Spanacul

Buna fetelor,
Am si eu o mare rugaminte - stiti sa-mi spuneti cum sa prepar spanacul? Din conserva, desigur, fiindca pe ala crud nici nu stiu cum sa-l curat...Am incercat sa-i pun un pic de lapte, cum am mai auzit, dar iese fad si fara nici un gust..si-mi amintesc cat era de bun spanacul facut de mama, cu oua ochiuri...o minunatie !!
Si inca ceva, daca tot sint la capitolul "culinar" - cum fac sosul pentru chiftele cu sos ? n-am facut niciodata si n-as vrea sa fac o zeama chioara (ca mai toate sosurile mele).
Va pupic !
Raspunsuri

osna spune:
alina uite cum fac eu spanacul congelat:
toc o ceapa si 2 catei usturoi si ii pun la calit in putin ulei cu cateva bucati de carnati,apoi cand s-a inmuiat ceapa pun spanacul dezghetat,o canita de apa si las sa fiarba vreo 20min.bat 1ou putin si il torn inauntru.iau cratita de pe foc si sfaram putina branza,gust de sare si piper si gata.
mie personal imi placela nebunie,poti renunta sa pui oul inauntru si il faci ochiuri si-l servesti langa.
si sosul pentru chiftelute il fac cam asa:
calesc o ceapa mare si cativa catei usturoi,vara si un ardei gras cubulete in putin ulei de masline,pun 1cutie sos de rosii pasate si las sa fiarba pina scade putin.apoi condimentez cu sare,piper,verdeata tocata si arunc chiftelutele inauntru.merge deminune cu orez sau cartofi langa.


Ana-Maria21 spune:
Eu spanacul il fac asa:toc o ceapa,o pun la rumenit in ulei,dupa ce se rumeneste adaug bulion,sare, piper.Intr-o oala pun spanacul la foc mic,adaug prajeala,il mai las pana da intr-un clocot si dupa aia sting focul.Mie imi place asa.Pofta buna.
invidia dezleaga limbile oamenilor asa cum admiratia le amuteste


ruxy05 spune:
Eu prajesc un pic de slanina sau bacon taiata marut de tot, apoi pun spanacul stors bine si dupa vreo 5 minute de invarteli in oala, adaog faina desfacuta cu lapte si las sa dea cateva clocote si sa se ingroase. Apoi ii pun usturoi maruntit, sare, piper, il iau de pe foc, fac doua oo alaturi si
Ruxandra


ionica spune:
Ati incercat vreo data salata din foi de spanac?
Bearcccc,sunt convinsa ca asta a fost prima exclamatie!!!!
Dar incercati macar din curiozitate;
Foi de spanac verzi proaspat doua maini pline
o ceapa rosie tocata marunt;
Sare,piper,ulei de masline,otel balsamic(din busiuoc)
se face sosul separat ,se pun frunzele intr-un bol se toarna sosul cand se va servi,eu mai pun si cateva felii de somon afumat sau parmegiano ras in foite (ca la carpacio)
Va asigur ca este mai sanatos decat spanacul fiert care isi pierde toate vitaminele prin gatire.
Pofta buna


michelle7 spune:
eu fac salata din spanac. merge bine cu iaurt si lamaie si daca iti place si cu putin usturoi.


Lorelai spune:
sosul pt chiftelute il fac in felul urmator: calesc o ceapa tocata marunt cu 2-3 catei de usturoi. adaug o conserva de rosii (750g) tocata la blender, sare, piper, foi dafin si o felie de lamiie taiata marunt. le fierb pe toate cam 15 minute si apoi adaug chiftelutele si bag la cuptor 1/2 ora. chiftelutele trebuie sa fie acoperite pt ca inghit f mult sos la cuptor si risti sa ramii fara.
spanacul mai merge facut placinta. eu il amestec cu smintina, oua, telemea, marar, sare, piper si semnite de pin prajite (daca am). pun umplutura intre foi de placinta cumparate. cam 5-10 foi jos si 5-10 foi sus. cantitatile le pun din ochi, depinde cit spanac am.
si eu fac salata de spanac proaspat. pe linga cepa rosie taiata pestisori mai pun o rosie taia felii si in dressing pun sare, ulei, otet si usturoi pisat. mie imi place foarte mult.
ionica, otetul balsamic nu e facut din busuioc ci din struguri. uite aici: http://whatscookingamerica.net/balsamic.htm
Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***


Ana-Maria21 spune:
Am auzit de salata de spanac aici la televizor dar nu am facut.Acum chiar o sa fac.Multumesc de sugestie.
invidia dezleaga limbile oamenilor asa cum admiratia le amuteste


michelle7 spune:
em mai folosesc spanac proaspat la bauturi facute in blender
suc de portocale+ 1 kiwi + spanac
suc de portocale + telina verde+ spanac
suc de portocale+ brocolli + spanac
samd


Catalina_Anca spune:
Si eu il fac cu lapte.
E de fapt un piure de spanac
Incing uleiul, pun spanacul dat prin robot inainte sau tocat,calesc citeva minute, pun o cescuta de lapte, o lingura cu virf de faina, sare dupa gust si amestec bine pe foc. Mai adaug lapte (chiar si 1/2 de litru sau poate mai mult-nu stiu exact)pina ramine de consistenta piureului de cartofi (se ingroasa de la faina). Copiilor le place foarte tare mai ales cu oua.


Bianca N spune:
Spanacul e foarte bogat in fier si imi place mult de tot sa il prepar.
Chiar si crud, ii rup frunzele, il spal in mai multe ape si dau la fiert si apoi il gatesc cum au scris si fetele mai sus: cu ceapa calita si putin usturoi. Se poate amesteca si cu stevie sau urzici si iese delicios.
Pentru salata il amestec cu alte legume: rosii, castaveti, putin iaurt sau otet.
