Ce e mai grav?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mica-mica spune:

Amandoua sunt dureroase si marcheaza .
Separarea o vad ca o agonie...din care nu stii cand si cum iesi, cat dureaza..macar sa-ti limpezesti viata.
Divortul ...i-ti ia toate separantele...un punct si de la capat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinai spune:

quote:
Originally posted by addinel

ca semnificatie cred ca amandoua sunt unul si acelasi lucru. personal nu prea inteleg rostul separarii temporare...

nunta mea

quote:
Originally posted by addinel

ca semnificatie cred ca amandoua sunt unul si acelasi lucru. personal nu prea inteleg rostul separarii temporare...

nunta mea

de acord cu tine!! din moment ce a plecat e clar ca ceva nu e in regula, e ceva putred la mijloc, ceva nu mai merge bine!!!!! de aia cel mai bine este sa existe comunicare intr-o casnicie.....sa nu se ajunga aici!!!

Lavinia: Sotie alintata.....

Nunta noastra (02.07.2005), nepotzica alexia si altele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Parerea mea este ca - uneori - o despartire temporara poate rezolva multe probleme. Uneori, doar cand pleaca de langa tine partenerul iti dai seama ceea ce poti pierde... Asta daca este ceva de pierdut... Departarea te ajuta sa-ti revizuiesti pozitia, sentimentele... te face sa vezi unde gresesti tu sau celalalt.... Divortul.... este mai "irevocabil". In relatia cu sotul meu, timp de 12 ani a tot fost plecat perioade mai lungi. Nu pentru ca ne-am fi certat dar, fiind cetatean strain - grec - pleca in vacante la parinti in tara lui. Atunci, dorul de el ma facea sa vad ca ceea ce credeam ca sunt mici probleme intre noi, ceea ce ma enerva nu era asa de important... Important era ca-l iubeam, ca ma iubea si ca -uneori- ne suparam din prostii, din fapte fara importanta. In fine, daca exista iubire, o departare o poate intari.

Laura mama lui Dimitrakis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

de acord cu laura

Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.

"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years" Abraham Lincoln

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

quote:
Originally posted by She
Poti divirta si sa te recasatoresti orice se poate repara..

E precum ciorba reincalzita. Ii mai poti adauga condimente, dar gustul proaspat nu-l va mai avea niciodata.

Personal, vad ambele situatii la fel: ai plecat, plecat sa ramai !

AMR 2 luni + ... pana la nunta

Foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

eu zic ca relevant este si motivul despatirii temporale. uneori e binevenita o pauza. asta daca nu sunt probleme mari.

Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.

"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years" Abraham Lincoln

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Cred ca depinde foarte mult de datele problemei.
Daca unul pleaca in vederea unei separari temporare, inseamna ca inca se mai poate face ceva, daca celalalt intenteaza divort, inseamna ca, clar nu se mai poate face nimic, si daca nu se mai poate face nimic inseamna ca e grava treaba.

Nana Motoc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

quote:
Initial creeata de bambolina

Dupa parerea voastra ce e mai grav: cand unul din soti pleaca in vederea unei separari temporare sau cand celalalt partener intenteaza divort.
Eu am parerea mea dar vreau sa stiu si parerile voastre.
Multumesc!

Cred ca divortul este mai grav, plecarea lui. Atunci sansele unei impacari sint chiar minime. Putine sint cazurile in care o data intentat divortul sa mai existe cale de intoarcere.

In timp ce separarea temporara poate clarifica multe din probleme, chiar sa duca la reintregirea familiei. E o ocazie buna pt. a se verifica "rau cu rau, dar mai rau fara rau"...

Desi la rece vorbind amindoua inseamna probleme ... deci sint la fel de grave.

"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara." - proverb suedez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

numai si numai ca gluma :)

cuplul prigoana- bahmutan ne demonstreaza ca divortul e o bagatela :P.

nunta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Navaro spune:

Separat(a), divortat(a) - termeni juridici care definesc starea civila a persoanei.
Separarea si divortul sunt procese care necesita o perioada de timp, in care cei doi parteneri au sansa sa treaca peste "valtoarea" evenimentelor, sa restabileasca un dialog civilizat, sa explice de ce relatia nu mai poate continua si/sau sa caute o cale de impacare.
Decizia de a alege calea separarii sau a divortului reflecta adesea gravitatea cauzelor care au produs ruptura sau, dupa caz, impactul acestora asupra persoanei care initiaza procesul (starea emotionala, certitudinea unor stari de fapt etc.).
Divortul nu presupune insa automat ca intre parteneri nu mai exista cale de impacare, fiind un proces lung, in care ambele parti au posibilitatea sa reflecteze, sa realizeze greseala, si dupa caz, sa caute o cale de impacare (paratul/parata) sau sa revina asupra deciziei (persoana care intenteaza divortul).
De cele mai multe ori, divortul presupune cauze grave (adulter, violenta sau abuz de alte forme, lipsa respectului si a increderii etc.), in acest caz paratul/parata neavand prea multe sanse sa obtina reimpacarea, fara un efort remarcabil de a-si intelege si recunoaste greselile, de a-si schimba comportamentul (la nevoie, cu ajutor de specialitate) si de a-si convinge partenera/partenerul de autenticitatea si stabilitatea transformarilor. Va vine sa credeti sau nu, exista destule situatii in care paratul/parata joaca sau chiar se crede victima si de multe ori reuseste printr-o putere extraordinara de convingere, minciuni sau farmec personal sa fie vazut(a) ca atare si compatimit(a).
Desigur, dupa termenele legale, daca nu exista reconciliere intre parti, tribunalul emite decizia de divort.

Exista si separarea/divortul amiabil, cand partenerii se despart de comun acord, fie ca nu se mai iubesc, nu se mai inteleg etc., fie pentru a "nu-si spala rufele in public" (vezi cauzele de mai sus) ori din motive economice. Si aici, dupa caz, se poate ajunge sau nu la impacare.

Divortul nu poate fi intentat de persona care face adulter sau abuz de orice natura, invocand aceste cauze. Cu alte cuvinte, nu poate pretinde : "Vreau sa divortez pentru ca imi insel sotia/sotul" sau "Vreau sa divortez pentru ca imi bat nevasta". Se mai gasesc persoane care sa-i considere vinovati/vinovate (unilateral) doar pe cei/cele care pleaca pentru a se separa din diverse motive sau pentru a intenta divort. De necrezut nu ?

Mergi la inceput