masa de Paste
Raspunsuri - Pagina 2

catutza spune:
Eu aici in Bucuresti gatesc asa:
-ciorba de ciolan afumat dezosat acrita cu bors,
-drob de pui(miel nu mananc eu),
-friptura la cuptor de pui (unu intreg cred ca pe sticla),
-peste la cuptor in folie de aluminiu,
-tort.
-oua rosii bineanteles
Si o sa mai fac cateva salate (de ciuperci cu maioneza si cu usturoi,poate de beuf,ma orientez atunci).Cozonac cumpar si cam atat...
Catutza si Bianca-Maria(2.11.2005)


adi69 spune:
La noi de pe masa de Paste nu lipsesc urm:
-ciorba de burta
-miel inabusit cu verdeturi(adica ceapa si usturoi verde si ceva hatmatuchi si marar,patrunjel..)
-friptura de miel la tava(de obicei pulpele din spate la friptura si coastele si pulpele din fata la inabusit)
-drob de miel
-cas proaspat
-ceapa verde,ridichi,rosii ,castraveti
-cozonac
-pasca cu ciocolata,cu smantana,cu branza de vaci,cu glazura de ciocolata
-oua rosii
Torturi si alte prajituri nu fac,caci fac multe pascute,variate si nu neaparat din aluat de cozonac...pasca cu branza de vaci e ca un fel de prajitura,la fel si cea cu glazura de ciocolata...:)ca sa nu mai zic de cea cu ciocolata..
Adriana
papa-bun


julya spune:
multumsc fetelor...asa mi-am dat seama ca n-am facut niciodata drob, am sa incerc sa fac pentru masa de Paste ..si probabil ardei umpluti in loc de sarmalute
numai bine!
sa aveti un Paste frumos si "bogat"!
Iulia si puiutul Adrian (02.10.2004)



nanadana spune:
La noi la masa depasti nu o sa lipseasac 1-saramalutele cu samnatana hrean si mamliguta,2-fripturica si drob miel,3-ciorbita ,4-oua rosi ,5-diferite aperitive si salate ,6-cozonac si pasca pai cam atata
poze


columbiana spune:
fetelor, va rog frumos, cum pregatiti sos de hrean fiert cu smintina? il fierbeti, tocati si amestecati cu smintina si gata? daca aici nu gasesc decit hrean tocat, la borcan, cu otet, pot sa-i mai fac ceva?
anul aceste de Pastele ortodoxe am invitati quebecosi, si as pregati ceva specific ( ce n-am facut la Craciun, ca tot la noi au fost );
deci: drob, telemea si verdeturi,
ciorba de cap de miel cu tarhon(inca nu stiu reteta, am s-o cer de la mama, ca si pe de alta parte
cind ma gindesc la Pastele de acasa;
pulpa de miel la cuptor
cozonac
si oua rosii...
http://community.webshots.com/user/montrealpoze


Idora spune:
Ana, uite aici reteta cu sos de hrean.Si mie mi-a plouat in gura cand am auzitNici in zona mea nu se face!!Pare apetisant, o sa-l fac si eu
Cred ca merge si cu hrean din borcan!!
Sos de hrean cu smantana
Ingrediente :
3 radacini de hrean, 450 ml smantana, otet, sare si zahar, dupa gust.
Mod de preparare :
Se curata hreanul, se spala, se trece prin razatoare, apoi se pune intr-o sosiera si se amesteca cu smantana, zaharul, sarea si otetul, dupa gust.
Acest sos se serveste la diferite preparate reci din carne.
Eu fac:
-ciorba de miel cu leustean si smantana
-friptura de miel cu pireu
-drob in care pun in mijoc oua fierte ca sa fie mai aspectuos
-salata de boeuf, ciuperci cu maioneza, salata de legume(rosii, ardei, ceapa)
-prajituri
si cred ca, cam atat!!


julya spune:
quote:
Originally posted by Ana Stroe
fetelor, va rog frumos, cum pregatiti sos de hrean fiert cu smintina? il fierbeti, tocati si amestecati cu smintina si gata? daca aici nu gasesc decit hrean tocat, la borcan, cu otet, pot sa-i mai fac ceva?
am si eu o reteta luata tot de pe aici de pe forum, mi s-a parut delicioasa,personal n-am incercat-o inca, mai dureaza pana imi conving sotiorul sa mance si el hrean

Sos de hrean
cantitate bruta pentru 1kg
Ingrediente:
unt 200g
faina 100g
smantana 300g
hrean 300g
supa de oase 150g
otet 9 grade 25g
sare 15g
Mod de preparare:
Hreanul se curata si apoi se rade pe o razatoare fina.
Faina dizolvata in 150ml apa rece se amesteca cu untul topit si se fierbe, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga smantana, supa de oase, hreanul, sare si se fierb la foc moderat cca 15-20 min.
Cand sosul este fiert se adauga otetul.
Mod de servire
Se consuma impreuna cu preparate din carne de pasare si peste.
sper sa-ti fie de folos...
presupun ca supa aia de oase poate fi inlocuita cu orice supa de carne.
numai bine!
Iulia si puiutul Adrian (02.10.2004)



miti2004 spune:
ana stroe mie mi-a luat sotu' hrean normal ( ca acasa ) ori de la Adonis ori Murelatos ( parca asa se scrie ), totusi parca de la Murelatos ( ala grecesc )...l-as intreba dar nu e acasa...


danyce spune:
Fetelor, eu fac sos de hrean altfel, mai simplu zic eu, dar foarte bun la gust.
Fac o dresatura din smantana, lapte, sare, piper, faina sau amidon (cam 500g smantana, 200-300ml lapte, sare si piper dupa gust, faina/amidon 2-3 lg cat sa ingroase sosul). Pun unt sau ulei intr-o cratita, apoi adaug dresatura de mai sus, las sa fiarba la foc moderat pana da un clocot, apoi adaug hrean ras (iar dupa gust, cred ca aprox 150g-max 200g la cantitatile de mai sus) si las sa mai fiarba la foc mic. E foarte bun cu carne de miel sau cu sunca, chiar cu oua fierte.Eu zic ca merge de minune pt Paste.
Ciorba de miel cu verdeturi,
o fac asa: calesc vreo 2 cepe mari, adaug morcovi, radacini de patrunjel daca am, ardei grasi, carnea de miel taiata cubulete sau/si costite de miel (1kg carne), sare, piper si las totul sa fiarba, luand din cand in cand spuma de la carne. Cand este aproape fiarta carnea, pun patrungel si leustean din belsug, mai adaug mazare si orez.La final trag oala la o parte sa sa se racoreasca putin supa.Intre timp fac o dresatura din 300-400g smantana, 2 oua, 200ml lapte, putina faina sau amidon. Adaug dresatura asta la ciorba, amestec bine si apoi mai pun oala putin pe foc pana da un clocot.E excelenta.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei


julya spune:
multumesc danyce ptr idee, m-a facut "curioasa" ciorbita asta, sigur am sa o incerc de Paste.
Iulia si puiutul Adrian (02.10.2004)

