Miresele anului 2006 (51)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ciciep spune:

quote:
Originally posted by Divine girl

Buna dragele mele!
Eu mi-s cam trista azi ca se face o saptamana de cand ...
Dar ... asta e ... viatza merge inainte si noi avem anumite probleme de rezolvat ...
Referitor la concediul pt casatorie, am fost chiar acum si am intrebat la "Personal" cum se procedeaza.
Deci: se pot lua cele 5 zile ( legal ) numai la cununia civila pt ca tu practic demonstrezi data casatoriei cu certificatul. Acuma ... poti sa-ti iei cele 5 zile inainte sau dupa eveniment, sau 3 zile inainte si 2 dupa, sau ... cum vrem noi ... Ideea e ca poti aduce dovada casatoriei si ulterior ( cat mai repede ).
Dar ... mai exista o varianta pt cei care nu fac cele doua cununii in aceeasi zi ( de ex la o saptamana ). In acest caz ... se merge "la mica intzelegere" cu seful. Ideea e ca "pe hartie" trebuie sa avem acele 5 zile legate de civila ( inainte sau dupa ). Deci poti sa-ti iei "pe hartie" la civila, dar sa stai efectiv acasa peste o saptamana, sau o luna, sau cand ai tu religioasa, dar pt asta trebuie sa gasesti intzelegere la shefi
Eu stiu un caz ... cand 2 colegi de-ai mei au facut civila acum vreo 4 ani ( erau studentzi atunci ), apoi religioasa acum vreo 2 ani, si ei nu au primit cele 5 zile. In acest caz si-au luat CO. Deci ... se da musai numa' la civila!
ATENTIE!!! ... daca v-ati luat CO inainte si dupa nunta MODIFICATI-L!!! Veti pierde cele 5 zile care trebuie musai legate de data evenimentului!
Eu am avut grija si mi-am trecut CO pana la nunta pt ca sa pot lua cele 5 zile dupa

Va pupa mama pe toate!

Pregatiri

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc... Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Sar'na...a inteles fata

Miresica de 1 al lui Cuptor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Divine girl spune:

quote:
Originally posted by Alynutza

Eu ma gandeam sa-mi iau concediu 5 zile inainte de nunta, apoi cele 5 zile libere legale si iar 5 zile de concediu. Asa nu se poate? (Ps: noi facem si civila in aceeasi zi cu cununia religioasa).

Miresica de 15 iulie

Ba da! Se poate! Si ... pt mai multa sigurantza ... intreaba la tine la servici mai bine.

Pregatiri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Divine, pentru raspuns. O sa intreb si la Personal sa fiu sigura ca nu fac figuri. Si inca niste ca sa-ti mai treaca tristetea.

Miresica de 15 iulie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

quote:
Originally posted by Giova

Kreliutz vine rochia aia mumoasa taman din Germania?

vine vine.......cam prin a 2-3a saptamana din aprilie

m-ati facut curioase, fetele..o sa-ntreb si eu la Personal ...zau.......mai multe informatii, doar..nu strica!

No more kinky stuff! Soon to be a married woman!

Krelia...viitoare printzesita
26 august 2006
"Si daca ramuri bat in geam...de ce nu tai copacul...?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Bhey nu mai am stare...ma gandesc numai la meci. Si MM asta raspunde din an in paste la telefon si io mor aciulea! Si Carlos e out, Victorash la fel, Neshu e prea fragil pt caii aia de rapidisti! Sunt varza si ma cert cu toate frustratele care se cred mari rapidiste!....caci am si prieteni rapidisti, dar cu ei pot discuta omeneste! Cu astea....nuuuuu
OFF-TOPIC TOTAL...da' nu mai puteam! Multumesc!

Milioane de inimi - 2 culori, o întreaga natiune - o singură iubire,58 de ani de glorie - legenda trebuie să continue!
7 MAI 1986-SEVILLA
10 MAI 2006-Eindhoven
CAMPIONII, CAMPIONII, OLE, OLE, OLEEE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Divine chiar ma gandeam azi la tine, asteptam vesti. Sper ca esti bine.O sa merg sa dau BT pt invitatii, tot unde le-ai facut tu.Multumesc pentru sfaturi, o sa casc bine ochii sa nu am greseli.
Krelia rochia ta vine cu bautura mea(din Germania peste 2-3 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_trend spune:

Ce fac fetele mele???
Pliciu ... saru'mana... sorry ca nu am raspuns dar am o stare super naspa, nu stiu ce-i cu mine...
Sunt varza ... calculatorul l-am virusat ... acum folosesc un jaf de laptop... dar merge ca sa vad ce ati mai facut... vorba lui Bogdan... cred ca tu esti bolnava mai mult ca nu poti sa vorbesti cu fetele pe forum
Ralucah eu vreau doar un suc de portocale... ca's antialcool... deci cu mine nu te falimentezi
Sunule si Krelia stelistele mele preferate Bafta Multa Stelei

Ralu... condoleante !!!

Nunta noastra
Poze
Nu te ascunde in spatele unei imagini false: oamenii te vor iubi mai mult daca esti sincer

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Buna, fetelor.
Condolente, Trenurelule.

quote:
Originally posted by Divine girl

quote:
Originally posted by Alynutza

Eu ma gandeam sa-mi iau concediu 5 zile inainte de nunta, apoi cele 5 zile libere legale si iar 5 zile de concediu. Asa nu se poate? (Ps: noi facem si civila in aceeasi zi cu cununia religioasa).

Miresica de 15 iulie

Ba da! Se poate! Si ... pt mai multa sigurantza ... intreaba la tine la servici mai bine.

Pregatiri

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc... Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Ba, eu stiu ca nu se poate.

In art 143, alin (5), din Legea nr 53/2003, cu modif si completarile ulterioare (Codul Muncii) se prevede:

"(5) În cazul în care programarea concediilor se face fracționat, angajatorul este obligat să stabilească programarea astfel încât fiecare salariat să efectueze într-un an calendaristic cel puțin 15 zile lucrătoare de concediu neîntrerupt."

Chiar inainte sa postez am verificat in Lex varianta actualizata a legii.
Asta inseamna ca poti lua, ori inainte, ori dupa minim 15 zile.
Acum....mai ramane si varianta cu "la mica intzelegere" cu seful..in fctz de cat e de intzelegator .

Nunta noastra: 29 iulie 2006

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni."
Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

he he Elara, no offence, da' eu de cand am iesit din invatamant si lucrez la particular n-am avut veci concediu 15 zile neintrerupt, nici iubi, nici nu stiam de asa ceva. Oricum, cred ca se poate ce am zis eu (la mine cel putin) ca am vorbit cu un coleg care s-a insurat anul trecut si el tot asa a avut concediu.

Andreea, cand zici ca esti antialcool, inseamna ca nu bei deloc ? Sau ca bei doar foarte putin? Si eu sunt antialcool total, si ma tot cert cu iubi ca nu vrea sa bem sampanie fara alcool cand intram in sala la restaurant si eu ma tot supar de fiecare data pe el cand ajungem la "subectul" asta si-i reprosez ca vrea sa ma pilesc la nunta mea sa nu mai stiu ce-am facut...

Miresica de 15 iulie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rexanne spune:

Da... Elara are dreptate. Daca am lua-o dupe lege, respectiv the CODU', chiar ar trebui sa luam o fractiune de minim 15 zile CO, pentru ca tot spilu' este protectia angajatului (prin hodina).
Eu fac altfel...imi iau alea 5 zile pentru evenimente familiale deosebite inainte de marele eveniment (asta daca o sa mai fiu intreaga cu capu'), dupe aia 15 zile lucratoare ca la carte...iar dupe aia 6 zile de sarbatorili di iarna...
Cam asta este...

Va pup

Mergi la inceput