va rog mult: musaca

va rog mult: musaca | Autor: viermisor

Link direct la acest mesaj

Am mancat la cineva o musaca de cartofi buna, buna si am incercat si eu, nu e dezastru dar nu se compara. Poate alte ingrediente in afara de cartofi si carne?

Va rog sa-mi dati si mie reteta. Am inteles ca este si musaca de macaroane?

viermisor

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maimutzica spune:

Uite aici mai multe retete de musaca:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13963
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=30971



Unii oameni ar prefera mai degraba sa moara decit sa gindeasca. Si asta si fac ,viata o demonstreaza zilnic !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Draga viermisor,

Uite un www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=26400" target="_blank">index cu subiecte grupate foarte ingenios de catre gospodinele desavarsite ale forumului. Apasa CRTL+F, scrie termenul cautat si gasesti in cateva secunde exact ce iti trebuie.

Mai poti folosi si acest subiect: www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27813" target="_blank">Intrebam, cautam - ordinea sa o pastram :):)

Catalin


Think pink!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viermisor spune:

Multumesc mult.

viermisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Mousaka cu ciuperci

Ingrediente: 600 g cartofi, 150 g ciuperci (Champignons), 1 ceapa, 1 catel usturoi, 2 lg. unt, 50 ml supa de legume (instant), 250 g smantana, sare, piper, 1 ou, 1 lg. pesmet, 100 g cascaval ras, maghiran

Cartofii se fierb cca 25 de minute, se scurg, se decojesc, se lasa la racit, apoi se taie felii subtiri. Ciupercile se taie felii. Se preincalzeste cuptorul (200°).
Ceapa si usturoiul se toaca si se calesc in unt. Se adauga ciupercile, se calesc si se toarna supa. Se adauga smantana si se condimenteaza cu sare si piper. Se ia sosul de pe foc si se inglobeaza oul.
Se unge cu unt o forma de sufleu si se presara cu pesmet. Se aseaza straturi alternante de cartofi, cascaval si sos de ciuperci. Se da la cuptor cca 20 de minute si se garniseste cu maghiran.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Mousaka cu cartofi

Ingrediente: 1 ceapa, 2 catei usturoi, 3 lg. ulei, 500 g carne tocata, 850 g rosii la conserva, 1 lingurita oregano, 2 lg. patrunjel verde, sare, piper, 800 g cartofi, 600 g dovlecei, 200 g telemea, 40 g faina, 40 g unt, 500 ml lapte, nucsoara

Se toaca ceapa si usturoiul si se prajesc intr-o lingura de ulei. Se prajeste carnea pana devine sfaramicioasa. Se amesteca rosiile cu suc de rosii si verdeata; se fierb 20 de minute fara capac si se condimenetaza. Se preincalzeste cuptorul (250°).
Cartofii se taie felii, se aseaza pe o tava si se stropesc cu 2 lg. ulei; se coc la cuptor 10 minute. Se reduce temperatura din cuptor (180°).
Intr-o forma unsa cu ulei se aseaza straturi de cartofi, carne tocata, felii de dovlecei, 100 g telemea zdrobita – se incheie cu un strat de cartofi.
Se caleste faina in unt. Se toarna laptele si se da in fiert. Se adauga 100 g telemea, se paseaza si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se toarna peste musaca si se coace cca 45 de minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Mousaka cu cartofi noi

Ingrediente: 800 g cartofi noi, 1 chifla veche, 1 ceapa, 250 g carne tocata, 4 oua, sare, piper, boia, 800 g rosii mici, 400 g smantana, 2 lg. rondele de ceapa verde, 200 g cascaval ras

Cartofii se fierb cca 20 de minute si se decojesc. Ceapa se toaca marunt. Rosiile se oparesc si se curata de pielite. Chifla inmuiata si stoarsa se amesteca bine cu ceapa, carne, 1 ou si condimente. Se preincalzeste cuptorul (200°).
Se unge cu ulei o forma de sufleu. Cu mainile umede, se formeaza chiftelute de carne si se aseaza in forma, impreuna cu cartofii si rosiile.
Smantana se amesteca bine cu restul de oua si cu ceapa verde si se condimenteaza cu sare si piper. Se toarna in forma, se presara cascavalul ras si se coace cca 40 de minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Mousaka clasica

Ingrediente: 2 ardei grasi rosii, 400 ml lapte, 60 g faina, lamaie, 200 g smantana, 700 g cartofi fierti, 700 g carne tocata de vita, ulei, 500 g vinete, 2 oua, 100 g cascaval ras, 1 ceapa, patrunjel verde, scortisoara

Ardeii se taie cuburi, se calesc si se toarna 70 ml apa; se acopera si se fierb 5 minute, apoi se paseaza. Se caleste faina; se toarna lapte si smantana si se fierbe. Se adauga sare, piper, suc si coaja de lamaie. Se calesc carnea si ceapa; se adauga piureul de ardei, patrunjel, sare, piper si scortisoară. Vinetele feliate se prajesc, se sareaza si se pipereaza.
In forma, se aseaza ½ din feliile de cartofi, sare, piper, sos alb, felii de vinete, sos, carne tocata, sos alb batut cu oua si, in final, cascaval ras. Se coace 40 de minute (180°).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Mousaka in crusta de cascaval

Ingrediente: 500 g cartofi, 600 g vinete, 600 g rosii, 2 cepe, 2 catei usturoi, 6 lg. ulei, 500 g carne tocata, 1 lingurita cimbru, 3 oua, sare, piper, 300 ml lapte, 150 g feliute de cascaval

Cartofii se curata, se taie felii si se fierb 5 minute in apa cu sare, apoi se scurg.
Vinetele se curata, se taie pe lungime, se presara cu sare si se lasa 15 minute sa se patrunda, apoi se sterg cu un servet. Rosiile se curata de coaja si seminte si se taie felii.
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca. Se caleste ceapa in 2 lg. ulei, se scoate, se mai adauga 2 lg. ulei si se prajeste carnea. Se adauga usturoiul, sarea, cimbrul si piperul, apoi ceapa si rosiile si se mai prajesc 10 minute.
Se calesc vinetele in 2 lg. ulei si se lasa sa se scurga.
Se aseaza intr-o forma, in straturi, carnea, cartofii si vinetele si se condimenteaza.
Se amesteca ouale cu laptele si se condimenteaza. Se presara cascavalul pe musaca si se toarna ouale cu laptele. Se coace 40 de minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Mousaka cu dovlecei

Ingrediente: 1 ceapa, 400 g rosii, 3 dovlecei, 250 g telemea, 2 lg. ulei, 750 g carne tocata de vita, 2 lg. bulion, sare, piper, 2 oua, 200 g smantana

Ceapa se toaca marunt. Rosiile se taie felii groase. Dovleceii se dau pe razatoare, iar branza se taie felii. Se preincalzeste cuptorul (180°).
Se caleste ceapa in ulei incins. Se adauga carnea tocata, apoi bulionul si se condimenteaza cu sare si piper. La sfarsit se adauga dovleceii.
Ouale se amesteca bine cu smantana si se condimenteaza cu sare. Se unge cu ulei o forma de sufleu. Se toarna amestecul de carne, iar deasupra se adauga sosul de smantana. Apoi se aseaza feliile de rosii si de branza.
Se coace la cuptor cca 40 de minute si se garniseste cu patrunjel verde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristicdt spune:

Musaca de cartofi cu carne.

Ingrediente
500 g carne macra, 750 g cartofi, 2 cepe, 3 linguri ulei, sare, piper, verdeata, 1 lingura bulion sau 3-4 rosii.
Mod de preparare
Se curata cartofii si se taie felii de grosimea unui deget. Se presara cu putina sare, se lasa citeva minute sa stea cu sarea apoi se sterg cu un servet si se prajesc pe amindoua partile. Se da carnea prin masina impreuna cu doua cepe crude, apoi se pune la prajit intr-o tigaie cu o lingura de ulei. Se adauga sare si piper si se lasa ca tocatura sa se prajeasca foarte putin (trebuie sa ramina mustoasa). Intr-o cartita unsa cu ulei ,se asaza un rind de cartofi, apoi un rind de carne. Se procedeaza astfel pina cind sint pusi cartofii si toata carnea, avind grija ca ultimul rind sa fie de cartofi, iar intre rinduri se presara verdeata tocata. Se toarna o lingura de bulion amestecata cu un pahar de zeama de carne (vara, peste cartofi se pune un rind de rosii taiate felii; in acest caz nu se mai pune bulionul cu zeama de carne). Se da la cuptor pina scade bine.



Musaca de macaroane.

Ingrediente
100 gr. carne, 70 gr. macaroane, 1 ou, 15 gr. unt, 2-3 linguri lapte, sare, 1-2 linguri suc de rosii
Mod de preparare
Se fierb macaroanele in apa clocotita cu sare, la foc incet pina se inmoaie, fara sa se sfarime. Se scurg, se clatesc cu apa calda si se strecoara din nou. Se pun intr-un vas "Jena" sau emailat, in straturi alternative de macaroane cu carne fiarta tocata, fara sa se umple vasul complet. Oul se bate cu laptele si se toarna deasupra. Se adauga si untul topit. Vasul in care s-au asezat macaroanele, carnea si celelalte ingrediente se introduce intr-un vas mai mare, in care s-a pus apa calda. Se pun cele doua vase in cuptor, la un foc mai tare, unde se lasa sa fiarba pina cind incep sa se rumeneasca la suprafata. Cind este gata, se stropeste cu sucul de rosii proaspat.

Retetele astea sunt facute de mine personal,sper sa-ti placa>Pofta buna.

Mergi la inceput