operatie chist ovarian
Raspunsuri - Pagina 3
iliuta spune:
Si eu fac pe 29 martie 7 ani de cand am fost operata de chist......dupa pierderea unei sarcini...la inceput au vazut un chist, apoi 2, pe ambele ovare...marimea nu mi-o amintesc parca 7cm la ovarul stang si 8cm la dreptul. La fel cum a zis si Ady, m-au operat si fara sa ma intrebe mi-au scos ambele ovare (cica erau infectate si dadeam in cancer....a fost o "gluma buna" ....o "gluma" pentru care am ramas nenorocita pe viata.......fara posibilitatea de a mai avea un copil. Sfatuiesc pe toate fetele care sunt diagnosticate cu chisturi sa mearga sa consulte mai multi medici si inainte de operatie sa faca tratament....operatia sa fie ultima.....
gabriela_s spune:
eMonica,operatia pt chist ovarian se poate face laparoscopic din cate stiu,eu una nu vad ce sens ar avea sa redeschida o cezariana ca sa umble la un ovar,dar marog...nu sunt medicsigur e pe ovar si nu pe uter...intreb.si de unde stie ca e cu puroi?si eu am un bubuloi din asta de chist si doctorul mi-a spus ca poate contine sange sau ...lichid,nu poate spune exact ce.dar,marog,poate nu a vrut sa ma sperie.
chistul meu e 4X4,4 cm L,4 l,cam la fel de mare cat ovarul drept cu tot si doctorul mi-a spus ca nu e de operat si ca sa am rabdare ca va trece cu tratament hormonal.iau yasmin de 3 luni si deja a scazut cam 1 cm si ceva.pe langa asta ma simt si foarte bine cu pastilele respectivemi-a revenit buna dispozitie ca sa zic asa.
oricum,daca e sa se opereze ,interventiile laparoscopice pe ovar nu sunt foarte complicate,nu are de ce sa se sperie,daca nu ma insel poate apela si la rahianestezie,ca sa scape si mai usor.
cius!
oanab125 spune:
Mie, a doua sarcina mi-a declansat iar aparitia unui chist. Dupa tratamentul cu duphaston, era tot acolo. Am facut tratament homeopat si a disparut. La fel am patit si dupa prima nastere, si doar cu tratamentul homeopat am reusit.
Matei si Ilinca
szivarvany spune:
Eu am avut un chist de 8 cm, natura chistului am aflat-o in urma unui examen-tomograf.
Sanatate muuulta tuturor !
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani Alba ca Zapada
Bratu Monica spune:
in luna Aprilie m-am operat de chist ovarian dermoid 7-8 cm.Toatul e ok din pacate vad ca timpul trece iar eu ma ingras incet si sigur.3 kg intr-o luna jumate.Sa fie oare aceasta operatie motivul ingrasarii mele?
Ce ma sfatuiti?Ce sa fac sa nu cresc "odata cu tara" ,sa ma fac cat muntele?
Monikka
ioana26 spune:
Buna tuturor. Sunt Ioana, am 18 ani.
Sunt ingrozita, astazi am aflat ca am un chist pe ovarul drept de 10 cm. Reactia doctorului a fost clara si directa: trebuie sa ma operez.
Ceea ce ma sperie de moarte este faptul ca ar putea sa.mi extirpe ovarul. Ma copleseste situatia, inca sunt depasita de moment.
Se poate face operatie cu laserul? Da sau nu? Unde trebuie sa ma informez?
Help. Ajutor.
Bratu Monica spune:
Nu dispera,nu e draku asa negru.
Si mie mi-a fost tare greu sa accept ideea dar am si o alta varsta.E adevarat tu esti foarte tanara si scoaterea ovarului si a trompei e cave greu de acceptat.Dar daca medicul considera ca este mai bine pentru tine...trebuie facut.
Depinde si ce fel de chist este.Din cate stiu eu laparoscopic la aceasta dimensiune e problematic si se mai pune problema ca in timpul operatiei sa nu se sparga deci tot operatia clasica e recomandata.
Cel mai bine ar fi sa mai consulti un medic sa vezi si parerea unei alte a 2-a sau a 3-a persoane.Eu am fost la 3 si toti mi-au spus acelasi lucru:urgent operat!Ceea ce am si facut.Operatia nu este grea dar ce nu-miplace la mine este faptul ca dupa operatie "cresc odata cu tara" adika ma ingras pe zi ce trece.
Mult curaj si ai sa vezi ca nu e asa greu.Imprtant este sa te gandesti la viitorul si sanatatea ta pentru ca esti tanara.
Monikka
gudinde spune:
quote:
Originally posted by ioana26
Buna tuturor. Sunt Ioana, am 18 ani.
Sunt ingrozita, astazi am aflat ca am un chist pe ovarul drept de 10 cm. Reactia doctorului a fost clara si directa: trebuie sa ma operez.
Ceea ce ma sperie de moarte este faptul ca ar putea sa.mi extirpe ovarul. Ma copleseste situatia, inca sunt depasita de moment.
Se poate face operatie cu laserul? Da sau nu? Unde trebuie sa ma informez?
Help. Ajutor.
Eu la 16 ani am avut in chist de 7 cm si dr endocrinolog mi-a prescris anticonceptionale. Asa am scapat de chist.
In fine, sunt multe de spus despre un chist si ma tem ca doar un medic dupa ce vede care este cazul tau poate sa-ti spuna ce se poate face si ce nu se poate face in cazul tau.
Sfatul meu este sa mergi la mai multi medici, sa asculti mai multe opinii, eventual poti merge sa afli si parerea unui endocrinolog, incearca sa afli tot ce se poate despre fiecare varianta care-ti va fi propusa (care sunt riscurile si efectele secundare in fiecare caz, inclusiv implicatiile pe termen lung) si ia decizia in cunostiinta de cauza.
monica-clau spune:
am fost operata de chist ovarian in urma cu 7 saptamani,recuperarea e destul de grea,deabia acum am inceput lucrul,chistul avea doar 2.5 cm ,eu zic ca puteam scapa si cu tratament,dar astia vor sa te taie sa isi ia partea(400ron)la doctor si 200 la anestezist.Oricum cereti si alte pareri caci eu nu am avut ocazia ca mau operat de uregenta pt sarcina extrauterina si in timpul operatiei siau dat seama ca nu e sarcina ci un chist care nu ma deranjat cu absolut nimic.Operatia e exact ca o cezariana si se vindeca frumos,oricum in momentele acelea nu te mai gandesti sa specifici ca o vrei orizontala,ramane la aprecierea medicului.Am uitat sa spun am doar 24 ani si nu am copii dar dupa 3 luni ma pun pe facut ca mie tare frica sa nu raman fara uter si sa nu mai pot face.
raluca_lsp spune:
buna fetelor si eu am fost operat acum 2 ani jumate de chist ovarian cu lichid de 10 cm pe ovarul drept,dar nu mi-a extirpat ovarul,Ioana26..nu te speria,totul o sa fie bine, iti recomand ca doctor pe domnul dr.Iliescu de la spitalul Filantropia..mi-a facut o taietura ca de cezariana micuta si finuta..iar dupa ce mi-a scos firele am inceput sa iau diane35..si acum la control imi tot apar chistulete functionale(apar si dispar)..si mi s-a spus sa nu renunt la anticonceptionale decat sub observatie si daca vreau sa fac bebe.Sanatate multa!