa-l fac si eu de Paste, mai ales ca sunt cunoscuta in familie ca o gospodina nu prea grozava. Tot timpul imi trimite mama mancare si o matusa de-a sotului, ca soacra mea, fie iertata, nu mai e printre noi...

Dar acum l-am invitat pe socrul meu, pe matusa si pe ai mei si ma gandesc sa-i uimesc si eu. O sa fac ciorba de miel, friptura de miel si acest tort. As avea insa nevoie de reteta exacta de la crema alba si de la cea galbena. Cu blatul cred ca ma descurc. Si ma gandesc sa nu fac un tort prea mare, ca sa-mi fie mai usor.
Ce ziceti, ma ajutati cu reteta? Am incercat sa citesc in poza din Bucataria pt toti, dar e neclara imaginea, oricat am marit-o.

Multumesc de pe acum,
Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Tortul ou, l-am avut si noi, numa ca noi il numim tort Igloo, si-l facem in timpul verii ca e umplut cu inghtata.
Uite aici o reteta, si instructiuni de prepare:

http://www.chillywillee.com/kids/make/igloo.html

E faina ideea, mai ales ca glazura poate fi din frisca cu colorant rosu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

april: snikers.... este chiar vestita ciocolata?

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

tort ou rosu-alina gheorghiu nicoara-bucuresti

Blat(coaja oului)
8 oua,8 linguri de zahar,8 linguri de faina, 1 plic zahar vanilat,1/2 plic praf copt,1lingura unt(pt uns forma)
Bati albusurile spuma tare cu zaharul si zaharul vanilat,adaugi galbenusurile pe rand si faina cernuta cu praful de copt in ploaie,amestecand usor.Coci intr-o forma ovalasi adanca ,din sticla sau ceramica termorezistenta,unsa cu unt,timp de 40-50 min,in cuptorul preincalzit.Lasi sa se raceasca bine ,apoi scobesti blatul cu o lingura,lasand in jur o margine de 2-3 cm.

Crema alba sau albusul:
500 gr branza de vaci,200 ml frisca,200g zahar pudra,3 plicuri zahar vanilat,30g gelatina alba
Inmoi gelatina in apa rece(o jumate de cana) timp de 30 min.Pasezi branza de vaci la mixer sau prin sita,apoi o freci cu zaharul pudra si zaharul vanilat.Adaugi frisca batuta spuma si gelatina incalzita sa se dizolve si apoi racorita.Omogenizezi crema si o asezi in interiorul "cojii de ou",avand grija sa lasi in interior loc pentru galbenus.dai la frigider timp de 2 ore sa se intareasca albusul.

Crema galbena sau galbenusul:
2 plicuri de budinca de vanilie,700 ml lapte,8 linguri de zahar,2 plicuri gelatina.
Inmoi gelatina in 1/2 pahar de apa rece,timp de 30 min,Prepari budinca dupa instructiunile de pe plic,apoi adaugi gelatina inmuiata si incalzita si omogenizezi.Torni crema de ou in interiorul albusului si dai la frigider.

pentru vopsea si decor:
150g gem sau peltea de fructe rosie,3 plicuri gelatina rosie pt tort,6 linguri zahar,600 ml apa sau suc din compot,100 g unt,2 linguri zahar pudra,putin colorant alimentar.

Scoti tortul din frigider si cu un cutit cu lama lunga tai usor marginea pt a egaliza suprafata.Asezi un platou peste tort si il rastorni.Incalzesti putin gemul sau pelteaua,si ungi suprafata oului.Prepari pe rand plicurile de gelatina,fiecare cu cate 2 linguri de zahar si 200 ml de lichid si torni gelatina,cu lingura peste tort.Lasi sa se inchege un strat ,pregatesti plicul urmator i torni deasupra alt strat.dai la rece sa se intareasca bine gelatina,apoi decorezi cu untul frecat spuma cu zaharul pudra,cautand sa imiti decoratia unui ou rosu incondeiat.




quote:
Originally posted by Ioana1971

Adi 69,

Ce bine arata tortul ou rosu!

Ma gandesc sa-l fac si eu de Paste, mai ales ca sunt cunoscuta in familie ca o gospodina nu prea grozava. Tot timpul imi trimite mama mancare si o matusa de-a sotului, ca soacra mea, fie iertata, nu mai e printre noi...

Dar acum l-am invitat pe socrul meu, pe matusa si pe ai mei si ma gandesc sa-i uimesc si eu. O sa fac ciorba de miel, friptura de miel si acest tort. As avea insa nevoie de reteta exacta de la crema alba si de la cea galbena. Cu blatul cred ca ma descurc. Si ma gandesc sa nu fac un tort prea mare, ca sa-mi fie mai usor.
Ce ziceti, ma ajutati cu reteta? Am incercat sa citesc in poza din Bucataria pt toti, dar e neclara imaginea, oricat am marit-o.

Multumesc de pe acum,
Ioana



Adriana
papa-bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana1971 spune:

Adriana ,

Ai scris toata reteta ptr tort ou rosu, amanuntit, aici! Iti multumesc mult!Cred ca am sa incerc s-o fac sambata, desi mi se pare un pic cam greu. Multumesc Sanca ptr tortul igloo! Tineti-mi pumni, fetelor!

Ioana

Mergi la inceput