Super poznasi de iulie-august 2004 (170)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Nicole, cu agentia imobiliara nu pot sa te ajut, dar cu reteta de musaca da, am sa iti scriu cum o da eu - tai cartofii feliute si ii fierb oleaca in apa, apoi scurg si pun deoparte si umplutura de carne o fac asa - in tigaie calesc ceapa + carnea + morcov ras + dovlecel ras, cind s-a rumenit compozitia, dau deoparte, pun sare, sparg un ou (eventual doua, daca faci mai mult, dar eu nu am pus niciodata mai mult de un ou), eventual oleaca de miez de piine muiat in apa, daca vrei sa fie mai legata compozitia, dar cum voi sinteti grasi, nu este cazul, piper de gust ... ai in cratita pe care o bagi la cuptor pui un rind de cartofi si un rind de carne si inca un rind de cartofi... iar pe deasupra bulion de rosii, mie imi iese superbuna de fiece data ! Si la servire muuult patrunjel verde si smintina ! Cred ca o sa fac si eu, ca mi-ai facut pofta, tot ma intrebam ce sa mai gatesc !

Alice si Andrei
Gizmo pina la un an
Gizmo dupa aniversarea de un an
Gizmo in 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Rain - poate nu faci poze la moatza cuminte ... felicitari ca ati trecut cu bine si azi !
Alice - io nu am mai scos tricicletu` ca n`are sens, ii atarna picioarele, pe pedale nu si le tine si prefera sa alerge ca bezmetica ... evident, in directia opusa
Leeloo - io nu ma am cu berile, da` scrie macar primele 3 litere sa stiu si io sa ma uit poate ma inspira

Rain,
io asa fac musacaua, reteta simplista, fara vinete:
toc carnea de vita. calesc ceapa in ulei, adaug peste carnea cu oleac de zeama de supa de carne, daca n`am, cu apa si o las acolo sa se fiarba bine. io prefer varianta cu bulion, barbatii cu smantana, deci pui ce vrei tu si mai lasi la clocotit. fierb cartofii in coaja, decojesc si tai felii, pun in vas yena alternand un rand cartofi, un rand carne. deasupra pun muuult cascaval ras si bag la cuptor pana prinde culoare. poti condimenta cu ce va pica bine, piper, usturoi, oregano, boia, ceva place voua.

Daria & Giulia (2004 08 16)
Haideti la bazar sa-l ajutam pe ALEX !
Supercopiii iulie/august 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina32 spune:

Rain-da de ce e nevoie de pile la agentii imobiliare?? La cate sunt in Bucurestiul ala??

Ina32 & Raducu (14.07.2004)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roberta04 spune:

NICOLE- uite si reteta mea de musaca- toci carnea, pui intr-un vas mai mare doua cepe tocate si un morcov ras si le inabusi in ulei, adaugi carnea, daca e nevoie pui un pic de apa si o mesteci non-stop, eu o condimentez cu delikat, piper, obligatoriu curry, un pic de cimbru si oregano, cand este gata pui marar tocat.
Cartofii (cum vrei- cruzi sau fierti, eu ii pun cruzi) ii tai felii cam de 1/2 cm, ungi tava cu ulei, asezi un rand de cartofi, ii presari cu delikat/piper, carnea, iar cartofi. Deasupra pui un sos facut din 150 gr smantana (aprox.), 2 linguri bulion, un ou si o lingura mare de faina. Lasi la cuptor la foc mic pana se moaie cartofii. Se serveste fierbinte, cu cascaval ras deasupra. Iese o bunatate, am dat gata musafiri cu gusturi rafinate!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabrielab_ro/my_photos
Mami+ MATEI-GEORGE (23.08.2004)
Povestea nasterii: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36243

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Daria, iti spun numele berii pe PM - e ok asa?
Nicole, pupam moatza mica - inteleg ca sa- obinusnuit la gradi! Care grasi, frate???? Daca si tu esti grasa...inseamna ca eu sunt in pragul sinuciderii...

Gabriela si Stefan David (08.07.2004)
Pozutze cu Stefanutz mai vechi si mai noi
Albumul comun!!!

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Beeeei, starniti pohte la femeile gravide !

Luni fac si eu.

Eu cu treaba fac cam asa: zi de gatit lunea (imi ajunge pana pe miercuri, joi, dupa aia, mancam chestii care se prepara repede). Imi mai aduce si soacra-mea mancare in we. Regula noastra de aur este ca sambata si duminica nu facem treaba, in afara de curatenia de sambata dimineata, la care participam toti trei. Asta din cauze de sot care vine seara tot tarziu acasa si nu apucam sa petrecem timp cu el, plus ca in we iesim. Asa ca we e pentru relaxare si shoping.

Iar cu agitatia de Paste sunt si eu sceptica rau. Ceva ceva curatenie mai apuc sa fac probabil, dar cu gatitul nu stiu cum ma descurc. In plus in fiecare an de Paste sfarsim prin a manca chestii grele (pentru ca suntem invitati la masa de obicei) si de fiecare data imi jur ca anul viitor o sa gatesc ceva simplu. Asa ca anul asta cred ca fac o ciorba de loboda sau stevie (desi n-am facut niciodata) si legume la cuptor, sau ceva de genul asta.
Cu prajiturile insa nu mai am rabdare deloc. Desi as manca, dar nici nu stiu retete simple si nici n-am timp de ele. A, ba da, stiu o reteta de pasca cu branza de vaci care e foarte usor de facut si e foarte buna. Cred ca o fac pe aia si gata.

Uite, eu va propun o tema noua de discutie, daca aveti chef: ce gatiti pentru paste?

Cred ca se vede din mesajul meu ca mi-e foame, ca numai despre mancare am vorbit parca .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rain spune:

multumesc pentru retete, astazi le pun practica si va spun cum iese! nu mai stiu cum am facut eu musacaua atunci, dar nu ne-a placut!

Daria, sint o multime de agentii, dar pentru ca spatiile comerciale se inchiriaza foarte repede, daca n-ai o pila sa te anunte imediat cum apare ceva, nu te suna nimeni, n-au nici un interes pentru ca sigur le dau foarte repede, si e criza mare de spatii, sint foarte multe dar numai pentru birouri si hale industriale, iar eu caut altceva, sper sa gasesc, sint stresata rau rau din cauza asta!

Nicole & Andreea Alexandra (26.07.2004)
Poze cu mamici, burtici, pitici, Andreea 1-4 luni
Andreea de la 4 luni
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40285" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rain spune:

Gabi, sintem grasi , eu anul trecut pe vremea asta, dupa Monti, aveam 47 kg, acum am 52, Alex avea 68 kg, acum are 74, ne-am ingrasat si trebuie sa ne abtinem de la multe, cred ca ma cantaresc de n-spe ori pe zi, mi-a intrat in reflex, si tot zic "de maine gata, slabesc" si nu mai trec la fapte! numai moata are 10.00 kg de vreo cateva luni, se mentine , n-ar pune si ea 100 g in plus, si mananca ca o haplea ...
sa vedem acum la gradi daca pune ceva pe ea, oricum astia au un meniu cu care nu sint 100% de acord, de exemplu: lapte cu cacao (eu nu i-am dat pana acum ciocolata sau cacao si vreau sa mai aman), noroc ca nu il bea, snitele (nu i-am dat pana acum), noroc ca nu vrea, intr-o dimineata au avut ceai, cand a simtit cum miroase s-a strambat, le-am zis ca n-a baut ceai niciodata, sa nu-i mai dea, sint curioasa zilele urmatoare ce mai au in meniu, moata mananca foarte bine, dar selectiv vad, ceea ce e f bine
la micul dejun mi-au zis ca mananca sandwich-urile cu pofta, de obicei sint cu unt, sunca, cascaval, si e suficient, ea oricum bea laptele (vreo 200 ml) acasa, imediat cum se trezeste!

Adela, e normal sa te gandesti la mancare, imi aduc aminte cum mancam ca un porky atunci cand eram graviduta, ce vremuri ...
ati inceput sa-i spuneti lui Tudor ca va avea un fratior sau o surioara?

noi de Paste mergem la ai mei, asa ca eu nu gatesc nimic, o s-o ajut pe cumnata mea daca mai e cazul, e posibil sa gasim totul si noi doar sa mancam, sper sa avem un Paste linistit, tata e la spital si nu se simte bine deloc, va dati seama ce ingrijoarata sint si din cauza lui, trec printr-o perioada cu mult stres, multe griji, am nopti in care dorm profund, atunci cand sint ff obosita, am nopti de insomnii ...offf, nu-i usoara deloc viata asta!

Nicole & Andreea Alexandra (26.07.2004)
Poze cu mamici, burtici, pitici, Andreea 1-4 luni
Andreea de la 4 luni
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40285" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Hihii, Mitzule, imi aduc si eu ainte de perioada cind am fost gravi, as fi mincat la orice ora orice !! Doar de asta cred ca am luat fro douaj de kile ... pe care le-am pierdut imediat la nastere !
Ce gatesc io de paste - pai ciorba de miel (cu loboda multa ca ii place sosului meu tare de tot !), friptura aferenta, drob eventual (asta daca am timp, anul trecut am cumparat si a fost destul de bun ) ... tin minte ca intr-un an am incercat si o reteta de pasca, dar nu mi-a iesit si m-am ofticoshit si nu am mai incercat de atunci. In rest, cruditati cit cuprinde, rosii, castravete, ridichi, salata ... din acestea ! Mie imi place sa gatesc, dar cum gizmoul nu prea ne lasa sa ne desfasuram ...

Alice si Andrei
Gizmo pina la un an
Gizmo dupa aniversarea de un an
Gizmo in 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Nicole, da, i-am spus ca e bebe in burtica si acum arata spre burta mea si zice bebe . Sanatate multa tatalui tau!!

Da mai, si mie mi-e foame non stop, dar amestecata cu greata. Mai ales seara ma apuca cate o criza de greata....bleah!

Si mie imi place foarte mult sa gatesc, dar asta e marea mea problema, ca nu pot cu Tudor. Daca suntem doar amandoi acasa, nu facem decat sa alergam prin casa, sa ne cataram ca maimutele, sa radem. In cele 15 minute adunate, cat sta si el linistit, nu poti gati.

Mergi la inceput