operatie chist ovarian
fetelor va rog tare mult daca puteti sa ma ajutati !
o prietena are un chist ovarian cu puroi si trebuie operat. un dr i-a zis ca o taie pe operatia de cezariana ca sa il scoata.
este foarte speriata si tot amana de mult timp, iar chistul a crescut, este mare.
puteti voi sa-mi spuneti la ce dr si spital sau clinica sa apeleze?
stiti cumva daca aceasta operatie se face si cu laser? si unde?
va multumesc frumos!
monica.
Raspunsuri
alinaxeni spune:
Cat de mare?
Eu am fost operata pt. un chist de 6 cm care era vascularizat.In 2 ani au crescut la loc si am avut unul de 5,5cm pt. care mi-a dat tratament.Deci o diferenta mica.A raspuns repede la tratament si acum il tin sub control.
Ce nu inteleg e cum de a ajuns sa aiba puroi,nu am mai auzit de asa ceva,dar eu nu ma pricep la medicina asa ca.....
Operatia mea a fost deschisa si a fost mai bine ca asa au mai gasit si altele care nu se vedeau la ecografii.A fost f. grea recuperare,2 luni am stat in pat si in prima luna ma duceau in brate la baie si-mi dadeau sa mananc in pat,nu puteam sa fac nici cel mai mic efort,dar a trecut si nu se mai vede decat operatia.
Laparoscopic se face la Polizu,dar numai dr. poate hotara asta.Presupun ca si-n alte spitale se poate face dar trebuie sa discute cu medicul ei.
Daca o ajuta cu ceva poate merge in policlinica de la polizu,cu trimitere de la medicul de familie si poate consulta un medic.Joi de la ora 14 o poate gasi pe DR. Trailescu,eu am fost multumita.
Sanatate multa.
alina
nikmar78 spune:
buna, eu am fost operata la varsta de 20 ani (acum 8 ani), am avut un chist ovarian cu diametru de 12 cm. am aflat intamplator de el, la o ecografie.
Din cate stiu eu e bine sa faca cat mai repede operatie sau sa fie sub observatia unui medic, pt ca poti intra in coma din cauza unui chist. dar depinde si de marime si ce fel de chist este, ce contine..
eu am fost operata la polizu de dl dr. doru herghelegiu.
recuperarea mi s-a parut destul de usoara...asa mi s-a parut mie
se poate opera si cu laser, dar depinde de ce o sfatuieste medicul
BIENCUTA spune:
dragelor lamuriti-ma si pe mine!pentru chistul ovarian trebuie neaparat operatie?eu la ora actuala fac tratament la spitalul giulesti la dr. niculescu pt .la primul control care l-am facut a zis ca am ovare polichistice si a zis ca daca nu se absorb va fi nevoie de operatie..mie la spital mi-a facut dozarile si hsg pana acum dar nu vad ce rost au mai ales ca la mine marea problema sunt ovarele.din cauza lor C.M vine la 2-3 luni.deci aici este cel mai mare semn de intrebaretratament medicamentos nu mi-a dat nimic dar cum puii mei se duc chisturile daca eu nu iau nimic.HSG-ul care l-am facut pt. trompe nu are nimic si cu ovarele si de aceea m-i sa spus ca va fii nevoe si de laparoscopie.eu speram sa nu mai ajung aici dar se pare ca nu sunt sanse.acum astept sa termin dozarile hormonale apoi sa fac perfuziile uterine si mai apoi sa ma duc la laparo.daca stiti mai multe despre tratamente si evolutii anuntati-ma si pe mine pt. ca sunt disperata.ce greu platim noi dorinta de a avea un copil(iar altele fac pt. ai arunca).va multumesc si sa auzim de bine.va pupacesc
floroiu bianca
loneanbianca spune:
Si eu am avut ovare polichistice si am tinut un tratament hormonal caci anticonceptionalele care am incercat sa le iau imi faceau rau si m-au ingrasat. Dar....am scapat....asa ca va recomand un medic...HOMEOPAT!!! Sanatate!
adi69 spune:
Si eu am fost operata de chist ovarian,9cm.La laparoscop,acum 6-7 ani.Sa-i specifici doctorului sa nu-ti scoata si ovarul..caci asa au obiceiul..eu am avut noroc ca-l cunoasteam pe dr si m-a intrebat inainte de operatie daca vreau sau nu sa-mi scoata ovarul...
Adriana
papa-bun
cam spune:
M-am operat acum 10 ani de chist pe ovar. Era mare cat un "fruct de ananas" asa s-au exprimat doctorii, cam 14-15 cm, dar era plin cu lichid clar. Problema e ca m-au taiat de la ombilic in jos si putin stramb... Cand m-au deschis, au constatat ca nu mai am ovarul drept, se pare ca fusese absorbit de chist, ceva de genul asta. In orice caz, taietura este mare si inestetica,foarte urata, nu ca la cezariana, toti medicii care m-au vazut mai tarziu, ma intrebau ce operatie am suferit si cine mi-a facut-o, si cand le spuneam ca nu am facut-o in tara se mirau toti. Mi-am revenit cam intr-o luna.
LUȘ spune:
buna fetelor .si eu am sau am avut un chist ovarian acum noua ani in rominia Doctoru mia spus ca are 6 cm dar am plecat din tara si nu lam tratat .A ICI cind am mers la medic mia spus ca e de 2 cm si nu e de operat .Dar ma intreb cum a ajuns de la 6 cm la 2 cm,curios ca tratament nu am facut
GabyHila spune:
Pe mine m-au operat de chist la 15 ani. Pentru ca se sparsese. Disfunctii de ovare. Dar il am inca doamne iti multam.
La homeopate ma indrept si eu in zilele astea. Ca anti mi-au mancat sanatatea. Sufar de niste migrene cumplite.
Dar cu puroi nu am auzit. Ce sa aiba daca o opereaza pe locul de la cezariana? Daca trebe trebe. Sanatate ii doresc.
Gaby
Do not go to bed mad! Stay up and fight!!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyhila/album?.dir=3060
KUKI spune:
Si eu m-am operat de chist ovarian, acum 4 ani, la Bucuresti la un spital particular langa Gara de Nord, Munposan se numeste.
Taietura e intr-adevar ca la cezariana, dar asta sa fie toata beleaua. De refacut m-am refacut destul de repede. Intr-o saptamana mergeam fara probleme...cam intr-o luna am reinceput serviciul.
gabriela_s spune:
uf,ma speriati
anul trecut am mers in vara la eco si medicul mi-a atras atentia ca am cateva chistulete pe ovarul drept,la ora aceea fiind aproape infime (sub 15mm).acum o luna am mers din nou si mi s-a spus ca am ovarul drept marit si de data aceasta mai multe chistulete ,ceva mai mari(insa sub 1 cm).din pacate neglijez,nu reusesc sa imi fac timp sa merg la ginecolog sa vad ce tratament ar fi de facut.
mi-e cam frica de tratamentele hormonale,de efectele lor secundare:(
stie cineva un medic bun in bucuresti?:(
http://community.webshots.com/user/gabriela_s28