Superpacientele visatoare si gravidute - dr. Moisa

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Am la treaba..........
Trebuia sa incerc o stimulare cu ovamit/clomifen ca s-o fac si p-asta in viata, dar a doua oara nu mai incerc experienta asta.
In ziua 10 au fost mai multi foliculi, dar dominant pana la urma a fost unul singur, ceea ce oricum se intampla la mine in fiecare luna. Si a fost pe partea dreapta, adica acolo de unde oricum asteptam un folicul de 20-22 mm.
Endometrul a fost dat peste cap rau de catre clomifen, astfel incat in ziua 13 (duminica) de-abia am avut un endometru de 7,5 mm, in situatia in care la o ovulatie fara stimulare, endometrul meu ajungea la 8,5-9 mm.
Deci stimularea mi-a adus chiar valori mai proaste decat ovulatia naturala.........
Urmatoarea stimulare va fi cu menogon : o fiola zilele 2-10.
Al meu sot a avut tot 28 milioane (e a 3-a oara cand iese fix aceeasi valoare) si am prestat de zor si dupa inseminare, acum ramane sa vedem ce vrea Dumnezeu.............
Dupa 4 zile de estrofem visam numai prospectul medicamentului si am avut chiar o stare de voma cumplita, cu ameteli, fapt pentru care am sistat estrofemul o zi. Moisica mi-a zis ca sigur mi-a fost rau de la colecist si m-a pus sa iau sub ochii ei 2 pastile de estrofem in ziua 12 (aveam endometrul de 6,5 mm si folicul de 19 mm). Dupa 2 pastile n-am avut nici un fel de stare de rau, dar nici endometrul nu a crescut decat cu 1 mm pana la ovulatie, adica pana a doua zi
Dupa ce am incercat aceasta stimulare am ajuns la concluzia ca ovamit-ul/clomifenul ajuta doar daca nu ai ovulatie naturala. Daca o ai si e chiar buna, mai mult strica (micsoreaza endometrul, fara ca estrofemul sa poata salva situatia prea mult).
Tare sunt curioasa cum voi reactiona la menogon, dar asta se va intampla in luna mai...............
Tabi cred ca stimularea in situatia in care exista suspiciunea de chist a fost o greseala. Chiar nu o inteleg pe Moisa..........
MRL la ureaplasma nu ma pricep. A mea e negativa si nu am trecut prin probleme legate de ea..........
Madana ai valori de pus la panou........
Carmenico ce repede trece timpul........ Deja in ziua 13 DPO???????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen.cita spune:

Aaaa, ce ciudat, OANA! La unele femei clomifenul are efecte super, dar la noi se vede treaba ca mai rau strica decat sa faca ceva bun... dar sincer, nu ma asteptam sa fie si la tine asa! Eu eram foarte multumita ca aveam 3-4 foliculi... dar endometrul, dezastru! Of! Cat despre estrofem, mi-e frica de el ingrozitor, nu stiu de ce... Mersi mult pt schema de tratament cu menogon, nu stiam cand sa iau si cat, deci zilele 2-10... hmmm, sper sa dea rezultate!
Una peste alta, inseminarea ta iti ofera totusi ceva sperante, eu iti tin pumnii!

Mergi la inceput

Am intrebat-o pe Moisa daca e adevarat ca menogonul da mai multi foliculi, iar clomifenul un folicul, iar Moisa a zis ca si unul si altul pot da ori un folicul, ori 5 foliculi, nu prea exista reguli.
Se pare ca organismul fiecareia e setat dupa un ceas propriu, care greu se lasa influentat de medicamente.Organismul meu e la fel de capos ca si mine...........
Eu greu ma las convinsa de ceva, asa ca si organismul meu a zis sa reactioneze la stimulare asa cum stie el sa faca de ani de zile: un folicul, pe partea careia ii venise randul, cu un endometrul "caca..." vorba dnei doctor M.
Sunt curioasa cati foliculi voi avea de la menogon, ca sa vad daca ma asteapta sau nu o hiperstimulare la FIV.
MI-e asa teama de efectul asta........
Cat despre estrofem, scrie in prospect ca poate duce la cancer de san si fibrom, daca este folosit mai mult de 10 ani. De la 8 zile la 10 ani e cale cam lunga........
Stiu ca la FIV se prescrie estrofem (Danutza a inghitit la greu), asa ca am vrut sa-l testez sa vad despre ce e vorba.........
Dar tu parca ai spus ca ai obtinut reteta pentru menogon..... Sau memoria mea e super incarcata si a inceput sa dea erori de la atatea stimulari..........

Mergi la inceput

OANA, in legatura cu estrofemul, de aia imi este asa frica de el... pt cuvantul ala care incepe cu "c"... Cat se poate, ma tin departe de el... Si pana la FIV mai este ceva timp, de ce sa nu speram ca pana atunci se va intampla ceea ce ne dorim? Ca pana la urma tot se va intampla, te asigur!

Despre reteta de menogon, da, am obtinut-o, dar nu am incredere in schema de tratament a dr. care mi-a dat-o... ma intelegi ce vreau sa spun...

Amely, nu ne bagi in seama? Am citit ca ti-au iesit bune analizele la toxo, ai vazut ca nu trebuia sa te igrijorezi asa... daca ai avut pana acum grija, vei avea si de acum incolo, lasa pisoiasul in casa voastra! Prolactina vad ca-ti da bataie de cap, eu zic sa continui cu Mastodynon, e natural si nu are efecte secundare.

Mergi la inceput

Amely, cu sangerarea asta nu-i a buna... eu am avut decat niste pete cateva ore luna trecuta in ziua 24... dar la tine zilnic? atata timp? De ce nu suni dr sau sa-i faci o vizita? Nu stiu de ce , ma gandesc sa nu fie cumva o rana recenta pe col? Cand ai facut ultima oara PAP? Nu vreau sa te sperii acum, dar nu e ok, ar trebui sa-l deranjezi pe dr tau cand apare ceva de genul asta...
Da-l incolo de progesteron, ca nu de la asta e, daca aveai deficit de progesteron aveai faza luteala scurta... eu nu mai iau utrogestan de cateva luni. Nici luna asta nu iau, desi Moisica imi dadea mereu... dupa ce ca am faza luteala asa lunga, s-o mai lungesc si cu progesteron? Nici gand, nu vreau nici macar o zi de intarziere... Le invidiez pe fetele care au cm scurte, au parte de mai multe incercari pe an...Eu sper sa nu fie nimic grav si sa prevesteasca de fapt o sarcina in formare la tine!
Sani durerosi am si eu, si tot cortegiul de simptome... dar le am in fiecare luna si cu 2 zile inainte de cm inceteaza brusc... so: nu am de ce sa-mi fac sperante desarte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

MRL eu cand am mers sa fac ureaplasma m'au ntrebat daca am luat antibiotic,,daca m'am spalat,,daca..daca...cica normal e sa faci analiza dupa 10 zile de la antibiotic,,,mie cel putin asa mi'au spus...
moldoveancoooooo... io te ca tu esti o urata si pe mine nu ma bagi in zeama
carmencitooooo pai daca imi era foame am muscat putin din ea ca tare supoarata eram din cauza moldovencei...si pe bune daca nu a meritat'o
o sa ma gandesc daca ii las gaura sau nu
oare io mai trebuiiiii???????
va pupacesc pe toate...

"Nimic nu-i imposibil!"

Mergi la inceput

Mai, ce se intampla, ca eu am scris mesajul dupa Amely, nu inainte? S-a trecut la ora de vara?

Liana, cum consideri tu, fetita... dar eu am un printzip: nu cred decat ceea ce vad cu ochii mei... Uite de la mine , cavaler cred ca ai fost intr-o viata anterioara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Of, Carmencita, ce bine ca ai aparut scumpa, sa am si eu pe umarul cui plange... Pai nici la mine nu-i nici o sansa... hai sa-ti pove: am sangerat zilnic incepand cu a doua zi dupa ovulatie (nu mult, bejuliu, dar constant), sanii moi, total insensibili, in schimb cumplit de durerosi, exact cum sunt la mine inainte de CM. Cu sangerarea asta a mea, ma gandeam sa nu fie cumva o reactie a endometrului care luna asta a fost lipsit de suplimentul progesteronic cu care il obisnuisem luna trecuta, avand in vedere ca nu am mai pus utrogestan... Acuma va provoc pe voi, minti luminate care stiu ca sunteti, sa va dati cu parerea... o fi asta explicatia, au ba? adica... ati mai patitara si voi una ca asta?

Oana, nu "dezespera"...imi dau si eu cu parerea... ca sa nu tac Din cate am mai citit, fetele spuneau pe-aici ca abia dupa 2-3 luni de stimulare cu clomiphen/ovamit au avut rezultate, altfel, dupa numai o luna, la majoritatea a fost "apa de ploaie". Acuma, eu nu te sfatuiesc sa persisti in a lua, mai ales ca tu ai o ovulatie naturala de invidiat... ce vroiam sa-ti spun e ca probabil efectele nu se prea vad chiar din prima luna. Cu menogonul, te sustin...macar daca-i bal...bal sa fie!

Liliana...as vrea sa fac cumva sa-ti treaca nesimtita aia de masea... mai ales ca nu de mult m-a chinuit si pe mine una de mi-am blestemat zilele... Nu pot decat sa ma rog sa scapi cat mai repede de belea, si de bisturiu, si sa treci la analizele alea serioase, pt. bebe, care abia te asteapta!

pe toate, dragelor... acum fug sa fac ceva de "haleala" ca vine sotu' si iar ma gaseste la net! si e vai si-amar!

Promit sa revin!

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Si eu bucataresc, desi am un somn in mine de la primavara asta si atatea urgente de descalcit..........
Amely prin ciudatenia asta nu am trecut si logica mea e depasita de o asemenea situatie. Utrogestanul e un supliment cu care mi-e greu sa cred ca organismul se obisnuieste atat de tare, incat da asemenea erori, daca nu suplimentezi lunar progesteronul........... E o explicatie totusi, mai ales ca alta chiar nu am nici eu..............
Rami vad ca a avut si ea ovulatie "precoce" ca si tine si Carmenica, deci umbla OZN-uri prin ciclurile noastre.
O buna prietena, care e sanatoasa tun la mansarda, imi spunea zilele trecute ca pe internet (sectunea Discovery) au dat imagini prin care demonstrau ca pamantul s-a oprit cateva minute din miscarea sa, fapt care a dat peste cap mersul multor lucruri.
Acum nu stiu sigur daca acest zvon e real, dar pot afirma cu certitudine ca in viata mea lucrurile sunt total anapoda de ceva vreme. Cu cat ma lupt mai tare sa pun in ordine lucrurile, cu atat revin la pozitia cu "susul in jos", astfel incat am ajuns la o stare de oboseala cronica.
Cam cum merge internetul, asa imi merg toate. E adevarat ca mai mult de jumatate din probleme se rezolva cu brio, dar se rezolva in niste contexte atat de incalcite, cu atatea interventii si atata zbatere anormala.............
Dar in fata avem asa perspective superbe, incat e si pacat sa ma plang in acest inceput de primavara de mersul anormal al lucrurilor. Moisa chiar imi argumenta, cand ma lamentam de stari de voma, ameteli, endometru........... ca asa e la iesirea din iarna, organismul nu functioneaza tocmai bine..........
Isi intra ea, primavara, in drepturi, cat de curand!!!!!!!

Mergi la inceput

Amely eu n-am stiut sa raspund si am batut campii, dna Carmenica s-a incadrat in subiect mult mai bine decat mine.
M-a distrat PRO-TV-ul aseara ca a declarat: peste 40 de minute va incepe primavara, adica la ora 20 si 26 de minute........
In curand vom intra pe internet sa afirmam cum ca am ovulat la ora 12 si 12 minute, iar avea 45 km/ora la 3 zile de la recoltare.......
Oare in acea zi vom fi mai fericite????? Cu cat stim mai multe, cu atat vad ca nu ne foloseste la nimic, tot neprevazutul si inexplicabilul ofera surprizele cele mai frumoase.........

Mergi la inceput