Nasici de 2006 !
Raspunsuri - Pagina 2
Mara76 spune:
Ai ai ai, 7??? Felicitari si sa-ti traiasca finutii!
Ai dreptate, trebuie gasit un expert in zona unde e nunta. Asa ca nasici din Constanta, ia veniti la apel!!!
lgireada spune:
de 7 ori nasha? esti tare! as vrea si io sa ajung asa, inseamna ca esti tare iubita
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos
anaisanais spune:
Nu cred ca sintem tare iubiti, cred ca ne-a mers buhul ca avem mina buna: am, pina acum, 4 perechi emigrate si bine infipte in tarile unde au plecat, au copii( cite 2), iar cine este in tara este bine, nici prin cap nu le trece niciunora sa se desparta..... De unde concluzia, nu conteaza care este cutuma locului, conteaza sa nasesti din tot sufletul si sa-ti asumi rolul de nas.....
Va doresc si eu, la rindu-mi, la multi finuti!!!!
Daca aveti nevoie de sfaturi/ pareri legate de nunta si botez, va stau la dispozitie, am experienta vasta
blanca000 spune:
Si eu cunun pentru a doua oara anul acesta pe 25.09.2006, anul trecut am cununat prima oara.
Atunci am achitat biserica, lumanarile, voalul miresei, baticul, oglinda, le-am cumparat o icoana cu Fecioara si darul la masa. Aaaa si turta miresei tot nasa o face. Cam atat e de datoria nasului..acum depinde si de zona.
Anul acesta voi fi si nasa de botez..tot a doua oara si am parte tot de o fetita...superb..norocoasa de mine .
Totusi acum in septembrie voi fi nasa undeva intr-o comuna langa Bucuresti si acolo nasii au mai multe atributii dar in mare sunt acelasi.
Cat despre scosul la biserica, si pe noi nasii nostrii cat si noi cu finii nostrii am mers dupa 2 saptamani..caci atunci am avut timp dupa saptaluna de miere. Teoretic nu se plateste nimic dar am data acolo ceva "pentru Biserica"..si apoi ori nasii dau o masa acasa ori la un restaurant. Deci, nasii platesc...
La cat mai multi finuti si mici si mari..
Nunta noastra
Nasi de cununie
Moira spune:
Buna fetelor,
Si eu sunt nasica de 2006. Anul trecut miresica de 2005 si la anul...cine stie?
In calitate de nasi, o sa achitam biserica, voalul, lumararile, oglinda,produsele de machiaj si daca vor finii, o sa le cumparam si o icoana care sa le protejeze casnicia. Desigur, darul la masa, insa le vom face si un cadou inainte de nunta. Ideea este ca finii nu prea vor sa ne lase sa facem toate astea, ca sa nu ne puna de cheltuieli. Eu insa vreau sa ma achit de obligatiile de nasa, asa cum scrie la carte.
In ceea ce priveste scosul la biserica, pe noi nasii ne-au scos la o saptamana de la nunta si apoi am sarbatorit cu ei si cu parintii la un restaurant.
Toate traditiile astea sunt asa de frumoase...parca imi revin asa de viu in minte pregatirile de anul trecut...
Aveti idee de unde pot cumpara o rochie frumoasade nasa? Pe unde am fost eu, erau doar modele cam ciudate.
Moira
http://pg.photos.yahoo.com/ph/monae78/album?.dir=a060&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
dadi_t spune:
ura, ne-am adunat deja...
Despre cadoul de logodna cum se spune, am convenit cu finii sa le luam 2 seturi de servicii de masa simple(cele trei randuri de farfurii dar fara boluri, cesti de cafea etc). Ei, acum e acum... si un pic cam indiscret... cat credeti ca s-ar potrivi ca dar de masa ...mai fara obligatii ? 10-15- 20mil., tinand cont ca de restul ne achitam la ... centima cum se spune? Nunta are loc la un restaurant din Kogalniceanu si meniul este de aprox.450.000 fara bautura, camera video, orchestra si fotograf. Finii isi fac singuri nunta si sunt nepoti de var primar, mai in familie. Orice sfat e bine venit...
Pozele noastre !
Tania cu Anduta(14 sept'96)+ Bibi (14 febr'04)
Ce nu poti controla...evita!
kriss79 spune:
Buna nasici! Eu voi fi nasica pentru prima oara pe 18.08.2006 la Chisinau, insa viitorii nostri fini nu fac cununia religioasa deocamdata. Din cate am inteles la ei nu e foarte importanta cununia religioasa..deoacamdata trebuie sa ma pun la punct cu `datinile` lor. Cert e ca fac petrecere in toata regula dupa cununia la Primarie cu 80-100 persoane, mireasa va purta rochie de mireasas si isi fac singuri nunta.Faza naspa e ca parintii si rudele ei nu stiu deloc romaneste.Nu am discutat deocamdata despre cadouri, indatoriri,etc.Le-am impartasit din experientele noastre la nunta insa.voi aveti fini in afara tarii?
pupici
Cristina S.
elyanne spune:
Bine v-am gasit... si eu voi fii nasa in 2006, mai exact pe 17 iunie.
Ca obligati (ma rog, eu nu le vad ca obligati, ca o facem cu mare placere) ale nasilor, eu asa stiu:
- lumanari
- biserica
- cadou de cununie (noi vrem sa le luam o camera foto digitala)
- voalul si ce isi mai pune in par (fina ea isi pune floricele, cu diadema). La categoria asta io as zice ca intra si platitul coafezei... ca nasa ar trebui sa-i prinda voalul... dar o va face coafeza si ma gandesc eu ca ar trebui s-o platesc... voi ce ziceti?
- batic, pt. cand ii dau jos voalul
- turta, atunci cand plecam de acasa... cand se rupe turta miresei...
Si cam atat stiu eu... Nu stiam de parfum sau trusa de machiaj si nici de buchet. Eu stiu ca buchetele, si al miresei si al nasei, se ia mirele. Asa a fost la noi la nunta.
De scos la biserica, stiu ca in duminica urmanoare. Acum, trebuie vorbit cu preotul, ca daca mirii pleaca in luna de miere sau din alte motive, cred ca se poate si in alta duminica. Si, nu e obligatoriu sa fie scosi la aceiasi biserica. Noi am fost la o alta biserica decat cea unde am facut cununia.
Si nu stiam ca nu trebuie sa se vada finii cu nasii pana cand sunt scosi la biserica... Noi stam in acelasi bloc... ce ne facem?
Si tot legat de asta, stiu ca dupa ce se merge la biserica, nasii ii invita la ei acasa, de data asta, sau ii scot undeva, la un restaurant.
dadi_t spune:
Eliana, de retinut deci: baticul si turta... uite nu stiam... banuiam ceva-ceva.Despre coafatul miresei, ce sa spun...n-am auzit nimic de genul asta....si fina n-a spus nica...dar al meu cine-l plateste? Nasu' of course....
Mai stiti si mai departe ce se obisnuieste dupa nunta cu vizitele?
Lasatul secului, in care post si altele...aici sunt in ceata
ca nasii nostrii au fost mai ...reci.
Pozele noastre !
Tania cu Anduta(14 sept'96)+ Bibi (14 febr'04)
Ce nu poti controla...evita!
anaisanais spune:
Scosul la biserica al finilor se practica sau nu, in functie de regiune si de''apropierea de originile rurale'', in sensul ca in zona rurala se mergea la preot dupa prima saptamina de casatorie pentru sfaturile post-maritale. Eu n-am fost cu nicio pereche de fini la biserica dupa nunta; de invitat, i-am invitat la masa la mine, impreuna cu parintii lor. Cit despre ''mersul la nasi'', asta se face la Lasatul Secului, in postul Craciunului, iar finii vin cu vin, un curcan si o placinta cu brinza( zice traditia). La mine vin finii la masa si atit. Evident ca nu vin cu mina goala, vin si ei cu ce considera de cuviinta, adica, o sticla de vin, prejituri... cam asa!
Cit despre ''cit se da la masa'', depinde de posibilitatile materiale ale nasilor, pe de o parte, si de obiceiul locului, pe de alta: daca se striga darul, mesenii nu vor da mai mult ca nasii; concluzia: cu cit suma oferita de nasi este mai mare, cu atit si mesenii se vor simti sa dea bani, in suma mai apropiata de nasi( nu peste!)