va rog mult: musaca

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Mousaka cu varza

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 ceapa, 1 catel usturoi, 2 lg. ulei, 500 g carne tocata, oregano, sare, piper, 1 lg. bulion, rosii din conserva (425 ml), 500 g varza, 250 g smantana, 150 g cascaval ras

Cartofii se fierb in coaja cca 20 de minute. Ceapa si usturoiul se toaca si se calesc in ulei. Se adauga carnea, oregano, sare, piper, bulionul si rosiile si se lasa sa fiarba. Se preincalzeste cuptorul (175°).
Varza se toaca. Cartofii se decojesc si se taie felii. Intr-o forma de sufleu se aseaza varza, apoi carnea tocata si deasupra cartofii, peste care se toarna smantana. Se presara cascavalul ras si se coace cca 45 de minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Mousaka cu vinete

Ingrediente: 4 vinete (cca 1 kg), 10 lg. ulei (masline), sare, piper, 1 ceapa, 500 g carne tocata de vita, ½ leg. oregano, 6 lg. pesmet, 1 cub condimente, 375 ml lapte, 3 lg. faina, 2 lg. unt, 2 galbenusuri, 100 g branza rasa, 4 rosii

Vinetele se curata, se taie pe lungime in sferturi, apoi in felii. Se auresc in 8 lg. ulei incins. Se lasa la scurs pe o foaie de pergament si se condimenteaza cu sare si piper.
Ceapa se toaca marunt. Carnea tocata se rumeneste usor in 2 lg. ulei. Se adauga ceapa si se fierbe inabusit pana se moaie. Se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga oregano si pesmetul si se amesteca bine.
Cubul se dizolva in lapte fierbinte. Faina se rumeneste in untul topit, apoi se stinge cu laptele. Se ia de pe foc si se adauga galbenusurile.
Se preincalzeste cuptorul (200°). Se unge cu grasime o forma termorezistenta. Se aseaza straturi alternante de vinete, carne tocata si branza. Deasupra se toarna sosul, apoi se aseaza rosiile taiate rondele. Se da la cuptor 1 ora si se orneaza cu oregano.

Mergi la inceput