Le spuneti copiilor "Iarta-ma"?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Da, ii spun "iarta-ma", "imi pare rau", "pardon" de fiecare data cand gresesc fata de el sau ma simt vinovata si asa voi face mereu. Asa se face la noi in casa si-i valabil pentru toti 3.

Cunosc insa oameni cu un orgoliu nemasurat care nu ar rosti vorbele astea niciodata fata de nimeni - mic sau mare.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Si mie mi se pare normal sa spui asa ceva atunci cand ai gresit si iti dai seama ca e gresit sa nu-i arati copilului ca ai grsit.
Eu cu Adi am reusit destul de repede sa-l invat sa spuna "Scuze!" cand isi da seama ca a facut ceva gresit.
Ba chiar, bunicii lui se distreaza de mama focului cand il aud spunand pe un ton "vesel" ca spune "Scuze!" pentru aproape orice considera el ca n-a facut/spus bine.
Problema mea insa o reprezinta taica-su, care n-ar spune asta nici picat cu ceara...
Si voua vi se intampla la fel cu barbatii astia caposi si orgoliosi? Ca pe mine ma dispera sa nu putem avea o atitudine comuna in privinta unor chestiuni stringente de educatie a copilului...
Adica eu ma chinui sa-l invat sa foloseasca toate cuvintele "magice" (cum ii place lui Adi sa zica) dar pentru taica-su nu e asa important si nu tine cont sa o faca pentru ca e important pentru copil.
La fel incerc sa-l fac pe baietelul meu sa inteleaga inca de la 3 ani ca atunci cand spui "promit" trebuie musai sa te tii de ceea ce ai promis, pentru ca numai asa poti fi OM...
Dar ce te faci cand numai unul din parinti a fost educat in acest sens, doar unuia i se pare important sa subliniezi asa ceva unui copil de la o varsta cat de frageda ?...
Ca daca cu fi-miu ma inteleg cat de cat si il conving, pe ta-su care e un ADULT capos, n-am sanse...

Ana

Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jozsaerika spune:

si eu imi cer scuze fata de fiul meu cand gresesc cu ceva si chiar mi-a fost mai usor decat am crezut si el spune "Iarta-ma" sau "Scuze" dar mai sunt si exceptii

dar ce m-a pus pe ganduri este ca si eu imi cer ff. greu scuze fatza de sotzul meu si precum spunea annablue si mie mi-e f. greu sa-l educ pe sotzul meu...care are o mare problema nu atat cu cerutul scuzelor cat cu promisul anumitor lucruri fatza de care stie ca nu se poate tine de cuvant

mama de ingeras Norbert (07 dec 2003)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_c spune:

eu imi cer scuze destul de usor atunci cand fac vreo greseala. Fata de copilul meu am recunoscut intotdeauna greselile sau exagerarile si asta zic eu ca ajuta mult in relatia mea cu el. Eu nu sunt deloc pe un piedestal de la inaltimea caruia sa fac totul corect , el stie foarte clar ca si eu pot gresi si asta i-l incurajeaza pe el sa-mi spuna foarte sincer despre greselile sau esecurile lui . I-am povestit despre succesele si insuccesele de care am avut parte pana acum , i-am spus ca e un lucru bun sa admiti ca ai gresit si sa-ti ceri iertare dar ca e musai sa incerci sa indrepti cumva greseala respectiva , scuzele nu sunt intotdeauna suficiente. Despre partea cu educarea sotului si eu am muncit in zadar dar acum puiul a crescut, are 7 ani si deja ii atrage atentia ca e las si nu recunoaste cand greseste . Si usor , usor am inceput sa auzim intai scuza-ma , pe urma iarta-ma iar intr-un final a spus si am gresit , imi pare rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

da,sigur ca da.atunci cand realizez ca nu am dreptate.
spun iarta-ma cu pupicii de rigoare

ange

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sileriki spune:

Da absolut nu imi e greu sa spun am gresit , sau scuze si data viitoare cand e cazul asa vorbeste si Eric , el in iunie face 6 anisori si vad ca trece printr-o perioada in care absolut orice ne copiaza , de felul lui e foarte popular si imediat face atmosfera in jurul lui oriunde am fii ,uneori ma uimeste ma intreb cu cine seamana copilul acesta de vorbeste asa mult???

evi si eric

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Eu copilasi deocamdata nu am, dar sper ca foarte curand o sa am, insa mi se pare foarte important sa spunem: iarta-ma! atunci cand gresim, indiferent de conjunctura!
Este foarte important sa recunoastem atunci cand gresim!

Nana Motoc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Eu n-am copii, dar imi cer scuze copiilor la scoala. Cand gresesc un calcul, sau un cuvant la tabla , le spun sa ma corecteze si ma corecteaza, cand nu suntem siguri cum se scrie un cuvant il cautam impreuna in dictionar sa ne asiguram, i-am invatat nu ca eu, "la maitresse", sunt infailibila, ci ca e perfect in regula sa facem greseli atata timp cat cautam sa le si indreptam. Ma topesc tot eu, "la maitresse", cand le spun "Excusez-moi, j'ai fait une faute" si ei imi spun "C'est pas grave, maitresse"

pisici, flori si jucarele

When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fiquelle spune:

Mi se pare absolut normal sa ii cer scuze, caci ii ofer exemplul personal, si ea trebuie sa invete ca se cer scuze atunci cand se gresete!

Madalina si nastrusnica Sofia Maria,12.08.2004
http://community.webshots.com/user/fiquelle

Mergi la inceput