Bebelusi de iulie-august 2005 (88)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delia grozav spune:

Da Anis m-am hotarat sa il fac pentru ca a izbucnit epidemia si la noi in judet si este un caz la un baietel chiar la noi in cartier.
Am tot discutat cu o mie de persoane si pana la urma l-am facut, sper ca nu de geaba.

http://photos.yahoo.com/ph/gdelia1313/my_photos

dede, Adi 5ani si Medeea 27.07.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ema.nu.ela spune:

ankak,
eu n-am probleme cu dermatita, dar din ce-am citit eu am ramas cu urmatoarele informatii:
- daca nu-i trece de la regim alimentar poti sa revii la loc la alimentele respective pe rand, cu exceptia celor care sunt cunoscute ca alergogene, asa cum spunea si Oana
- dermatita se trateaza pe perioade scurte cu creme cu steroizi dupa tratament dat de doctor; desi sunt f eficiente se dau pe perioade scurte pt ca subtiaza pielea.
- si pe perioade lungi cu creme emoliente pe care poti sa le pui si in apa de baie dar sa ai grija ca devine bebe f alunecos
- sa imbraci bebe doar cu lucruri de bumbac (nu lana sau sintetic)
- sa ai grija la sapunuri si detergenti

important e ca sa te duci la un dermatolog de copii (am vazut ca au la Medsana unde ma duc eu si dermatologie pediatrica daca nu stii in alta parte) care sa-ti prescrie tratament bun. sau poti s-o intrebi pe Monica unde s-a dus ea ca parea multumita.

idea e ca aceasta boala ale carei cauze nu prea se stiu, daca apare la bebei trece de la sine cu timpul (in state ziceau astia ca 50% din cazuri trec pana la 6 ani iar 100% pana la 10 ani). mie mi s-a parut enorm ca interval de timp, dar important este ca poti s-o tii in frau cu tratamente, astfel incat pe copil sa nu-l deranjeze.

eu sper ca ti-am dat curaj si nu te-am speriat. fetele care au probleme si ele cu bebeii si care au citit mai mult eventual ma pot corecta. dar iti zic din ce-am citit eu asa informativ.
eu zic sa te mai documentezi pe net despre asta.

despre Peritol: eu i-am dat 1 saptamana pt pofta de mancare. insa apoi nu i-am mai dat pt ca nu mi s-a parut vreo imbunatatire; in schimb era cam linistita si pleostita vorba ta. si nu mi-a placut. poate e doar o manifestare pana se obisnuieste organismul.

multa sanatate si sa te duci neaparat la un dermatolog bun.

mamica de maria, 8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankak spune:

Ema.nu.ela, sa stii ca i-am propus sotului sa intrebe daca nu mai au un post de spalatoreasa, ceva pe acolo pe la el sa ma duc sa lucrez, si sa stea el cu Matei... si mi-a zis ca nu face el asta ca o sa i se intimple si lui acelasi lucru dupa o perioada! Asa ca il astept seara sa ii pasez "coletul"! Eu l-as invata mai independent da' mama (mea sau a lui) cind vine si ii zic "nu-l mai luati in brate atita" imi zice ca ii e mila cind il vede ca scirtiie... Si colac peste pupaza, cum se spune, ma suna si bunica-mea sa-mi zica , ca nu sint o mama buna ca las copilul sa doarma singur in camera si noi amindoi in alta camera!

Mona, Stai ca am inceput cu un dermatolog, si am sfirsit acu' prin a schimba dr-tza lui Matei, ca asta nici sa-l preia din maternitate nu a venit, cind o sunam daca era seara sau we nu raspundea, asa ca m-am mutat la alt cabinet cu o usa mai incolo... la o dr-tza despre care am auzit numai de bine si dupa ce m-am hotarit sa ma mut la ea am aflat ca are cabinetul in aceeasi locatie, doar ca o usa diferenta intre ele!!!!!
Ziceam ca am fost la o dermatoloaga, cam cea mai buna de prin zona si mi-a impuiat capul cu restrictii: sa-i fierb hainutele, sa-i schimb lenjeria la o sapt, sa-i fierb bibe in fiecare zi, sa-i spal hainutele cu Dermalin, sa nu-i dau aia, aia, aia....si a sfirsit prin a-mi spune ca va face astm alergic la o virsta mai mare....de m-a bushit plinsul cind am iesit din cabinet si v-am umplut capul si voua la momentul ala cu ale mele! (IAR????)
I-am facut mucilagiu de orez aseara si nu a vrut sa manince din bibe, asa ca i-am dat cu linguritza din castronel ce era mai gros si i-am pus un praf de sara ca nici pe ala nu-l minca! Dupa, la "desert" a mai servit din bibe mucilagiu care era indulcit cu glucoza dar tot la lingurita si neaparat din brate de la tati! Alintatura!

Andreea multumim! Ce fortzari, draga mea? Ca de cite ori ma uit la poznashul tau plimbaretz imi vine sa maninc monitorul...Ce mult imi pare ca mai este pina sa ajung si eu la asa performantza....Cred ca daca bebelushul se tine singurel de marginea patutului nu il fortzezi daca il pui sa mearga

Anca de Matei(26 august 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Anca, nu te lua dupa ce spune familia-lectia nr.1

Cu privire la medici, fa cum iti dicteaza instinctul matern-lectia nr.2-chiar daca asta insemana sa ii schimbi la fiecare saptamana

Copilul si tu sunteti cei mai importanti-lectia nr3..

Sper sa nu fiu considerata nebuna pentru ce am spus...

Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/album?.dir=/fdd2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ema.nu.ela spune:

ankak,
eu sunt f drastica cu socrii (parintii nu au nimic de spus ca stau departe). bine eu nici nu pun la suflet daca zic ceva.
mai demult socra-miu ma tot batea la cap sa trag copilul la baie. si l-am invitat sa vina el in fiecare seara sa-i faca baie si sa-l traga. asta in conditiile in care atunci cand era mica ii era frica sa o ia in brate.
spune-i si tu bunicii sa vina ea sa doarma cu copilu in fiecare noapte. abia te odihnesti si tu mai bine :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia grozav spune:

Joker scurt si la obiect.
Ankak si eu zic sa mai consulti si alt medic, chiar daca asta ar insemna sa mergi la Bucuresti sau altundeva.
Mi se pare exagerat sa iti spuna pur si simplu ca va face astm daca are dermatita atopica. Pai uite aici in grupul nostru au o gramada de copii dermatitia atopica, pai o sa fie tara plina de astmatici?.

Medeea roade de zor un elefantel de cauciuc si face uauuauauaa.
Deci cred ca se prefigureaza ceva dintisori.

http://photos.yahoo.com/ph/gdelia1313/my_photos

dede, Adi 5ani si Medeea 27.07.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

In cazul asta bun venit la club,Medeea si Delia!!!

Care elefantel?Cum arata?Cred ca ave si noi un ipochimen asemanator degustat de Edutz zilele astea...

saramana pentru laude!

Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/album?.dir=/fdd2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Buna fetele,

azi am fost foarte harnica si am facut curat in toata casa, am spalat geamuri,haine,vase, tot.

Aidan e un scump sta si se joaca singurel cu jucariile lui si eu pot sa imi fac treaba.Il si tin sub observatie insa...e bine ca am bucataria in asa fel ca il vad tot timpul in sufragerie pe jos cum se joaca.
Inca doarme toata noaptea, papa binisor, ne mai chinuie si pe noi dintii care sper sa iasa odata.

Delia, zicala e "happy mommy, happy baby" :)
Sper sa fie ok cu vaccinul ala.

Oana, super mesajul, am citit si pe mail, chiar ce tembei sa creada ca un copil creste cu 160.000 pana la 18 ani.Noi am cheltuit deja vreo 20.000 pana acum si are numai 9 luni :)

Ankak, o sa fie bine ai sa vezi, fi pozitiva asta e cel mai important.Incet o sa o scoatem toate la capat.Greutatile astea nu o sa dureze o vesnicie...sper :)

Adriana si bebe Aidan Alexander(27.06.2005)
Aidan Alexander

"Life isn't like a bowl of cherries...it's more like a jar of hot pepers.What you do today might burn your ass tomorrow."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

si mie mi se pare exagerat ce ti-a zis dr,Anca.mai mergi si la altul cum zice si Dede.
nu apuc sa citesc ce scrieti
ma doare capul teribil,Oana mea e asa maraita.azi am tipat la ea.i-am zis ca tot am facut numai ca ea,sa faca si ea ca mine si sa nu mai urle atata.i-am zis:acum mergem la plimbare si vrei nu vrei acum facem ca mine.si i-am lasat caruciorul jos si i-am zis ca trebuie sa doarma.am mustrari de constiinta pt ce am facut.nu vrea somn,papa o manaca iar cu spectacol,nu vrea plimbare,nu vrea decat sa fie siameza cu mine.plange si in somnul de ziua,se trezeste si merge ca o rama asa cu sacul si se intoarce pe burta si ramane asa si mai doarme.ea nu era asa agitata.i-or iesi si masele?
eu sunt vraiste de obosita ca si noi suntem la reeducarea de noapte.numa ca la mine a vrut de 4 ori sa sugain rest a adormit singura la alte treziri,deci stie,dar nu vreaseara adoarme singura.nu am de gand sa mai cedez ca la noi o sa fie dintii pana la 2 ani.sper sa imi iasa ceva ceva.
tati al nostru nu poate sa ne ajute cu nimic ca au f mult de munca si nu il prind pe acasa decat f tarziuzicea ca se simte vinovat cand ma vede asa zombie.
cred ca nici nu am fost coerenta de cati nervi am in mine, o sa ma strang de jucaria aia cand o sa ne jucam.macar nu isi da seama fata cand imi vars eu nervii pe jucarie.

de fetita cu fundita

Uite atat suntem de mari

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankak spune:

Albinutza si multumiri! Am pus poze!

Ella multumim de sustinere!
Sustinem si noi initiativa de a da de pamint cu nenorocitii astia care vor musai sa se imbogateasca! Oricum nu sint singurii...asta daca te ajuta cu ceva!

Cristina, facem galerie sa plece bubitzele!

Anca de Matei(26 august 2005)

Mergi la inceput