Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (81)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Mai gasesc si eu o intrebare, o discutie si ma simt mai "pe felie" si imi vine sa raspund...Nu va suparati pe mine ca nu raspund la toata lumea, citesc tot si bag la cap toate sfaturile pe care le primeste toata lumea, e deja o moda cu forumul asta (i-am facut programare lui Alex la dr Calapod, na moda, daca au zis fetele ca e de bine, acolo tre' sa mergem).

ana-oana, iti raspund eu cu banana ca eu sunt un pic in ceata cu doctorii si cu ce recomanda ei in Romania. Eu am aflat de la cumnata mea din Anglia ca acolo acesta este primul fruct introdus pentru ca ei considera ca e cel mai bine tolerat de stomacel, nu da aciditate si nu face alergii. In schimb, ei asteapta cu citricele pana dupa 8 luni pentru ca spun ca da aciditate. Am facut un research pe net despre diversificare si pe toate site-urile americane am citit ca banana este primul fruct introdus in alimentatia bebelusilor in f multe culturi ale lumii. Pediatrii americani cica pe banana o recomanda,nu morcov sau mar...acum la noi e alta poveste, aici se discuta despre faptul ca e alergena (habar nu am cum), oricum se presupune ca incepi intai cu o lingurita, apoi doua, deci ai observa daca face bebe alergie la banana.

Eu lui Alex i-am dat prima data mar copt, apoi banana, le-a tolerat f f bine, la mar crud pot sa zic ca inca o doare burtica si trage partzuri, iar alte fructe (din borcanase: piersici, afine, ananas) sunt ok.

Ufff, cat m-am lungit.
Hi sa zic si de scaunul de masa. Eu cred ca e bine sa aiba roti pentru ca lui bebe ii place tare mult sa stea in el si sa priveasca lumea si daca ai roti il poti trage usor dupa tine, in sufragerie sau la bucatarie, nu stiu cum m-as fi descurcat fara rotile lui polly atunci cand o apuca crizele si o imping cu scaunul prin sufragerie + hol sa o calmez. Si tace...

Noi stergem pavilioanele urechilor numai cu betigase. Nu am bagat niciodata inauntru nimic, si din prima zi i-a intrat apa in urechi la baie. Slava Domnului ca nu a racit niciodata pana acum.

Va pup tare!

Mergi la inceput

Un dans, ceva? miflore unde esti? Un samba? Cha-cha-cha?

Mergi la inceput

Daca tot nu dansati, m-am dus si mi-am cumparat un glow, red nr 1 ca nu am avut curaj de mai mult...Ia sa vedem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ch spune:

Buna noapte
Va multumesc pentru felicitari,da avem si noi 5 luni,ce repede trece timpul,dar ce ma mai mir ca don-soara este mai mare si parca ieri era ca Lucas.

Poze cu Lucas

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by kid2003

Daca tot nu dansati, m-am dus si mi-am cumparat un glow, red nr 1 ca nu am avut curaj de mai mult...Ia sa vedem

nu te supara, dar ce e ala " glow " ..ca am tot auzit pe la voi.. dar.. nu stiu ce-i..

Poze cu Lucas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina81 spune:

Dana, pt.fiecare mesaj trimis primesti puncte.Cand acumulezi un anumit numar de puncte iti poti cumpara un glow prin care iti colorezi numele.Pentru mai multe detalii,intra in partea stanga a paginii unde scrie meniu si foloseste punctele.

Irina si Matei-Cristian (1.sept.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Intr-adevar, citricele cica ar fi alergene. Oricum, alergiile pot sa nu apara imediat, ci in timp si sub diferite forme (nu neaaparat alimentare) si de cele mai multe ori ne intrebam de unde si cum. De-asta se evita introducerea precoce a unor alimente (fainoase cu gluten, peste, capsuni, albus de ou etc - printre care se pare si citrice). Au fost discutii si pe seama bananei in acest sens, insa chiar nu stiu ce sa cred. Din acest motiv se recomanda sa se dea bbilor in general fructe autohtone, pe cat posibil(mar, caisa, piersica)

Alina
Anya mea(19 oct. 2005)

Mergi la inceput

Irina 81 mersic,dau o bere

Poze cu Lucas

Mergi la inceput

Alina, ca de obicei, omul potrivit la locul potrivit Ce mai face scumpa de Anya, tot asa de cuminte este? Mama, ce am mai povestit la tot familionul ce dulci au fost Anya si Sarah la restaurant. Sotul meu mai ca nu m-a crezut, nu isi imagineaza ca un bebe poate lua parte la o masa la restaurant. Noi am scos-o pe pitica la terasa in Herastrau, dar nu mai mult de 30 de minute (timp in care a si dormit a si papat) nu ne-a lasat sa stam. eu tot ma chinui sa o educ.

Ce zici de para? mie mi-a fost frica sa ii dau, din piata nu ii iau ca nu stiu cu ce sunt conservate, dar i-as da din borcanas...am auzit ca face diaree, oare sa o combin cu o banana proaspata ca sa ii anihilez efectul? La noi banana are clar efect de constipare

Mergi la inceput

Kid 2003 eu i-am dat para din borcanas,cateva lingurite si sa sti ca a acceptat-o foarte bine,nu am avut probleme.

Poze cu Lucas

Mergi la inceput