Stimulent casnice
Imi poate spune cineva daca stimulentul poate fi acordat si tatilor in familiile unde mama e casnica? Este vreo familie in aceasta situatie?
Multumesc
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
Raspunsuri
Rozi spune:
Daca tatal indeplineste conditiile pentru a beneficia de CIC si renunta la el, are dreptul la stimulent, indiferent de situatia mamei.
inaioana spune:
Rozi, adica poate cere la serviciu aia 3 mil in plus la salariu fara sa faca nici o zi de CIC? Doar aratand ca mama copiilor nu e in CIC sau cum exact?
Eu am explicat situatia mea si aici, poate arunci o privire: http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=71442
Ioana
33 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004)
pozici
Rozi spune:
Ioana, sotul tau poate cere stimulentul (3 mil) dar nu la serviciu, ci la Directia de Munca. Urmareste subiectele de pe-aici care contin documentatia necesara, pentru ca nu o stiu pe dinafara, nefiind in situatia asta.
In lege nu scrie nicaieri despre obligativitatea efectuarii vreunei zile de CIC, este o scorneala.
Sotul tau va avea nevoie de declaratie din partea ta ca nu beneficiezi de CIC. Lui i va trebui o adeverinta de la locul de munca si adeverinta ca indeplineste conditiile de stagiu pt CIC (12 luni venituri impozabile si/sau stagiu la pensii pana in 31.12.2005). Pentru toate exista (cred) formulare prevazute de legislatie, cauta subiectele despre stimulent si au dat fetele acolo toate detaliile (ce bun e forumul asta!
)
Iti doresc nastere usoara si bb sanatos!
PS Dosarul va trebui depus de catre sotul tau cand bb va avea 42 de zile; va primi stimulentul incepand cu data depunerii, deci nu amanati ca perdeti bani.
inaioana spune:
quote:
Originally posted by Rozi
adeverinta ca indeplineste conditiile de stagiu pt CIC (12 luni venituri impozabile si/sau stagiu la pensii pana in 31.12.2005).
Pana in 31.12.2005 sau in ultimele 12 luni de pana la nasterea copilului (copilul se va naste la inceputul lui mai)?
Scuze ca te bat atat la cap!

Ioana
33 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004) pozici
inaioana spune:
Am inteles din lege ca este vorba despre ultimele 12 luni pana la nasterea copilului.
Uitati aici legea: http://www.ddfssbuc.org/formulare/hotarare1825.pdf
Sper ca am inteles corect. DAca cineva descopera ca nu..sa-mi spuna!![]()
Ioana
33 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004)
pozici
Rozi spune:
Ai inteles corect.
In cazul tau, pe perioada mai 2005 - dec 2005 (inclusiv), sa se fi platit contributia la casa de pensii, pe perioada ian 2006 - mai 2006 sa se fi platit impozit pe venituri profesionale.
_Ralu_ spune:
inaioana, si eu sunt tot in situatia ta. aproximativ. eu imi luasem gandul de la orice bani de la stat. si ca si la tine, nici nu se punea problema sa intre sotul in concediu 2 ani, dar nu m-am gandit nici un moment la stimulent! tot auzisem de stimulent dar nu stiam ce reprezinta.
e o idee super ideea ce ti-a dat-o lya la celalalt subiect. chiar m-a binedispus treaba asta. eu nu lucrez si 5 mil in plus ne-ar fi de mare ajutor. (3mil stimulentul si 2mil alocatia!)
daca afli ceva, cum ca nu trb efectuata nici o zi de cic, te rog din suflet anunta-ma si pe mine! oricum miercuri planuiesc sa sun la ne priveste la b1, sa intreb exact ce si cum.
raluca
16+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ra_mandache/my_photos
http://community.webshots.com/user/ralucamandache
Rozi spune:
quote:
Originally posted by bb ralukutza
daca afli ceva, cum ca nu trb efectuata nici o zi de cic, [...]
Ca sa afli asta, intreaba unde scrie in lege. Nu scrie nicaieri. Important este sa ai indeplinite conditiile pt a beneficia de CIC, nu sa-l si efectuezi. Nu va opriti la o piedica inexistenta!
sarmisa spune:
si noi suntem in situatia asta: adica eu nu indeplinesc conditiile,dar sotul da.Asa ca am incercat sa obtinem suplimentul si ni s-a spus ca sotul trebuie sa intre cel putin o luna in cic(asta de la primarie).Si-a depus deja actele inca nu am primit raspuns,dar ce mi se pare interesant e ca a trebuit sa scriu o declaratie ca eu nu am beneficiat de nici o zi de concediu de lauzie.
Acum avem alta problema...si cand te gandesti ca noi voiam sa facem cumva sa fie bine, ca oricum veniturile nu depaseau cheltuielile curente-seful sotului il obliga la intoarcerea din cic,adica peste o luna, sa devina pfa ca cica nu-si mai permite sa-l plateasca altfel si acum se pune intrebarea mai poate beneficia de supliment?Sau poate ramane in cic si sa fie si pfa?Daca stiti ceva v-as fi recunoscatoare pt raspuns.O zi buna!
sarmisa mamica de mayanna
inaioana spune:
Nu trebuie sa faca nici un strop de CIC, dati-le cu legea in cap. Am dat link-ul mai sus. Conditiile sunt sa fie unul dintre parintii copilului, sa aiba 12 luni de cotizare in ultimul an dinaintea nasterii copilului si celalalt parinte sa nu beneficieze (nu conteaza daca are sau nu dreptul) de CIC sau supliment. Atat!
Cat priveste, pfa-ul, nu stiu nimic despre asta ...
Ioana
33 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004)
pozici