Copiasi dragalasi nov-dec04 (116)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

Dupa ce am dat telefon la 2 dr pediatre care mi-au confirmat ca gipsul accentueaza hipotonia DAR el fiind un copil activ isi va reveni repede... am fost si la dr ortoped din nou... Initial , asa cum ma asteptam, in mom cd i-am zis ce mi-a zis kinetoterapeuta mi-a taiat-o scurt "at sa-l trateze kinetoterapeuta"... Eu i-am mai dat ceva si azi, tocmai ca sa plec lamurita si am rugat-o frumos sa ma asculte... Mi-a zis in final ca imi garanteaza ca dupa 2 saptamani totul va fi OK si mai ales ca Mihai e atat de activ cu atat mai mult nu e nici o problema... muschii lucreaza si sub gips... Mi-a zis ca are unele ligamente mai scurte si altele mai lugi si e necesar gipsul... DAca ii pun doar atele si ghetutza... pus, dat jos, iar pus... nu are mare efect... Asa, aceasta presiune constantza faac sa revina ligamentele la dimensiunea care trebuie...
Macar acum m-am linistit... ca azi dimineatza plangeam ca sotul zicea sa ii dam gipsul jos... In fine aveam cam 5 parerei pro si 5 contra... iar eu nu stiam cum e ami bine... Bine ca am lamurit-o si s-a lamurit si sotul
ONITZA ... sanatate multa ... ne rugam pt voi sa fie totul bine
Otilia... hai acasa...

Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
ianuarie 2006,februarie 2006, motz, martie 06
a adormit singurel
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Imi pare rau sa-ti spun dar eu nu am reusit singura. Imi aduc aminte ca intr-o zi (pe vremea caniculei aleia din august) s-a trezit Bia plina de bube....cum cumnata-mea tocmai o "pusese" de un varsat de vant, am crezut ca si Bia are tot asa....si ca sa fiu sigura m-am gandit sa merg la dr. Asa mi-am dat seama ca e sambata si n-am avut unde merge decat la urgente in spital....aia m-au trimis pe sectie si pana a venit dr tot m-am fatait pe acolo. N-avea varsat de vant avea bubite din alea de la caldura...Ideea e ca de luni a inceput sa faca moale, apoi marti si mai moale si mai des, miercuri m-am dus la un dr privat....am inceput cu regim alimentar, cu saruri de rehidratare, cu pastile (si pentru diaree si pt febra), cu de toate.....sambata am ajuns la reanimare cu ea inconstienta (scazuse 2 kg din care unul de sambata dimineata pana sambata seara)....asta-i cu virusii. Ce vroiam sa spun e ca pana la urma cred ca l-a luat (virusul) din spital cand am mers pt bubite...acum ma gandesc ca si Daniela a mers cu puiutul in spital cateva zile inainte pentru febra aceea mare....nu-i exclus sa se fi dus cu una si sa se fi intors cu alta....
Onitza, oricum ar trebui sa-i faci analize sa vezi daca e ceva viral sau microbian (ca se trateaza diferit) si cel mai important e sa hidratezi copilul....ca deshidratarea e cea mai nasoala...

Ana si Bianca-iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

quote:
Originally posted by try
Noi cu kk sunt in urma rau de tot si ne impotrivim cat putem la statul pe olita. Singurul moment cand face la comanda e cand ii fac baie si din cauza apei ii vine probabil sa faca pisu' iar eu ii pun paharelul lui de plastic in dreptul cuculetzului si ii zis pissss, si-i zic sa faca pisu. in 90% din cazuri face pisu, dar ziua, daca ii tin olita cum ii tin paharul de la baie, nu vrea...Alt context, alta situatie...Iar de kk... nimic, nici u nprogres. Maraie cand a facut si il deranjeaza, dar nu-ti poti da seama imediat. Dar il vzi usor ca face kk dupa mutra si dupa pozitia haioasa (face din picioare, nu sta pe vine).

Try, stai linistita ca o sa vina si vremea sa ceara singur olita (pt kk). Eu l-am pus pe David de la 7 luni si stiam ora exacta, facea si apoi nu mai aveam treaba toata ziua...pe la 10 luni cand a inceput sa se ridice in picioare nu mi-a mai stat pe olita deloc, nici macar pt pipi (n-are rabdare)...si tot asa din picioare face si il recunoastem dupa mutrita concentrata...azi dimineata insa il schimbam si mi-a zis kk si apoi facea cu manuta si pfiuphiu (ca pute, cum ii fac eu cand il schimb de kk) si am crezut ca vrea sa faca...am adus olita si nu m-a onorat decat cu pipi...probabil asta era kk pt el...cand l-am dus la nanny si i-am spus a zis ca e mic, ca dupa 1 jumate abia o sa se ceara si mi-l dadea ex pe unul din colegii lui David care abia acum la 2 ani se cere si culmea direct la WC...deci de facut vor face pana la urma.

Daniela, prin ce spaima trebuie sa fi trecut dupa experienta cu convulsia si saracutul Matei cate a suportat...ce-i frate cu virusii astia urati pe bietii copilasi? M-am ingrozit citind aici la voi...David nu mi-a facut decat odata o diaree, dar cea mai banala posibil si tot m-am speriat, dar daca treceam prin ce treceti voi acum cu micutii... Sanatate multa si refacere usoara, Matei si Paulica.

Scutece, noi folosim de vreo juma de an numai Huggies 5 (4+ e prea mic), care sunt excelenti in comparatie cu Pampers, iar ca pret nu e practic nici o diferenta.

Felis, ma bucur ca nu te-ai lasat prada disperarii si ai lamurit situatia...ai sa vezi ca o sa fie spre binele lui Mihaita si o sa recupereze el cele 2 sapt. prin miscare.

Un weekend placut si calduros la pitici si mamici

Mami de Davidel bursucel (18.11.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Mira, felicitari esti de 3 x mamica!
Recunosc , te-am urmarit si pe la Odisee mai ales ca am aflat ca ai 3 cezariene, esti o curajoasa!

Un we placut si multa sanatate puiutilor bolnaviori!

Ioana, eu am reusit sa nu ajungem la spital, dar depinde de cat este de puternic virusache si de imunitatea copilului si cat de repede actionezi. Dar cum si voi ati mai trecut prin asa ceva cam stii ca regulile sunt hidratare, regim si Hidrasec/Smecta, fara lactoza, fara ou. Eu i-am dat atunci si un sfert de pastiluta de antibiotic, dar la recomandarea unei pediatre.

Otilia si Ana Maria (18.12.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Mai fetelor,cum arata covorasele astea antiderapante? Sunt covorasele alea dintr-un fel de burete?Sau e ceva special cu ventuze?Ma gandesc ca altfel ar pluti,nu?

Miha si Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

SItuatia este urmatoarea: nu vrea sa bea , nu vrea sa manance; i-am dat cu seringa supita si mucilagiu, foarte putina, ca urla, si hidrasec tot cu seringa; cand am vazut acum cat e ceasul, i-am facut banana, pisata 50 ml diluata in suc de morcov, ca sa nu fie ceva consistent si sa vomite! ei, asta a mancat cu lingurita; apoi am incercat sa il pacalesc sa ii dau niste suc de morcov cu lingurita; nu vrea si pace!!!! pai, eu ce sa fac?????? sa il duc la spital, sau nu??? singurul scaun diureic a fost la ora 12.30 , iar febra nu are, si acum mi se pare mai vioi, oricum umbla prin casa, nu mai zace..dar mie mi-e teama de zilele ce vor urma ca nici nu vrea sa bea nimik, sa se hidrateze......decat ce il oblig eu sa bea, cu seringa!
Cam atat despre noi...a, si a dormit de 2 ori azi...s-a mai si odihnit..ce-am mai facut? l-am trimis pe Mihai cu el afara, cu carutul, o juma de ora, sa ia aer!

Voi ce saruri de hidratare ati dat????? as vrea sa ii dau si eu, dar, nu stiu cum se numesc.

Multam de raspunsuri!

FELIS, ma bucur ca te-ai linistit! mi-e dor sa te vad zambind!

Onitza si Paul Constantin (28.11.2004)

pozele noastre
PETRECEREA DE 1 AN!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

quote:
Originally posted by mariussimiuc

Mai fetelor,cum arata covorasele astea antiderapante? Sunt covorasele alea dintr-un fel de burete?Sau e ceva special cu ventuze?Ma gandesc ca altfel ar pluti,nu?

Miha, covorasul este dintr-un cauciuc cuplu cu ventuze...ca sa-ti faci o idee uite aici 2 modele. Ca primul am eu.

Mami de Davidel bursucel (18.11.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Fetele, nu cred ca mai vroiati o "plangacioasa" in plus, dar NU MAI POT! Sunt si singura acasa si daca nu vorbesc cu cineva o iau razna!

Parca am intrat in criza, toata casa!!

Eu cu ochii, fii-mea cu febra!

Eu ma tot plangeam de ochi. Acuma, deabia, am reusit sa fac un examen bacteriologic cum trebuie si mi-a iesit Stafilococ auriu, luat din spital cand am nascut. De asta fac de un an conjunctivite si inca nu m-am vindecat. Toti imi ziceau conjunctivita virala si imi dateau alt tratament numai bun sa capat rezistenta la unele anti biotice si sa ma vindec acum mai greu. Barbata-miu deja imi zice ca sunt depresiva!

Si ca sa nu fie paharul neras, fii-mea aseara face 40 de grade intr-o ora, de am inceput sa vorbesc singura la propriu. Stiu de la dr. ca daca un copil atat de mic face rapid temperatura si nu reusesti sa i-o scazi poate intra in convulsii, asa ca la 1 noaptea trimite-l pa sot la farmacii dupa medicamente. Care fireste, ca trebuiau luate cu reteta!! Asa ca s-a intors acasa urland si injurand ca tiganii!
Dar mi-a adus ce-mi trebuia si totusi nu a scazut decat cu greu, iar dimineata am luat-o de la capat. Ba, pe langa medicamente am folosit si impachetari reci cu spirt si otet ca era jale.
Habar nu am de la ce a facut-o!!
In seara asta va veni si doctora, dar pana atunci simt deja ca-mi fuge filmul. I-am dat: vit.C. Novocalmin sup., Nurofen, Ketof si tot arde!
Ii este somn si sta in fund cu ochii inchisi si ii cade capul cand in piept cand pe spate si tot nu vrea sa se intinda. Nu isi gaseste nici o pozitie, mititica! Imi vine sa plang, cu ochi mei cei rosii, cand o vad cu o mocuta batranicioasa ca se uita la mine, imi zambeste cuminte si spune incet: "bau".

Simt sa nu mai am aer sa trag in piept!

Gata, nu mai zic nimic, ca trebuie sa fung la Dami!

Va pup pe toate si sper sa nu ajung cu ea la spital! Dumnezeule, cat de mile imi poate fii!!!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Fetele, nu cred ca mai vroiati o "plangacioasa" in plus, dar NU MAI POT! Sunt si singura acasa si daca nu vorbesc cu cineva o iau razna!

Parca am intrat in criza, toata casa!!

Eu cu ochii, fii-mea cu febra!

Eu ma tot plangeam de ochi. Acuma, deabia, am reusit sa fac un examen bacteriologic cum trebuie si mi-a iesit Stafilococ auriu, luat din spital cand am nascut. De asta fac de un an conjunctivite si inca nu m-am vindecat. Toti imi ziceau conjunctivita virala si imi dateau alt tratament numai bun sa capat rezistenta la unele anti biotice si sa ma vindec acum mai greu. Barbata-miu deja imi zice ca sunt depresiva!

Si ca sa nu fie paharul neras, fii-mea aseara face 40 de grade intr-o ora, de am inceput sa vorbesc singura la propriu. Stiu de la dr. ca daca un copil atat de mic face rapid temperatura si nu reusesti sa i-o scazi poate intra in convulsii, asa ca la 1 noaptea trimite-l pa sot la farmacii dupa medicamente. Care fireste, ca trebuiau luate cu reteta!! Asa ca s-a intors acasa urland si injurand ca tiganii!
Dar mi-a adus ce-mi trebuia si totusi nu a scazut decat cu greu, iar dimineata am luat-o de la capat. Ba, pe langa medicamente am folosit si impachetari reci cu spirt si otet ca era jale.
Habar nu am de la ce a facut-o!!
In seara asta va veni si doctora, dar pana atunci simt deja ca-mi fuge filmul. I-am dat: vit.C. Novocalmin sup., Nurofen, Ketof si tot arde!
Ii este somn si sta in fund cu ochii inchisi si ii cade capul cand in piept cand pe spate si tot nu vrea sa se intinda. Nu isi gaseste nici o pozitie, mititica! Imi vine sa plang, cu ochi mei cei rosii, cand o vad cu o mocuta batranicioasa ca se uita la mine, imi zambeste cuminte si spune incet: "bau".

Simt sa nu mai am aer sa trag in piept!

Gata, nu mai zic nimic, ca trebuie sa fung la Dami!

Va pup pe toate si sper sa nu ajung cu ea la spital! Dumnezeule, cat de mila imi poate fii!!!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

cristina sanatate tie si puiutei sa va faceti repede bine

Alexa si bebe Silviu ( 27.11.2004)
poze
party 1 an

Mergi la inceput