Copiii egoisti , langa parinti pasivi
Raspunsuri - Pagina 3
KSorana spune:
"Copiii egosisti ,linga parinti pasivi".
Copii egoisti?Nu toti stiu sa imparta si sa ceara un lucru care nu este al lui.Si pantru asa parintii trebuie sa intervina.Parinti pasivi?Da .Sint multi de genul asta.Si eu mai fac asta din cind in cind ca sa vad cum se descurca intr-o anumita situatie.Asta daca nu se ajunge la batai.
Chestia cu tricicleta.Eu probabil ca il atentionam pe al meu sa nu impinga prea tare si stateam in spatele lui, desi la 2 ani nu cred ca are putere mare sa rastoarne o tricicleta cu un copil in ea.Fetita nu a zis nimic.Bunicul a exagerat putin.Probabil i s-au dat instructiuni de acasa sa nu lase alti copii sa se atinga de jucariile nepoatei .Cel putin bine ca l-ai trezit la realitate.Sper.
sinzi_ana spune:
Mie nu imi place termenul de copii egoisti..
Nu exista copii egoisti...
Ci doar parinti care nu stiu sa isi educe copilul...dar nu e vina copilului...
Si pe mine m-a uimit aici un baietel (vecin) de 5 ani cu care se joaca David...Construiau ceva cu lego si al meu copil (pt ca nu era bagat in seama si vroia putina atentie) s-a dus si i-a daramat piesele...
Eu mi-am cerut scuze si pustiul mi-a spus:"nu ma supar, pentru ca stiu ca nu a vrut, copiii mici nu stiu sa se joaca ca noi, si de aceea trebuie sa ii iertam si sa nu ne suparam pe ei..." si si-a impartit lego cu David. Am ramas masca...si nu are frati sau surori mai mici...
Ce educatie extraordinara si ce parinti deosebiti are acel copil...cum putea sa fie el altfel???
Si prin asta intelegi in compania cui ai vrea sa fie copilul tau si de la cine sa invete...
Daca copilul va avea ca parteneri de joaca, alti copii care bat, vorbesc urat, smulg jucariile va ajunge sa faca acelasi lucru si va fi greu de corectat...
Ideea este ca tu, ca parinte, sa stii cum sa ii "alegi tovarasii de joaca" si in parc sa stai in compania lor...
Nu e ok, sa il lasi sa ia jucariile unori copii pana nu intreaba, sau daca nu stie sa vorbeasca intrebi tu (macar pe parinti) pentru ca apoi daca se trezeste cu o lopatica in cap va face si el la fel...
Ei sunt mici, nu stiu ce e bine, ce e rau sau cum trebuie sa se comporte si imita tot ce vad la 2-3 ani...
Daca mergi destul de des in parcul cu pricina ajungi sa cunosti "gastile" de copii, si stii unde sa indrumi copilul...
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David
David
Andreea_k spune:
ma bag si eu in discutie.
Fetita mea ( 3 ani ) nu vrea sa imparta cu nimeni jucariile mai mult de 10 secunde.
Credeti-ma ca i-am spus de o mie de ori sa imparta daca vrea sa aiba prieteni , etc.Degeaba.Cand vine un copil la ea sa-i ia o jucarie incepe sa urle , eu ma enervez , incep si eu sa urlu..."nu vezi ca e mic , da-i si lui sa se joace ca nu ti le ia acasa la el.Tot ale tale sunt dar imprumuta-i si lui putin jucaria ta.".Intelege si face acest lucru dar din pacate nu mai mult de 10 secunde dupa care ii smulge din mana jucaria copilului si incepe sa tipe la el : tu n-ai , tu n-ai.
Mor cand o aud ca ii mai si face in ciuda bietului copil dar ii explic degeaba.Eu totusi nu cred ca trebuie sa dati vina pe parinti ci sa va ganditi ca ei sunt mici si inca nu stiu ce inseamna sa-si imparta jucariile.
Ieri i-am luat o minge in parc si nu a vrut sa o imparta cu nimeni iar ceilalti copii nu s-au mai jucat cu ea ( si bine au facut ) iar eu am reusit sa-i dau o lectie ca sa inteleaga.
N-au trecut 5 minute si toti copii au inceput sa se joace cu o tricicleta , se urcau pe rand si se jucau f frumos.Ea a luat mingea si s-a dus la ei sa le-o dea cu gandul ca or sa-o lase si pe ea pe tricicleta.Dar copii ( spre bucuria mea ) nu au mai bagat-o in seama.Sper sa fi inteles ceva din asta.
clau2toma spune:
Andreea_k se pote ca tu sa incerci sa vrei ca fetita ta sa fie altfel decat este dar crede-ma ca sunt parinti si bunici care efectiv daca intervine un conflict intre copiii lor si altii se intorc cu spatele chiar daca se afla langa ei .Si mai sunt tot la fel parintii care ii sustin pe acestia sa nu-si dea din bunurile lor . Mai sunt de asemenea acei parinti care daca vad ca se indreapta vre-un alt copil catre odrasla lor ii strange jucariile ,ii ia de mana si pleaca in alt colt de parc . La acestia ce scuza le mai gasim ? Nu asta este educatia pe care o primesc acesti copii si devin egoisti?
Claudia si puiulo ei Tomita
ruxij spune:
Eu ma gandesc si ca atitudinea de protectie exagerata a jucariilor copiilor se intalneste mai mult in Romania decat de exemplu in US si pentru ca multa lume nu da pe dinafara de bunastare si jucariile respective capata in ochii parintilor/bunicilor o valoare mai mare decat cea normala si mai mare decat in ochii unora pentru care o jucarie poate fi oricand inlocuita. Practic in ochii unora jucariile alea sunt o "avere" importanta a copilului.
corinadana spune:
Sanzi ana si cum faci tu sa i alegi partenerii de joaca?! Mi e destul de greu sa inteleg asta!Si daca tu nu ti inveti copilul sa imparta cand e mic( ii explici ca nu i instrainezi jucaria nicicum, chiar se poate face un schimb de jucarii)atunci cand????
Va spun fetele din tara e o placere sa mergi aici cu copilul in parc!!!Nici nu va puteti imaginea. Totul e diferit: locul de joaca, aparate, jucarii, atitudine parinti si copii.
corinadana mama Ralucai
The mother's heart is the child's schoolroom.
sinzi_ana spune:
Corinadana, aici in sua sunt de prea putin timp ca sa stiu cum este.
Dar in Ro mergeam zilnic in parc, si ne facusem o "gasca" cu care ne vedeam zilnic...si noi incercam sa ne educam copiii la fel...adica in colectivitate...
Nu tineam partea niciunuia, puneam toate jucariile la comun...dar erau mici si implicit egoisti...si cand se certau pe jucarii atunci aplicam regula "ficare cu jucaria lui"...vrei alta, imparte...fa schimb...
Ai inteles gresit..nu ii explic sa nu isi instraineze jucaria...
Ci...daca e jucaria copilului meu, si el o tine in mana, sau e pe langa el, si vine alt copil si o vrea, si al meu nu vrea sa o dea, nu trebuie ca eu sa ii iau jucaria din mana copilului meu sa o dau altuia...Singurul lucru pe care pot sa il fac este sa il conving sa o dea de bunavoie...si sa o dea EL....
Adica sa il invat pe copil sa fie generos, nu sa ii iau eu repede jucaria si sa ii dau Eu jucaria lui altui copil!!!!
Uf...sper ca am explicat bine...
Si...cum aleg copiii cu care se joaca David??? Daca in parc isi ia o palma in cap sau un sut in fund, sau o muscatura, pur si simplu il iau si plec...
Nu imi doresc pt copilul meu sa se joace cu copii agresivi...
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David
David
ana_a spune:
Haideti sa va spunem si noi cum facem...al meu fiind inca mic, nu am reusit sa ne facem o gasca...dar daca avem jucarii, Stefan le da singur de la el, asta e un semn ca vrea sa se imprieteneasca, dar daca vrea jucaria altui copil de regula eu intreb copilul sau mamica dupa caz, daca ne da voie, abia apoi ne jucam...al meu deocamdata intelege ca nu e a lui, am intalnit si noi copilas care nu au vrut sa dea jucaria, asa ca nu am luat-o si gata.Chiar duminica am fost in parc, fara jucarii, si al meu se uita sfios la o fetita cu jucarii, sa dus spre ea, si binenteles ca nu l-am lasat sa-i ia jucariile inainte sa intrebam daca avem voie...si fetita ne-a lasat, a fost la fel de darnica ca si al meu...sunt copii si copii, unul mai darnic, altul mai egoist, nu pot sa -l las sa se arunce pe jucariile altora daca acestia nu vor sa le dea.
editez ca sa spun ca am intalnit si noi parinti egoisti, cu astia chiar nu avem ce face, ii ignoram...si gata
Ana, amica lui Stefan, pui mic si frumos(19.08.2004)
poze
Haideti sa-l ajutam pe Alex, haideti la bazar!!
corinadana spune:
Sanzi ana priceput!!!
corinadana mama Ralucai
The mother's heart is the child's schoolroom.