Temperatura bazala

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna ,Jaana, nu am vrut sa intru peste subiectul tau ,nu pentru ca nu e interesant pentru mine ,ci din contra foarte interesant ,dar intrebarea mea era punctuala ,intrebam un lucru foarte concis si gata ,nu avea rost sa incalc subiectul tau, dar daca nu te deranjeaza , atunci cu placere vorbim de temperaturi aici.Astept raspunsurile fetelor care folosesc metoda asta si nu numai.Eu ce stiu e ca atunci cand temperatura scade cel mai mult ,adica valoare mai mica pe grafic nu mai e, atunci are loc ovulatia ,iar cand creste temp. dupa asta , cu minim 3 grade, adica la mine de la 36, 4 la 36 ,7 atunci e dupa ovulatie.Ce nu stiu e cand e mai bine de prestat, adica mai eficient, mai ales cand nu poti sa stai sa faci asta toata ziua, inainte de a scadea temperatura ,dupa ce a scazut sau cand...
Multumesc ca ma gazduiesti la subiectul tau.

Roxy

huianur
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jaana spune:

roxy, nu e nici o incalcare a subiectului, deci nu-ti fa probleme, cu placere putem discuta aici si problema ta, cu atat mai mult cu cat incerc sa invat din experientele altora.

Chestia cu scaderea temperaturii chiar nu o stiam si e interesanta. Din cate am citit eu, masurarea temperaturii nu e chiar metoda cea mai potrivita pentru a-ti programa , e mai mult o metoda de a-ti urmari evolutia lunara a ovulatiei. Deci in momentul in care ai sesizat ca temperatura a crescut, ovulatia deja s-a produs si unii spun chiar ca e prea tarziu pentru a mai presta, deoarece trec cateva zile (2-3) din momentul producerii ovulatiei si pana la cresterea temperaturii iar ovulul nu supravietuieste mai mult de 24 ore.

Asa cum spuneam la inceputul acestui subiect, eu as folosi-o pentru a vedea daca am ovulatie si asta era si intrebarea mea, daca e un indicator cert ca am avut ovulatie daca temperatura a crescut.

Eu una vreau sa combin masurarea temperaturii cu testele de ovulatie. Testele intr-adevar iti pot prezice dinainte cand va fi ovulatia (dar nu iti dau si certitudinea ca vei avea intr-adevar ovulatie) si iti poti programa . In momentul in care testul arata pozitiv, trebuie sa in urmatoarele 24-48 ore.

Jaana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Roxy in teoretic in ziua in scade temperatura se produce ovulatia.Deci daca tu ai avut contact sexual inainte de ovulatie spermatozoizii sunt acolo si pregatiti sa fecundeze ovulul.
Asa cum spune si Jaana TB nu e o metoda de ati programa .

Succes si sa fie cu okisori!

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Evenimentele importante
Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gheorlan spune:

Salutare fetelor sunt Simona si acum am descoperit subiectul care ma intereseaza si pe mine.La mine temperatura creste in z 15-16 si ramane crescuta pana prin z 26-27(am CM de28zile).Cu toate astea nu am ramas si ma straduiesc deceva vreme. Testele de ovulatie nu le-am facut decat o luna si au iesit negative. Nu stiu ce sa mai cred.Cand mergeam la medic la eco. Foliculul era "frumos"(dupa spusele medicului)in z12-13.Cam asta poate ma lamureste si pe mine cineva!!Va pup si astept sa mai povestiti din experientele voastre!!

Mergi la inceput

Simona, de ce nu incerci o monitorizare la medic prin ziua 14-15 ca sa vezi daca foliculul ala frumos elibereaza sau nu ovulul. Temperatura care se mentine ridicata mult timp indica , deci e ciudat. Poate nu se prinde oul de uter?? Tot o monitorizare la medic cred ca ar rezolva si problema asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana23 spune:

Buna seara fetelor. Eu cred ca nici temperatura bazala si nici testele de ovulatie nu pot fii ata de figure precum monitorizarile. Daca poate are loc ovulatia si Doamne fereste, trompele sunt infundate si nu se intampla nimic. Asa ca poate e mai bine sa nu ne amagim. O colega a ramas dupa multe incercari doar dupa o singura vizita la doctor care a zarit ceva si a pus-o la munca Asa ca mai trebuie si noroc.

VA pup pe toate

Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

Jaana: la mine dupa ovulatie TB creste si ramane ridicata pan in a 2-a zi a CM urmator, si stiu sigur ca nu are cum sa fie vreo sarcina care nu s-a prins, caci sotul are azoo. Eu stiam ca poate fi un semn de sarcina daca TB ramana ridicata cel putin 18 zile. Ma scuzati ca am intervenit asa brutal.

Roxy: eu stiu ca ovulatia e in ziua in care TB este scazuta, urmata in ziua urmatoare de o crestere peste linia de dinainte de ovulatie. Asadar este bine sa prestezi cu o zi inainte de a scadea TB. Normal ca acest lucru il poti "prezice" abia dupa mai multe luni de masurare a TB.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniast72 spune:

Roxy, la mine temperatura aia ridicata a fost de 37.6. Din pacate a ascazut. Si nu eram racita...

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina1 spune:

Subscriu la cele scrise de gheorlan. Eu am facut si monitorizare si mi-am luat si TB. Luna asta la monitorizare foliculul s-a spart in ziua 12, dar TB mi-a crescut in ziua 15. Poate are cineva vreo idee.

Speranta moare ultima!

Mergi la inceput

Tabitha, bine ca ai spus, deci e normal sa se mentina temperatura si sa nu imi fac iluzii degeaba daca ramane temperatura ridicata mai mult timp

Si o intrebare: nu e un moment potrivit atunci cand se observa o temperatura foarte joasa?

Mergi la inceput