Stimulent casnice

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Aaa..aia 2 mil alocatie se iau de la 1 Ianuarie 2007 din cate stiu. Ceea ce ma interesa, sunt pentru orice copil pana la 2 ani sau numai pentur cei nascuti dupa 1 ian 2007?

Ioana 33 saptamani cu Serghei si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by inaioana

Aaa..aia 2 mil alocatie se iau de la 1 Ianuarie 2007 din cate stiu. Ceea ce ma interesa, sunt pentru orice copil pana la 2 ani sau numai pentur cei nascuti dupa 1 ian 2007?

De la 1 ian 2007, indeminz CIC devine 6 mil. Alocatia pt copii < 2 ani va fi 2 mil (pana implineste copilul 2 ani). Pt orice copil, nu numai cei nascuti in 2007.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sarmisa spune:

Asa stiam si eu: unde-i lege nu-i tocmeala!Dar se pare ca in Romania asta vorba nu functioneaza.E asa de dureros sa te simti neputiincios in lupta cu autoritatile,sa nu poti practic face nimic nici macar cu legea in mana...eu sincer ma gandeam sa fac si dreptul numai pt a putea sa-mi fac dreptate...e timpul nostru,sunt drepturile noastre...Ce iar nu inteleg de ce exista diferente de aplicare a unei legi de la oras la oras?
Eu sincer sunt la capatul rabdarii...sotul imi spune ca vom incerca altundeva in lume sa ne gasim un loc...dar de ce?...nu vreau,el zice ca nu oamenii sunt de vina ci sistemul care i-a determinat sa se comporte astfel-din pacate noi suntem niste "supravietuitori" (citez pe seful sotului) care incearca sa traiasca de azi pe maine si care au avut sperante ca-si vor putea face un rost,care isi doresc cu diperare sa creasca un copil decent pt ca nu avem un spate ca sa ne putem permite sa facem ce vrem si sa ne lipsim de amaratii aia de bani ...Hai ca-s prea suparata si risc sa dau in altceva.

sarmisa mamica de mayanna

Mergi la inceput

Rozi, inca o data !

pozici

Mergi la inceput

Sarmisa, dar nu inteleg de ce nu faci in felul urmator (calea normala si legala): depui o reclamatie la superiorul persoanei care te-a nedreptatit in care anexezi articolele de lege incalcate si iti ceri dreptul si gata. Nu pleci fara nr de inregistrare la ea si sunt obligati sa iti raspunda in scris in 30 de zile cu motivatie plus masurile luate.
Si altceva, celei care v-a cerut sa intrati in CIC o luna, cere-i sa-ti dea scris, semnat si stampilat ca asa trebuie. Asta pentru ca e o prostie de care daca isi da seama nu cred ca va avea curajul sa o semneze. Si daca o reclami s-ar putea sa zica ca ea nu a spus niciodata asa ceva, ati inteles voi gresit. Asta penmtru ca e ilegal.
Cat despre drepturile incalcate de autoritati...este vorba despre niste functionari incompetenti si niste clienti obedienti care nu isi cunosc drepturile si cum sa si le obtina. Exista in legislatie parghiile necesare ca sa le obtii dar trebuie sa le si folosesti nu sa te astepti ca functionarii sa le stie. Si sa taxezi tot!
Ei se bazeaza pe faptul ca victimele nu isi cunosc drepturile si ca nu stiu sa si le obtina niciodata. Pentru ca in 99% din cazuri asa si este. Oamenii au senzatia ca functionarii fac legea ceea ce este gresit si nu se folosesc de puterea lor.
Mult succes!

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sarmisa spune:

multumesc! incercam asa
o zi buna!

sarmisa mamica de mayanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

fetelor, sper din tot sufletul sa fie asa! ar fi super. am salvat si eu legea, sa o citesc sa ma lamuresc! eu oricum miercuri voi suna la ne priveste sa-mi zica dna secretar de stat. ca atunci nu mai exista indoiala! va tin la curent!

raluca 17+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ra_mandache/my_photos

http://community.webshots.com/user/ralucamandache

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by bb ralukutza
eu oricum miercuri voi suna la ne priveste sa-mi zica dna secretar de stat. ca atunci nu mai exista indoiala! va tin la curent!

Draga mea, secretara aia de stat e si ea o functionara ca oricare alta care poate fi o proasta sau o persoana foarte competenta. Am vazut si eu o emisunea de asta (tot la "ne priveste") mai demult chiar cand se daduse legea si erau invitate insasi ministreasa plus o adjuncta si spuneau numai prostii. Spre exemplu ca daca ramai gravi si nasti in timpul CIC-ului nu mai beneficiezi de CIC pentru al doilea copil, ca "statul nu incurajeaza cresterea copiilor acasa pe banii lui la nesfarsit" (ce magarie!). Ceea ce este o prostie si o deziformare.
Asa ca tu citeste corect legea si normele de aplicare date si daca te incadrezi, nu conteaza ce zice nimeni. Legea nu o fac functionarasii dupa bunul plac, este gata facuta si valabila pentru toata lumea indiferent de oras, primarie, etc.

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Subscriu la postul Inaioanei!
Eu chiar am scris 2 mailuri in timpul emisiunii, pt ca raspunsurile erau gresite! Din pacate, nu ne putem baza pe informatii verbale, trebuie sa invatam sa cerem raspunsuri in scris, asta ii responsabilizeaza si le si da timpul sa mai citeasca o data legile inainte de a da un raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

Cat e alocatia acuma? Pt.copii pana in doi ani.A, 2 mil de la 1 ian 2007-pana atunci- 200 mii ...sau cat o fi acuma.
A auzit cineva de mamici avocate carora li s-a acceptat dosarul la primarie pt. CIC de 8 milioane? ...ca eu nu...inka.

Mergi la inceput