ce prajituri faceti de Paste?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

April,astept reteta...
Am facut tortul ou...n-a iesit chiar ca-n carte ca mi-a trecut entuziasmul (de oboseala de peste zi) cand am ajuns la ornat...daca vreti sa-l vedeti , poze aici

Adriana
papa-bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adiere spune:

ma poate ajuta cineva?am luat din comert niste foi de napolitane si as vrea sa fac o crema cu zahar ars si cu nuci.stie cineva cum se face crema asta?sau poate stiti o alta crema care sa mearga cu foile de napolitane.multam'.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furni spune:

Adi69, pai ti-a iesit super bine. O mica observatie, daca nu te superi, mi se pare un rosu cam inchis? In rest e foarte clar ca este tort/ou de Paste. Felicitari !

In schimb vreau sa te intreb (cu frica...), TOATE DULCIURILE DIN FOTO LE-AI FACUT PT. UN SINGUR PASTE ???!!!???

Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Adi, mi-a placut foarte mult tortul tau sub forma de ou, cum a fost la gust? Si pascutele (ce multe ai facut!) arata tare bine!

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

adiere, uite aici o reteta pentru crema de napolitane cu zahar ars si nuci:
250 g margarină
250 g nucă bucăți nu prea mari
250 g zahăr
3 ouă

Se fierb în oala cu pereți dubli până se leagă crema. Între timp se caramelizează 200 g zahăr. Când e gata se amestecă repede în compoziția abia luată de pe foc. Se pune esență de rom și se întinde pe foaia de napolitană. Foile se dau la rece cu o greutate pusă pe ele.
Sa ai grija sa nu se arda prea tare zaharul, ca atunci iese amara crema.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Miresica de 15 iulie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Tortul e bunut,dar nu cred c-o sa-l mai fac..Recomand ca gemul cu care se unge pe deasupra sa fie acrisor(eu am folosit de coacaze).
Cred c-ai recunoscut intre pascute si tortul (tau)nemtesc,nu ?


quote:
Originally posted by Balbina

Adi, mi-a placut foarte mult tortul tau sub forma de ou, cum a fost la gust? Si pascutele (ce multe ai facut!) arata tare bine!

------------------
Numai bine,

Natalia



Adriana
papa-bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Nu era prea inchis,poza a iesit asa...
Da ,am facut patru pascute,branza,ciocolata,mac si branza cu cacao,am avut musafiri,a luat sotul la servici la baietii lui(asa obisnuieste) si acum mai am doar putina cu branza.


quote:
Originally posted by furni

Adi69, pai ti-a iesit super bine. O mica observatie, daca nu te superi, mi se pare un rosu cam inchis? In rest e foarte clar ca este tort/ou de Paste. Felicitari !

In schimb vreau sa te intreb (cu frica...), TOATE DULCIURILE DIN FOTO LE-AI FACUT PT. UN SINGUR PASTE ???!!!???

Va pup.


http://community.webshots.com/user/furni001



Adriana
papa-bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Adi, nu, nu-l recunoscusem, decit dupa ce mi-ai zis tu. Cu ce l-ai ornat, sint cumva niste feliute confiate de portocala?

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leah spune:

Adi69, tortul tau este superb! Eu renuntasem intre timp sa il mai fac (prea mult efort), dar am vazut ca tie ti-a iesit asa frumos si cred ca o sa imi reconsider pozitia.
Felicitari, esti foarte talentata!


Leah

"I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I--
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference."(Robert Frost)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

quote:
Originally posted by adi69

April,astept reteta...
Am facut tortul ou...n-a iesit chiar ca-n carte ca mi-a trecut entuziasmul (de oboseala de peste zi) cand am ajuns la ornat...daca vreti sa-l vedeti , poze aici

Adriana
papa-bun



uite ca vine si reteta....

Snikers

Blat: 6 albusuri se freaca spuma cu 200g zahar, se adauga 200 g nuca macinata. Se amesteca bine si se adauga 3 linguri de faina si 1 praf de copt, dizolvat in putina lamaie. Se coace in tava de cuptor.

Crema: 6 galbenusuri se amesteca cu 3 linguri de zahar si 1 budinca de vanilie. Separat, 10 linguri de zahar se caramelizeaza pana curge de pe lingura, se adauga 200 gr. nuca taiata marunt, se lasa putin la foc fic amestecand, apoi se adauga o margarina. Dupa ce s-a topit margarina se ia de pe foc si se adauga galbenusurile cu zahar si budinca si se lasa la foc mic, amestecand pana devine o crema groasa. Se lasa la racit.

Peste blat se pun 5 cuburi de ciocolata menaj alba topita initial in 3 linguri de ulei, apoi se pune crema si deasupra se pun 5 cuburi de ciocolata menaj neagra (topita initial in 3 linguri de ulei).

Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.
"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years" Abraham Lincoln

Mergi la inceput