Prajitura cu fructe
Raspunsuri - Pagina 3

osna spune:
prajitura cu cirese si crema de lamaie
aluat:
75ml lapte
1/2 cub drojdie
50g zahar
50g unt
200g faina,poate 1-2 linguri in plus,coaja rasa de lamaie
untul si laptele se incalzesc putin si se amesteca cu coaja de lamaie si drojdia dizolvata.dupa 10min se pune zaharul,oul,amestecam din nou si la final faina.aluatul rezultat nu trebuie sa se lipeasca de degete(la nevoie mai puneti 1-2 linguri faina.se lasa 15-20min si intinde intr-o tava potrivita.se inteapa de mai multe ori.
umplutura
1borcan cirese,compot bine stoarse de zeama
2oua
500g iaurt cu gust de lamaie,merge si simplu+coaja razuita de lamaie
100g zahar
2budinci vanilie,praf sau 70g amidon
ciresele se storc de suc si restul ingredientelor se amesteca bine cu telul.peste foaie se pun fructele si se toarna amestecul de ou+iaurt.se da la cuptor la 185 grade pentru 45-50min,pina cand crema de deasupra este inchegata.oricum cand se raceste se intareste.


strumfi2004 spune:
Tarta cu crema de branza si cirese
(cantitatile sunt pt 20 portii, dar se pot micsora)
Aluat:250g unt, 500 g faina, 375 g zahar brun (e mai bun, dar merge si obisnuit), 125 g nuci/alune macinate
Crema: 550g smantana, 250 g zahar pudra, 250 g branza de vaci
Stratul de deasupra: 1kg cirese fara samburi, 200 g zahar, 60 g gelatina, 250 g apa, esenta migdale
incalziti cuptorul. amestecati ingredientele pt blat si puneti intr-o tava. se coace 15 min. bateti smantana si aadaugati zaharul si branza. intindeti crema obtinuta peste blatul copt si dati la rece. puneti ciresele si zaharul intr-un vas la foc potrivit. inmuiati gelatina in apa si adaugati ciresele. amestecati, adaugand si esenta de migdale. dupa ce se raceste, turnati peste blatul cu crema. dati totul la rece.
Gratiela, strumfilor Mariuca si Stefanut
Stefan si Mariuca - 2 anisori (aproape) si poznase si www.dropshots.com/strumfi" target="_blank">filmulete


greierash78 spune:
Placinta cu cireshe:
400 g faina
200 ml lapte
1/2 cub drojdie
2 galbenushuri
3 linguri zahar
1 pachetzel zahar vanilinat
150 g unt sau marga
1 kg de cireshe
1 lingura pesmet
2 linguri miere
150 g nuci macinate
2-3 linguri de lapte
1 ou
1 lingura zahar pudra
Se dizolva drojdia shi o linguritza de zahar in 2- 3 linguri de lapte caldutz.Galbenushurile se bat cu restul de zahar, zaharul vanilinat shi 80 g unt. Se amesteca cu faina, laptele caldutz shi drojdia, apoi se framanta. Se acopera cu un shervet shi se lasa la dospit 30 min.
Cireshele se spala, se scot samburii shi se lasa la scurs.
Mierea se amesteca cu 2-3 linguri de lapte shi 100 g nuci.
Se imparte aluatul in doua. Se intinde cate o foaie de 3-4 mm, care se unge cu miere shi nuca. Se presara cireshele date prin pesmet shi se ruleaza. Se asheaza intr-o tava unsa cu unt shi se ung cu ou. Se presara restul de nuci shi se da la cuptor dinainte incins, la foc potrivit 40 - 50 min. Se lasa putzin la racit,apoi se pudreaza cu zahar.
Retzeta am luat-o dintr-o revista, mi- a placut, am incercat-o shi e foarte buna!Sper sa va placa shi voua!
ppv shi Sara Ioana(7 octombrie 2004)
pozele noastre:http://photos.yahoo.com/greierash78


cristina_smn spune:
Va scriu si eu o reteta de prajitura cu fructe, care nu necesita coacere la cuptor, e racoritoare si se face si usor:
- Blatul: 2 straturi de biscuiti simpli insiropati
- Deasupra biscuitilor se pune un strat de budinca (preparata din pliculete din comert)
- Peste se pune un strat de mere rase si calite (ca pentru placinta), sau banane sau orice fel de fructe, ultima data am facut cu mere si cirese
- la final un strat de frisca
Prajitura se tine la rece, se poate decora cu ciocolata rasa.
Eu o fac mereu, iar cantitatile sunt in functie de marimea platoului sau tavii pe care o pun.
Cristina si Mihaita (11.05.2004)


miag spune:
Cristina, maine fac si eu prajitura asta recomandata de tine. Suna bine si cred ca poate papa si BB Roland.
Mia, mami de ROLAND (18 Noiembrie 2004)
Winners never quit, quiters never win!


laura72 spune:
BUDINCA DE MERE
2 cani de mere rase cu tot cu coaja,2 cani de faina 2 cani de zahar,4 oua 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins sau praf de copt,arome .eu mai pun nuci,stafide,scortisoara.merele rasele bat un min cu mixerul sa se mai marunteasca apoi zaharul cate putin un pic de faina ca lasa sirop si te stopeste galbe nusurile pe rand.albusul spuma se pune la sfarsit.coaceti in tava unsa si tapetata cu faina.in coca amestec stafidele,deasupra pun bucati de nuca.se coace 30-40 min.se pune intr-o tava mai inalta si destul de larga ca creste.
