Bebelusi de martie - aprilie 2005 (92)
Raspunsuri - Pagina 13
mamacita spune:
carmen,multa sanatate lui Rares.Ati fost la medic,ce zice?
Si eu,care credeam ca te-am vazut,pentru o fractiune de secunda,ieri,la Doraly...
gegea,pai si Daria e somnoroasa
,Alex doarme 9 ore noaptea si 2x1h ziua,in cel mai bun caz![]()
Daca ai timp,pe mine m-ar interesa retetele cu"paste"![]()
ocrainic, te inteleg cel mai bine,desi nu-mi dau seama cum ai ajuns sa faci 120 ore/sapt.Va pune garda 1 data la 2 zile?Ne-ai mai explicat tu,dar sistemele difera si de la o sectie la alta ale aceluiasi spital,darmite intercontinental!Te pui tu sau te pun ei in garzi,care e baremul minim,nu exista nici o lege de protectie a tinerelor mamici?Mi-e mila de amandoi,si de tine si de David(psihic,ma refer,ca fizic e clar ca o duce bine),pentru ca-mi inchipui cam cat am avea si noi de suferit daca eu as lucra acum la programul obisnuit de dinainte de a ramane gravida,si tot nu ajungeam la 120 ore/sapt!
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10722;39/st/20060425/e/1st+Birthday/dt/-4/k/e5e9/event.png
mamacita spune:
Alexandra,in aceasta zi atat de speciala pentru tine si parintii tai,eu iti doresc un singur lucru,care sa se adevereasca imediat:SANATATE!Va fi cadoul cel mai de pret pentru tine si parintii tai!LA MULTI ANI!
adriana,bine faci ca ii dedici tot timpul puiului tau,el e prioritatea mamei!Pupici!
Felicitari,esti tare,ti-am zis ca se slabeste cu bicicleta,dar eu nu m-am mobilizat inca
,si cu ametelile astea nici nu o voi face prea curand.Oricum incap cam in jumatate din hainele prenatale.
Azi ar fi trebuit sa incep tratamentul,dar n-am gasit nimic concludent cu privire la efectele asupra copilului,asa ca ma mai abtin o luna,chiar daca o fac pe sanatatea mea,macar n-o fac pe a lui.Am mai scos ieri o masa,am ramas doar seara cu alaptatul.a fost extrem de uimit [sa-i fi vazut fata,lesinati de ras]ca dimineata,cand s-a sculat ,n-a primit tzitzi,ci lapte praf,paine si unt,dar s-a conformat
Si in felul asta cred ca in jurul aniversarii ne vom fi implinit targetul de a-l alapta 1 an,cu 6 luni exclusiv.
adriana,ank e in Ro?Pupici si lor,fetelor frumoase,si petrecere reusita,suna al
de bine!
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10722;39/st/20060425/e/1st+Birthday/dt/-4/k/e5e9/event.png
caramella spune:
LA MULTI ANI!
ALEXANDRA. Multa sanatate in primul rand,sa ai parte de tot cei mai bun in viata!
Am intrat rapid,Alicia mi-a oprit compu de 3 ori pana acum,a invatat de unde se opreste si e fascinata ,in plus mai merge la priza si apasa pe buton ca e luminat si opreste si modem si tot.
Astazi mergem la bunici ,parintii mei sa o lasam la ei pana maine.Pentru prima oara o lasam peste noapte.Deseara mergem sa ne chefuim putin,iesim cu prietenii in oras.
ADRIANA pupici lui Cezar cel mergaret,ma bucur ca sunteti bine.
carmenduta2003 spune:
Multumesc pentru urarile de sanatate.
Andruzza, nu i-am facut coprocultura.
Mamacita, l-a vazut medicul de familie, care ne este si prieten. Credeam ca ii este mai bine, de aseara i-a scazut febra, dar azi a facut, in interval de 1 ora 4 scaune cu apa. Medicul de familie ne-a spus ca daca mai face tb neaparat sa-l ducem la urgenta, fiind pericol de deshidratare. Problema este ca nu mai vrea sa bea apa cu saruri de ieri. Dar insist sa incerc sa-l hidratez acasa, cu atat mai mult cu cat sectia de copii este in carantina, pentru viroza, am inteles. Daca nu reusesc si nu inceteaza, n-avem incotro.
Poze Rares
Varsta Rares
gegea spune:
Salata de morcovi cu mere(dupa 10 luni)
(pregatire: 10 min.)
60 g morcovi
15 g mar
1 praf de sare
10 picaturi de zeama de lamaie
1 lingurita ulei de masline
Spalati morcovul si marul, apoi curatati-le de coaja. Radeti foarte fin. Amestecati totul si serviti.
Fondue de legume (dupa 12 luni)
4 morcovi (carote)
cateva buchetele de conopida
cateva rosii “cireasa” sau feliute de rosie
cateva bucatele de castravete
pahar cu amestec de branza cu smantana (frisca) groasa
4 linguri de branza de vaci
sare,
frunze de menta si
cozi de ceapa verde
Bateti cu furculita branza de vaci cu smantana, tocati cu mixerul foile de menta si cozile de ceapa si adaugati in pasta de branza. Sarati, amestecati: sosul este gata!Turnati-l intr-un castron de salata. Puneti scobitori in bucatelele de legume. Copilul nu mai are decat sa le inmoaie in sos si sa ciuguleasca. Pofta buna!
Sufle de legume (dupa 12 luni)
3 carote
2 cartofi
unt
sare
2 lingurite de lapte concentrat
1 ou
Fierbeti cartofii si morcovii. Curatati de coaja si taiati bucatele. Le zdrobiti cu presa de pireu. Amestecati cu untul, sarea, laptele concentrat si galbenusul de ou. Bateti albusul spuma si inglobati usor in pireu. Varsati totul in forme mici, unse cu unt. Coaceti la cuptor la foc moale, aproximativ 20 minute (supravegheati coacerea).
Tarta cu pireu de spanac (dupa 6 luni)
1 cartof mare
50 g de spanac
1 ou
40 ml de lapte
1 lingurita cu smantana proaspata
Se taie cartoful in bucati si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Cu 2 minute inainte de opri focul (pentru ca bucatile de cartof au fiert), se pune in cratita la fiert si spanacul. Dupa ce au fiert, se zdrobesc spanacul si cartofii pana se obtine un pireu, care se amesteca cu oul. Se pune melanjul obtinut intr-un vas termorezistent uns cu unt si se fierbe in bain-marie in jur de 15 minute. Se scoate tarta din vas, se aseaza pe o farfurie si se toarna deasupra laptele caldut amestecat cu smantana proaspata. Se serveste.
Vanata cu branza Roquefort (dupa 12 luni)
o jumatate de vanata
1 cartof mare
30 g de branza Roquefort
Se taie in cuburi si se fierb vanata in coaja si cartoful curatat (daca este posibil se fierb la abur).Se zdrobesc si se amesteca impreuna cu branza Roquefort.Pofta buna celor mici!
Oua cocotte cu smantana (dupa 12 luni)(Pentru 1 copil)
1 ou
un sfert de felie de jambon
2 lingurite cu smantana proaspata
2 linguri cu branza gen svaiter rasa
Intr-un vas termorezistent se pun succesiv : o lingura de smantana proaspata, sfertul de felie de jambon taiat in bucati foarte subtiri, oul intreg, si restul de smantana proaspata. Se presara branza tip svaiter rasa, se baga in cuptorul incalzit in prealabil si se lasa sa se coaca 4-5 minute.
pisicuta si matei spune:

Alexandra,sa te faci mare si frumoasa si sa nu mai fii bolnavioara.
Chiar fetelor ce mai stiti de Alexandra,au gasit solutia salvatoare sau au plecat la Bucuresti?
Noi tocmai ne-am intors de la cumparaturi,mi-am luat balerini si i-am luat si lu Matei un tricouas simpatic.laptele din pacate nu ne soseste pana luni si am sistat mesele de lapte,ceea ce e nasol.
Da gegea Matei se simte bine acum dar are inca regim si o sa mai aiba pe termen nelimitat cred!
pupici la toti copiii!!
http://photos.yahoo.com/selfguide1
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10726;128/st/20050422/n/Matei/dt/7/k/ac60/age.png
gegea spune:
Rosie umpluta (de la 8 luni)
o rosie frumoasa
un galbenus de ou
½ esalot (hasma)
un pic de ulei de masline
25 g miez de paine inmuiat in lapte
un varf de sare
1-2 masline negre curatate de sambure.
Preparati amestecul din galbenus de ou, esalot tocat, masline si sare. Goliti rosia de miez si umpleti-o cu acest amestec. Asezati rosia intr-o cratita unde ati pus un strat de ulei de masline si coaceti-o la foc moale.Rosia poate fi servita cu garnitura de orez alb sau de macaroane.
Variatie cu cartofi(dupa 6 luni)
1 cartof mare
un sfert de anason
putin lapte pentru varsta a doua (sau lapte semismantanit)
putina sare
Fierbeti in baie de aburi sau in cuptorul cu microunde, cartoful si anasonul taiate marunt. Apoi, amestecati totul cu putin lapte pana obtineti un pireu cremos. Serviti. Succesul este garantat la bebelusii carora le place gustul parfumat al anasonului.
Vinete umplute (dupa 6 luni)
1 vanata mica
2 tomate bine coapte
1/4 de hasma
cateva fire de tarhon proaspat (sau congelat)
mirodenii (cimbrisor, foi de dafin)
putina sare
Se incalzeste cuptorul la 210 ° C (termostat 7). Vanata se spala bine, se inteapa cu o furculita si se coace in cuptor in jur de 20 de minute. Intre timp, se cufunda tomatele cateva secunde intr-o cratita cu apa fierbinte pentru ca pielita sa li se desprinda usor. Apoi, se curata tomatele de coaja si li se scoate partea centrala. Dupa aceea, tomatele se taie pe latime pentru a li se scoate samburii cu o lingurita. In final, se taie tomatele in bucatele mici. Se taie marunt hasma si se rumeneste putin intr-o tigaie cu foarte putin ulei. Se adauga tomatele, cimbrisorul, foile de dafin si sarea, si se lasa pe foc cam 10 minute. Cand vanata este coapta, se taie pe lungime, se acopera cu sosul de tomate, iar deasupra se presara tarhon. Se serveste.
Pireu de dovleac si galbenus de ou (dupa 5 luni)
140 g de dovleac
1 ou tare (din care pana la varsta de 1 an nu se da bebelusului decat galbenusul)
Se curata dovleacul, se elimina fibrele, samburii si, bineinteles, coaja, apoi se taie in bucati. Se fierb bucatile de dovleac in oala sub presiune. Intre timp se fierbe un ou tare. Dupa ce au fiert legumele, se scurg si se adauga galbenusul, apoi se zdrobesc toate. Se pune o bucatica de unt cat o nuca si se serveste. Reteta se prepara repede si este ideala pentru bebelusi.
Mancarica de legume cu mamaliguta(dupa 8 luni)
Mancarica de legume :
o tomata
1/4 de ardei iute verde
1/2 de dovlecel
40 g de vanata
1/2 de ceapa
1 lingurita cu ulei de masline
3-4 masline negre fara samburi
1 frunza mica de dafin si
un fir de cimbrisor
Mamaliga :
200 ml de lapte (semismantanit)
40 g de gris de porumb
o bucatica de unt de dimensiunile unei alune
putina nucsoara
putina sare
Se spala si se curata toate legumele (cu exceptia dovlecelului). Se fierb vanata, ceapa, ardeiul iute, dafinul si cimbrisorul in baie de aburi timp de un sfert de ora. Se adauga tomata, dovlecelul si maslinele si se lasa sa fiarba inca 15 minute.Intre timp, se fierbe laptele pana da in clocot, intr-o craticioara impreuna cu sarea si nucsoara. Se micsoreaza focul si se toarna grisul de porumb in ploaie (treptat). Se lasa sa fiarba 5 minute, amestecand in continuu cu o lingura de lemn. Cand mamaliga se desprinde de peretii cratitei, se opreste focul, se amesteca cu untul si se toarna intr-un tipar micut cu forma amuzanta/nostima, si se lasa sa se raceasca.Dupa ce mancarica de legume a fiert, se scot frunza de dafin, firul de cimbrisor si se jupoaie pielita tomatei. Se zdrobesc toate legumele cu o furculita si se aseaza pe farfuria bebelusului. Se scoate mamaliga din tipar si se pune alaturi. Se serveste.
Mancare gratinata de dovleac (dupa 9 luni)
100 g de dovleac
o jumatate de ceapa dulce
1 cartof
10 g de parmezan
putina branza gen svaiter rasa
putina sare
putina nucsoara (facultativ)
o bucatica de unt de marimea unei alune
Se curata legumele (dovleac, ceapa si cartof), se taie in bucati si se pun intr-o cratita cu apa sarata. Se lasa sa fiarba pana dau in clocot, apoi se lasa sa clocoteasca 20 de minute (legumele pot fi fierte si la abur in jur de 30 de minute). Dupa ce au fiert, legumele se scurg si se zdrobesc pana se obtine un pireu. Se amesteca cu untul, nucsoara si parmezanul. Se pune totul intr-un vas, se presara branza tip svaiter rasa si se baga in cuptor sa se rumeneasca. Se serveste avand grija sa nu fie prea fierbinte.
Mancare gratinata cu ton (dupa 12 luni)Pentru 4-6 persoane
125 g de gris de griu
jumatate de litru de lapte semismantanit
30 g de unt
75 g de branza gen svaiter rasa
4 oua
o cutie mica cu ton farimitat
3-4 tomate
putina sare
si putin piper (este de preferat sa-si mai puna fiecare in farfurie daca este nevoie)
Se incalzeste laptele cu untul pana da in clocot, se adauga grisul si se lasa sa fiarba 1 minut, se pun branza tip svaiter, ouale unul cate unul, sarea si piperul. Amestecul obtinut se intinde bine intr-un vas uns cu unt. Deasupra se aseaza tonul scurs si tomatele taiate in rondele subtiri. Se presara branza gen svaiter si se da la cuptor (termostat 7) 15-20 de minute. Se serveste.
gegea spune:
La multi ani, Alexandra si multa sanatate!
E posibil sa nu agreati anumite idei din retetele pe care le-am "pastuit"
, asa ca aplicati numai ce va intereseaza si daca va intereseaza.
Asa e, mamacita, inseamna ca si Daria e o somnoroasa, dar ea are de recuperat din urma. Pana pe la 3 luni m-a omorat de-a binelea cu somnul de zi (cam la 15 minute se trezea in urlete, iar cand dormea cate o ora-2 legate era sarbatoare; ma mir cum de nu mi-am pierdut laptele).
rp spune:
Dora 
Irina, Alexandra si Rares 
Alexandra 
sa cresteti mari, frumosi, norocosi si sanatosi.
Adseana, va doresc sa treceti cu bine cit mai repede peste aceasta incercare si multa, multa sanatate.
Carmenduta, si voua va urez sanatate, sa scapati de mers la spital.
Ligia, l-am vazut pe Raduc. E tare, tare dragalas. Poza in care doarme cu tati e mortala.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/roxanapav03/my_photos
roxana si marutza (22.03.2005)
andrruzza spune:
Am pus cateva
in aprilie.
mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR
"Neasteptatul se produce intotdeauna"