Bebelusi de martie - aprilie 2005 (91)
Raspunsuri - Pagina 12
mamacita spune:
'Neata!
Azi stam in casa ca ploua
;dac-oi prinde o ploaie mai usoara,ma reped totusi cu el in masina sa dam o tura.
zuzu,poti sa iei Buscopan supozitor sau Scopantil,ambele contin echivalentul scobutilului din Ro,recomandat,alaturi de no-spa,in contractii(3 nospa si 1 spz/zi);bafta!Da'mai stai si tu cuminte soro,ca Missy are nevoie de cuibusor deocamdata,nu te mai tot plimba[chiar daca te superi ca "ma iau de tine"
,intentia e buna
].stiu ca soacra are nevoie de supraveghere,dar si tu de odihna.
Nasoala treaba cu venele,desi la bubu,daca l-au intepat numai de doua ori,a fost bine.Sunt copilasi pe care-i chinuiesc cate o ora,sa va fereasca Dzeu!
A,intrebai de bucatele:Alex papa bucatele de paine si mancare cu bucatele cam de 1cm/1cm;ii mai pun paine in mancarica.Daca insa ii dau banana,o molfaie ce o molfaie si o inghite aproape nemestecata.
continui mai tarziu,ca ma cheama insistent
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10722;39/st/20060425/e/1st+Birthday/dt/-4/k/e5e9/event.png
caramella spune:
LA MULTI ANI THOMAS GABRIEL!

La noi e soare ,senin yupy!Azi mergem la Baby expo sa ne distram putin caci la concursuri nu am inscris-o.La cel de mers dea busilea imi pare rau ca nu am inscris-o dar am crezut ca nu o sa mai mearga,se pare ca m-am inselat.Chiar fetele din Timisoara voi ati fost sau inca nu?
Noi avem probleme cu tantarii,toata e muscata saracuta,aseara am vanat unul mare(de rasa).Avem sita dar la balcon nu si probabil vin pe usa.Numai pe ea o musca pe noi nu.Si se umfla bubele de numa,de abia ii trec.
Va las ca ma trage de pantaloni ca nu o bag in seama si striga mama cat poate.
mamacita spune:
asa,sa continuam,ca l-am adormit pe mister Love![]()
Deci,spuneam de bucatele.Am citit ca la 1 an e normal sa manance bucatele mici de alimente foarte moi,dar tot trebuie sa fim atente sa nu se inece.Deci Bubu se comporta normal,stai linistita,chiar daca altii sunt mai precoce la capitolul asta.Tu continua sa-i dai bucatele mici de banana,paine etcfingerfoods si incet-incet se va obisnui.Alexut inca mai ia la supt ce nu poate mesteca
Pupam Bubu,Missy si mamica lor cea apriga,iar lui tati ii uram vindecare rapida.
lorelei,ce-as mai "click"ai si eu,dar n-am cui
,gagiul nu se lasa pacalit.Chiar incepe sa ma ingrijoreze,ca speram pe masura ce creste sa fie mai cooperant si cand colo invers.Si urasc sa-i fac ceva cu forta,chiar daca e un bine![]()
Ai dreptate cu masa si procedezi corect;nu se alearga dupa copil cu mancarea,cand a terminat ,asta e,la urmatoarea masa/mese recupereaza,altfel risti sa-i creezi obiceiuri proaste,cum ar fi mancatul in mers.Deci tine-te pe pozitie,caci e corect ce faci.
Ana a patit-o cu ambii copii de la o chestie total tembela si interzisa:amestecul copiilor necontagiosi cu contagiosii in spital.I-a avut internati pentru o viroza,iar alaturi era un copil cu varicela
Parca ar fi spital de campanie si nici acolo nu se proceda asa...
gegea,la noi alex nu face ochisorii mari ci gurita foarte mare![]()
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10722;39/st/20060425/e/1st+Birthday/dt/-4/k/e5e9/event.png
andrruzza spune:
La multi ani Thomas Daniel !

zuzu, repaus la pat si iar repaus. Nu 3-4 ore pe z, ci 22 din 24! Intreaba-l pe dr. tau de gynipral, e foarte bun pentru contractii, cum am mai zis eu toata sarcina am avut burta tare! Sa ne dai vesti bune!
Cat despre mancarica-bucatele eu inca nu i-am dat lui Rares. Astept sa ii mai iasa ceva dintisori, are 6 dar 2 is mici de tot. Are timp sa pape bucatele![]()
mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR
"Neasteptatul se produce intotdeauna"
Ana71 spune:
Buna,
La multi ani Adina si Thomas! sa cresteti mari, sanatosi, norocosi si sa aveti parte numai de bucurii!
Multumim fetelor pentru gandurile voastre bune (nu nominalizez pentru a nu uita pe cineva)
. Adevarul este ca v-am stresat tare mult cu problemele noastre din ultima perioada, dar chiar daca nu ne cunoastem (decat virtual) v-am simtit ca niste adevarate prietene.
Noi suntem un pic mai bine (sper sa nu vorbesc intr-un ceas rau, ca deja parca mi-e teama sa zic ca suntem mai bine). Ieri a venit pediatra ei de familie s-o vada (i-am dat telefon si am rugat-o - pe un ton, cred, destul de categoric-sa vina, a adus-o/dus-o Adi cu masina). Mi-a zis ca este o evolutie normala a bolii, a ascultat-o la plamani (se pare ca cele mai intalnite complicatii la varicela sunt pneumoniile-si mi-era cam teama mai ales ca tot facea febra) a zis ca e OK, mi-a scris o reteta cu aciclovir (dar doar sa-l am in casa si sa nu-i dau decat daca mai apar eruptii urate). Oanamaria _luiza, multumesc mult pentru sfaturi. Eu la toti medicii cu care m-am sfatuit (pediatra de familie a Evei, pediatrul lui Victor-de la Grigore Alexandrescu, pediatrul infectionist cu care va spuneam ca m-am conversat, pana si medicul meu de famile cu care sunt in relatii destul de amicale) le-am tot zis sa-mi dea aciclovir. Toti aici au cam fost de aceeasi parere, sa nu-i dau decat daca apar complicatii, ca aciclovirul se recomanda (la noi) decat pentru cei cu imunitate foarte scazuta. Ieri totusi am insistat la pediatra de familie a Evei sa-mi prescrie (ca aici nu se gaseste decat tablete pentru adulti, care trebuie fragmentate si adaptata doza) si mi-a scris reteta. Ea mi-a zis ca nu se recomanda la noi (dar sincer mie mi se pare cam aiurea explicatia) pentru ca, uneori, impiedica desfasurarea normala a bolii si asfel nu se mai confera imunitate de 100%. Bubitele au inceput sa se mai vindece, in sensul ca au inceput sa se usuce si nu mai sunt atat de hidoase. Are mititica 2 si pe pleoapa (unde nu-i pot da cu violet de gentiana) si tot timpul ar sta cu mana la ochisor. Dar ce mi s-a parut un pic ciudat este ca toti medicii (inclusiv infectionistii) nu recomanda vaccinul impotriva varicelei. Mi-au zis ca nu confera imunitate 100%, au avut destule cazuri de copii vaccinati (care au facut varicela-si o forma normala, nu neaparat usoara), ca trebuie rapelul facut la fiecare 5 ani si ai toate sansele s-o faci ca adult (unde complicatiile sunt mai frecvente). Hai ca v-am facut capul calendar cu varicela asta...
Zuzu, trebuie sa te odihnesti. Cat mai mult. Stiu cum este sa ai un copil acasa si sa fii insarcinata iarasi, te mustra constiinta ca petreci timp mai putin cu el (si implicit el va suferi), ti se pare ca nimeni nu se ocupa de el la fel de bine ca tine si tot felul de alte idei pe aceeasi tema. Dar sfatul meu este sa privesti chestia asta pe termen lung, Bubu o sa fie fericit ca o sa aiba o surioara, un partener de joaca si, chiar daca acum poate suferi putin (desi nu e deloc obligatoriu) pe termen lung toata lumea va fi fericita. Dar Doamne fereste, daca Missy nu va sta in burtica pana la termen, va fi mult mai greu pentru toata lumea.
si aveti grija de voi!
Daria, succes mult la emisiune. Habar n-am ce sfaturi sa-ti dau, dar va urez mult succes. Si bineteles ca va vom urmari!
Pisicuta, ma intereseaza si pe mine ofertele pentru Albena. Poti sa mi le dai?
Ionela, ce fel de viermisori are Dora (giardia, oxiuri, limbrici)?
A... povesteati de reactia la "nu". Surprinzator Eva reactioneaza, merge pana in locul interzis, se uita la noi, daca aude "nu" se uita lung, mai merge cu degetelul pana aproape de tentatie, aude iarasi "nu", iar se indeparteaza si aici apar 2 situatii: daca nu o intereseaza in mod deosebit renunta, daca o intereseaza tot se apropie dar nu indrazneste sa puna mana. Si la un moment dat incepe sa dea din picioare nervoase, sa scoata tot felul de sunete razboinice, dar nu pune mana. La Victor ideea de "nu-i voie" nu functiona. Tot ce vroia el facea. Eva acum cu statul in casa descopera tot felul de lucruri "deosebite" si deja camerele cu comori sunt bucataria si baia (si bineteles toata casa e plina de cratiti, linguri, strecuratori, etc
). Si ca sa fie tacamul complet, in perioada asta de nervi, vecinii nostri continua sa huruie ingrozitor. Incep la 8 dimineata si termina la 7-8 seara (si de 2 zile nu mai respecta nici orele de somn intre 2-4). Pur si simplu trepideaza podeaua. Nu-mi explic ce fac, dar diseara vreau sa-l trimit pe Adi sa discute cu ei, nu de alta dar mi-e teama sa nu distruga peretii de rezistenta (si folosesc niste scule de santier, niste chestii uriase si ingrozitor de zgomotoase).
Va pup si va doresc week-end placut!
simonela spune:
Buna, fetelor! 
LA MULTI ANI CU FERICIRE SI SANATATE pentru Adina Nicoleta si Thomas Daniel !!!!!!!

Va multumesc tuturor celor care mi-ati raspuns la intrebarea legata de nasterile apropiate, de fratiori/surori apropiati ca virsta: oanamaria luiza, Lorelai, ligia, danuta t, gabrianah, ellinia, mamaita, andira si Ana!!!!!!
Scuze ca raspund doar acum, dar zilele astea n-am avut timp deloc, ai mei au venit in vizita pentru citeva zile (pentru ca sotul meu este plecat in strainatate si mi-era greu sa ma descurc singura)... In plus,nu ne-am vazut de vreo doua luni si le era dor de Andrada, asa ca...
Aveti dreptate: e greu, dar frumos cu doi copilasi micuti de crescut!!! Ajutor am putea avea, intr-o anumita masura, de la mama mea si de la socrii, doar ca ei toti sunt la 500 km departare si e mai dificil... Am putea avea, la nevoie si o bona...ca alta solutie nu vad.
Intre mine si fratele meu sunt 6 ani diferenta si au existat, ca intre toti fratii si surorile, cred, atit prietenie, ajutor si intelegere, cit si certuri sau batai!!
Am decis sa mai asteptam putin, probabil 2-3 luni, si apoi va fi cum vrea Dumnezeu!
Pe de alta parte, a aparut o alta dilema: dr. de familie mi-a recomandat - ceea ce citisem si eu prin reviste - ca dupa ce renunt la pilule sa asteptam 6 luni si apoi sa incercam sa avem copii - in timp ce dr. ginecolog spune ca este un mit, daca in prima luna dupa ce am renuntat la pilule ramin insarcinata inseamna ca organismul este pregatit sa procreeze si nu este nici o problema...Ba chiar ar fi bine sa ramin gravida in primele 2-3 luni, dupa pilule, pentru ca dupa aceea exista posibilitatea de a aparea chisturi ovariene (am antecedente). Nu stiu cine are dreptate pina la urma, dar va fi, cu siguranta, asa cum vrea Doamne-Doamne!!!
Va doresc multa sanatate pentru toti bebeii bolnaviori, saracutii, sa se faca bine cit mai repede! Mi se rupe sufletul cind vad cit sufera, ba de varicela, ba de enterocolita, ba raceala si bronsita, si cite si mai cite!! Ii multumesc lui Dumnezeu, in fiecare zi, ca Andrada e sanatoasa!! Desi sunt constienta ca multe sunt boli ale copilariei, care vrei - nu vrei apar si, din fericire, si dispar dupa ceva chinuiala pentru cei mici si parinti...
Andira, te felicit, esti chiar curajoasa ca ai vrut sa ramii gravida la doar 5 luni dupa ce ai nascut! Ma bucur pentru tine ca esti ok si iti doresc de pe acum o nastere usoara si doua fetite sanatoase! Andrada a avut colici vreo 4 luni, asa ca pentru mine primele luni au fost crincene, cu multe plinsete, nopti nedormite, varsaturi si regurgitari, etc. Eu mi-am revenit abia peste inca vreo 3-4 luni, asa ca nu se punea problema sa am puterea de a o lua de la capat atit de curind!!
Lorelai, asa cum s-a mai spus aici, nu-ti face probleme pentru dezvoltarea fetitelor! Ai doua minuni de copii, sa-ti traiasca! Fiecare copil e unic in felul sau si vor vorbi si vor merge singurele cind vor fi ele pregatite sa faca asta! N-are rost sa-ti faci griji degeaba si sa faci comparatii cu alti copii, pentru ca fiecare are ritmul sau propriu de dezvoltare. Important e ca sunt sanatoase si, nu?!
Acum trebuie sa plec ca s-a trezit Andrada! Va pup si va doresc un week-end placut! 
ellinia spune:
Intru scurt asa, cat doarme Stefan...
Andira Stefan reactioneaza la "nu" dra nu intotdeauna. Cand isi doreste ceva neaparat - cum ar fi sa intre in camera la frate-su (unde n-are voie voie din cauza de cabluri, etc) nu ma asculta dar daca e ceva gen rosul papucilor - care e o distractie pentru el - ma asculta atunci cand ii spun ca nu are voie.
Zuzu vroiam sa-ti spun de bucatele. Mancarea lui Stefan o maruntesc cu fuculita si asa o mananca, numai ca trebuie sa fie totusi fluida cat de cat daca e prea inecacioasa stam jumatate de ora cu masa...Incet, incet o sa se obisnuiasca si cu bucatele!
Mamacita lui Stef ii place cand ii tai unghiile. Se uita foarte atent la ce fac, mai ales daca ii spun sa nu se miste face niste ochi mari si ma urmareste.
Ah, n-am avut succes cu pateul meu...A iesit bun, mie mi-a placut, dar lui Stefan, nu. I-am dat o guritza si s-a strambat de parca cine stie ce i-as fi dat ... si nici n-a mai vrut.
Ionela imi pare rau ca Dora are mici probleme, cu tratament or sa dispara in curand!
Va pup, ma duc sa fac de papa! In seara asta vreau sa-i dau lapte cu gris amestecat cu banana. Ah, apropos...mi-am amintit se poate da zahar brun la copilasi? Va intreb pentru ca sunt unele retete in care se mai pune si cate o lingurita de zahar si eu nu prea ma impac cu zaharul in general. Ce parere aveti?
Cristina si
Stefan Costin (25.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos
cenia spune:
Buna fetelor!
LA MULTI ANI Thomas Daniel Gabrielaveres SI SA FII FERICIT!
tot am citi ce ati scris si nu am mai apucat sa va multumesc si sa va povestesc aventura din spital. prima data am spus ca nu mai vreau sa imi amintesc, dar o sa incerc pe scurt sa spun: initial am avut o bronsiolita care a debutat cu tuse si am primit tratament cu antibiotice dar fara un sirop de tuse, apoi ne-a schimbat tratamentul si daca am vazut ca dr. bijbie, am hotarit sa merg in spital la un doctor renumit de la terapie intensiva. nu prea a vrut sa ma primeasca dar eram in stare sa deschid "portile de fier", daramite un cabinet de sef de clinica! diagnistic:pneumonie interstitiala! m-a intrebat cum de nu a facut diaree dupa tratament. si dupa o saptamina vad ca se simte bine( mi-a dat bisepotol pastile , ca sa nu faca diaree, dau eu am luat sirop!) intr-o simbata la control totul era ok cu respiratia si hirciitul si apoi diaree simbata dupa amiaza!!
febra , noaptea a varsat, am stat asa pina duminica seara cind am mers la spital fiindca nu mai ceda febra. si acum incepe aventura din spital: cind au auzit ca sunt pacienta lui X mi-au dat tratament si m-au internat la sectia lui desi nu era de terapie intensiva. dar in seara aceea si dimineata l-am alaptat, desi imi spusesera unele sa ii dau sin, altele sa nu ii dau! 
apoi a fost din ce in ce mai rau 18 scaune pe zi, era apa! nu mai era scaun. avea rana, trebuia sa nu ii dau sin nici alte lichide, nici mincare! doar in perfuzie. dupa o zi l-au scos si a fost mai rau. din nou in perfuzie si mamicile care au fost stiu: inteapa mina, picioarul, nu gaseste vena, inca o data! urla copilul de iti vine sa le bati. nu imi aduceau orezul sau mucilagiul daca nu dadeam banii, cearsafurile stateau patate pina plateam 30 mii ca sa le schimbe( m-am enervat si mi-am adus de acasa). am inceput sa iau pastile pt oprirea lactatiei! ameteam , a cazut copilul in cap din pat cit eram aplecata, ca se blocase latura patului jos si era pat de nou nascut , putea sa il escaladeze oricind. cind l-am vazut jos cu perfuziile atirnind si eu nebuna, m-am enervat atit de tare incit am iesit pe holuri urlind in gura mare dupa infirmiera sa vina sa schimbe asternuturile si sa deblocheze latura de fier ca nu o puteam ridica. s-a nimerit exact atunci sa imi faca observaie ca sunt firmituri pe jos! am facut scandal de nu stia pe unde sa fuga a mai venit inca o infirmiera sa o ajute.... a doua azi mi-am cerut scuze ca imi place sa las loc de buna ziua, dar eram super innebunita ca a cazut copilul . am stat o saptamina dar am iesit bine, nu a mai avut nici o problema , intarcat, doarme in patut maninca bine ca tras foamea acolo, in schimb a regresat cu vorbitul si mersul, intr-o saptamina a recuperat un pic dar vrea mereu in brate, se alinta mai mult, a inceput acum sa vorbeasca, deci e totul bine cu ajutorul lui Dumnezeu.
a dormit bine multe nopti dar acum vad ca incepe sa se trezeasca noaptea. ma obisnuiesc si eu cu sticlute cu lapte cu lapte praf, ca am fost privilegiata cu pieptul! noaptea ii dadeam si ma lasa in pace.
astazi ne-am pregatit pentru miine ca implinim un an! si respectiv implinesc 31 si trebuie sa aniversam. fiindca nu am timp am cumparat totul si sper ca miine sa fie fain ca sa facem gratar afara.
sper sa fiti bine si sa nu mai auzim de bebelusi bolnaviori
pa va pupam
Cenia si David
http://pg.photos.yahoo.com/ph/david_americanu/album?.dir=6eca&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
coco spune:
La multi ani! Thomas-Daniel!
La multi ani! Cenia si David pentru maine! Distractie placuta! (sunteti nascuti in aceesi zi_cooool!!!
)
Daria- trebuie neaparat sa va vedem la Teo! Tinem pumnii!
Ana- multa sanatate micutzei Eva sa-i treaca mai repede bubele!
Zuzu- ai grija de voi, trebuie neaparat sa te odihnesti! Multa sanatate! 
OanaMaria- e-adevarat ca am mare noroc cu bunicutzele,altfel as fi terminata, nu as reusi si copil si job!
Carmendutza- avem 4 dintzi! Voi?
Rrox - ti-am vazut printzesele! ce sa le mai laud?! M-am indragostit de ele
. Vreau si eu o fetitza....![]()
Cameron- parca tu intrebai -eu primesc stimulentul lunar, din ianuarie!
Am reusit sa pun
de la taiatul motzului!
Corina si Vlad(11.03.2005)
Amintiri
Varsta lui Vlad:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10712;121/st/20050311/n/Vlad%2C+my+baby/dt/8/k/fbfa/age.png
mamacita spune:
Liver and Vegetables
2 oz. (60 grams ) liver, cut into small pieces (eg. pork, chicken, beef, veal)
2 Tbsp. (30 mL) milk (eg. breast, whole, or formula)
2 Tbsp. (30 mL) vegetables (eg. broccoli, peas or beans)
1. In a small, tightly-covered pot, poach the liver in milk until tender (about 6 minutes).
2. Remove and pureé with a little more milk.
3. Boil or steam the vegetables.
4. Pureé the vegetables with a little of the water used to boil or steam them.
5. Serve the vegetables with the liver paste, or mix the liver paste together with the vegetables.
Iron Content: 10 mg. (whole recipe)
ellinia,daca nu stii engleza,iti voi traduce,dar dupa ce-l culc pe samurai,pe la 22.Doar spune-mi.Pofta buna!
Alexandru,soarele nostru