Copiii egoisti , langa parinti pasivi

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clau2toma spune:

Ba da Sinzi_ana eu vad ca Tomita la cei 2 ani ai lui stie sa inparta jucariile lui si am mai vazut altii de varsta lui prin Herastrau care si ei erau educati sa-si inparta jucariile .Dar sunt copii mai mari de 3 chiar 4 si 5 ani care sunt f egoisti si chiar daca nu se joaca cu jucariile lor , nu ii lasa nici pe ceilalti sa puna mana pe ele ,iar parintii ii sustin . Apropo de acest subiect ,chiar astazi in parc iarasi mi s-a intamplat acelasi lucru dar culmea cu bunicul .Era o fetita care cred ca nu avea mai mult de 2,5 ani si mergea pe o tricicleta .Tomita a vazut-o si a fugit la ea cu dorinta sa inpinga bicicleta [lui ii place f mult sa inpinga ceva cu roti] de la spate .Am vazut ca fetita nu i-a spus absolut nimic [deci cred ca ii placea ca este in compania altui copil ] ,dar a venit bunicul repede si pur si simplu i-a smuls manutele copilulului meu de pe bicicleta ducand cu el munca de lamurire ca aia nu este bicicleta lui si sa ia mainile de pe ea ca nu are voie .M-am indreptat catre el si i-am zis de ce se compoprta astfel cu un alt copil si ce daca nu este bicicleta lui ce i-o mananca .I-am mai zis ca asta este edeucatia care o va primi nepoata lui si daca nu ii place compania altor copii sa nu mai vina in parc .Pur si simplu nu m-am mai putut abtine .Nu stiu daca am procedat corect cu acel bunic dar i-am atras atentia ca nu mai puteam .Deci m-i s-a mai intamplat o data .

Claudiasi puiul ei Tomita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

quote:
Originally posted by clau2toma

Ba da Sinzi_ana eu vad ca Tomita la cei 2 ani ai lui stie sa inparta jucariile lui si am mai vazut altii de varsta lui prin Herastrau care si ei erau educati sa-si inparta jucariile .Dar sunt copii mai mari de 3 chiar 4 si 5 ani care sunt f egoisti si chiar daca nu se joaca cu jucariile lor , nu ii lasa nici pe ceilalti sa puna mana pe ele ,iar parintii ii sustin . Apropo de acest subiect ,chiar astazi in parc iarasi mi s-a intamplat acelasi lucru dar culmea cu bunicul .Era o fetita care cred ca nu avea mai mult de 2,5 ani si mergea pe o tricicleta .Tomita a vazut-o si a fugit la ea cu dorinta sa inpinga bicicleta [lui ii place f mult sa inpinga ceva cu roti] de la spate .Am vazut ca fetita nu i-a spus absolut nimic [deci cred ca ii placea ca este in compania altui copil ] ,dar a venit bunicul repede si pur si simplu i-a smuls manutele copilulului meu de pe bicicleta ducand cu el munca de lamurire ca aia nu este bicicleta lui si sa ia mainile de pe ea ca nu are voie .M-am indreptat catre el si i-am zis de ce se compoprta astfel cu un alt copil si ce daca nu este bicicleta lui ce i-o mananca .I-am mai zis ca asta este edeucatia care o va primi nepoata lui si daca nu ii place compania altor copii sa nu mai vina in parc .Pur si simplu nu m-am mai putut abtine .Nu stiu daca am procedat corect cu acel bunic dar i-am atras atentia ca nu mai puteam .Deci m-i s-a mai intamplat o data .

acum daca as fi in locul bunicului nici eu nu l-as lasa sa-mi impinga copilul pe bicicleta. M-as gandi ca va cadea si-si va sparge capul. Am si eu o fetita are 6 ani, isi cara cu ea afara o gramada de jucarii. Ne intoarceam nici pe jumatate cu ele. Vin copii mici care se joaca pleca cu ele si nu le mai gasesti in veci. Acum plec afara cu ea afara dar tot nu as intelege de ce ar trebui sa-si imparta papusile si craticioarele ei cu un bebe. Ce jucarii i-ar putea da bebe ca sa o detemine sa le dea pe ale ei?

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

A! Si inca o chestie pe care mie mi-a explicat-o o prietena care e psiholog...
Nu este bine sa obligi un copil mic sa imparta...pentru ca daca este jucaria lui si tu o iei si i-o dai altui copil el gandeste ca ii tii partea altui copil, si in loc sa ii "aperi" proprietatea o "instrainezi"...
Daca copilasul vrea sa imparta bravo lui....daca nu...nu trebuie fortat...cel mai bine ar fi sa il inveti sa faca schimb...

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns redi spune:

Buna ! Cred ca discutia deviaza !
Era vorba de copiii ce pot deveni egoisti din cauza pasivitatii parintilor in fata faptelor .
Eu nu cred ca un copil de un an sau cinci ,stie si decide el singur ca nu vrea sa imparta jucariile. Asta apare cu timpul in gandirea lui datorita reactiilor vazute la parinti si educatiei primite .
Chir daca un bebe incepe sa invete ca are si el o proprietate nu stie el ca nu trebuie sa o imprumute si la alt copilas, ci parintii ii spun daca e bine sau nu sa o faca .
Pentru mine cei care isi feresc copiii de ceilalti si de jucariile lor sunt egoisti si pot zice ingamfati.Copiii de un an sau doi sunt dusi in parc sa se socializeze cu copii si sa invete sa se joace ,asa cum toti copiii se joaca.Ori,eu cred ca cei cu copii mai marisori au uitat faza asta ,dar cand copilul lor era mic au facut si ei acelasi efort de socializare ,nu ?
Daca ne temem ca se pot juca intre ei si se mai lovesc sau se molipsesc de gripa celuilalt ,de ce sa mai mergem in parc ?
Eu cred ca acolo este un loc unde copiii se joaca si invata impreuna unul de la altul (ca si gradinita),asa cresc si sunt fericiti.Noi acasa sau in curte nu le putem oferi ce ofera parcul si cei care vin acolo .
De asta cred ca un parc trebuie respectat iar cei care vin sa se respecte intre ei ca sa putem sa ne crestem copiii sa nu devina ceea ce nu ne place .

De fapt vorbesc doar din punctul meu de vedere si doar pentru mine ca vad foarte bine ca lucrurile stau altfel si mai mult daca ati sti ca in parcul unde merg eu cu baiatul meu , e mult mai rau decat ce s-a povestit si oamenii ce vin sunt extrem de egoisti deci copiii nu au decat sa mearga pe aceleasi urme ca doar asta vad ei zilnic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu cred ca e vorba de diferite nuante si depinde de situatie. De exemplu in povestea cu bicicleta, daca imi imaginez scena, nu cred ca mi-ar fi placut sa vina un alt copil si hodronc-tronc sa impinga bicicleta copilului. As fi spus ca mama copilului aluia e pasiva si ar fi trebuit sa intervina. Si eu nu mi-as lasa copilul sa impinga un altul care se plimba cu bicicleta. Daca se joaca insa intr-un loc comun, cu jucarii, cu alti copii in jur, as zice ca e bine sa imparta, sa dea jucariile si altor copii etc. Si asa il si invat si cred ca si la gradinita ii invata la fel.

Mai sunt situatii in care nu sunt de acord sa imparta. Sunt la noi niste jocuri cu masini, pe un ecran si eu bag 50 de centi ca sa se joace copilul. Vin si alti copii sa il impinga sa ii ia locul, dar imi pare rau, nu le dau voie, decat daca vin cu bani de la parinti. Daca vin cu bani, ne dam la o parte si ii lasam si pe ei, daca insa vin si il imping pe fi-miu sa se joace pe banii mei, nu. Si din pacate trebuie sa stau mereu langa el, ca copiii imping si mai vin si d'aia mai mari si asa ca stau acolo cu o moaca fioroasa si ii gonesc

Deci cred ca e vorba de situatii in care e o activitate care se preteaza jocului "la comun", dar altele nu, sunt individuale, sau in orice caz, trebuie cerut voie inainte de a incerca sa se joace copilul cu jucaria altuia. De exemplu cred ca i-as da bicicleta copilului meu si altui copil, dar nu as vrea sa vina sa isi ceara drepturile impingand, ci sa ceara frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

ruxij in exemplul dat de claudia cu bicicleta era vorba de un copil de 2 ani.Crezi ca un copil asa mic e capabil sa ceara frumos jucaria...oricum el vroia doar sa impinga.Pe mine una nu m ar deranja, dar da, i as supraveghea atenta(la 20 cm de ei probabil) si le as atrage atentia sa se joace incet...
Si david, mai ales ca pana acum nu a fost dus la cresa, etc...era posesiv cu jucariile lui, dar a facut mari progrese in ultimul timp, azi din proprie initiativa i a dat unui baietel din desertul lui ...am fost f mandra de el
Eu tocmai ptr a l invata sa imparta iau multe jucarii in parc...
Da..cateodata nu imi convine sa adun jucariile de prin toate colturile, dar asta e(in ro de multe ori mi s a intamplat sa nu le mai gasesc...)
Si noi am avut partea noastra de momente cah in parc...
Abia intram in parc ca un copil mai maricel, cam 4 ani, ii da o palma in fuga in cap lui david, eu strig dupa el, iar el ma injura....maica sa statea la 3 m pe o banca fara sa schiteze vreo reactie
Alta data dupa ce asteptasem 10 min sa ne dam in leagan, abia il asez, vine o fetita araboaica(am mai avut cateva episoade cu copii arabi...)si il strange de gat si trage de el ca sa se urce ea...maica sa tot asa pe banca f aproape
oricum episoade din astea neplacute ni se intampla rar...

alinutza si david nazdravanul (11 mai 2004)
http://community.webshots.com/user/alinutzza77

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Am inteles ca cel de doi ani nu putea sa ceara bicicleta, dar am comentat apoi in general, ca era vorba de reactia parintilor la "imparteala". Eu insa nu i-as fi dat voie lu' fi-miu in varsta de doi ani sa mearga sa impinga bicicleta unui copil necunoscut. Poate acela il lovea, sau poate se accidentau, cadea cel de pe bicicleta, sau cine stie. O bicicleta in miscare, cu un alt copil pe ea, e altceva decat o simpla jucarie. Eu tin cu bunicul la faza asta :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

Cred ca era vb de o tricicleta nu de bicicleta, na, astea sunt un pic mai stabile, nu?
Si oricum ruxij nu cred ca tu "i-a smuls manutele copilulului meu de pe bicicleta ducand cu el munca de lamurire ca aia nu este bicicleta lui si sa ia mainile de pe ea ca nu are voie" cum zice claudia ca a reactionat bunicul in cauza....daca ti era teama ca ccc copilul putea sa cada..opreai ferm bicicleta, tricicleta si ii explicai frumos baietelului ca se poate intampla se faca buf(ca ei asta stiu)si sa il doara...in orice caz nu smulgi mainile copilului(mai ales daca nu e propietate personala respectivul copilas

alinutza si david nazdravanul (11 mai 2004)
http://community.webshots.com/user/alinutzza77

Mergi la inceput

Fetelor ,nu m-am mai explicat si la asta .Bicicleta de fapt era o tricicleta dinaceea daca stiti cu maner la spate ca sa o poti inpinge .. Deci Tomita o inpingea de manerul respectiv ,iar fetita dadea din pedale si ghidona f bine bicicleta . Era un copil de vreo 2,5 ani cred Nu era o bicicleta normala ca nici eu nu sunt de acord cu asta .Intotdeauna incerc sa ii explic lui Tomita ca nu e jucaria noastra sau bicicleta noastra si sa stiti ca ma intelege si de f multe ori nu se atinge de alte obiecte daca nu ii dau eu ok-iul .Si nu stiu cati copii de varsta lui mai intai ii cere voie parintelui daca are voie sa se joace cu cutare lucru . Ei bine ,nu vreau sa il laud ,dar Tomita daca este mai departe de mine si vede ceva nou ,ma striga "mamii ,aia "si imi cere voie asa cum stie el [ca nu stie sa vorbeasca ] ,iar eu daca ccc cunosc parintele sau copilul ii spun din start ca poate sa se joace pt ca ccc cutarita ii da voie

Claudiasi puiulEI Tomita

Mergi la inceput

Da Alinutza00 , dupa ce am postat am vazut ca ai intrat inintea mea si ti-ai dat seama ca era vorba de o tricicleta . Multumesc pt sustinere .

Mergi la inceput