Schimbat job in timp ce sunt in CIC
Raspunsuri - Pagina 2
roandre spune:
Rozi, bune observatiile.
Zilele astea am sa mai merg inca o data sa mai imi spuna ce trebuie sa fac.
Am fost astazi la fostul loc de munca si mi-au semnat cererea de incetare a contractului de munca cu acordul partilor incepand cu data de 10 aprilie (sper sa nu se faca ulterior vreo greseala).
Oricum cred ca mai am mult de batut cale pe la ei sa imi iau CM caci nu prea merge treaba asa usor.
Deci acum dupa ce mi-au semnat cererea respectiva cat tre sa astept pana imi pot lua CM de la ei?
Multumirea aduce fericire chiar si in saracie.
Nemultumirea aduce saracie, chiar si in bogatie. - Confucius
Rozi spune:
Cand iei cartea de munca depinde doar partial de ei. Cel mai mult depinde de inspectorul de la Camera de Munca, el trebuie sa puna o stampila pt verificarea inregistrarilor facute in Cartea de munca si, din cate stiu ei, asta poate sa dureze si o luna.
Mult succes la noul loc de munca!!
Loreena spune:
la mine azi au fost la itm si au pus stampila pe decizia de incetare contract prin acordul partilor si le-au zis ca luni imi da si cartea de munca; intr-adevar dureaza cam 1 luna, daca nu mai mult, daca ceri fotocopie dupa cartea de munca...asta va spun din expaerienta unei colege de la firma mea
Poze cu toata Familia
elyanne spune:
E bine o luna... Al meu sot nu a dus nici acum cartea de munca la actualul loc de munca... este angajat din 1 ian 2005 ... iar in partea cealalta i s-a desfacut contractul la 1 iulie 2004... Deci, de la jumatatea lui 2004 idioata aia (ca altfel nu pot sa-i spun) nu vrea sa-i stampileze odata cartea de munca si sa i-o dea... explicatia pe care i-o da contabilei cand se duce (lunar) dupa cartea de munca... nu a avut timp... Ce e mai misto, inspectorul care este la firma unde nu mai lucreaza este celasi cu inspectorul de la actualul loc de munca... doar trebuie sa puna neste stampile si gata... Chiar s-au vorbit cele 2 contabile, de la cele 2 firme sa mearga in gasca... sa nu mai plimbe cartea de munca de la una la alta daca tot acolo tb sa ajunga... Dar ce te faci cu idioata aia... n-are timp ... Pana si cand am facut credti... au zis aia de la banca ... las-o asa... adu-ne doar contractul de munca... bine, el era doar co-platitor (sau ceva de genu'), pt. ca eu am facut creditul...
Hai ca am scris... si mai sunt si off-topic... dar nu m-am putut abtine... Poate stiti voi vreo solutie ca noi n-am aflat-o...

roandre spune:
Multumesc inca o data pt raspunsuri....deci e de durata totusi!
roandre spune:
Inca o intrebare.
Astazi am inceput noul job si ei mi-au spus ca adeverinta pe care tre s-o duc la Primarie pt stimulent nu trebuie completata de ei ci de vechiul angajator. Au dreptate sau nu?!?
Eu am inteles ca ei ar trebui s-o completeze pt a demonstra ca realizez venituri caci vechiul angajator nu mai are nici o treaba cu mine.
Cum anume trebuie procedat? Cine tre sa completeze aceasta adeverinta (Anexa nr4)?
roandre spune:
Da, am aflat si am si rezolvat. Am depus deja dosarul vineri.
Deci, in termen de maxim 5 zile de cand iti reiei activitatea tre sa depui la Primarie o cerere/declaratie in care sa spui ca lucrezi incepand cu data de ..., obtinand venituri profesionale.
Pt dosarul de stimulent trebuie copie dupa certificatul de nastere al copilului, dupa buletinul tau, dupa livretul de familie (sau certificat de casatorie.
Trebuie dus si un dosar cu sina precum si Anexa 1 completata de tine si de sot (ultima parte), Anexa 4 completata de fostul angajator precum si o alta adeverinta de la noul loc de munca unde sa se specifice data de cand lucrezi la ei si ai venituri profesionale.
Asta e tot!
Loreena spune:
"Pt dosarul de stimulent trebuie copie dupa certificatul de nastere al copilului, dupa buletinul tau, dupa livretul de familie (sau certificat de casatorie.
Trebuie dus si un dosar cu sina precum si Anexa 1 completata de tine si de sot (ultima parte), Anexa 4 completata de fostul angajator precum si o alta adeverinta de la noul loc de munca unde sa se specifice data de cand lucrezi la ei si ai venituri profesionale."
Buna am fost si eu la primarie si am intrebat ce trebuie sa depun si mi-au zis asa: copie CI, certificat nastere copil; livret de familie; adeverintza de la noul loc de munca in care sa se specifice data de la care sunt angajata la ei si ca realizez venituri conform codului fiscal; adeverintza de la fostul loc de munca prin care sa se specifice ca s-a achitat stagiul de cotizare de 10 luni inainte de data nasterii.......referitor la adeverintza de la fostul loc de munca mi-a zis ca nu e vorba de vreo anexa sau formular tip ......de la munca initial mi-au zis sa iau dovada de la cnpas; oare pot duce o simpla adeverintza prin care sa se mentioneze ca am realizat stagiul de 10 luni si atat? pur si simplu nu stiu ce trebuie sa duc
help please
Poze cu toata Familia
roandre spune:
quote:
Originally posted by Loreena
"Pt dosarul de stimulent trebuie copie dupa certificatul de nastere al copilului, dupa buletinul tau, dupa livretul de familie (sau certificat de casatorie.
Trebuie dus si un dosar cu sina precum si Anexa 1 completata de tine si de sot (ultima parte), Anexa 4 completata de fostul angajator precum si o alta adeverinta de la noul loc de munca unde sa se specifice data de cand lucrezi la ei si ai venituri profesionale."
Buna am fost si eu la primarie si am intrebat ce trebuie sa depun si mi-au zis asa: copie CI, certificat nastere copil; livret de familie; adeverintza de la noul loc de munca in care sa se specifice data de la care sunt angajata la ei si ca realizez venituri conform codului fiscal; adeverintza de la fostul loc de munca prin care sa se specifice ca s-a achitat stagiul de cotizare de 10 luni inainte de data nasterii.......referitor la adeverintza de la fostul loc de munca mi-a zis ca nu e vorba de vreo anexa sau formular tip ......de la munca initial mi-au zis sa iau dovada de la cnpas; oare pot duce o simpla adeverintza prin care sa se mentioneze ca am realizat stagiul de 10 luni si atat? pur si simplu nu stiu ce trebuie sa duc
help please
Poze cu toata Familia
Nu stiu ce sa spun...mai bine suni la ei si intrebi.
Mie, la sect 2 mi-au zis sa duc Anexa 4 completata de vechiul angajator unde exact asta se specifica (per de cotizare).
Loreena spune:
am depus si eu actele azi; am dus o adeverintza de la fostul angajator unde scria ca am realizat stagiul de cotizare de 10 luni inainte de data nasterii......nu mi-a trebuit anexa 4
Poze cu toata Familia