Visul meu...

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Picasso spune:

Ma bucur ca v a placut,pt ca acestea au fost poeziile adolescentei mele.Multe au fost datile cind am plins citindu le...De fapt le stiu pe de rost!Nu nu sint scrise de mine.Am si eu poezii,poeme si chiar un mic roman de dragoste pe care le am scris in timp ce iubeam intens.Eu cred ca iubirea este un sentiment ce ti da puteri nebanuite,ce zgirma adind in sufletul si mintea ta scotind la iveala ce ai mai bun sau mai rau deopotriva.Mi ar fi placut sa fiu eu aceea care a scris aceste poezii pt ca ele fac intr adevar sa vibreze sufletul.
IUBIRE INTERZISA
Ziua ce ma cheamacu blinda i alinare
E o suferinta care vesnic doare
Bat la porti inchise,plina de mihnire,
Sufletul imi plinge calm,a despartire.
Nu mai vreau iubire!Visul se sfarima
Te iubesc cu lacrimi care ma darima...
Suferinta rece,cruda si pustie
Mi este trupul putred de melancolie....
Va rog scuza ti mi greselile,azi am fost la oftalmolog si mi a dat niste picaturi nesuferite de abea vad!
SI IERI,SI AZI
TACEREA TA
E NOD IN GITUL CLEPSIDREI
CE MI CINTARESTE
LINISTEA.
Ti am scris versuri pt ca ele spun multe daca stii sa citesti printre rinduri.Ma bucur ca si altora le au placut si va multumesc.Daca mai doriti,se rezolva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nadia1976 spune:

Da, Picasso, daaaaaaaaa, mai vreeeeeeem! Felicitari de un milion de ori! F frumos!

Winners don't quit; quitters don't win.

Don't give me an attitude; I already have one!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabgabriela spune:

Picasso,

Iti multumim din suflet ptr clipele de intensa emotie ce le traim citind aceste poezii.Ai putea sa-mi spui de cine sunt ? Mi-ar place sa am volumul la capatai si sa citesc cand ma apuca...dorul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picasso spune:

Regret absenta...Am avut citeva momente in care nu mi a trebuit aproape nimic.
Volumul de poezii nu a aparut niciodata,sau cel putin nu stiu eu! Aceste poezii sint ale unei prietene pe care nu am mai vazut o de cel putin 13 ani.A plecat in Franta impreuna cu baietelul ei si nu am mai stiut nimic de ea.Era de o sensibilitate rar intilnita.Regret ca am rupt legatura,dar ma rog Domnului ca intr o zi sa ne revedem.Iar daca citeste aceste rinduri sa stie ca mi este tare dor de ea,de DIANA.Iar daca va plac poeziile sa stiti ca de azi voi scrie in jurnalul meu cite ceva in fiecare zi,aici necorespunzind cu ceea ce a postat Nadia.Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mona25 spune:

Draga nadia,
Nu stiu daca te va ajuta cu ceva postarea mea dar vreau sa iti pove ca si eu am avut un prieten timp de 5 ani jumate. L-am iubit mult de tot dar eu plecand din orasul meu natal la facultate, inevitabil, ne-am despartit deoarece aici am intalnit un alt baiat. Mi-am dat seama de greseala enorma care am facut-o l-am parasit pe acel baiat pentru care m-am despartit de iubitul meu de atunci si timp de 2 ani am suferit ca un caine. Intre timp am intalnit un alt baiat care are toate calitatile pt mine dar de fiecare data cand ne certam ma gandeam la fostul iubit. Mi-a fost tare greu. deci dupa 4 ani eu continuam sa ma mai gandesc la el. Anul trecut am fost foarte surprinsa ca m-a sunat. M-am dus sa ma intalnesc cu el si abia atunci mi-am dat seama ca am suferit ca o proasta si mai mult m-am simtit vinivata fata de actualul meu prieten. Cei doi nu au termen de comparatie.
Eu zic sa te gandesti mai bine, ca na...nu cred ca are rost ....acum probabil tu stii mai bine.
Iti doresc cele bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zanazanelor spune:

Buna Nadia... Mi-ai ramas in minte de la niste mesaje pe care mi le-ai dat si care mi-au fost de folos......

Recunosc ca am citit un pic printre randuri, dar esenta am retinut-o...

Sa stii ca nu esti singura femeie care are astfel de ganduri, vise sau dorinte. Si nu este asa cum spune Akuma, nu este vorba ca te-ai saturat de prea mult bine... Parerea mea este ca indiferent cand te desparti de cineva, indiferent daca mai tii sau nu legatura cu acea persoana, cred ca este in firea omului ca atunci cand "something goes wrong" sa se gandeasca la clipe frumoase, sa faca un pic de comparatie cu cineva din trecut...

Poate sotul tau te jigneste o data. Tu te enervezi si in sinea ta te gandesti ca X nu te jignea. Poate sotul tau nu-ti aduce flori ca nu-i sta in fire. Tu esti nemultumita si in sinea ta te gandesti ca acelasi X sau Y iti aducea buchete imense de flori...etc...

Asa cum spunea si Impreuna, poate relatia voastra s-a terminat fara sa va spuneti tot. Si a mea s-a terminat la fel. Si azi, dupa 2 ani de casnicie si 3 de despartire simt ca nu s-a spus tot. Uneori as vrea sa ma intalnesc cu ex- si sa-i spun tot ce a ramas nespus din partea mea, sa-i spun tot ce am gandit si tot ce m-a impins sa-l las acum cativa ani...

Cu cat te gandesti mai mult, cu atat se intampla mai multe... Te intrebi cum poti da de el, cum sa-i mai scrii si ce sa-i scrii, te gandesti ca ai vrea sa-l vezi, sa mai povestiti cate ceva, macar de dragul a ceea ce a fost...incepi sa visezi si te intrebi "de ce?" Pentru simplul fapt ca ceva a ramas in aer...

Eu am avut un principiu dupa care m-am ghidat pana acum in viata: "nu ma intorc la ex, oricat de rau mi-ar fi in noua relatie". Personal cunosc foarte putine persoane care si-au gasit fericirea cu aceeasi persoana de care candva s-au despartit. Nu cred ca este vorba de involutie, cum zicea cineva. Cred ca mai degraba este vorba de o greseala. In fond, daca erai fericita si implinita, nu se termina acea relatie. Acum stiu, au trecut ani si ani, tu te-ai mai schimbat, ai trait clipe care te-au facut ca ACUM ACEEASI problema sa o tratezi ALTFEL. Insa sunt convinsa ca odata ajunsa in acelasi punct in care ai zis "gata" nu vei retrai toate acele sentimente frumoase care acum zburda prin inima ta...

Cred ca asa este firea omului: nu sa se sature de bine, ci sa-si complice un pic viata. Chiar nu stiu de ce. Pana si eu fac asta. Insa trebuie sa zici "gata"...vorba ceea "ce-a fost frumos s-a terminat/ a ars, a disparut foarte ciudat"...

In concluzie: parerea mea este sa-l lasi pe fostul in pace, sa-si traiasca viata cu cine doreste, iar tu sa te concentrezi asupra casniciei tale. Nu are rost sa-ti bulversezi sufletul pentru nimic. Va trece. Te asigur...

Si acum sa va scriu si eu o poezie, ca tot veni vorba de dragoste:

"Acum tu esti fericit,
Cand pe mine m-ai parasit,
Cand vina nu-i decat a ta;
De ce? De ce nu pot uita
Trecutul acela blestemat
Cand te-am iubit cu-adevarat,
Sperand ca tu sa fii al meu,
Si amandoi sa fim mereu,
Ca nimeni n-o sa ne desparta,
Cum poti iubi o alta fata?

Ea, o straina ce-a venit,
Si fara mila te-a rapit,
Nimic, nimic nu te-a-ntrebat
Cant tu i-ai spus ca ne-am certat.
Esti liber, poti sa faci ce vrei,
Caci n-am nimic cu viata ei.
Iti las in schimb o amintire
Si partea mea de fericire
De care m-a lipsit destinul
Lasand in urma lui veninul...

Si cand va fi nunta ta,
In ziua-aceea fara nume,
La lautari de rog a spune
Sa cante-n numele iubirii:
S-AU SCUTURAT TOTI TRANDAFIRII."

Mergi la inceput

Zana, mi s-a ridicat parul pe brate cand am citit poezia; si sa stii ca oricat de mult mi-as dori uneori sa-i scriu cateva randuri, n-am facut-o si nici nu am sa-i scriu vreodata.
Multumesc ptr. raspunsuri, tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bogdan_ant spune:

e dreptul nostru sa visam, dar parerea mea este ca ar trebui sa ne bucuram de ceea ce avem deja, sfatul meu este sa rupi total legatura cu trecutul pentru ca daca nu o vei face iti va bantui prezentul si viitorul si nu te vei simti nicodata implinita, fericita.

Mergi la inceput

Bogdan_ant,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Vlad spune:

Nadia, poate te-ar ajuta, in sensul ca te-ar elibera sa poti vorbi cu sotul tau. Bineinteles daca tu crezi ca ar intelege si nu s-ar departa de tine. Iti spun asta pentru ca, la un moment dat, eu am primit o astfel de marturisire de la omul care era, in acel moment, totul pentru mine. Avea o nostalgie pentru cineva, cu care vorba cuiva de aici nu-si incheiase socotelile. M-a durut, mult as spune, dar am apreciat ca a avut puterea sa-mi spuna, ca nu a tinut numai in sufletul lui, am incercat da discutam, sa inteleg, si dupa un timp, foarte linistit, mi-a spus ca i-a trecut, ca nu stie cand ar fi trecut daca nu discuta cu mine. Nu au mai fost apoi probleme deloc, eu am capatat o si mai mare incredere in el pentru faptul ca mi-a spus, desi putea foarte bine sa nu o faca, el a capatat o mai mare incredere in mine datorita modului in care am reactionat.
Oricum tu stii mai bine daca e potrivit sa vorbesti!

Mergi la inceput