Bebelusi de mai-iunie 2005 (77)
Raspunsuri - Pagina 13
gabitzam spune:
Flori, eu i-am facut lui Andrei cind a sarit de 39 si nu-i scadea nici cu novocalmin. L-am dezbracat, si am udat un scutec de finet cu ala calaie, nu rece. L-am infasurat cu el de la subrat in jos si am pus deasupra un prosop mare uscat. Si i-a pus in picioare sosetele cu otet indoit cu apa. Camera sa fie aerisita. Ii lasam scutecul ala cam 15 minute si schimbam iar. Cam de 3 ori am facut asta.
Gabitza si bebe Andrei-Stefan
(25.05.05)
Andrei 0-5luni
Cornelia spune:
Buna fetelor!
E tati acasa la ora asta pt. prima data de nu mai stiu cate luni, i-am pasat copiii si am intrat sa va salut.
Tdi, pupici Alysei! Am patit ceva asemanator cu Stefan, in ham, care s-a lasat in patru labe, s-a smucit si eu ametita am slabit hamul. A dat o gura de gresie, credeam ca ii adun dintii d ejos. S_a ales cu o vanataie la barbita dar nu a sangerat.
Mai nou are buza sparta
. Habar nu are nimeni unde s-a lovit.
Fece numai boacane: a umblat la aragaz, mama l-a luat si nu a observat ca a dat drumul la gaz. A iesit cu el putin in fata casei, femeia era sus si MAria a ramas pt. cateva minute singura
. Cand a intrat mama a luat-o ameteala de gaze. Maria desena si i-a spus ca ii place mirosul asta
. In sf., sa ne fie invatatura de minte si sa nu mai lasam vreodata gazele deschise. Imi e asa ciuda, daca era bona cu ei, o concediam, dar cu mama ce fac?
Mai inainte, a dat tel. la maxim in timp ce urlau suporterii Stelei. A plans 10 minute de sperietura, ca era chiar in fata boxei!!!
Isi da na-na singur, cand ridici tonul la el! Adica isi da palmute pe picioare, cateodata zice na-na, rade si fuge.
Florentina, Monu, Nelia, Fran, Iuliana sanatate copilasilor! (scuze daca am uitat sau incurcat pe cineva)
Ioana, pai sa vezi acum mesaje kilometrice ![]()
Elisor si tie sanatate!
Olga, eu sunt pe departe eroina
. Si eu admir mamicile care reusesc sa le faca pe toate.
Canute are si Stefan doua, dar nu nume mari. Cea cu supapa e de la Primii pasi, dar i-am scos supapa, ca nu reuseste sa bea cu ea. Mie mi-a placut f. mult (a avut Maria) o canuta cu pai de la Farlin. Paiul era scurt si se "inchidea" (nu stiu cum s aexplic). O luam peste tot cu noi, ca nu curgea. Nu ma pastrat-o si pt. Stefan ca nu ii puteam spala paiul f. bine si imi parea un pic mucegaita. Cred ca o sa ii iau si lui una. Cea de la Avent mi se pare exagerat de scumpa.
Asa cum a zis si Corni, la noi se ia motul si la fete si la baieti. Pe tava am pus la Maria o groaza: carte, dictionar
, creion, bijuterie, bani, seringa, minge de tenis, foarfeca (ce semnificatie o avea, habar nu am), pensula si altele de care nu imi amintesc in mom. asta.
Corni, eu ii dau ceai normal, de tei
, dar nu ma obosesc prea des sa ii fac. In rest, apa.
Hai ca m-am intins.
Si in final, Stefan a ajuns la mine in brate. Tastam amandoi si e jale
n oikdf
o mica demo p jj m
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze
Cornelia spune:
Florentina, eu nu i-am facut impachetari. Doar sosetute cu otet. Nu stiu ce sa iti zic. Sanatate multa!
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze
Boobooricu spune:
Buna la toata lumeaEu mi-am luato in cap si nu am mai scris de ceva vreme de czand m-am mutat(scuzati greselile de tipar, dar am niste picioruse pe tastatura care nu stau locului deloc)...
Asa...am puso jos sa isi faca de cap cu printerul...
A mea Juliana a facut 10 luni..Doamne ce repede mai trece timpul...inca putin si ii dau bairam pt 18 ani ce mai!Nu sta locului nici o secuna..isi baga degetutele peste tot...se ridica in picioare, tipa, si alte nebunii cu care sunt sigura ca sunteti obisnuite...de mancat mananca foarte bine, plus tatici inainte de somn sau siesta...am ramas numai cu un san care are lapte, si vad ca e multumita, nu prea mai are ea chef de el..mai mult de comfort..
Cam atat deocamdata, mai revin cu detalii
salutari lui Elisor, Gabi, Loreen si la puiuti
elena,si iubiticilei ei, Juliana si sotul, Greg
monu spune:
Flori, luni alexia a facut febra mare si nu cedat nici la supozitor cu novocalmin. asa ca i-am facut impachetari cum a zis gabi si i-am mai dat 4 picaturi de algocalmin fiola. doza a fost recomandat-o de dr.
sanatate multa
si
Alexia Ioana
Cloreta spune:
Sara buna!
Nu mai fac fata cu cititul ce sa mai zic de raspunsuri?
Am intrat sa va spun ca ne-a mai iesit un dinte, al doilea in patru zile!
Ioana, vrei sa intri in barou?
Succes!
Laura februarie 2006
Pozele mele
fran spune:
Buna !
Iepu' parca e ceva mai bine cu haraitul din piept, oricum maine mergem la dermatolog si sambata la pedi. Acu' ma duc cu lectiile facute ca am tot citit despre dermografie-se pare ca dureaza ceva pana trece (daca...)si daca e asimptomatica (adica daca nu are mancarimi-am inteles eu) nici nu prea se da tratament. Sa vedem ce ne mai zice maine, ca am un listoi de intrebari...
O sa merg si eu la dr sa vad de apendicita-simt dureri in zona respectiva si imi misc mai greu piciorul drept-chestia e ca am mai avut asta acum cativa ani si chirurgul la care am fost mi-a zis ca nu e sigur ca am ceva, da' mai bine ma opereaza sa ne lamurim
Ceva acut- peritonita- sigur nu e-asta a facut Paul la doua saptamani dupa nunta (adica l-am bagat destul de repejor in spital
) si clar nu mi-e rau cum se simtea el.
Corni- Iepu' bea foarte bine ceai Humana-chimen si fenicul, se poate da de la 2 saptamani. Sau ala de la fares cu bebe pe cutie-babycalm ii zice. Pe ala nici eu nu-l indulcesc.
Vorbeati de apa/ceai...pai Iepu' bea lejer 400-500ml in unele zile. Intre mese sau dupa- si cam dupa juma' de ora-o ora luam loc pe Oli. Asa ca inainte cu o ora de masa nu-i mai dau sa bea-altfel ii dau cat vrea. Sper ca nu-i face rau, la urma urmei se zice ca majoritatea adultilor nu beau suficiente lichide. Iote ca ea a prins obiceiuri sanatoase de mica
Bea din bibe, canuta Primii Pasi fara supapa sau pahar obisnuit (de fapt nu e obisnuit, e Disney
).
Ciocuri cu supapa de la Avent(tetina de formare parca le zice) se gasesc de cumparat si separat ( ca si tetinele), deci daca aveti bibe puteti sa la puneti ca se potivesc, nu e nevoie sa luati canuta speciala. Iepu' doar roade din ele
Florentina-daca e pe final de raceala si ii ies si dinti poate sa faca febra. Eu stiu ca impachetarile se fac la peste 39-luata in fundulet, dar mi-a fost frica sa-i fac...dar ei ii scadea temp cu nurofen. Mirosul de urina nu stiu daca e concludent cata vreme a luat si pastilute. Va tinem pumnii stransi sa aveti o noapte linistita si sa va treziti bine maine.
Monu-multa sanatate si voua, sa va faceti bine amandoua. Nu stiu ce sa zic de bona, da' cred ca cel mai bine iti faci o lista cu ce vrei de la ea si ii zici din prima, sa nu ai surprize mai incolo.
Multa sanatate la toti puisorii si o noapte linistita pentru mamici.
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
ioanailincam spune:
Asa, hai sa mai si raspund la lume ca probleme vad ca sunt cat cuprinde.
Florentina - multa sanatate Mayei! Nu stiu cum e cu impachetarile, ca nu am ajuns la asa ceva, dar cred ca e tare rau sa vezi cum ii creste temperatura asa, inexplicabil. Of, of, ce iarna grea a fost pentru toti puisorii. Sa spream ca soarele va alunga toti virusii si vom scapa de toate.
Lucas - si noi tot in familie motul (sau turta ca asa e pe aici). Dar chiar si asa, masa de dupa - daca e gasca mare, cu parinit cu tot adica si cred ca vor fi ca mama si soacra-mea vor fi in vacanta - o dam la restaurant ca n-am putere sa gatesc la o hoarda. Asa am facut si la botez si nici n-a fost prea scump: 11 persoane vreo 5 milioane. Iar de pus pe tava, cam ce-au spus fetele si intr-adevar e in functie de sex.
Chris - a avut o canita de la Primii Pasi, din aia ieftina de zice Gabitza, dar ma enerva ca nu ii statea bine capacul si se trezea cu apa in poala. Asa ca acum folodim canita de la Nuk - tot fara supapa, direct cu gauri - care are si manere, ca sa bea singurica.
Beatrice - sa-ti fie de bine, parca te-ai mai scurt decat de obicei sau mi se pare mie? Sambata ma duc si eu ca sunt muma padurii. Din pacate la suvite nu stiu cand mai ajung dupa ultima experienta.
Elisor - ce ziceam eu ca iar dispari? Aoleu, azi a fost marea zi a despartirii...
OlgaM/Florentina - si eu ma gandeam cu groaza la intarcat, pe care il vedeam undeva departe, spre 1 an jumate. Ana nu voia sa suga din biberon la 4 luni jumate cand i-am dat cereale prima data si credeam ca nu va accepta lingurita. Asa ca atunci am renuntat la bibe, dar acum a fost de-ajuns sa-i vina ideea sa se intarce ca haleste la biberon de numa. Mai rau e ca au crescut si stiu de unde sa ceara. Am citi aici pe DC tot felul de metode, inclusiv pus albastru de Metil (asta parca nu e otrava nu?
) si mustar sau otet pe san - dar asta mai incolo, cand stiu ei sa aprecieze culorile si gusturile.
OlgaM - si pentru mine e un mister cum se descurca mamicile cu 2 copii, mai ales cand sunt ambii mici si de varste apropiate. Dar sa vedeti cum o fi sa ai 3. Stiu ca e o mamica cu unul dintre cei 3 copii de aceeasi varsta cu Maria Corneliei si sunt toti la distante mici unul de altul. Nu am retinut daca are ajutor, dar era saraca terminata: doi baieti mai mari si nazdravani cat cuprinde si mezina, o fetita pe care o alapta noaptea, cum faceam si majoritatea dintre noi, dar fara sa ne alerge toata ziua 2 nebuni prin casa. Si mai avea timp si de DC si din cate am citit eu mesajele ei erau mereu optimiste. Asa ceva...
Gabitza - succes maine, sa ne povestesti cum a fost? Tu vrei sa te intorci la munca? E foarte important sa fie din zona, ca daca e vorba sa faca 3 ore dus-intors, nu vine nimeni.
Monu - sanatate tie si Alexiei. Bine ca mergeti la dr, luati si un pampers cu kk la pachet. Despre bona ce sa zic? Sa stea cu copilul si cam atat. Mie asta mi se pare cel mai important, daca se simte ea bine sa mai spele un vas sau sa il puna la loc (eu spal vasele, dar urasc sa le pun la loc) foarte bine. Dar nu m-ar deranja daca in timpul in care doarme Ana ar dormi cu ea sau s-ar uita la TV. In schimb, cate e Ana in forma, full attention la ea, inclusiv vorbit, jucat, educat. Ca-mi adusei aminte, Roisin ce-o mai fi facand cu bona ei.
Cornelia - sa stii ca da. Trebuie sa invat sa ma mai restrang.
Booboricu - bine ai revenit, am intrebat de tine. Ei, cum e la casa ta?
Cloreta - aia vreau desi mi-e o sila...![]()
URA! STEAUA RULES!

Ei, cam asta e! Ma bag si eu sa mai citesc una alta, ca de mult nu am mai avut timp sa ma lafai. Pupici si noapte buna!
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
ioanailincam spune:
Io am crezut ca a castigat Steaua ca barbatul nu s-a deranjat sa-mi spuna ca daduse si Rapidul un gol. De-aia ma bucuram asa
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...